Bourjois City Radiance tekući puder - MAKEUP ARENA

2/25/2016

Bourjois City Radiance tekući puder



Kada mi je tek stigao ovaj puder u isto vrijeme sam bila i sretna i pod nekim nazovimo ga strahom. Sretna sam bila jer jako volim Bourjois tekuće pudere, od do sada tri isprobana, sva tri su zadovoljila moje kriterije. 123 Perfect mi je među najdražim drogerijskim puderima ikad i davno je recenziran OVDJE i to je uglavnom puder koji preporučim svim curama koje me pitaju za odličan puder iz drogerija. Kad je izašla 123 Perfect CC krema i nju sam sa užitkom kupila jer sam imala osjećaj da će mi odgovarati i osjećaj me nije prevario, i ispostavilo se da sam bila u pravu, njena recenzija je OVDJE. Još sam isprobala i Flower Perfection, o kojem nikad nisam pisala, ali je jako dobar puder za masnu kožu sa izvrsnim prekrivanjem i žao mi je što ga više nema u prodaji. Njihov novi Air Mat puder nisam kupila jer sam u tom momentu kada se pojavio sam imala previše otvorenih pudera, a bila sam u velikim iskušenjima, jer hej čuj mat i još Bourjois. Ali biće već prilike i za njega. Nego da se vratim na to zašto sam bila pod strahom da mi neće odgovarati. Očekivala sam da će ovo biti puder sa slabijim prekrivanjem od kojeg bi se moja koža mogla još brže zamastiti jer ova riječ "radiance" mi je odavala dojam da se radi o takvom proizvodu. "Osudila" sam ga i prije nego sam ga isprobala i kad sam objavila njegovu sliku na Instagramu i upitana sam da li mislim da je on zamjena za spomenuti Flower Perfection, kao iz topa sam rekla da ne vjerujem da jeste i da mislim da je ovaj dosta laganiji. Laganiji možda jeste, ali je ipak dovoljno sličan. Ali da se ja ne pogubim previše u piskaranju i završim uvodni dio i krenem sa dojmovima koje sam stekla o puderu koji nosim već mjesec dana, svakodnevno.

Njegove glavne karakteristike su da:

- posjeduje zaštitu protiv vanjskih zagađivača,
- ima SPF30,
- ima i pigmente koji daju blistavost i zdrav izgled.

Dolazi u mekanoj tubici koja stoji na poklopcu i nikako da se odlučim koji mi je tip ambalaže draži, da li ovaj ili onaj na pumpicu :) Obje ambalaže dozvoljavaju iskorištenje proizvoda do kraja i nema nepotrebnog mučenja oko vađenja pudera. Količina je već standardnih 30 ml, a cijena mu je kao kod većine drugih Bourjois pudera oko 27 KM.

Gust je i zadržava krući oblik nakon što ga istisnem iz tube, što ćete jasno vidjeti na slici dolje. S obzirom na gustinu za očekivati je da ima prekrivanje veće od onog koje sam očekivala. Ima srednje prekrivanje, meni osobno najdraže, dovoljno dobro da prekrije sve nedostatke koje moja koža ima, a ipak ne stvara opterećenje za kožu kakvu znaju stvoriti gušći puderi. Jako je maziv, pa vjerujem da ovo srednje prekrivanje može da se pretvori i u malo laganije, ako se lijepo rasporedi na koži, ali ono što znam je i da nadogradnjom prelazi u jače prekrivanje, gotovo potpuno i sigurno ćete se iznenaditi kada vidite kako prekriva, toliko jako da nema potrebe da se dodatno kamufliraju nepravilnosti sa korektorom.

Miris mu je tipičan za Bourjois, cvijetni i meni jako lijep. 

Iako obožavam kistove i sve tekuće pudere nanosim kistovima, sa ovim sam se bolje snašla kada sam ga nanijela prstima, valjda zato što je tako kremast i maziv. Uglavnom puno više mi se dopada na licu kada ga utrljam prstima.

Dolazi u 6 nijansi:

- Ivory Rose;
- Vanilla;
- Beige Clair;
- Beige;
- Hale Dore;
- Hale Clair.

