Kozmetika koju ove godine nosim na more - MAKEUP ARENA

6/20/2016

Kozmetika koju ove godine nosim na more






Nedavno sam vam na svojoj FB stranici pokazala dio kozmetike koju ove godine nosim na more, pa s obzirom da ste u velikom broju iskazale interesovanje da vam pokažem i ostatak, a plus i sama volim zaviriti u tuđe kozmetičke torbice, idemo sa prikazom stvari koje ove godine nosim na more.

Na uvodnoj slici vidite šta će se to nalaziti u mojoj torbi za plažu. Naravno ne sve odjednom, ali to je ekipa koja će se vrijedno trošiti u narednim danima. Ako nas vrijeme posluži imam osjećaj da će nam trebati još mazalica za tijelo jer često obnavljamo kreme za sunčanje. 

Balea voda je nešto što već godinama koristim. Ove godine sam kupila čak 4 jer smo ih prošle godine trošili kao ludi, svi redom. I moja djeca obožavaju da se rashlade sa ovom vodicom, pa sam sigurna da ćemo mi ovo brzinski potrošiti.

Olival mlijeka za sunčanje, jedno za djecu sa SPF50, a drugo za nas sa SPF20. Naravno da ćemo prva izlaganja suncu da trošimo dječije kremice jer smo i muž i ja bijeli kao sir :)

La Roche Posey i Vichy mazalice za djecu su novitet u našoj njezi tijela sa SPF mazalicama pa vam ne mogu reći puno o njima, ako bude interesovanja od strane mama, rado ću podijeliti svoja iskustva nakon što se vratim sa mora.

Bioderma zaštita za kožu lica je također novitet, bez SPF50 ne izlazim van, tu je još i šešir jer to je jedini način da adekvatno zaštitim lice od izbijanja novih pigmentacijskih mrlja sa kojima se bez velikog uspjeha borim već godinama. Mlade mame i trudnice pazite svoje lice u trudnoći i u periodu nakon porođaja jer hormonalne promjene u tijelu i malo sunca naprave dar-mar na licu, koji se poslije ne može tako lako sanirati. Učite na mom primjeru :)

Nashi sprej za kosu miriše fenomenalno i jedva čekam da ga pošteno isprobam.

Manoe Tiare Tahiti ulje i Collistar marmelada su proizvodi koji koristim u poslijepodnevnim satima, kada je sunce na zalasku i zadnjih dana na moru, kad sam već uhvatila malo boje, pa poželim da brzinski nahvatam još malo bojice :)

EOS lip balm je bez SPF-a i znam da mi nije pametna ideja da ga koristim na plaži, ali s obzirom da trenutno nemam balzam za usne sa SPF-om, to mi je šta mi je :) Ili ako znate neki dobar, stignem ga ja još kupiti :)


Nashi Argan ekipa za kosu i tijelo, nemate pojma koliko se veselim korištenju ovih proizvoda, od prvog dana isprobavanja Nashi Argan proizvoda javila se velika ljubav i do sad mi se apsolutno svaki njihov proizvod dopao, pa jedva čekam da isprobam i ekipu za sunce. Tu je i malo pakiranje Bioderma After Sun proizvoda, koje mi je došlo uz kremu za lice, pa ću i to da isprobam :)


Proizvodi za njegu kože lica (ah dobro tu je i krema-dezić koji nije za lice :)) su neizostavni u kozmetici koju nosim na more. Nešto sam se u zadnje vrijeme mnogo nafurala na hidrataciju kože i zaista mi koža vraća pa vjerujem da ne griješim u tome.

Balea ulje za skidanje šminke obožavam, zaljubljena sam u njega i kupila sam još rezervna dva jer sam čula da se po Europi povlače, pa makar da sam još neko vrijeme mirna. Inače ulja i balzami za odstranjivanje šminke su mi novi favoriti.

Dove dezodorans u kremi sam neki dan kupila u DM-u, bio je u akciji, snižen sa 12 na 5-6, i koristim je već nekoliko dana i odličnom mi se pokazala.

LOccitane i Balea kreme za ruke, LOccitane krema je savršena, ja sam je kupila prošle godine i dugo je čekala da je napokon počnem koristiti i sada je trošim nemilosrdno, ostalo je još nedovoljno za cijelo ljetovanje jer kremu za ruke nanosim jedno 3x dnevno, ako ne i više, pa će mi nakon što je potrošim ruke njegovati još jedna odlična a povoljna krema, radi se u stvari o kremi i maski za ruke, oduševila me je jer jer jako hranjihva i baš je odlična za moju poprilično suhu kožu ruku. 

Andalou tonik sa ružom obožavam, pisaću vam o njemu čim prije.

