GlamGlow Flashmud Brightening Treatment - MAKEUP ARENA

1/16/2017

GlamGlow Flashmud Brightening Treatment





Glamglow maske su već neko vrijeme dostupne kod nas, na žalost samo na jednom mjestu u BiH (nadam se da će se to uskoro promijeniti :)), a to je Inoma parfumerija u Sarajevo CC. No s obzirom da manje-više svi s vremena na vrijeme odemo do Sarajeva i da je SCC najčešća destinacija za shopping, ipak i nije tako loše. Ah da, da ne zaboravim, ljudi iz Inome su voljni poslati i brzom poštom, ja sam ih jednom prilikom pitala da li će neki proizvod doći u Tuzlu, pa su mi rekli da neće, ali da ga mogu poručiti :) Ja se nadam da se to odnosi na sve proizvode, a ne samo za taj koji sam ja pitala.

Cijena ovih maski je 97 KM, količina je 50 g.

Glamglow je preparativni brend koji je zaludio žene širom svijeta. Mislim da malo koja među vama koja prati dešavanja u beauty svijetu, nije čula za njih i njihove čuvene maske. Stoga moja je sreća velika što sam ih napokon isprobala i shvatila zašto su toliko popularne.

Ambalaža je jednostavna teglica, zaštićena je folijom. Ja preporučujem da se maska nanosi spatulom jer je to jedini higijenski način korištenja maske iz ovog tipa pakiranja.


Flashmud je tretman sa kojim se postiže brže izbjeljivanje kože. Inovativni kompleks za izbjeljivanje kože pomaže da se dođe do sjajne, lagane i blistave kože.


Ovo je u biti piling-maska koja radi eksfoliaciju kože, oslobađamo se mrtvih stanica kože i time postiže da se lakše unesu sastojci. Eksfoliacija je jako blaga jer su čestice dosta sitne, pa vjerujem da bi odgovarala i osjetljivoj koži.

Kako se koristi: nanese se na suhu kožu kružnim pokretima da bi se uklonile mrtve stanice kože i time osigurala bolja apsorpcija sastojaka maske. Kada se nanese na lice prljavo bijele je boje. Ostavi se na koži 20-ak minuta i onda kad primijetimo da je postala poluprozirna, to znači da su se sastojci upili i da je vrijeme da je skinemo, tj. isperemo sa vodom. Preporučuje se da se koristi 3 dana zaredom da bi se postigli najbolji rezultati. Nakon toga se nastavlja koristiti 2-3x sedmično, da bi se rezultati održavali. Obavezna je upotreba kreme sa visokim zaštitnim faktorom dok koristimo ovu masku, da bi zaštitili kožu i održali rezultate koje sa njom dobijemo. Rezultati se gube ako se dugotrajno izlažemo suncu ili solariju.

Ja sam prezadovoljna rezultatima koje mi ova maska daje. Osim što efikasno i brzo skine odumrle stanice kože, ona odmah nakon korištenja vrati koži zdravi sjaj, koji koža gubi iz raznih razloga. Sada dok je zima smeta nam suhi zrak iz zagrijanih prostorija, smeta nam hladnoća i vjetar (a dugo teža zima nije bila :)), ako se još razbolimo smeta nam i temperatura koju dobijemo jer isuši kožu. Sve su ovo razni uticaji koji ostavljaju neželjeni trag na našoj koži, a ova maska pomaže da se sa svim time izborimo jako brzo. Granule koje skidaju odumrle stanice kože su jako nježne, te ako inače ne volite mehaničke pilinge, moram da istaknem da je sa ovom maskom drugačiji ugođaj jer su usitnjene čestice koji rade piling, pa nema neugodnog "drljanja" po koži. Jedino curama koje imaju kožu koja je sklona pucanju kapilara, predlažem da uvijek umjesto mehaničkog pilinga, odaberu enzimski. Dobro ovo je piling-maska, ali s obzirom da ima piling svojstva, željela sam to spomenuti. Maska je izuzetno laganog ali jako prijatnog mirisa, osjeti se na slatko voće.