Ja sam koristila ovaj najsvjetliji, u nijansi Ivory Rose, za koji samo ime navodi da se radi o hladnijoj nijansi no ja bih istakla da je ipak dovoljno neutralna i jako jako svijetla što će se svakako svidjeti svim dosta svijetlim curama koje teško pronalaze puder za sebe. Čak i za mene poprilično svijetlu je mrvicu svjetliji nego što preferiram. 

Trajnost na mom licu mu varira ovisno o tome šta nosim kao podlogu, pa uz njega ispod nosim Murad matirajuću kremu i matirajuću bazu za lice, pa kombinacijom jakog mairajućeg proizvoda ispod i lagano blistavog pudera koji dozvoli licu da izrazi živost, dobijem da na licu potraje 3 sata do izbijanja prve masnoće koju zatim lagano blotam i ono što mi je jako bitno je da kupljenjem masnoće puder ostaje na mjestu. Nestajanje sa lica primijetim nakon 5-6 sati, uglavnom oko nosa, što poznavajući moju kožu dovodi do izuzetnog rezultata. Najljepše izgleda nekih pola sata nakon nanošenja i žao mi je što ga upravo tada nisam slikala na licu, to sam se tek sada dok završavam recenziju sjetila.

Ako se sjećate nedavnog posta gdje sam pisala koja je to kombinacija proizvoda koju sam obožavala nositi ovu zimu (post OVDJE), ukratko pisala sam kako kombiniram Murad matirajuću kremu sa Estee Lauder Iluminating serumom te time dobijem da Murad drži lice pod kontrolom tako što sebum sporije izbija, a Estee Lauder serum pripomogne da izbjegnem totalni mat koji "ubije" lice, onda ćete mi dozvoliti i da vam predstavim ovu novu i jednostavniju kombinaciju, gdje matirajuća krema (to ne mora biti spomenuta, može biti bilo koja koju vi volite i koja vam odgovara) drži sebum pod kontrolom, a Bourjois City Radiance mu vrati blistavost koju matirajuće kreme hoće i znaju ukrasti.

Poprilično sam sigurna da će ovo biti jedan od onih pudera koji će odgovarati većini tipova kože i da će presudno biti samo da nađete odgovarajuću preparativnu pripremu za njega. Nije poput Healthy Mix pudera koji je uglavnom preporučljiv samo za suhu i eventualno normalnu kožu (možda se i pokoja mješovita s njim slaže), niti je potpuno poput Flower Perfection ili 123 Perfect za koje smaram da su više za masniji tip kože. Ovo je jedan poprilično univerzalan puder, po mom skromnom mišljenju.














Za kraj da rezimiram onu s početka spomenutu usporedbu sa Flower perfection. Rekla sam da mi je FP bio jako dobar puder i da mi je žao što ga više nemaju u ponudi, ali ipak je imao jednu manju zamjerku, a to je da je bio totalno mat i na mojoj izrazito masnoj koži je znao biti previše mat (ako je to moguće :)), mogu tek misliti kako je bilo sa drugim tipovima kože. U usporedbi sa ovim novim City Radiance reći ću da imaju gotovo isto prekrivanje, pri tome stavljam akcenat na riječ gotovo. Ipak je kod City Radiance malčice blaže, ali razlika je što CR ima taj neki the sjaj koji čini da kože ne izgleda previše mat, što često zna stvoriti izgled kože koja je još umornija nego što jeste. Ne znam koliko se to vidi na slikama, ali uživo je razlika očiglednija. Znamo da blistavilo kože jako lijepo izgleda na svakom licu, ako je dovoljno decentno čak i na jako masnom poput mog. Doista mi se dopada kako izgleda na mom licu i što potpuno prekrije sve nedostatke na mom licu i ono u što sam sve više sigurna je da nabavljam sebi ovaj puder i u tamnijoj nijansi za toplije dane jer SPF30 u puderu je nešto što će mi dobro doći tokom ljeta, a što često nedostaje tekućim puderima.

Jeste li ga već isprobale i ako da, kakvo je vaše mišljenje o njemu?