Estee Lauder i LOccitane kreme za lice. Obje volim, Loccitane volim nanijeti ujuto nakon umivanja, dok Estee Lauder u zadnje vrijeme nosim navečer nakon Estee Lauder Advanced Night seruma, koji je postao obavezan, posebno sada kada ću biti izložena raznim isušujućim faktorima: sunce, sol, vjetar… 

Estee Lauder okoloočna krema u dvije faze je samo još jedna potvrda da Estee Lauder razvaljuje kada je u pitanju preparativa. Ovo mi je 4. po redu EL okoloočna krema i ni malo ne zaostaje za ostalim o kojim sam vam već pisala hvalospjeve. Hvalospjevi i o ovoj kremi idu nakon što završim godišnji.

Nuxe balzam za usne je dio noćne njege usana, obožavam ga i nije uzalud hvaljen diljem neta.

Afrodita okoloočna krema je nešto što sam ranije koristila samo navečer, a sada mi je odlična kao podloga prije šminke.


Tu je i nešto šminke i samo jedan, ali vrijedan parfem. Sada kada ovo gledam, čini mi se da ću u toku dana dodati još pokoji komad, biće mi malo ovo :)

Maybelline kremasto sjenilo koje obožavam koristiti kao bazu za sjenilo. Golden Rose ruževi, nosim jednog drečavca i najdraži ruž ikad (da, da, usudim se tako reći jer mi je ovo 4. po redu, radi se o nijansi 02), Rimmel sculpting palette u nijani 003 Golden Bronze, pišem vam o sve tri palete večeras ili eventualno ujutro prije nego krenem. Catrice bronzer, drage cure/žene ja sam naprosto zaljubljena u ovaj bronzer i otkako ga imam svi drugi su pali u zaborav. Vjerujte mi na riječ da je zaobljeni dio proizvoda skoro poravnat, pa vam to valjda govori koliko ga nemilosrdno trošim. Tu je i moja dugogodišnja želja Too Faced Chocolate Bar, paleta koju sam napokon skinula sa liste želja jer sam vidjela da ja nikad neću prestati da je želim jer su Too Faced sjenila jedna od boljih, ako ne i najbolja sjenila koja sam ikad probala. Paleta mi je stigla prije par dana, dio je noviteta iz USA, koje ću vam također pokazati nakon što se vratim i jedva čekam da je isprobam. MAC Blot, zar ste sumnjale da ću igdje bez njega :) Shiseido tekući i puder u kamenu jer su puderi koji imaju najviši SPF od svih koje imam. Tu je i Rimmel kameni, najtamnija nijansa koju imam, ne znam hoće li mi trebati, ali neka ga tu :) Estee Lauder maskaru koristim već dva mjeseca i zaslužuje i ona svoje mjesto na mom blogu jer je odlična maskara. Opet Estee Lauder, ovaj put parfem o kojem sam vam pisala, po tome koliko sam ga potrošila vam je jasno da ga nosim u 70% slučajeva. Oduševljenje ovim parfemom ne prestaje, a i komplimenti koje dobijam kad ga nosim. Loreal tekući bronzer baš volim ljeti, koristim ga tako što ga miješam sa puderom, ako mi treba, da ga potamnim, a također ga nosim i samo kao bronzer. Collistar baza za lice jer je i dalje najbolja baza koju sam isprobala. Maybelline olovka za obrve o kojoj je pisala moja suradnica je fenomenalna, ovo mi je već druga koju trošim, potisnula je sve proizvode za obrve koje sam ikad koristila. Odlična, preodlična. Jedna Aura olovka koja se slaže sa mojim GR drečavcem i MAC olovka Whirl koju o-bo-ža-vam :) Ebelin čistač kistova treba svakoj od vas za brzinska čišćenja kistova, posebno kada smo na godišnjem i nećemo da se zamaramo pranjem kistova :) osim onog za puder mojeg moramo prati :) 

Fale kistovi na slici, suše se :) nosim svega 6-7 komada. Fali i korektor, upravo se spremam da idem da ga kupim jer svi koje trenutno imam su dosta svijetli.


Nešto suplemenata za kosu, kožu i nokte i kolagen. Iako trenutno testiram šećernu pastu, ipak ću na more nositi moj stari favorit, epilator Phillips koji imam već godinama i koji spremno dočekuje svaku izraslu dlaku. Tu je i par Wilkinson brijača, koje koristim za intimnu zonu i pazuhe.

Macadamia četku imam već 4 godine i bez nje ne umijem i ne znam i nemam ni želju isprobati drugu. Možda griješim, možda i postoji nešto bolje, ali neka meni moje Macadamie :)

Nisam vam linkala recenzije za sve proizvode koje sam ovdje spomenula, a recenzirani su na blogu jer sam kratka s vremenom, ali ako vas neka recenzija zanima u tražilici možete naći recenzije za većinu ovih proizvoda.

