Bocassy Paris micelarna i tonik za lice - MAKEUP ARENA

4/11/2016

Bocassy Paris micelarna i tonik za lice






Sa Bocassy proizvodima sam se upoznala još prošle godine, pa sam vam i pisala o kremama koje su mi se jako dopale. Sad dok tipkam pokušavam da skontam koja mi se više dopala pa da to navedem u postu, ali borba je tijesna pa ću ostati pri tome da su mi se isprobani Bocassy proizvodi dopali, bez posebnog naglašavanja određenog proizvoda. Recenziju možete naći OVDJE, gdje je i predstavljen brend Bocassy.

Micelarna i tonik su dva relativno nova proizvoda u asortimanu brenda, dvije veoma važne vodice za njegu kože. Prva bitna za odstranjivanje nečistoća sa kože, a druga za pripremu lica za naredni korak, bilo korak dnevne ili noćne njege.



Ambalaža je ista kod oba, klasična i elegantna, bijela sa srebrnim slovima i poklopcem. Oba proizvoda se doziraju kroz rupicu, nema bespotrebnog izlijevanja jer je širina otvora prilagođena optimalnom doziranju proizvoda. Voljela bih da je tonik na pumpicu jer smatram da je to odličan način nanošnja tonika, ali to ne uzimam za manu jer je 99% tonika na tržištu upravo sa ovim tipom doziranja.

Količina smještena u ambalažu je 200 ml kod oba i u BiH se mogu naći jedino na policama DM-a, po cijeni od oko 15 KM (naknadno ću provjeriti cijene pa dopisati u post ako sam pogriješila).






Micelarna voda je vrsta proizvoda čija popularnost ne jenjava zadnjih godina, pa mi je drago da je i brend Bocassy prepoznao potrebu za takvim proizvodom u svom asortimanu. Tekućina je potpuno bezbojna, ima prijatan, slatkast miris.

Jako dobro odstranjuje šminku i ostale nečistoće sa lica. U dane kada nosim laganiji makeup sve odstranim sa jednom blaznicom natopljenom micelarnom, a u slučaju malo jače našminkanih očiju kada često prije korištenja micelarne posegnem za dvofaznim odstranjivačem, čisto radi brzine i praktičnosti. Probala sam u slučajevima jače našminkanih očiju potpuno skinuti šminku sa micelarnom i izvodivo je, samo kako sam već i naglasila treba malo više vremena, kao i blaznica i micelarne. Moje mišljenje je (što ne mora značiti da je ispravno) da su micelarne vode bolje za odstranjivanje šminke sa lica, dok za odstranjivanje šminke sa očiju prednost uvijek dajem dvofaznim odstranjivačima i to je jednostavna kombinacija koja mi daje najbolje rezultate. Prvo "sredim" šminku na očima dvofaznim, pa onda "napadnem" puder i ostalo sa micelarnom i na kraju pokupim sve ostalo sa očiju onom blaznicom gdje je micelarna. Uvijek nakon ovog rituala skidanja šminke sve završim sa umivanjem. Osoba sam koja ne može dobiti osjećaj čiste kože dok se ne umijem i to ne sa ovim, nego sa apsolutno bilo kojim skidačem šminke. Micelarna mi nije izazvala iritacije, nije me pekla po očima kada bih skidala šminku, potpuno sam zadovoljna sa njom.



Tonik za lice je proizvod koji je možda unazad godinu-dvije postao potpuno nezamjenjiv proizvod kada je u pitanju njega kože lica. Volim osjećaj razmekšane kože koji mi pruža tonik i primijetila sam da mi svaki naredni korak njege kože puno ljepše legne na kožu. U ovom slučaju se radi o toniku koji je žućkaste boje i blagog biljnog mirisa. Blaznicom natopljenom tonikom pređem preko cijelog lica, sačekam da se upije u kožu i nastavim sa narednim koracima. Ono što mi je jako bitno je da  nakon minut-dva koža bude potpuno spremna, bez onog osjećaja da nešto stoji na koži i smeta, pa pređem na serum ili kremu, dakle potpuno se upije u kožu i ne ostavlja sloj. Lijepo umiri lice i nije mi izazvao nikakve neželjene promjene na koži.




Sve u svemu zadovoljna sam sa oba proizvoda i drago mi je da u Bocassy-ju nadopunjuju asortiman novim proizvodima.

Da li ste vi isprobale neki od ova dva proizvoda i ako da, kako vam se dopadaju?


PR proizvodi


2 komentara:

Hvala na komentaru :)