PR proizvod

Broj komentara: 30:

  1. Ja sam se razocarala postenski ovim puderom, ali eto ucim na greskama. A i Bourjois bi trebao malcice poraditi na nijansama. Brate mili stvarno su prezute.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moraš mi sada reći zašto si se razočarala? Razumijem da nemamo svi iste želje i potrebe kod pudera, ali baš me zanima zašto si toliko razočarana? Mene obično razočara puder ako brzo spada sa lica ili ako ne prekriva dovoljno, a ovaj je ta dva testa položio :) Ovaj najsvjetliji nije žut, na licu je posve neutralan jer je dosta bjeličast, uostalom to možeš vidjeti na slikama.

      Izbriši
    2. Na licu mi je bio previse ''maskast'' (ako je ovo uopste rijec :D ), jednostavno je samo stojao na povrsini koze i sjajio se ko dno masne tave, a inace nemam problema sa masnom kozom lica. Pokušala sam da ga fiksiram Bourjois HM u kamenu ali sam onda napravila jos veci problem, jer se uvukao u svaku boru i poru, pa cak i u one sitne borice za koje nisam znala ni da imam. Vjeruj da sam se nadala da cemo se City Radiance i ja sloziti, ali eto, potraga se nastavlja.

      Izbriši
    3. "Maskast" je zbog jake pokrivne moći :) nema veze ako smo profulale ispravnu riječ, bitno je da se razumijemo :) ja se uopće ne sjajim s njim i ne znam da li se nešto dešava sa mojom kožom ali ako se dešava sretna sam :) On se mora fiksirati kamenim ili puderom u prahu gotovo nikakve pokrivne moći jer zaista se ne slaže sa proizvodom koji ima prekrivanje. Ja ga fiksiram sa MAC Blotom, probala sam i Rimmelom, ali nije baš dobra kombinacija. Sretno u pronalasku svog pravog pudera. BTW ja i kad nađem neki koji je gotovo savršen opet mi vrag ne da miri pa i dalje tražim :)

      Izbriši
    4. Dosadna sam, znam :D ali mislim da ovaj puder zasluzuje moje poluizvinjenje (cu da objasnim zasto poluizvinjenje). Elem, jutros sam zapocela svoje uobicajeno spremanje za sminkanje i skontam da vise nemam kreme za lice koju inace koristim ispod svakog pudera (Eucerinova Aquaporin za normalnu i mjesovitu kozu) i sta cu, ja pocnem nanositi puder na cisto lice i mogla bih se zakleti da to nije onaj puder od prije dva-tri dana. Blenda se gotovo pa savrseno (nanosila sam ga vrhovima prstiju). Nakon sto sam ga nanijela, zacementiram T-zonu Bourjois HM kamenim i krenem u nove pobjede. Gledam se u ogledalo svakih sat vremena, puder se gotovo pa ne primijeti, nije usao u pore i borice oko ociju, nije se pomakao s lica. Eh sad, i dalje je prisutan taj nekakav polu dewy izgled lica ali takav mu je naziv na kraju krajeva, radiance. Tako da poluizvinjenje, jer ovo radiance ipak ne mogu oprostiti. Sve u svemu, izgleda da je bilo do moje kreme koju sam koristila kao podlogu ispod pudera a ne do samog pudera. I na kraju pouka ovog mog silnog tipkanja Eucerin aquaporin + Bourjois CR = veliki NO NO!

      Izbriši
    5. hahha nasmija se ja, drago mi je da si mu dala još jednu šansu :) taj radiance u njemu je ok, ne smeta on nama masnima dokle god sa skidanjem sebuma puder ostaje na koži. Vidi, lučenje sebuma se ne može potpuno zaustaviti i bit je samo naći proizvod koji će ostati na licu nakon što pokupimo sebum, a ovaj se baš lijepo zadržava. Meni je potpuno drugačiji kad ga nanesem prstima, imam osjećaj da se tekstura pudera bolje stopi sa kožom, jedan od rijetkih pudera koji ja nanosim prstima :)

