Aura Correct ME Concealer - MAKEUP ARENA

1/06/2016

Aura Correct ME Concealer


by: Ivana




Aura je donedavno bila jedan od onih brandova o kojima sam samo čitala (uglavnom sve redom pozitivno) i na kojem sam zavidjela djevojkama iz Srbije i BiH. Ljetos sam prilikom posjeta Beogradu najprije kupila 2 nijanse njihovih tekućih ruževa (i da, izvrsni su kao što svi govore, ako mene pitate), a nakon toga sam preko prijateljica nabavila još neke stvarčice te sam se sa njima sad već dobro upoznala. S obzirom da će Aura uskoro (konačno) biti dostupna i u Hrvatskoj, željela bih, pored ruževa, skrenuti pažnju i na njihov tekući iluminator, te ovaj (tekući) korektor o kojem vam danas pišem.


Kad su tekući korektori/concealeri u pitanju, isprobala sam gotovo sve što je dostupno na našim policama (a i šire) - Essence, Catrice, Maybelline, Nyx, Wet'n'Wild, LA Girl…i za moje potrebe i kriterije ih je većina bila srednja žalost. Sa svakim mi je bilo potrebno bar 2 sloja kako bih postigla zadovoljavajuće prekrivanje a u kritičnijim danima nekad čak i 3, što je naravno, dovodilo do creasanja i nakupljanja u boricama, setting puderu unatoč. S vremenom (ili bolje rečeno, s godinama J) su moji podočnjaci postajali sve izraženiji, a okoloočno područje sve zahtjevnije, pa se pronalazak i izbor zadovoljavajućeg korektora za to osjetljivo područje pokazivao sve težim zadatkom. Jedini korektor kojim sam dosad bila zadovoljna po pitanju prekrivanja  i trajnosti je MAC Prolongwear Concealer ali mi je njegova formula dosta gusta te na dnevnoj bazi preferiram nešto laganije.




Kada sam počela sa korištenjem ovog korektora, zaista nisam očekivala od njega ništa spektakularno, i valjda sam zato još i više bila zadovoljna njime i njegovim efektom. Izrazito je lagan, ima sasvim solidno (srednje jako) prekrivanje (bolje od svih drogerijskih koje sam isprobala), fino se razmazuje, ne skuplja mi se u boricama i uz settovanje mi traje svo dok ne skinem šminku. Kad sam naspavana i odmorna sasvim mi je dovoljan jedan sloj, dok kad želim/trebam jače prekrivanje, onda dodam samo jednu minijaturnu točkicu Macovog PLW-a i to je moja dobitna kombinacija. Moji su podočnjaci inače u malo zahtjevnijoj kategoriji (bar ih ja tako doživljavam, a vi prosudite po slikama), stoga vjerujem da bi za djevojke sa manje zahtjevnim okoloočnim područjem od mog ovaj Aurin korektor i pogotovo mogao biti izvrstan odabir. Kada sam u žurbi, njime znam po potrebi zakamuflirati i mrljice i/li prištiće na ostatku lica te se i tu super pokazao, mada u tu svrhu inače koristim kamuflažne korektore.

 (Gore: swatch Aura Correct me 305 Cool Ivory; dolje: točkica od tinte, jedan sloj, i 2 sloja ovog korektora)

(Prvi red - bez korektora; drugi red - Aura Correct me na jednoj strani; treći red - ACM ispod oba oka + setting puder)

Što se tiče tehnikalija, korektor dolazi u 6 nijansi (moja je Cool Ivory), u tubici sa spužvastim aplikatorom (osobno mi je ovaj način aplikacije i najpraktičniji), u količini od 7 mL po cijeni od oko 9 KM / 430 RSD i u Srbiji se može naći u Lilly i DM drogerijama, u BiH  prodajna mjesta možete vidjeti na ovom linku, a za Hrvatsku nam tek predstoji da vidimo na čijim će policama osvanuti i po kojim cijenama J





Za kraj vam uz Jasmininu pomoć donosim bonus swatcheve svih nijansi za koje se nadam da će vam olakšati izbor ukoliko se odlučite na kupnju, bilo to online ili pod neprirodnim svjetlima u drogerijama. Svakako imajte u vidu činjenicu da nijanse nisu označene brojevima od najsvjetlije do najtamnije, pa je tako nijansa 304 Fair najsvjetlija a 303 Caramel Cream najtamnija.


301 - Vanilla
302 - Pastel Beige
303 - Caramel Cream
304 - Fair
305 - Cool Ivory
306 - Natural

Jasno se vidi da su prve tri nijanse 301-303 toplog podtona i idu od svjetlije ka tamnijom, dok su zadnje tri nijanse 304-306 hladnijeg podtona i također idu od svjetlije prema tamnijoj.

 L-D: 301-306



Koji je vaš HG korektor/concealer te da li ste već isprobale ovaj Aurin?

Broj komentara: 8:

  1. Imam 305 i super mi je! :-) Odlicna recenzija :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si i ti zadovoljna ovim korektorom i da ti se sviđa recenzija :)

      Izbriši
  2. Imam ovaj korektor, i zaista ne znam od cega to zavisi, ali meni izrazava borice kao blesav... i one koje sam mislila da nemam :) uvek stavim tanak sloj i fiksiram ga, ali nakon par sati izgledam kao da sam ostarila 10 godina :/ pa ga koristim kao bazu za senku. Kako bilo, super post :) pozdrav od Jelene

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav Jelena :)
      Drago mi je čuti da ti se post sviđa a žao da ti korektor baš ne paše kao meni :-/ da li inače imaš suho okoloočno područe ili ti samo ovaj Aura concealer ne paše, dok sa drugim proizvodima nemaš problema?-u svakom slučaju, jedino što mogu predložiti je da pokušaš sa malo hidratantnijom ili bogatijom okoloočnom kremicom kao podlogom prije korektora, možda bi to pomoglo...? :)

      Izbriši
  3. Odlicni korektori :) Obozavam Auru! Previse dobrih stvari sa pristupacnim cenama! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo tako, sa svakim njihovim novim proizvodom koji probam sam sve više impresionirana :)

      Izbriši
  4. Moj broj je 302, odlican za svaki dan, a kako ne volim previse sminke preko dana nosim samo njega, dobro ga izblendam spuzvicom i spremna sam. Nemam zahtjevne podocnjake ali desi mi se da se uvuce u borice ukoliko ga setujem. Znam, to je suprotnost svim pravilima sminkanja ali to je moj nacin. Uglavnom sviđa mi se post a ovo je moje iskustvo

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)