Vjerujem da ću do sutra ujutro još nešto dodati, vjerovatno i primijetiti da sam nešto zaboravila, a vi ako šta primijetite da fali, slobodno pomozite i napišite mi šta sam to zaboravila :)

Nosim ili puno, malo ili taman? Šta vi mislite?

Broj komentara: 15:

  1. Tvoj omiljeni svih vremena je 02 a moj 12.Divan post!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajme gdje ce to sve stati? :) kod mene je obrnuto, nosim hrpu odjece i cipela a malo kozmetike. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sreća prtljažnik je dovoljno velik :) svaka od nas ima svoje slabosti, ja npr nosim jednu torbu i dva, možda ipak tri para sandala :) odjeće u pristojnoj količini, ništa previše :) a evo kozmetike sam čak još dodala :) skontala sam da mi treba još barem jedno rumenilo :)

      Izbriši
  3. Nosis sasvim dovoljno s tim da zauzima dosta prostora :D koristimo dosta istih proizvoda ali balea ulje za odstranjivanje sminke nisam probala a zanima me :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Očekujem da se pola ovoga neće vratiti sa mnom, da će biti potrošeno, posebno ovi proizvodi za sunčanje i šamponi i sl. Balea ulje je odlično, meni baš odgovara za skidanje šminke.

      Izbriši
  4. Ženo, tebi kofer treba posebno za ovoliko kozmetike! Ista sam, opet bolje nekako osigurati se nego da šta, ne daj Bože, zafali. A i mi istinske zaljubljenice kozmetike znamo koliko je teško odvojiti se od svojih ljubimaca, pa bar bio kratak period u pitanju. Xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa jedan manji kofer, u pravu si :) Ne volim da mi nešto zafali, a to mi se obavezno desi ako ponesem nedovoljno. Više volim bespotrebno nositi nego da mi zafali :)

      Izbriši
  5. E blago tebi
    Ovo je vrh
    Sve predobro
    Ps i ja sam bijela kao sir 😃

    OdgovoriIzbriši
  6. Pozdrav, prvi put sam naišla na blog, zanimljiv je. :)
    Imam pitanje, vezano za Phillips epilator. Ja sam kupila Phillipsov nedavno, i u uputstvu piše da se treba podmazivati uljem 2 puta godišnje. E sad, koliko je to zaista bitno i obavezno? Jer ja sam već spremna da ga zamjenim u radnji za neki drugi, vjerovatno Rowenta, jer me mrzi da vodim računa o tom servisiranju. Prethodne koje sam imala, Rowentin i Braunov, nikad nisam servisirala i najnormalnije rade.
    Hvala unaprijed :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)

      Ovo prvi put čujem za podmazivanje, očito nisam čitala uputstvo :) Ja nikad za ovih 5 godina koliko ga imam, nisam ništa podmazivala, a koristim ga poprilično često :) Ja ti od srca upravo ovakav preporučujem. Ima keramičke "čupkalice" koje se ne troše i jednako dobro radi kao i prvi dan. Prije ovog sam imala neki drugi, ne mogu se sjetiti ni koji je brend bio, možda Braun, ali nije bio niti blizu dobar kao ovaj. Ovaj mi baš pokupi i jako sitne dlake i ne kida dlake, baš baš je odličan i od srca ti ga preporučujem. Možda sad postoje i noviji i bolji modeli, ali ja sam toliko zadovoljna sa ovim da nemam potrebu da obratim pažnju na novije modele. Moj je prije 5 godina koštao oko 130 KM i tada je bio najbolji model koji su imali :) Ne moram ni reći da vrijedi svake uložene marke :)
      Sretno u kupovini :)

      Izbriši
    2. Hvala najljepše na brzom odgovoru. :)
      Moj je bio 111KM, ali je imao i popust. Piše na njemu samo Phillips Satinelle, nije baš isti kao tvoj. Iskreno možda je to za ulje više dato kao savjet i preporuka, nikad svoje epilatore nisam servisirala, niti moje drugarice, tako da mu vjerovatno ništa neće biti. Dugo sam ga birala i dobar je model, pa bi mi bilo žao da ga mjenjam, tako da cu razmisliti još.
      Kad sam već na toj temi, koristiš li ga i za bikini zonu? Meni brijanje MNOOGO iritira kožu tako da mi je čupkanje najbolja opcija. Na području pazuha skidam voskom i super je, a za bikini zonu sam počela da koristim epilator. Pa čisto da vidim tuđa iskustva. :)

      Izbriši
  7. Svi su proizvodi TOP .
    Odličan post .
    Pogledaj moju posljednju rezenciju o chanel puderu : http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  8. Što ja volim zaviriti u tvoj kozmetički kofer.... <3 <3 <3 I tako svake godine ;) :)
    Uživaj!!! :* :* :*

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)