      Izbriši
  2. Uuuuu ,odlično izgleda na licu.Super recenzije,kao i svaka do sada.Imam jednu molbu za tebe,ako može recenzija ili bar par dojmova o Artdeko HD puderu? Vidjela sam u jednom tvom postu(prilično davno mislim) da ga imaš ,a sada je na sniženju u CMu Imam masno lice kao i ti i odgovaraju nam slični proizvodi .Hvala unaprijed

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno :) Mislim da si ti nešto pomiješala jer sigurno kod mene nikad nisi vidjela Artdeco HD puder. Ja sam jednom kupila jedan drugi Artdeco i na kraju ga poklonila bez da sam ga isprobala :) Ako tražiš zaista postojan puder iz drogerijskog ranga uzmi u obzir ovaj spomenuti Bourjois 123 Perfect koji super prekriva i postojan je. Neki dan sam počela koristiti i novi Max Factor Miracle Match, a danas je bio na posebnom testu jer sam izašla iz stala u 10.30, vratila se u 19.00 i popravila puder - niti jednom!!! Neću reći da je puder ostao u potpunosti na licu i da se nisam bila zamastila, ali sam poprilično iznenađena koliko se dugo zadržao na licu i koliko sam malo bila sjajna. No sačekaćemo do konačnog suda :) Još mi je super i Catrice pjenasti puder u teglici, ne mogu ga prestati hvaliti :)

      Izbriši
  3. Nedavno na snizenju kupih puder i jaaaaako sam razocarana...Koza mi je inace mjesovita, tu i tamo sa nepravilnostima...nijansa vanille- prezuta :D Ova prva roskasta na meni hehe inace sam neutralni/zuti podton...svijetla prilicno...
    Ono sto mi se ne svidja sto je meni ovaj puder matirajuci, ne znam kako ni zasto, uglavnom nakon nekoliko sati nosenja pudera, spada mi sa pojedinih dijelova lica i to nekako cudno, u flekicama, kao da se koza peruta izgleda, bas nekako zamrljano, a ne ostane jednaka boja ...bas cudno "legne", a koristila sam ga sa vise krema ispod, tako da ne vjerujem da je do krema...

    CC krema je nesto bolja za moje lice, iako nisam prezadovoljna kako sam mislila biti...

    Ti si bas pogodila nijansu, skroz ti se stopila sa tenom, vratom i bolja ti je od vecine nijansi drugih pudera...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A joj kako mi je ovo žao pročitati. Ja sam uglavnom čitala sve same pohvale za puder i sama sam baš zadovoljna, ali shvatam da ne postoji puder koji svima odgovara pa ti potpuno vjerujem da se nisi našla sa njima, ali šteta. Ne znam kakvo ti je lice, ali da i ja sam iznenađena (pozitivno) koliko je više mat nego blistav, mada ga još moram malo pojačati sa matirajućom kremom. Molim te probaj ga nanijeti prstima, po meni je on potpuno druga priča kad se nanese prstima.
      A što se tiče dijela oko pogađanja nijanse - da, jednaka je boji mog vrata ali je tamnija od mog lica koje je dosta šareno što od sitnih flekica što od kapilarčića, no na sreću to se ne vidi jer potpuno prekrije lice :)

      Izbriši
  4. Dobila sam tester uz Ljepotu i Zdravlje i odusevio me medjutim nisam ga kupila. Mislim da cemo se ubrzo pronaci jer ne volim mat pudere,a ovaj je lagan i mislim da ce mi odgovarati :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja sam isprobala tester i oduševila se,blago rečeno. Savršen je,još plus mi se potrefila prava nijansa u testeru pa mi se još više svidio. Nije skroz mat,ali ni ne smeta masnijim dijelovima lica...a bez fiksiranja traje bas bas dugo,daje zdravi sjaj,fino prekriva...ma sve sami plusevi :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš mi je drago da si ga isprobala, od kada su izašli, strašno me zanima i ovaj puder i air mat. A ako si zadovoljna prekrivanjem, postojanošću na licu i matiranjem, to dovoljno govori jer tvojim recenzijama baš vjerujem. Pričekati ću još recenziju air mata jer zimi nemam problema sa postojanošću pudera, ali zato ljeti moja mješovita koža poludi i svaki puder sklizne s nje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Dana hvala ti na povjerenju. Mislim da neću izdržati pa ću kupiti Air Mat i pisati o njemu jer kakav sam ja masnokožac ako nisam isprobala mat puder i to od Bourjois koji mi ima odlične pudere :)

