Lip Combo: Golden Rose Velvet Matte 02 + Dream Lip Pencil 521 - MAKEUP ARENA

3/13/2016

Lip Combo: Golden Rose Velvet Matte 02 + Dream Lip Pencil 521




Nije tajna da je meni među cijelom kolekcijom Golden Rose Velvet Matte ruževa najdraži onaj koji se krije pod brojem 02. To je moja nude nijansa koju najviše volim. To je dovoljno svijetlo a u sebi ima nešto roskasto-mauve nijanse da se izvrsno slaže sa bojom mog tena. To je ona nijansa koju redovno uhvatim kad nemam vremena da smišljam koji bih ruž taj dan nosila i to je ona nijansa koje imam čak 3 jer drugi sam si kupila kada sam mislila da sam prvi izgubila, sad su i prvi i drugi gotovo potrošeni, pa sam nedavno uzela i treći za back-up. Poslije ovog vam je sigurno jasno koliko volim ovu boju. Smatram i da mi super pristaje, posebno za dnevni look upravo uz liniju tušem i malo rumenila. Ovako našminkanu ćete me vidjeti u 70% slučajeva. Ovaj ruž sam do nedavno uglavnom nosila samostalno, bez olovke, a onda nakon višemjesečnog nošenja sam skontala da bi bilo dobro naći identičnu olovku, čisto da lakše i preciznije malo precrtam usne. Nalazila sam slične ali niti jedna nije bila ista. Baš u to vrijeme mog presabiranja i traženja prave nijanse olovke, Golden Rose je izbacio 6 novih nijansi olovaka i čim sam ugledala ovu pod brojem 521 nije bilo dvojbe da je to ono što mi treba.


S obzirom da je ovo trebao biti kratak post sa nešto slika, prestajem sa tipkanjem i ostavljam vam da pogledate kako se ovo dvoje slažu.



Mislim da je ova olovka napravljena da se slaže sa ovim ružem jer od tih 6 novih nijansi Dream olovaka već sam za dvije našla potpuni match sa ruževima iz Velvet Matte kolekcije, a vjerujem da ću i za ostale kada potražim sa kojim se slažu.

Šta mislite, kakav je match?


Broj komentara: 26:

  1. Nedavno sam kupila 2, 14, 32 i 28 a 2 mi je definitivno favorit :D morat cu potraziti i tu olovku, savrsen su par.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je čuti da dijelimo favorita. Ja sam ga toliko puta preporučila i dobila povrat da su cure oduševljene nijansom i baš mi bude drago. :)

      Izbriši
  2. Tri pitanja :)
    Da li mislite da bi se ta olovka slagala sa GR velvet 12? Da li cete pisati post o drugim olovkama koje su match za ostale olovke?
    I da li uskoro post o nosim nijansama iz crne linije? (ja se ispricavam ako je vec napisan, a promaknuo mi)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uz ruž 12 bolje ide olovka 511, upravo sam to provjerila :) jer je olovka 521 više na mauve strani dok je ruž 12 više na nekoj toplijoj strani. Ja generalno 02, 12, 14 i 32 stavljam u istu grupu mada je od njih svih 12 najviše crvenkast pa se bolje slaže sa pomenutom 511.

      Pisaću i o drugim olovkama koji su match za neke druge ruževe. Biće tu dosta GR proizvoda jer njih najviše imam, ali biće i nekih drugih kombinacija.

      Što se tiče tog posta zaista nisam sigurna da ću ga napraviti. Imala sam namjeru, čak sam ih sve i pofotkala ali za post tog tipa mi treba puno vremena a trenutno ga nemam, a s obzirom da uskoro stižu novi mat ruževi, mislim da ću ipak svoje slobodno vrijeme potrošiti na njih, a nekad eventualno samo swathceve napraviti za crnu liniju.

      Izbriši
    2. Možda su bolji combo VM 12 i DL 512, a VM 14 i DL 511 :-)...

      Izbriši
    3. Hvala na info, ako je to stvarno bolja komba, svakako ću obratiti pažnju na nju :) isprobavam odmah sutra :)

      Izbriši
  3. I ja imam taj karmin ali sam odmah uz njega kupila olovku 511. Imam i karmin u olovci br.10 koji je neka slicna boja i obozavam ga. Tek sam skoro pocela da koristim te roze nude boje i iznenadila sam se kako mi dobro stoje posto godinama nosim braon nijanse.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 511 se može provući ako je naneseš preko cijelih usana, ali ako tražiš savršen match, onda da znaš da to ona nije, već upravo ova 521. Ja sam dugo pokušavala da se nađem sa pravim nude ruževima, ali skontala sam da si ne odgovaramo i pristala sam na to da moj nude ruž bude ovaj tip boje :)

