L'Occitane en Provence Almond - recenzija - MAKEUP ARENA

5/04/2016

L'Occitane en Provence Almond - recenzija



Nedavno sam vam u OVOM postu predstavila liniju badem, usudila bih se reći najpoznatiju liniju brenda L'Occitane, te neću da se zadržavam na uopćenim stavkama vezano za cijelu liniju, nego vam predlažem da bacite pogled na taj post, a danas vam donosim konkretne recenzije proizvoda koji su trenutno zaduženi za njegu moje kože tijela. 

Ono što je zajedničko za sva tri proizvoda je u biti ono što ću odmah na početku istaknuti, a to je očaravajući miris. Zaista je prijatno intenzivan, slatkasto-bademast.

Piling sapun od badema
50 g/ 7,50 KM


Ono što prvo moram istaknuti kod ovog sapuna je da je on zaista piling. Možda moja reakcija nije reakcija koju ste očekivali, jer je i navedeno da je piling pa nisam trebala drugačije očekivati, ali s obzirom da sam isprobala nekoliko sapun-pilinga, koji su bili dosta blagi i nisu baš na ovaj način obavljali funkciju pilinga, s tim je moje iznenađenje da ovaj to u stvari radi, još i veće. Dakle u njemu su sitno mljeveni bademi, koji u biti obavljaju funkciju skidanja mrtvog sloja kože. Ponekad pilingiram cijelo tijelo, ponekad samo ruke ili noge, no kako god radim efikasnost je ono što me fascinira. Može se možda desiti da se ne dopadne onima koji ne vole te malo jače pilinge, no ja sam u grupi onih koje vole efikasan proizvod koji u stvari radi ono za što je deklariran i ako pričamo o pilingu onda želim osjetiti da skida mrtve stanice kože, a ovaj to efikasno radi. U isto vrijeme ona grublja efikasnost mu je ublažena njegujućim dejstvima koje ima badem, pa nema škripuće kože nakon korištenja sapuna, nego onako fino očišćena i mekana koža. Ja sam mnogo zadovoljna. Plus ne moram nakon pilinga detaljno čistiti kadu, što uvijek radim kada koristim klasični zrnasti piling za tijelo, što mu je dodatni bonus.



Ulje za tuširanje 
250 ml/35 KM


Ambalaža iako je jednostavna, meni je zbilja lijepa. Često u biti najjednostavnije ambalaže izgledaju i najljepše. Poklopac na samom vrhu ima pokretni dio čijim se klik-klak pritiskom oslobađa dio gdje se nalazi rupa kroz koju proizvod jednostavno doziramo. Ako mene pitate to je jednostavan i funkcionalan način korištenja. Dopada mi se što je poklopac ravan pa kad dođem do samog kraja proizvoda moći ću bočicu držati na poklopcu te time postići potpuno iskorištenje proizvoda.

Sad vezano za samo ulje za tuširanje. Ono je onako rjeđe konzistencije i zlaćano-žućkaste boje koja se u dodiru sa vodom pretvara u pjenu za tuširanje. Odmah po završetku čišćenja kože lako se ispire (što često nije slučaj sa uljnim tuširalicama koje ostavljaju sloj na koži), ostavlja kožu mekanom i nahranjenom i s ozbirom da je moja koža tijela normalna, čak nemam potrebu da ju dodatno nahranim bilo čime. To što nemam potrebu - ne znači da to ipak ne radim jer jednostavno uživam u tim ritualima mazuckanja i njege, bilo kože lica ili tijela. Ono što me posebno oduševilo kod ovog ulja za tuširanje, kao generalno i kod ostalih L'Occitane tuširalica je taj, već na početku posta spomenut, božanstveni miris koji ispuni moju kupaonu. Nebrojeno puta sam isticala kako mirisi utiču na moje raspoloženje i nema ništa loše u tome, dapače uživam u tome da mi energiju podigne krasan miris koji se zadržava, a ovaj osim što se duže zadržava na koži, ispuni i kupaonu pa čak i hodnik ispred. To su do sada jedino uspjele napraviti L'Occitane tuširalice, često se sjetim Neroli i orhideja kolekcije, koja je u tome bila savršena, link na taj post i recenziju OVDJE.


Bademov biserni mliječni veo 
250 ml/ 59 KM


Ambalaža slična ovoj gdje je smješteno ulje za tuširanje, razlika jedino u načinu doziranja, gdje su ovdje stavili pumpicu koja odlično dozira proizvod.

Mliječni veo je bijele boje, srednje je gust, te se jako lijepo nanosi i razmazuje te dosta brzo upija, što je nešto što je u današnje vrijeme kada svi vodimo brz život, jako bitno. U sebi sadrži sitne svjetlucave čestice koje definitivno nisu vidljive iz aviona, ali daju finu blistavost koži tijela. Miris, oh taj krasni miris (ponavljam se znam :)), je nešto što ne mogu vjerno dočarati, pa ako volite slatkaste mirise koji nisu zagušujući, onda, ako imate priliku, probajte ovaj.

Osim činjenice da perfektno miriše, čini da je koža svjetlucava, a ono najvažnije je da koža ostaje svilenkasto mekana i njegovana. Potrebno je jako mala količina ovog mliječnog vea za potpuno mazanje tijela jer njegova srednje gusta tekstura dopušta da se manja količina rasporedi na veći dio tijela, pa sam sigurna da će ova količina da me prati kroz duži period. U ljetne dane često preskačem parfem, posebno u toku dana, pa tada češće posežem za raznim svjetlucavim uljima i losionima, pa znam šta će me ovo ljeto vjerno pratiti.

Ne sadrži mineralna ulja i lanolin.


Na slici ispod sam pokušala uhvatiti blistavost koju ostavlja mliječni veo.


Sve u svemu linija badem je sa pravom jako poznata linija brenda L'Occitane. Sigurna sam da među vama postoje one koje su proizvode isprobale, pa me zanima da li su i vaša iskustva sa ovim proizvodima jednaka mojim?



PR proizvodi

4 komentara:

  1. Imala sam i piling i mlijeko i stoji sve sto si rekla,stvarno su dobri proizvodi!A ulje je stalan gost u mojoj kupaoni,kupim ga u onom vecem pakiranju od pola litre i jos ga ugrabim na nekom popustu cesto,ugl.vise se isplati.Ulje je savrseno i jako ga volim!Miris je fantazija:-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Koristim ove proizvode i stvarno su odlični

    OdgovoriIzbriši
  3. Sapun me zainteresovao, djeluje mi bas "Prirodno" haha :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)