      Izbriši
  7. Sada sam pročitala već nekoliko recenzija za ovaj puder i sve su super, ali moram priznati da sam ja iz njih nekako zaključila da se ne bi slagao s mojom masnijom t-zonom. Moram negdje za početak naći tester....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da se Jasmina nece ljutiti (reklama?), ali u februarskom izdanju casopisa Lj&Z imate tester za ovaj puder, a i na oficijalnoj Bourjois BiH fb stranici najavili su promociju u Sa, pa onda i drugim gradovima, gdje ce dijeliti testere.

      Izbriši
    2. Ma kakva ljutnja, tu smo da pomognemo jedni drugima :) reklama ili ne :)

      Izbriši
  8. Hvala Luna na trudu! :* <3 Mislim da sa sigurnošću mogu reći da se Jasmina neće ljutiti. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Mislim da me u dobre dve poslednje godine nije ozbiljno privukao neki drogerijski puder toliko da planiram da ga kupim (imam ih i ovako previše), ali ovaj jeste, moram da vidim to čudo koje svi hvale :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Super post. Već dulje vrijeme razmišljam o kupnji, ali mislim da si me uvjerila da ga sad konačno kupim. Moram te samo pitati koji to ruž imaš na sebi jer mi je boja prekrasna i htjela bi ga nabaviti?

    OdgovoriIzbriši
  11. Kupila sam puder. Odusevljena!!! Poslije FP mislila sam da ne postoji puder koji ce mi kao on odgovarati. L'Oreal mi ostavlja neke mrlje na licu, Max Factor je takoder meni katastrofa( ovaj novi). Nakon sto se FP povukao u potrazi sam za slicnim, ako ne i istim puderom, napokon sam nasla.. tj. napokon je izasao. Kao sto si rekla, kupujem ga i na ljeto, tamnija nijansa. Sto se ovog pudera tice , ja sam jaaaaaako svijetla, pa sam uzela Ivory Rose i uopste ne ide na tu rozu nijansu, a inace sam koristila FP vanillu :D Savrseno odgovara. Preporucujem i ja.. :*

    OdgovoriIzbriši
  12. Ovaj puder me privlači zato što ima zaštitni faktor,koji mi je jako neophodan zbog mog problema s licem pa me interesuje kako se ponaša na suhoj koži.Ako ga je neko sa suhom kožom probao voljela bi čuti sve o tom :)))

    OdgovoriIzbriši
  13. Ovaj puder me privlači zato što ima zaštitni faktor,koji mi je jako neophodan zbog mog problema s licem pa me interesuje kako se ponaša na suhoj koži.Ako ga je neko sa suhom kožom probao voljela bi čuti sve o tom :)))

    OdgovoriIzbriši
  14. Zanimljivo deluje ovaj puder skroz ali nigde ne nalazim sastav... Mozes li molim te da mi otkucas sastav ili bar da kazes ima li alkohola u njemu, parafina i parabena?

    OdgovoriIzbriši
  15. Zdravo. Da li mogu samo znati koje nijanse ovog pudera nisu doslovno rečeno prežute?

    OdgovoriIzbriši
  16. Ovaj puder se sa mog lica nakon par sati bukvalno sliva. Probala ga i sa matirajucom kremom, i puderom u kamenu preko, nista preterano ne pomaze. Koza lica mi je kombinovana, ali T zona mi nikad nije nesto preterano masna, i ni jedan puder mi nije stvarao ovakve probleme. Steta, jer imam jako svetao ten i 02 Vanilla je savrsena sto se tona tice. Ali kako me zamasti kao da sam se zejtinom mazala :/

    OdgovoriIzbriši
  17. Nakon sto je Flower Perfection povucen mislila sma da sam ostala bez dobrog pudera, ovaj samkupila vise zbog zastitnog faktora i ispostavilo se da je fenomenalan! Lice mi izgleda svezije i lepse puno vise nego sa Flower Perfection.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)