MAYBELLINE NY BROW SATIN - MAKEUP ARENA

4/07/2016

MAYBELLINE NY BROW SATIN



Tekst pisala suradnica Ivana.

Često u beauty krugovima možemo čuti kako "obrve uokviruju lice", a ja otkako sam prije nekoliko godina konačno postala svjesna istinosti te tvrdnje više nikuda ne idem bez svog "okvira" :D. Subjektivno ili ne, mislim da nekako najnakaradnije izgledam sa (svojim jadnim očerupanim) nepopunjenim obrvima, dok se bez svega ostalog još i mogu nekako provući (ako baš moram). S druge pak strane, ostatak make-upa mi može biti vrhunski odrađen, ali ako obrve nisu "on fleek", uzalud vam trud svirači, nije to to. S obzirom da me majka priroda i nije baš obdarila po tom pitanju, a ni moje bjesomučno čupanje obrva tamo krajem 90-ih mi danas ne služi na čast, u posljednih 4-5 god sam stvarno svašta isprobala od proizvoda za uređivanje obrva i danas vam pišem o jednom koji me totalno oduševio i nije mi jasno kako o njemu gotovo da i nemamo što čuti ili pročitati po blogovima i YT...ili je samo meni promaklo? Čak se ni sam Maybelline nije nešto posebno iskazao po pitanju marketinga u ovom slučaju pa se tako ne sjećam da sam igdje vidjela reklamu za ovaj proizvod nego sam ga sasvim slučajno ugledala, onako bezveze i usputno proučavajući ponudu na policama drogerija.


Maybelline Brow Satin je 2u1 proizvod, kombinacija olovke i pudera/sjenila za popunjavanje obrva. Ono što je mene odmah navelo na kupnju jest ova strana na kojoj se nalazi ultra malena i ultra precizna olovka na odvrtanje koje me pomalo asocirala na isto tako ultra popularni i ultra hvaljeni ABH Brow Wiz. Taj isti Brow Wiz sam imala priliku isprobati, i koliko god da mi se proizvod sam po sebi dopao, smatram ga suludo skupim s obzirom na količinu u kojoj dolazi. Kad smo već kod ABH proizvoda, želim spomenuti kako posjedujem i Dipbrow Pomade, ali kako nisam fan "instagram obrva" i barem na dnevnoj bazi preferiram malo prirodnije obrve, olovke za obrve su i dalje moj broj jedan za svakodnevno popunjavanje, odnosno u mom slučaju iscrtavanje, pošto i nemam baš nešto za ispuniti :D

U teoriji, a što je i opisno i slikovito prikazano i na samom proizvodu, Brow Satin se koristi tako da se najprije iscrtaju rubovi obrva a onda ih se ispuni puderom koji se nalazi na spužvastom dijelu suprotne strane. Ja se tih "uputa" baš i ne pridržavam nego radim onako kako mi dođe i kako su mi obrve koji dan raspoložene :)  Tekstura olovke je bas taman - ni pretvrda pa da morate vući i strugati ni premekana da ne bi bila dovoljno precizna. Posebno je super što sa ovim proizvodom obrve možete popuniti i sasvim blago i prirodno ali i iscrtati ih i ispuniti super precizno, ovisno već o vašim željama i preferencijama.


Kod nas Brow Satin dolazi u 3 nijanse, i po meni je to jedina zamjerka ovom proizvodu, ali svejedno ne tolika da ga ne bih koristila (mada mi nijedna nijansa ne odgovara 100%). Gramaža nije nigdje na ambalaži navedena a tražeći taj podatak na internetu naišla sam na različite informacije, pa sam odlučila ovaj put vjerovati DM-u i napisati kako se radi o 0,71g proizvoda koji kod nas košta 30-35kn (HR), odnosno ca 7,5KM (BiH). Sama ambalaža je plastična, funkcionalna ali ništa posebno, sa bijelim tiskom koji se meni jako brzo izgrebao i sad ne liči ni na što :D Od spomenute 3 dostupne nijanse ja imam dvije i njihove swatcheve možete vidjeti na slici ispod. Nijansa 02 medium brown mi odgovara bojom ali mi je ton pretopao za moje sivkasto-pepeljaste obrve, dok je sa nijansom 03 dark brown obrnuto - boja mi je mrvicu pretamna ali mi paše taj njen hladniji, sivkasti podton, pa najčešće kombiniram i jednu i drugu. Na ovoj slici također možete i vidjeti koliko je olovka precizna kad je sasvim nova (lijeva nijansa) te kako to izgleda kad se mali istupi nakon nekoliko korištenja (desna nijansa) - i dalje je to daleko oštrije i preciznije od klasičnih olovaka na šiljenje.


