New In - MAKEUP ARENA

7/25/2016

New In





Kad sam odlučila da vam pokažem šta je to novo kod mene, skontala sam da od prošle godine nisam pokazala kozmetiku koja je stigla u moj dom, ne mogu da vjerujem da je prošlo toliko puno vremena, ali meni je prvi dio godine proletio, zar je već druga polovina godine.

S obzirom da je puno noviteta pristiglo u moju kolekciju, sigurno se neću svega sjetiti i sve pokazati.

Ali prije nego pogledamo koji su to moji noviteti iz prve polovine ove godine, da vam ukratko ispričam novitete u mom privatnom životu. Toliko se toga desilo da jednostavno ne znam gdje da krenem, a s obzirom da su sve to lijepe stvari, ja ih volim podijeliti sa vama, kada osjetim potrebu za tim, a sad jesam :)

Ako vas to ne zanima, slobodno preskočite i krenite dalje do slika :)

Godina je krenula sa lijepim dešavanjima i iskreno se nadam da će se tako i završiti. Neka dešavanja sam spominjala na svom Instagram profilu (za koji sam u odnosu ljubav-mržnja) jer kao odlučim ja da ću biti aktivnija i pratiti dešavanja i redovno objavljivati i taman kad ja to odlučim i jedno vrijeme se toga pridržavam, desi se da me napadnu obaveze, da ga danima ni ne otvorim, niti pogledam šta se dešava, a pogotovo da objavim ijednu sliku :) Ali biće bolje valjda, kad kupim novi mobitel jer nisam zadovoljna sa slikama na ovom, a malo mi je naporno prebacivati slike koje napravim aparatom na mobitel :) No svejedno hvala vam što me pratite tamo, bez obzira da moje neredovne objave i počesta nestajanja. Ciljna skupina žena i cura koje prate moj blog je uglavnom 20+ godina, koja znatno više koristi Facebook, pa je i to razlog što sam više fokusirana na njega. Nego da se vratim na to što sam spomenula da tamo ponešto objavim pa ste neke od dešavanja mogli propratiti na Instagramu, ako me tamo pratite. Idemo redom.

U januaru sam bila u Zagrebu. Na kratko doduše, išla sam na neke edukacije i napokon upoznala svoju dragu Ivanu, svima vama poznatiju kao Anaviglam. Nedavno me jedna cura pitala šta je to sa nama i jesmo li se šta posvađale. Nismo se nikad posvađale, niti smo imale ikakvih nesuglasica, nego smo obje u velikim obavezama, pa naša virtualna druženja više nisu svakodnevna kao ranije, ali se i dalje dosta često čujemo i podijelimo novosti i dešavanja i jednako mi je draga kao i ranije, a nadam se i ja njoj :) Dakle na stranu te edukacije, ja sam zaista bila sretna što smo se nas dvije napokon upoznale. Nije Zagreb na kraj svijeta, ali eto nekako kad god odlučim napraviti jednodnevni izlet radije se opredijelim da to bude Beograd jer mi je malo bliže, povoljnije mi je otići do Beograda plus imaju Sephoru :)

Ivana je baš onakva kakvu sam je doživjela i preko naših online druženja. Blaga, mila i prije svega otmjena. Svakako se nadam da će biti još prilike da se družimo, ovaj put malo duže. Upoznala sam i Martinu aka Dear Skin, s njom sam u sred edukacije progovorila samo par minuta, ali moram spomenuti ono što sam Martini i rekla, a to je da je ona uživo baš njegovana žena, puno bolje izgleda nego na slikama i koža joj ne izgleda tako problematična kako je ona često opisuje, ali to valjda govori o tome da ona zna izvući najbolje iz svoje kože. Žao mi je što nisam imala vremena da se družim sa još nekim curama s kojima sam imala želju, makar da ih upoznam, ali vjerujem da uvijek ima drugi put :)

Baš dok sam bila u Zagrebu dobila sam jednu jako bitnu vijest, koja je za sobom povukla dosta dešavanja. Bojim se da se ne spetljam dok vam ispričam šta se sve dešavalo, ali moraću se s vremena na vrijeme vratiti malo u prošlost da pojasnim da se sve to nije desilo slučajno, nego da su za to postojale dugogodišnje želje i rad na ostvarenju tih želja. Dakle sad se vraćam u malo dalju prošlost.

