Max Factor Voluptuous False Lash Effect maskara - MAKEUP ARENA

4/13/2016

Max Factor Voluptuous False Lash Effect maskara




 
Maskara je zasigurno uz tekući puder proizvod koji često mijenjam i stalno ispobavam nešto novo. Ako malo ponovim o onome što se meni na meni ne dopada, svi vi koji redovno pratite moj blog znate da je to moja koža (znam, znam da mislite da često pretjerujem i znam da ima i gorih tipova kože od moje, ali svakom je njegova muka najteža :) i trepavice (eh ovdje se sve morate složiti sa mnom da su zaista dosta kratke, ali eto barem nisu tako rijetke). S obzirom da su kratke, ja sam poprilično sigurna da im dužinu mogu podariti jedino umjetne trepavice, pa kad je maskara u pitanju tu uvijek prednost dajem onim maskarama koje obećavaju volumen. Idem onom logikom, ako već nema dužine, hajde da istaknem onu njihovu bolju stranu, a to je volumen.

Jedna od zadnjih isprobanih maskara je ova Max Factor Voluptuous False Lash Effect, maskara koja je namjenjena postizanju efekta umjetnih trepavica.

Maskara je smještena u bublavu tirkizno zelenu (ja navikla da su MF maskare sve redom crne  ili barem tamne :)) ambalažu, sa printom u zlatnoj boji.

U nju je smještena super velika zapremina od 13.1 ml,  a možete ju kupiti u DM-u, CM-u, Didaco Shop-u, po preporučenoj cijeni od 28,40 KM.


Četica je mega velika sa plastičnim "iglicama" koje su složene tako da se omotane kružno oko same ose četkice. Ako nisam dobro objasnila samo vi lijepo pogledajte sliku :)


Na samom početku mi se činilo da je maskara više na suhoj strani. Onda sam se sjetila da mi se to isto učinilo i sa jednom drugom Max Factor maskarom i da me nakon kratkog vremena korištenja razuvjerila u to, pa sam tu info potisnula sa uma i nastavila da je koristim. Kroz otrpilike 7-10 dana ona se "razradila" i tada sam tek vidjela njen puni sjaj :)

Maskara daje volumen bez efekta slijepljenih trepavica. Ne truni se, ne ostavlja crno pod očima i uz sve to jako se jednostavno skida i micelarnom, a još lakše dvofaznim odstranjivačem šminke. Intenzivno je crne boje, baš krasno definira i ističe trepavice. Nanosim je tako što izvlačim trepavice, dok u isto  vrijeme lagano rotiram dršku jer mi na taj način daje najbolji efekat.

Da ne bi sve bilo na riječima, ostavljam vam da pogledate stanje trepavice bez i sa ovom maskarom :)





 jedan jači sloj
dva jača sloja

Kad napišem jači sloj, pri tome mislim da sam maskaru nanosila samo jednim umakanjem, ali više puta prelazila preko trepavica.

Sve u svemu jako sam zadovoljna i ako je uspjela definirati i volumenizirati moje slabašne trepavice, mogu samo zamisliti šta bi napravila na trepavicama koje su u samom startu bolje od mojih.


Jeste li je već isprobale?


Da li bi voljele osvojiti istu ovakvu? Ako da, trk na FB stranicu  gdje je u toku darivanje, Max Factor je obezbjedio maskaru za jednu od vas :) Pravila su sva na FB-u :)




PR proizvod

Broj komentara: 14:

  1. Odlican efekat ostavlja na tvojim trepavicama, voljela bi je probati :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Slike govore tisuću riječi, mislim da je razlika i više nego očita :) Svi žele trepke kao s reklame, a zapravo je ključno usporediti sliku bez i sa maskarom na sebi i eto ti čarolije :)
    Iva

    OdgovoriIzbriši
  3. Cetkica mi deluje jako cudno ali mi se dopada efekat koji daje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je četkica ključna za ovakav efekat :)

      Izbriši
  4. definitivno se vidi da daje volumen, ali meni se ne sviđaju ove male grudice što ostavlja i što malo slijepi trepavice ili mi se tako čini jer je jako detaljno i izbliza slikano. Moje su duge i guste, ali ravne pa i ja uvijek tražim maskaru za volumen, ali mi je najvažnije da se ne trusi, ne preslikava i da ih lijepo razdvoji i u ovom zadnjem nema bolje od lorealove zlatne koja doslovno razdvoji i obuhvati svaku trepavicu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj da to golim okom nije vidljivo. Da bi slike bile čiste kad ovako izbliza slikam, koristim macro opciju, a onda se vidi sve i svašta. Ako imalo i slijepi to se apsulutno ne vidi uživo :)

      Izbriši
  5. Efekat je fantastičan, verovatno ću kupiti ovu maskaru. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se dopada i vjerujem da ćeš biti jednako zadovoljna :)

      Izbriši
  6. Nisam imala priliku al najviše koristim maskaru.Al ne sumnjam da je odlična.

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisam imala priliku al najviše koristim maskaru.Al ne sumnjam da je odlična.

    OdgovoriIzbriši
  8. Mene zanima sjenilo, koje je?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bourjois mono sjenilo Mauvie star 05 je na pokretnom dijelu kapka, a na pregibu je bronzer.

      Izbriši

Hvala na komentaru :)