Catrice Chocolate Nudes paleta sjenila za oči - MAKEUP ARENA

3/15/2016

Catrice Chocolate Nudes paleta sjenila za oči




Danas malo promjena teme, nakon silnih recenzija ruževa i pudera u zadnje vrijeme (a biće ih još) na red stiže i jedna povoljna paleta sjenila iz drogerijskog ranga.


Ambalaža je od plastike, naprijed prozirni dio sa ispisom naziva i brenda, već klasika za Catrice. U njoj dođe i aplikator koji sam čak uspjela baciti prije nego što ću paletu poslikati :)

Paleta se čvrsto zatvara te je sigurna od otvaranja u torbi, ako bi je nosili sa sobom.


Cijena palete je oko 10 KM za 6 grama.

U paleti je smješteno 6 sjenila u bež i smeđim tonovima, različite su pigmentacije i finiša, što ću nešto niže i detaljnije obraditi.

Tekstura im je ok, ne mogu napisati da me oduvala od kvaliteta jer sam isprobala jako puno boljih sjenila, ali i lošijih pa u usporedbi sa njima ide moje mišljenje. Iako ne prakticiram pisati na blogu o ok proizvodima, pri tome mislim na proizvode osrednje kvalitete, jer često smatram da je to gubljenje vremena, ovaj put sam napravila drugačije jer iako sjenila jesu srednje kvalitete, za lovu koju ćete za njih izdvojili su posve pristojna. Ne znam da li postoje bolja sjenila u drogerijskom rangu koja možete kupiti za ovu cijenu jer ja nisam probala puno drogerijskih paleta ovog tipa, ako postoje molim da mi ih navedete u komentarima. Plus tu je jedna nijansa koja mi vrijedi cijele palete, obožavam je :)

Šta mi se kod palete dopalo? Dopao mi se izgled boja, različit finiš, cijena za količinu, kao i zamisao jedne palete koja će se koristiti za kreiranje svakodnevnog look-a, a može se naći u drogerijama.

Šta mi se kod palete nije dopalo? Iako na swatchevima odaje dojam bolje pigmentiranih sjenila, nanošenjem na kapke je izostao taj intenzitet pigmentacije. Nije mi se dopala ni činjenica da iako djeluje da ima dosta različitih boja, na krajnjem look-u ćete moći primijetiti da izgleda kao da sam nanijela možda najviše dva sjenila jer su na kapcima nijanse toliko slične da nisam uspjela napraviti neki posebno značajan gradijent. Pokušala sam intenzivirati izgled na kraju kapka sa najtamnijim sjenilom, ali definitivno nije htjelo dati tu dubinu. Za kreiranje nekog look-a treba da se koristi još dodatnih sjenila koja nisu iz ove palete.

Trajnost sa bazom je oko 5-6 sati, nakon čega se nije nakupilo u pregibu nego je jednostavno nestajalo sa kapka, vjerovatno zato što se nije uspjelo nadograditi pa ga nije bilo puno na kapku.

Ne truse se mnogo.

Ova paleta je odlična za početnike, koji se tek okušavaju u nanošenju sjenila, pa im se neće desiti da dobiju zamuljan izgled jer je sa njima zaista nemoguće pretjerati.






Krećem sa opisom svih nijansi sa lijevo na desno:

1. Bjelkasto-bež sjenilo koje mi je definitivno najlošije kvalitete u cijeloj paleti i potpuno neiskoristivo. Ima u sebi sitne šljokice pa mi nije najbolje rješenje za dio ispod obrve, a ni unutarnji dio oka.

2. Bjelkasto bež sjenilo mat formule. Jako dobro pigmentirano i ne trusi se previše.

3. Taupe nijansa sjenila mat završnice i slabijeg intenziteta. Dobro kao nijansa za pregiba ako ovake nijanse volite u pregibu, ja u pregibu preferiram malo toplije boje.

4. Taupe nijansa sa šimerastom završnicom koja je jednako slabije pigmentacije, ali se jako lijepo nanosi, bez ostavljanje mrlja.

5. Moja najdraža nijansa u ovoj paleti, iako mi se na prvu nije činilo da će tako biti. Najbolje pigmentacije i kvalitete, izuzetno se lijepo nanosi i blenda. Boja je zlaćano-smećkasta i moram da priznam da često posegnem za ovim sjenilom u kombinaciji sa nekim drugim sjenilima koja nisu u ovoj paleti. Ako mene pitate skoro da bih mogla reći da mi cijela paleta vrijedi zbog njega.

6. Srednje smeđe sjenilo koje na ruci odaje dojam da se radi o jačoj pigmentaciji no teško je tu pigmentaciju dobiti na kapku s obzirom da na ruci mogu malo jače stisnuti, a na oku ne mogu. Pokušala sam ga nadograđivati ali jednostavno bi ostalo na toj nekoj slabijoj pigmentaciji.



Sve u svemu solidna paleta, ponavljam da je posebno dobra za početnice koje se tek uče sa sjenilima, ali je odlična i za sve one koje vole sjenila koja nisu previše intenzivna i primjetna i koja su primjerenija za nošenje u dnevnoj varijanti. Iako svi mi često ističemo pigmentaciju kao prednost kod sjenila, ona često zna biti i negativna strana kada je u pitanju blendanje jer se takva sjenila ponekad teže blendaju i nisu za neiskusne ruke. 

Da li ste već isprobale ova sjenila ili neka druga iz niza sličnih paleta koje Catrice ima u ponudi i ako da, kako vam se dopadaju?



PR proizvod

Broj komentara: 8:

  1. Zanimljive boje, pristojna paletica. Ono sto mi se dopada jeste upravo to sto si navela: lagane su za upotrebu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnogima ta informacija može biti od koristi. Swatchevi su varljivi u ovom slučaju :/

      Izbriši
  2. Marijana Šimić15. ožu 2016. 11:21:00

    Volim ovakva sjenila za dnevnu varijantu i volim ove nijanse.:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Swatchevi stvarno izgledaju odlično! No, budući da sam prilično opskrbljena s dosta stvarno kvalitetnih sjenila, a bome i sličnih nijansi, preskačem. Ipak, razveselila me tvoja recenzija. Moguće je da bi paleta zbog cijene, naziva i simpatije prema ovom tipu nijansa, ipak završila u nekoj mojoj košarici ;) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma samo za one koje su teške ruke jer je s njom nemoguće pretjerati :)

      Izbriši
  4. Imam ovu paleticu i koristim je jedino iz razloga što znam da s njom ne mogu pretjerati. Dakle koliko god pokušavala nadograditi nijanse, kao što si rekla, intenzitet će biti osrednji. Meni je to čak ok, jer se znam zanijeti pa eto da ne izgledam ko disko kugla na faksu :)
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda je odlična za tebe. Ma i ja se zaletim za brzinsko šminkanje :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)