      Izbriši
  4. Super je match, idealan :). Moram da pogledam te nove nijanse olovaka. I sama bih kupila ovu nijansu ruza ali uvek kada je probam u radnji, na ruci mi izgleda tamno, dosta tamnije nego u ovom postu, pa je zaobilazim. Evo da pomognem Anonimnoj gore, ja imam nijansu 12 i ova olovka ne bi isla uz nju jer je ruz taman, vuce na braonkasto ili tako nesto :), u svakom slucaju ne ide uz 12. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerovatno je tvoja koža tamnija od moje, ja sam Casperčić :) pa na meni dođe nešto kao nude-mauve-rose. Imala sam nedavno priliku da vidim tri djevojke i sve tri su u tom momentu nosile ovaj ruž, a i ja zajedno sa njima i na sve četiri je nijansa izgledala različito. U stvari na nas tri bi se moglo i skontati da je isti ruž, male su razlike bile, ali na četvrtoj je bio vidno tamniji, iako je tvrdila da nema olovku :) tako da preporučujem da ga probaš na usnama ako imaš od neke prijateljice jer vjerujem da ti se tester gadi probati, kao i meni :) Probaj ga obavezno, mogla bi se zaljubiti u njega, čak i ako ne bude isti kao na meni :)

      Izbriši
  5. Match idealan, i tebi fantastično stoji...A mislim da je nakon tvojih postova vezanih za ove ruzeve, nastala opca pomama za ovim, narocito dvicom...sto je i za ocekivati...Jedna je od najnosivijih boja :D I sama cesto posegnem za njom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Majda. Ako jeste, drago mi je da jeste jer ovi ruževi to sa punim pravom zaslužuju, a posebno nijansa 02 :)

      Izbriši
  6. Odlicna nijansa. Jedva cekam da nadjem prodajno mjesto GR kozmetike u mom gradu ili u blizini da kupim barem nesto :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neka ti onda GRVM ruževi budu na vrhu liste i ove olovčice svakako :) i mat ruževi u olovci i bolje da tu stanem da ti ne napravim veliki spisak. Ali ako voliš olovke za oči onda pogledaj i Smoky olovke obavezno, posebna pažnja na tamno smeđu, koristim 3. po redu :)

      Izbriši
  7. Super je match! :) Imam i ja ovaj ruž (i baš volim Velvet Matte ruževe i njihove nijanse), morat ću potražiti i olovčicu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Teško je ne voljeti ove ruževe :) ali po meni bi trebali izbaciti još barem 10 nijansi, minimalno :)

      Izbriši
  8. Potpuno se slažu,a i super ti stoji. :)
    Ja sam izabrala 7.karmin i olovku 512,za nijansu tamniju,ali tako sam htela(jer već imam jednu svetliju olovku).
    Pun im je pogodak ova linija mat karmina,odlični su,nadam se da su i olovke takve to ću tek da proverim jer sam olovku skoro uzela.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Ema. I ja nekad odaberem tamniju nijansu, posebno kada želim da promijenim boju ruža, ali sa ovim ružem sam baš htjela nepromijenjenu nijansu pa mi je jako važno da sam našla pravu nijansu koja je identična. Ja se nadam da će im i mat linija tekućih ruževa biti pun pogodak i jedva je čekam :)

      Izbriši
  9. omiljena linija ruzeva, savrsenstvo na usnama. ja imam br 12. 02 nemam ali imam olovku br 10 a zahvaljujucu tvom ranijem postu naucila sam da su te boje identicne a kako sam htjela da probam i crayon varijantu, sto se tice ove boje odlucila sam se za olovku ali u principu i nema neke razlike u teksturi, mislim da je to isti proizvod u razlicitom obliku. da, 12 je toplija, kao da ima neki braon podton a ova vise ljubicasti. ne bih rekla da su tamni, vise pigmentovani ali naravno da zavisi od tena i boje usana. i da htjedoh reci najvaznije ... jako koristan post.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako je mala razlika u teksturi, ja imam osjećaj da su olovke malo kremastije, ali nisam više 100% sigurna u to. Koliko sam ja primijetila svi su jednake pigmentacije, s tim da su nekoliko ruževa iz zadnjeg dodatka nijansi nešto suhlji, ali ne preterano i ne toliko da su nenosivi. A ljepota svih ruževa generalno je u tome da nisu svi isti na svakoj od nas, pa čak i ako nam prijateljica ima isti, ne mora izgledati isto na njoj, što je još bolje :) Ove nijanse koje su mješavine raznih boja su posebno posebne :) ne znamo na koju će boju na nama povući dok je ne isprobamo. Ma obožavam ih, i ove ruževe i nijanse poput ove :)

      Izbriši
  10. Treba još minimalno 20 nijansi. Haha. Post odličan, ruž i olovka se super slažu, i tebi stoji zaista divno. Kupujem ga sutra. ��

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala mnogo, potpisujem za još najmanje 20 nijansi ;)

      Izbriši
  11. Meni je kombinacija odlična i super ti stoji!

    OdgovoriIzbriši
  12. Molim te javi koji lak za nokte imaš na ovoj slici? Ruž i olovka su divni,i krasno si ih uparila, ali lak je nešto pre, predivno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko me sjećanje služi to je trajni lak Clarissa Lei u nijansi Carlota :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)