U svojim 20-im godinama ja sam bila redovni posjetilac u kozmetičkim i frizerskim salonima, nokti su redovno bili uređeni, išla sam u solarij (nisam ponosna na ovo, ali srećom nisam baš pretjerivala), depilacije, frizure, sve ono što se radi po salonima, ja sam radila :) Nije bilo baš sve dostupno što je danas, ali ono što jeste, ja sam to radila :) Tada je u Tuzli bio jedan salon u kojem sam ja bila stalna i redovno sam sebi govorila "zamisli imati svoj salon", prvo što bi mogao svakodnevno uživati usluge iz salona (tada nisam znala da ne bih baš stizala sve to raditi jer klijentice uvijek imaju prednost), a drugo što bi to bio posao iz snova, ako se ja pitam. Maštala sam tiho o tome, ni ne sluteći šta mi život donosi. Kažem maštala i vjerovala da će ostati na maštanju jer sam tada imala posao koji je mnogima bio posao iz snova, zarađivala odlično, ali jedva čekala kraj radnog vremena jer se vrijeme provedeno na poslu nije moglo zvati životom nego životarenjem. Plus bila sam pred kraj fakulteta, pa sam pretpostavila da ću tražiti posao u struci. Fakultet sam uspješno završila, ali nikad nisam ni probala tražiti posao u struci :) Neću se vraćati na taj dio života jer sam ga već više puta spominjala. Ali morala sam spomenuti to maštanje. 

Da se vratim sada na prošlu godinu i jedan post, gdje sam zadnji put pravila neki malo osobniji ostvrt na svoj život i pisala da radim na ostvarenju te svoje velike želje (sada već znamo da je ta želja bila moj vlastiti kozmetički salon), koju nisam smjela ni spomenuti jer sam i tada, dok sam radila na tom ostvarenju i dalje vjerovala da je to gotovo nemoguće i kao radila na ostvarenju, ali istovremeno se bojala ostvarenja te želje i činjenice šta će biti ako ga otvorim, da li ću uspjeti, uh, uh…. Strahovi su često naši najveći neprijatelji. 

Da neke od vas ne bih zbunila, imala sam ja već jedan kutak u sklopu jedne od svojih prodavnica šminke gdje sam šminkala cure, ali taj kutak je bio daleko od onoga o čemu sam ja maštala. Ja sam htjela pravi kozmetički salon, sa dosta više usluga.

Ponovo stižem do početka ove godine, dakle krenula sam sa dodatnim edukacijama za kozmetičke usluge jer sam bila čvrsto odlučila da će 2016. biti godina u kojoj ću ili napredovati ili ugasiti svoju želju jer nije moglo ostati ovako na pola. Tražila sam prostor na dobroj lokaciji jer i muž i ja smatramo da dobra lokacija čini pola posla, posebno ako ste novi u tom poslu. Mogla sam ja lako naći prostor, ali dobar prostor je teško naći. I januar, ja na edukaciji, muž negdje po Zagrebu i zove me u pola i kaže da ima za mene lijepu vijest. Kaže "oslobodio se prostor u Omegi, gdje je ranije bio drugi kozmetički salon" (svi u Tuzli znaju da je shopping centar Omega jedan od popularnijih destinacija u našem gradu). Mislila sam da nema ništa od toga jer sigurno će biti velika navala od strane mnogih kozmetički salona i da nećemo uspjeti da se izborimo. Međutim moj muž tvrdoglav i sposoban, kakav jeste, rekao je da će dati sve od sebe da ga mi dobijemo. Rečeno - učinjeno. Početkom februara potpisujemo ugovor i prostor je zvanično "naš". Ali nismo mogli odmah da krenemo sa renoviranjem i prilagođavanjem našim potrebama jer smo već krajem 2015., ne znajući da će sve ovo da se desi, bili kupili karte za Stockholm, te smo početkom februara proveli 7 krasnih dana u Stockholmu, gradu u koji sam se po 4. put vratila i nadam se da ću tamo biti čest gost, posebno sada kada postoji direktna Wizzair linija Tuzla-Stockholm, gdje se zaista povoljno mogu kupiti avionske karte. Po povratku iz prekrasnog Stockholma, krenuli smo sa radovima. To je sad manje bitno, ali trebalo je izvući najbolje sa nekim budžetom koji smo planirali odvojiti na uređenje. I relativno sam zadovoljna kako sam salon uredila. Znam da uvijek može bolje, ali ugodno je :) Ako vas zanima kako izgleda i ako želite pratiti moj rad, tu je i Facebook stranica od salona.