U sebi sadrži AHA i BHA kiseline, pa uz mehaničku imamo i hemijsku eksfoliaciju, što bi možda za neku osjetljivu kožu bilo puno, no za moju definitivno nije, a ovdje iznosim benefite koje je maska donijela meni. Acetyl glucosamine i niacinamide su sastojci koji su visoko pozicionirani na listi sastojaka što znači da nisu samo u tragovima u sastavu, a koji pomažu u borbi protiv tamnih mrlja i raznih pigmentacija. Eh sad vezano za ove hiperpigmentacije, spominjala sam u par navrata da sam ih imala (gotovo da ih nemam više), e ne znam da li je do ove maske ili jedne kreme protiv hiperpigmentacija koju koristim jer nekako sam ih u isto vrijeme počela aktivno koristiti, ali definitivno su mi hiperpigmentacije ostale samo u tragovima :)

Korištenjem ove maske moja koža je u jako mekanom stanju, blistavija nego ikad i potpuno mi je jasno zašto su mnoge žene širom svijeta lude za Glamglow maskama. Ja se priključujem masi koja ove maske odobrava. Iako cijena jeste malo viša za naš BiH standard (mada generalno ne volim pričati o cijenama jer što je nekome puno, drugome je malo i oduvijek je tako bilo), ako uzmemo u obzir da je konzistencija maske takva da je potrebna jako mala količina, pa će ovih 50 g potrajati dovoljno dugo, da ju možemo smatrati isplativom. Iako je preporučeno da se koristi 2-3x sedmično, moram da priznam da je ja nisam koristila tako često, nego jednom u 7-10 dana i svejedno sam dobila željene rezultate. 

 INGREDIENTS 

Water, Kaolin, Synthetic Wax, Cetyl Alcohol, C12-15 Alkyl Benzoate, Butylene Glycol, Acetyl Glucosamine, Niacinamide, Polymethylsilsesquioxane, Pumice, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Pentylene Glycol, Quartz, Betula Alba Leaf Extract, Betula Pendula Wood Powder, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Paeonia Suffruticosa Root Extract, Jasminum Officinale (Jasmine) Flower Extract, Lilium Candidum Bulb Extract, Rosa Canina Flower Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Magnesium Aluminum Silicate, Tocopheryl Acetate, Diamond Powder, Polymethylsilsesquioxane, Xanthan Gum, Fragrance (Parfum), Benzyl Alcohol, Linalool, Amyl Cinnamal, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Allantoin, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Salicylic Acid, Glycerin, Ribes Nigrum (Black Currant) Seed Oil, Octyldodecyl Oleate, Octyldodecanol, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Solidago Virgaurea (Goldenrod) Extract, Titanium Dioxide (CI 77891), Phenoxyethanol

Nije na odmet da spomenem i nagradu koju je maska osvojila prošle godine <3 a="" dobila="" dobre="" href="https://www.makeupalley.com/product/showreview.asp/ItemId=183543/Flashmud-Brightening-Treatment/GLAMGLOW/Masks" jako="" je="" korisnica="" makeupalley="" na="" nbsp="" ocjene="" plus="" stranici="" stvarnih="">OVDJE
.




Osim ove, isprobala sam i drugu, zelenu, o njoj vam detalje donosim u zasebnom postu. Iako mi je prvobitna namjera bila da pišem o obje maske zajedno, ipak sam odlučila da svakoj dam njeno mjesto na blogu, jer one to definitivno zaslužuju :)

Da li ste već čule za ove maske? Ako da, da li ste neku isprobale i kakva su iskustva ili tek imate namjeru da probate neku?


PR proizvod

Broj komentara: 7:

  1. Naravno da sam cula za ove maske i tako si je lijepo izrecenzirala i svida mi se njeno djelovanje toliko da me mami ali cijena bas odbija. Volim te novce uloziti u dobar serum, kremu ili tretman kod kozmeticarke. Zasad cu se ipak drzati mojih favorita Caudalie i Afrodite.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaj je na umu ako nekad bude viska love :) stvarno je odlicna :)

      Izbriši
  2. Dostupne su i u Mostaru, u parfumeriji u Mepas Mallu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlicno. Hvala za info. Vjerovatno je u SCC bilo samo na pocetku i drago mi je da ih ima u Mostaru i da se mreza grana :)

      Izbriši
  3. Ako nije tajna, koju si kremu koristila za hiperpigmentaciju? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno da nije tajna, prije ili kasnije bih je spomenula :) Radi se o "Pigmanorm Creme Widmer" koja u svom sastavu ima visoku koncentraciju hidrokinona (50 mg). Donijela mi ju je žena iz Švicarske jer mislim da je nema kod nas. I kod njih se kupuje na recept, a ona ju je isto koristila i znam koliko je imala hiperpigmentacija i to jako izražene i sad niti traga od njih.

      Izbriši
  4. Uh, Svajcarska mi je bas nedostupna, steta, ali toooliki procenat hidrokinina sigurno pomaze. Hvala u svakom slucaju, divna si ♡

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)