Za kraj je još samo ostalo da olovku vidite u akciji, tj. da vam barem pokušam pokazati kako ja njome uspijevam malo srediti svoje jadne obrve. I moje obrve i moje slike su daleko od savršenog ali ja sam ovime prezadovoljna jer mi za svakodnevno popunjavanje ne treba više od 2 minute a sa normalne distance (a ne ovako izbliza slikano) to izgleda još i bolje. Ovdje sam koristila samo nijansu 03 dark brown i iako bih voljela da mi je samo mrvicu svjetlija, svejedno smatram da može proći i ovako. Što se tiče postojanosti, i puder i olovka mi drze cijeli dan, bez razmazivanja i brisanja, mozda samo mrvicu izblijedi nakon 10h i više, sto osobno smatram izvrsnim i nadam se da ce tako biti i sada kad nam dolaze topliji dani i sva sminka je slabije postojana na višim temperaturama.


Ako mene pitate, Maybelline je i sa ovim proizvodom odradio odličan posao te je Brow Satin, uz njihovu Lash Sensational maskaru i Age Rewind korektor, postao još jedan od mojih drogerijskih favorita koji ću bez imalo sumnje nastaviti iznova kupovati. 



Da li ste već čuli za ovaj proizvod ili možda ga i isprobali?
Koji je vaš omiljeni proizvod za obrve?

Hvala na čitanju :)
Ivana

Broj komentara: 7:

  1. Nedavno sam sam procitala recenziju kod jedne blogerice ( nemam pojma koje :D ) i odmah kupila svoj primjerak. Dobar proizvod, mada vidim da slican sad ima i catrice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e pa drago mi je čuti da nas ima još koje smo otkrile ovaj super proizvod :)

      Izbriši
  2. Nekako me privlaci taj dio sa spuzvicom vise nego dio na odvrtanje, ne znam zasto. Catrice je nedavno izbacio nesto slicno pa cu pogledati oba proizvoda :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš ću onda pogledati i taj catricov, možda se više usrećim s bojama :)

      Izbriši
  3. Večiti problem nepostojanja adekvatne nijanse za obrve među proizvodima namenjenim za obrve :-D, ali im je zato Color Tattoo senka u Permanent Taupe čist pogodak (prirodno tamna braon kosa, koren pepeljast, ten dosta svetao, neutralan ka hladnom, obrve sivkaste, svetle, retke). Nanosim Blush četkicom 25B, mogu da se dobiju tamnije, kontrastnije obrve oštrih linija, ali i mekše, svetlije, svakodnevne, za razliku od olovaka ne razlevaju se ivice na masnoj koži, na jače trljanje nije otporno, ali bez diranja stoje obrvice od jutra do sutra jednako definisane kao tek iscrtane.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znam da dosta cura (pogotovo plavuša) hvali taj Permanent Taupe kao super opciju za iscrtavanje obrva, no meni nažalost ni on ne paše, haha, on mi je već previše siv i mrvicu svjetliji :D hvala ti na komentaru, možda nekom od čitatelja bude koristan prijedlog :)

      Izbriši
  4. Negdje početkom godine sam otkrila ovo malo čudo. Zapravo, vidjela sam reklamu na njihovoj Facebook stranici, a onda i na TV-u, doduše jako kratko je emitovana ta reklama (srbijanski programi). Prvi odlazak u Beograd sam iskoristila da je kupim i zaista sam oduševljena.
    Do sada sam koristila dark brown i bila sam jako zadovoljna s obzirom na to da imam problem sa rijetkim obrvama :( Juče sam kupila medium jer dark nigdje nisam mogla naći, a ne usudim se izaći iz kuće bez obrva :D
    Najviše od svega mi se sviđa upravo to što je olovka na odvrtanje jer imam fobiju od olovaka koje pucaju i pucaju, kad najviše žuriš... :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)