Salon je zvanično otvoren 17. marta pod nazivnom Arena Beauty Studio :) Trenutno smo zaposlene nas tri, u potrazi sam za četvrtom uposlenicom i mogu vam reći da sam zahvalna dragom Bogu da smo za 4,5 mjeseca koliko salon radi postigli ovo što jesto, a to je popunjeni termini danima unaprijed i stalni priliv novih klijentica koje dolaze po preporukama. Da znate da sada jako kucam u drvo, da zlo ne čuje :) Desilo mi se ostvarenje onoga "kad počneš raditi ono što voliš, tada u stvari prestaješ raditi".

Išla sam i na obuku za japansko iscrtavanje obrva, svoje povjerenje sam poklonila fenomenalnoj Smaragdi Jaganjac, čiji radovi su me oduševili, o tome ću vam uskoro pripremiti zaseban post, jer ako samo jednu od vas nagovorim da svoje povjerenje poklonite upravo njoj, bilo da se odlučite na edukaciju ili da vam ona uradi obrve, ja ću biti jako sretna. Smaragda je osoba koja nije škrtarila kada treba svoje znanje prenijeti, koja je tu za mene da odgovori na sva moja pitanja u svako doba. Ona je pravi profesionalac i ja je istinski cijenim.

Posebno sam presretna zbog činjenice da su mnoge čitateljice mog bloga svoje povjerenje odlučile pokloniti nama, baš zato što vole moj blog. Hvala svakoj od vas jer u moru salona u našem gradu vi svoje povjerenje poklanjate nama, meni to zaista jako puno znači. Znači mi i činjenica da kažete da volite pozitivno atmosferu kod nas i da se dobro osjećate. To i jeste bio moj cilj, napraviti salon kakav bih i sama voljela posjećivati, opušten, veseo, sa kvalitetnom uslugom. I ne znam zašto, ali ja se i dan danas, nakon 4 godine pisanja bloga, iznenadim kada mi se neka čitateljica javi i kaže da prati moj blog, posebno ako je iz mog grada. Iznenadim, ali i obradujem :)

Još jedna veoma bitna stvar u mom životu je da sam uz pomoć bloga stekla pravu prijateljicu. To je moja druga draga Ivana, suradnica na blogu, gdje je životni splet okolnosti doveo do toga da ona sada povremeno radi u mom gradu pa se redovno viđamo. Nedavno je bila moj gost nekoliko dana i baš sam sretna da sam imala priliku da je još bolje upoznam i da se družimo. 

Od otvorenja salona moj život se jako promijenio, na poslu provodim dobar dio dana, dosta manje vremena imam za blog, pa sam prekinula neke suradnje i ne prihvatam sve redom, kao što bih to ranije činila, ne stižem ni isprobati sve proizvode, a pogotovo pisati o njima. Mislim da će se sve oko salona uskoro stabilizirati jer već ulazimo u neku kolotečinu, pa ću sigurno imati i više vremena za blog, koji je dobar dio mene i nedostaje mi kada god ga zapustim.

