Estee Lauder Pure Color Envy 210 Not So Innocent - MAKEUP ARENA

3/05/2016

Estee Lauder Pure Color Envy 210 Not So Innocent



Neću se ponavljati s tim koliko ja volim Estee Lauder jer mislim da ste to do sada svi koji pratite moj blog mogli zapaziti, pa čak i oni vrapci sa grane :) ali ću zato ponoviti ono iz prethodnog posta gdje sam predstavila mat ruž (post OVDJE), a to je da je zaista šteta što nisam ranije isprobala njihove ruževe.


Kao i onaj iz mat linije i ovaj je jedan od noviteta koji dolazi u ukupno 12 nijansi. Količina im je 10 ml, a cijena 71.50 KM. Na žalost u mom gradu Estee Lauder kao brend nije dostupan, ali zato jedna lijepa vijest za sve moje tuzlanke, koje su vjerovatno poput mene već to i načule, je da Inoma parfumerija otvara svoju poslovnicu u novom Bingu koji se gradi i čije otvorenje je planirano krajem ljeta ili početkom jeseni, a Inoma nam je jedina nada da će dovesti sve makeup brendove kojih u Tuzli trenutno nemamo, a onaj meni najvažniji je ovaj iz posta :)



Zaštitna boja ambalaže i ovog ruža je tamno plava, toliko tamna da se graniči sa crnom, koja je ukrašena sa zlaćanim detaljima. Prisutan je i prozorčić kroz koji je vidljiva nijansa. Poprilično jednostavna i efektna ambalaža. Čvrsto se zatvara na klik.


Aplikator je divan, zaista jako precizan i vrlo jednostavno nanosi boju, morala sam ga slikati sa svih strana pa ćete na slikama vidjeti da je dosta uži pri vrhu što mu daje tu spomenutu preciznost, zatim ćete vidjeti i udubljenje koje u sebi zadrži određenu količinu ruža i koje je odlično da se lijepo ispuni cijela površina usana. Popuno je nepotrebno nanijeti olovku pa čak i ako trebamo jako precizno nanošenje.




Nijansu ću pokušati opisati i riječima, onako kako sam je doživjela, a ako mi to ne uspije onda ću vas prepustiti slikama da same donesete svoj sud o boji. Dakle radi se o tamnijoj nude nijansi za koju sam zaključila da je neutralnog podtona jer nekad bih je pogledala i učinila mi se toplom, onda bih je kroz par trenutaka ponovo pogledala i pomislila da je hladna. Zaista je pravi kameleon koji mi je zadao brigu da li da ga smjestim u topli ili hladni podton, a u stvari to što je, kako sam na kraju zaključila, neutralni podton je njegova prednost jer takve nijanse odgovaraju različitim tonovima i podtonovima kože.


Ruž je tekući, ali spada u grupu onih gušćih izuzetno pigmentiranih, bogate boje za koje je jedan premaz preko usana potpuno dovoljan za postizanje pune boje. Završnica mu je satinska. Miris mu je jako jako blag, slatkast, kako ja imam običaj reći "kolačast" jer u meni budi želju da smažem neki slatkiš :)

Ono što me kod njega jako impresioniralo je njegova trajnost. Kako ja često znam osuditi neke proizvode prije nego ih isprobam, tako sam i ovaj put mislila da će to biti neki sjajni ruž koji će spasti sa usana prije nego što se sjetim pogledati u ogledalo i provjeriti stanje šminke. Najviše volim kad se tako prevarim i kad se pogledan i nekoliko sati nakon nanošenja, a on spao samo sa onog djela gdje mi svaki ruž redovno nestaje, a to je unutarnji dio usana koji se graniči sa sluznicom. Sve ja to lijepo izgrickam pa ne mogu nikad niti jedan ruž koji nestane sa tog dijela kriviti, posebno ne ako je uredno ostao na preostalom dijelu usana, kao što je to slučaj sa ovim. Ono što je super kod ove boje je da se gotovo i ne primijeti kada mi spadne sa tog spornog dijela usana. Dakle da kažem trajnost u satima je oko 3-4, ali ako zanemarim ono pojedeno, sa ostalog dijela usana nestaje poput "stain-a", što ne može biti bolje.

Iako stalno ističem da meni ni mat ruževi ne isušuju usne i ne prave nered, promjenom teksture ruža, kao u ovom slučaju kada je ona kremasta, pomislim da su ovi drugi baš izuzetno ugodni i posebno namijenjeni za sve žene koje imaju problema sa suhoćom usana, te bih ih upravo zbog toga svima njima posebno preporučila, mada nam i svima ostalim ova tekstura izuzetno prija.





Za kraj šta dodati što već nisam pisala, jasno je kao dan da mi se ruž izuzetno dopao i da je on još jedna izuzetno pozitivna recka koja stoji u mojoj imaginarnoj listi brenda Estee Lauder i tjera me da dalje istražujem šta to još oni imaju da nam ponude.

Kako se vama dopada?



PR proizvod

4 komentara:

  1. Predivan je i divno ti stoji!! Volim EL i njihovi ruzevi su mi medju drazima :) Moram nabaviti i neki iz ove linije

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) ja sam baš svega isprobala od EL, a ruž samo nekad davno jedan čija mi boja nije odgovarala pa mi i nije ostao u nekom sjećanju. Međutim ova dva što sam isprobala su prekrasni i boje su savršene i baš sam oduševljena :)

      Izbriši
  2. Divan je, ali ja moram još nešto priznati... Malo sam te više mjerkala nego obično da vidim kako napreduje tretman i jesu li ovo slike prije ili za vrijeme njega?! ;) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahhaa joj slatka si skroz :) na ovim slikama ne možeš baš najbolje vidjeti jer nisu dovoljno blizu, a one koje spremam na post o tretmanu će biti malo više izbliza pa će se sve bolje vidjeti. 2/3 tretmana su završene :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)