U proteklo vrijeme je novo i to da sam naučila (ali i još uvijek učim) je ne samo upotrebljavanje riječi ignoriranje, nego zaživljavanje ignoriranje modela života, po potrebi naravno. Bilo je jako teško doći do toga da naučiš da te ne pogađaju neistine i da se prestaneš pitati zbog čega se neke stvari dešavaju, ali uspjela sam. Ignoriram loše stvari, živim ignore za sve ono što ne treba da me opterećava. A neki dan naletih i na odlično pojašnjenje: Ignoriranje - profesionalno oružje svakog inteligentnog čovjeka za eliminaciju gluposti oko sebe :)

Idemo na ljepše teme, one podrazumjevaju kozmetičke novitete. Donijela ja kao odluku da smanjim kupovinu šminke, ali de ti ovoj zaluđenici kojoj je šminka ljubav, a sada i posao, pa mogu reći i dobar dio života, objasni da joj sve to ne treba i da čak i činjenica da mjesečno našminkam 50-ak žena, i više u sezoni, ne pomaže da se potroši sve što imam :) Ali eto opravdanje tražim u tome da šminkam i druge, pa nemam grižnju savjesti:) Moje kupovine su sada dosta promišljenije. Dok bih ranije kupovala i kad mi ne treba, jer je kao na popustu i slično, sada kupujem samo ono što zaista jako želim i ne prestajem željeti duže vrijeme. Ne zalijećem se kao ranije. Uglavnom kupujem dosta skupu i teže dostupnu šminku, ali ne zaboravljam ni drogerije, pa su DM i CM destinacije koje s vremena na vrijeme ophodim :)

Pokazaću vam sve što sam kupovala i dobila, bez obzira što neke kupovine proizvoda nisu za moju osobnu upotrebu, nego za šminkanje drugih. Vjerujem da će vas zanimati svi ti noviteti. Neki su proizvodi već u upotrebi, nisam ih ni stigla slikati prije upotrebe, kako sam to ranije radila :)



Bourjois sjenilo i rumenilo sam rezenzirala ovdje. Oboje rado korišteni i zaista voljeno.


Kupila sam i Air Mat puder jer u sebi ima tu čarobnu riječ mat :) i odlično se ponaša na masnoj koži, plus nijansa 52 mi odlično odgovara. Tu je i Radiande Reveal korektor koji mi se također pokazao odličnim. Ne znam zašto recenzija još uvijek nije osvanula na blogu, kada je gotovo spremna. Potrudiću se da to što prije ispravim.


Balea proizvodi su recenzirani ovdje.


O Rimmel puderu sam vam već pisala ovdje i dalje stoji ono napisano u recenziji, da je puder jako dobar, fino izgleda na licu, ali da nije dovoljno trajan na mojoj koži pa ga koristim samo za kratkotrajna izbivanja iz stana. Jednu bočicu sam dala svojoj suradnici Ivani i ona kaže da njoj super odgovara, pa bih dodala da je više namijenjen za manje masnu kožu od moje.


L'Occitane proizvodi na sam spomen njihovog brenda izazivaju oduševljenje u meni. Ovi sa slike su također pobrali oduševljenje, koje ste mogle pročitati u ovom postu.


Od prvog trena kada sam isprobala Nashi Argan proizvode, rodila se prava ljubav. Ta ljubav i danas traje i ova limitirana kolekciija mi je samo potvrdila da se radi o izuzetno kvalitetnim proizvodima. Ja sam vam ih predstavila u ovom postu, u međuvremenu sam bila na moru i koristila ih i mogu reći da opravdavaju status koji imaju kod mene.


Debby proizvodi su novitet na našem tržištu, ja sam vam ih predstavila u ovom postu, tada ste mi dale nekoliko prijedloga šta to još treba da isprobam i ja nikako da naletim na Debby stalak u DM-u i CM-u koji posjećujem, moraću pogledati na drugim mjestima.


Opet taj krasni L'Occitane. Iako su sva tri proizvoda odlična, ja ne mogu a da ipak ne izdvojim ovu dnevnu kremu, koju ne bih nazvala odličnom, nego moram reći da je fenomenalna. Moja je pred kraj i kupujem je ponovo, ne 99%, nego 100%. Iako ona nije matirajuća, ja je koristim svakodnevno i prosto obožavam efekat koji ima na mojoj koži, omekšava i pruža hidrataciju. Sva tri proizvoda su recenzirana ovdje.


O Rimmel paletama sam pisala ovdje.


I o Bocassy micelarnoj i toniku sam pisala ovdje, dok ću o serumu tek pisati.


O Alverde proizvodima sam mislila pisati, ali na kraju nisam jer su mi u biti prosječni, ništa posebno, a nisu ni loši, a nekako mi je najdosadnije pisati o takvim proizvodima.


Weleda Skin Food krema je jedan od hvaljenijih Weleda proizvoda, moje mišljenje o njoj će biti u recenziji.


Andalou tonici su mi odlični. Kratko i jasno. Ono što mi se dodatno dopada je način doziranja, pa ja nakon što dođem sa posla, skinem šminku i prskam se kad stignem. Ja ne znam da li mogu izjaviti da sam vidjela neko poboljšanje baš od njih, to mi je teško reći s obzirom da koristim čitav niz odličnih proizvoda, ali vjerujem da i oni dodatno pospješuju stanje moje kože kojim sam trenutno relativno zadovoljna. Ja nikad nisam potpuno zadovoljna jer znam da postoje problemi koje neće ni puno efektivniji proizvod riješiti :)


Pohodila sam MAC, sve kupljeno je za šminkanje drugih :)


Strugalica peta čija recenzija vas očekuje sutra, pa neću dužiti :)


DM proizvodi su mi pristigli nakon ljetovanja, pa ih nisam testirala, no Sun Dance proizvodi za sunčanje su korišteni ranijih godina i ja sam njima zadovoljna. Balea Body Gelle mi je dobro osmišljen i dopada mi se ta rashlađujuća formula, no nisam zadovoljna ljepljivim učinkom koji ostavlja na mojoj koži. Puno bolji Balea proizvod za njegu tijela ću spomenuti nešto niže.


Catrice proizvodi se testiraju, nedavno sam ih dobila, pa ću vas svakako informirati o tome kako mi odgovaraju, možda i napraviti neku skupnu recenziju. Na slici nedostaje hajlajter :)

Isto važi i za Essence proizvode.



Kupila sam Inglot sjenila, kao i ponovljena kupovina njihovog gel linera.


Anastazija Beverly Hills paleta je nešto čime ja nisam jednako zadovoljna kao i velika većina žena širom svijeta. Ne znam, ali jednostavno mi nemaju taj kvalitet koju ima Kat von D paleta. Možda bih bila zadovoljnija da sam prvo isprobala ovu paletu, ali ovako ostaje mi samo blijeda slika naspram Kat von D koju svakoj od vas preporučujem, ako se slučajno dvoumite između njih dvije.


Urban Decay baza za sjenila u nijansi Eden je must have na svakoj klijentici koju šminkam i jedina u koju se 100% pouzdam. S obzirom da ponekad šminkam i žene od 50+ godina, rado sam svom makeup kitu pridružila i ovu anti-aging verziju. Tu je i ruž i olovka Gwen Stefani u crvenoj boji koju ja najviše volim, a to je neka malinasto-crvena.


Becca hajlajteri su jedan poseban nivo kada su hajlajteri u pitanju. Od prošle godine imam Opal i smatram da svima pristaje ili gotovo svima. Nedavno mi je na email stigao vaučer sa Cult Beauty gdje su mi nudili 10 funti popust na potrošenih 50. Meni je to bio znak da isprobam i dodatna dva Becca hajlajtera. Uzela sam tekuću verziju Pearl i kameni Moonstone. Da, smatram da s pravom zauzimaju tron koji im pripada. Savršeni.



The Body Shop posvjetlujuće kapi sam kupila nakon nekoliko pohvalih recenzija na netu. S obzirom da pudere često naručujem na neviđeno, one će mi riješiti problem oko neodgovarajuće nijanse. Ranije sam isprobala sličnu Alverde verziju, koja mi nije u potpunosti odgovarala jer je mijenjala teksturu pudera. To sam posebno primijetila nakon što bih Alverde posvjetljujuću pomadu pomiješala sa matirajućim puderom koji bi prestao biti matirajući i baš bi mi se uneredio na licu. Ove TBS kapi su odlične, ako ikako i mijenjaju teksturu to je potpuno zanemarivo. Definitivno kupujem i potamnjujuću verziju.
Još jedan Estee Lauder Double Wear u mom makeup kitu. Osmi po redu i ovaj put najsvjetliji. Radi se o nijansi 1N2, dok na sebi trenutno koristim nijansu 2W2. Odgovorno tvrdim da je ovo najtrajniji puder koji sam ikad isprobala i da je definitivno za masnu kožu u pravom smislu te riječi. Jedini opstaje na licu kroz cijeli dan i jedini koji nakon 12+ sati nošenja u stvari i skinem sa lica, svi ostali već sami spadnu. Redovno dobijam i povratne informacije od cura na kojima ga koristim da su jednako zadovoljne kao i ja. Dobra stvar je i da se lijepo miješa sa drugim puderima, pa tako dodatkom njega u neku laganiju verziju pudera ili miješanjem sa MAC Strobe kremom dobijem trajnu verziju pudera i za normalnu i suhu kožu. Jedini uvjet da se nosi na svakom tipu kože je da je koža njegovana i hidrirana. Doduše može se reći da to važi za svaki puder. Njegova recenzija je ovdje.


Too Faced Born This Way puder sam u februaru ganjala po Stockholmu i nešto bi mi bilo da ga nisam kupila. Puder je koji zaista jako fino izgleda na koži, lijepo prekriva a ne ističe se, no ipak nije dovoljno trajan na mojoj koži pa ga mogu nositi samo zimi. Stoga sam svo primjerak stavila u salon, uz još dvije nijanse koje kupih na Too Faced web shopu. Kupila sam i Chocolate Bar jer je previše dugo želim i jer sam je čeznutljivo gledala u Stockholmu i ipak odustala od nje jer kao imam previše sjenila i jer sam prije toga isprobala Sweet Peach paletu, kupljenu u Beogradu, koja mi je fenomenalna. Zaista smatram da su Too Faced sjenila iznimne kvalitete.


Bobbi Brown paleta korektora i pudera je zasigurno paleta koju želi gotovo svako ko se profesionalno bavi šminkanjem. Tako da ni ja nisam bila izuzetak. Skupa kao đavo - 250$ plus porez, ali na sreću makar kupljena sa 15% popusta koji važi na prvu kupovinu sa BB online shopa. Naručena je iz BiH, ali na USA adresu. Vidjećemo da li vrijedi ovih para, još uvijek je nisam koristila jer sam eto luda i lijepa mi je i gledam je plus želim je prvo testirati na sebi :)


Ako mi iko istjeruje lovu iz novčanika, onda je to The Brush Stash. Kako ona lijepo zna nahvaliti proizvod, ja jednostavno poželim da ga odmah kupim. Ali ne zamjerim joj jer sve što sam kupila po njenoj preporuci mi je odlično. I za kupovinu ovih Hakuhodo kistova je kriva :)


Još jedna cura koja mi redovno istjeruje lovu iz džepa je moja suradnica Ivana. Ona ima krasnu plavu kosu i ja joj svaki put komplimentiram, pa je ona meni otkrila šta sve koristi za kosu. Tu je Silver Ehoton, koji mi je ona poklonila a potom sam ja kupila i Pearl Grey. Zatim ulje za sidanje šminke, također raniji poklon od Ivane, nakon što sam ga isprobala kupila sam još 3 za rezervu jer mi je rekla da  je u Austriji povučeno iz prodaje (vjerujem da će i kod nas biti) pa sam ovako barem mirna neko vrijeme. Nakon što šminku otopim sa uljem, umijem se sa Balea umivalicom, inače namijenjenoj suhoj koži, no s obzirom koliko meni odlično odgovara, bojim se da je ipak više za masniji tip kože :)


Sve kupljeno po Ivaninoj preporuci. Ovog šampona nema u BiH, barem ga ja nisam nigdje našla, pa su zalihe donesene iz Hrvatske. Masku vjerujem da možemo kupiti kod nas u CM-u.


Estee Lauder proizvodi, koji su većinom recenzirani. Ruževi ovdje i ovdje, dnevna krema ovdje, serum ovdje i parfem ovdje. Šta dodati osim da Estee Lauder zaista mnogo, mnogo volim. Maskaru i okoloočnu ću također recenzirati uskoro. Okoloočnu sam već preporučivala curama koje traže okoloočnu kremu koja vrijedi i povratne informacije su da su jednako zadovoljne.


Kad u jednom proizvodu obećaju volumen, a ujedno je to sprej, samo su sekunde u pitanju prije nego ga ubacim u korpu. Ovaj sam tek neki dan kupila i sinoć po prvi put koristila i djeluje mi obećavajuće, ali vidjećemo to još. Catrice bronzer sam kupila jer mnogo volim Catrice mineralni. Ovaj je ok, ali me na prvu nije oduševio kao mineralni. Bolje da sam ipak dodala koju marku i kupila mineralni, koji mi je savršen. Ali daću mu još koju šansu. Kada sam vam gore u postu spomenula da me jedna Balea mazalica oduševila, sada da znate da je to ovaj Body Mousse. Upija se u kožu brzinom munje i ostavlja je neljepljivom, a mekanom. Zaista proizvod koji ćete obožavati, ako ga kupite, a brzina upijanja vam je jako bitna. Jesam li spomenula da prekrasno miriše. I ovo mi je Ivana predložila - ja kupila :) Skupila sam i sve Eveline korektore. Za ove pare jedni od boljih koje sam probala. Tu je i Maybelline Brow Satin olovka za obrve koja je opet kupljena nakon što ju je Ivana nahvalila u ovoj recenziji. Jednu sam potrošila, drugu trošim, a treća je već kupljena kao rezerva. Proizvod koji toliko svima stalno preporučujem nakon što mi pohvale obrve :) Ivana je u recenziji spomenula da je njoj nijansa Medium Brown, koju ja koristim, pretopla i baš smo ona i ja zaključile da očito i kako će olovke za obrve izgledati na nama ovisi o boji naše kože, a ovaj put i obrva. Na meni ta nijansa nije ni malo topla nego baš onako neutralno smeđa, čak pomalo i hladnija. Vjerujemo da tome pridonosi i činjenica da je moja koža neutralna ka hladnoj, dok je njena neutralna ka toploj, pa kad se topli tonovi njene kože pomiješaju sa olovkom, ona povuče na toplo, kod mene suprotno. To su neke naše teorije i priče koje raspredamo na našim zajedničkim druženima :) Tu je i Golden Rose transparentna olovka za usne koju sam neki dan uzela i još nisam ni isprobala jer nemam pojma ni kako se koristi, niti mi je jasno zašto sam je uzela :)


Zatim je tu i Golden Rose Stardust hajlajter u nijansi 108. Fin je, ali za moj ukus ima malo previše šimera. Očito su me Becca hajlajteri razmazili i postavili jako visoke kriterije. Tu je i Pixi tonik koji sam još davno htjela naručiti i bila nagovorena da mi ne treba od strane osobe koja mi ga je kasnije poklonila za rođendan :) To je opet Ivana, suradnica :) i hvala još jednom :)



Još jedan paket pristigao za rođendan. Naime Ivana Anaviglam uvijek zna odabrati prave stvari, pa ni ovaj put nije profulala i obradovala me proizvodima sa slike :) Šta reći osim još jedno veliko hvala na savršeno odabranim proizvodima :)

Eto to je to, znam da ima puno toga, ali preko 7 mjeseci nisam pokazala novitete pa se skupilo puno toga :)

S obzirom da uskoro planiram napraviti davno najavljeni post - Često postavljana pitanja, pozivam vas da mi se javite na bilo koji način sa pitanjem koje vas zanima. Možete se javiti na email koji možete naći na tabu kontakt, u inbox FB stranice ili u komentaru ispod. S obzirom da su pitanja koja su mi najčešće postavljana uglavnom vezana za pudere i kreme te generalno za proizvode za lice, samo da znate da ću detaljno da odgovorim na sva ta pitanju u postu koji pripremam, pa možete da se fokusirate na neko drugo pitanje. Također često dobijam upite na to koja se olovka slaže sa kojim ružem, o tome neću pisati u tom postu, na svaki taj zaseban upit ću odgovarati kad stignem, te naravno s vremena na vrijeme će odgovor stići u obliku posta "Lip combo".

Btw pripremam i veliku rasprodaju proizvoda koje ne stignem koristiti, a koji su naravno kupljeni mojim novcem. Napraviću najavu na Fejsu pa me pratite tamo.

Ima li nešto posebno što nisam recenzirala a o čemu biste voljeli čitati na blogu?






Broj komentara: 16:

  1. Hocemo mi iz hrvatske moci sudjelovati u blog sale-u?tvoja kolekcija je kao kolekcija iz snova i vec znam da cu htjeti punoo toga :) a prateci te godinama isto znam da ce proizvodi biti ocuvani i kao novi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne znam ni ja sta me prvo interesuje. :D Za pocetak, brojevi Inglotovih sjenila iz drugog reda? Ima mnooogo zaniljivih stvari.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oj koliko kasnim sa odgovorom, da si vjerovatno već i zaboravila da si upitala. Ali svejedno ne mogu izvaditi sjenila, ne znam kako su ovo napravili da se ne može izvaditi i vidjeti koji s brojevi :/

      Izbriši
  3. Piši o Mac-u. Bilo koji proizvodi od Mac-a. S obzirom da je sad dostupan u Hrvatskoj, to nas jako zanima...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O Mac-u sam ranije puno više pisala, moraću se ponovo malo aktivirati :)

      Izbriši
  4. Noviteti su krasni, ali meni je divnije to što si ostvarila svoj san i uz to što ti živiš svoj san, još i omogućavaš drugima posao ♥ Želim ti puno puno sreće i dalje u svemu tome ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga Nives na ovako krasnim riječima. Ja samo kucam u drvo i želim da ovako ostane :)

      Izbriši
  5. Divan post !
    Voljela bih probati ove baleine proizvode .
    Odlične slike <3
    Pogledaj moj blog : http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  6. Divni noviteti i divne vijesti. <3 Jako mi je drago što si uspjela ostvariti svoj san. <3

    OdgovoriIzbriši
  7. Cestitam na salonu i ostvarenju sna! Bravo! <3

    OdgovoriIzbriši
  8. Preuzivala sam i prezavidim ti u najboljem mogucem smislu :)
    Najvise mi se svidjao ovaj uvodni deo, izgleda da se zaista snovi ostvaruju, ali tvoje srce je zaista iskreno i otvoreno, svakako si zasluzila :)
    Molim te ako mozes da mi kazes koji su ti brojevi MAC Prolongwear concealer-a, oretpostavljam da je jedan svetliji a jedan tamniji. Znacilo bi mi :)
    Mnogo pozdrava i mnogo poljubaca iz BGa Alekta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Alekta, ja se baš uvijek obradujem tvom komentaru i mislim da ti to uvijek kažem, ali toliko se pozitive osjeti u svakom tvom slovu. Mislim da si ti jedna od onih osoba koje bih voljela poznavati i u stvarnom životu.
      Ovo su nijanse NC15 i NC25, a osim njih imam još i NC20 i NW20 i NW25, pa ako bi ti značilo da ti napravim svočeve, rado ću to napraviti, javi mi se ili u inbox FB ili na email :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)