L'oreal Infallible 24h Matte tekući puder - MAKEUP ARENA

11/17/2017

L'oreal Infallible 24h Matte tekući puder



Moram duboko udahnuti jer ni sama nisam sigurna u kojem smjeru će ići ova recenzija. Zašto? Jednostavno toliko oprečna mišljenja o jednom puderu u toku jednog dana još nisam imala. Ne samo nekog jednog dana nego dosta dana kada sam iznova odlučila da mu dam šansu. U jednom momentu ga mrzim i nije mi jasno zašto je hvaljen, kroz par sati nošenja ipak zaključujem da je dobar, odličan, opet pred kraj dana nisam baš sretna kako izgleda na licu. Zbunjujuće znam, kako za vas dok čitate, tako i za mene dok sam puder nosila. Imam ga već jako dugo, možda 7-8 mjeseci, nisam još potrošila ni pola tubice, nikako nisam uspjela da se sa njim nađem. No ipak to što ja nisam uspjela da ga zavolim ima svoje razloge koje ću vam navesti u nastavku posta i to ne mora značiti da baš vi ovaj puder nećete obožavati.


Ambalaža, količina, cijena, nijanse i dostupnost:

Puder dolazi u jednostavnoj crnoj tubici i njemu je smješteno 35 ml. Cijena mu (koliko me pamćenje služi jer sam ga kupila davno) iznosi 15-20 KM, no ja sam ga, kao i većinu svoje šminke, kupila na nekom sniženju od 30%. Na sniženjima kupujem šminku za koju nisam sigurna da baš 100% želim pa mi bude lakše ako je sniženo ili kupujem tada nešto što je skupo pa mi to sniženje dobro dođe ili na kraju krajeva kupujem nešto za što i nisam sigurna da mi treba ali me to nesretno sniženje natjera da to uzmem :) Dostupno je ukupno 6 nijansi ovog pudera na našem tržištu dok na USA tržištu puder možemo naći u 12 nijansi. Moj puder je u nijansi 22 Radiant Beige, koja je srednje svijetla. U USA također  ovaj puder dolazi u nešto malo drugačijoj ambalaži.

Miris, konzistencija:

Miris mu gotovo i ne osjetim, eto toliko je blag i ne mogu ga povezati ni sa čim, dok je konzistencija pudera srednje gustine.

Završnica na licu, stupanj prekrivanja, trajnost, čime se najbolje nanosi:

Na licu ima potpuno mat završnicu, prekrivanje mu je jako, dosta jako za moj ukus, ali nije puder sa najjačim prekrivanjem koji sam isprobala. Probala sam ga nanositi na razne načine, nije mi za beauty blender, nekako se brzo suši pa ga ne uspijem fino rasporediti prije nego se polijepi po licu. Buffing kist ga ne može lijepo utrljati u moju kožu, nekako imam osjećaj da pliva u porama, klasični kist za puder na predebelo nanosi i na kraju sam pribjegla nanošenju prstima, što nije moj omiljeni način nanošenja pudera. Valjda toplota prstiju malo razmekša puder i učini da ga mogu ljepše rasporediti na licu. Ali i tu računajte da se zaista brzo mora raditi sa njim. Time dolazimo do tog dijela zašto mi se puder nije dopao kada bih ga tek nanijela. Nije tajna da ja imam jako izraženu teksturu lica i da moje pore nisu razumne veličine i da ovaj puder ne može lijepo da se razmaže nego nekako samo ispuni pore što ga čini vidljivijim na licu od toga kako ja želim da on izgleda. Najbolje uspijem postići sa nanošenjem prstima jer kako sam i spomenula to je jedini način da puder natjeram da "izađe" iz mojih pora i ljepše se rasporedi po koži. Obično mi za nanošenje treba oko 10 minuta, što me zaista frustrira jer u zadnje vrijeme se obično skroz našminkam za 10-15 minuta, pa mi se ne da sam puder nanositi 10-ak minuta. I opet kada ga nanesem imam osjećaj da se previše vidi na licu, ali zažmirim na to. U toku dana kada se pogledam na ogledalu (iz malo veće udaljenosti) budem oduševljena kako izgleda i zaljubim se u njega i zaboravim da sam ga to jutro poprijeko gledala :) Iznimno je postojan i dobrih 4-5 sati ne traži popravku, što u mom slučaju ekstremno masne kože nije baš čest slučaj. Lagano pokupim sebum i nastavljam dan i ne gledam se dok ne dođem u stan. Dakle nakon nekih 8-9 sati nošenja na licu izgleda kao pravi nered na onim najmasnijim dijelovima mog lica, a to su čelo i dio oko nosa i brade. Kada se puder pomiješa sa sebumom moje kože, na kraju dana se dobije neka masa koja se razdvaja po licu i vjerujte mi ni malo lijepo ne izgleda. Ne znam da li se to dešava zbog toga što je puder dosta suh i možda isušujući pa onda moja koža nakon što je tako dugo mat dobije signal da nije u svom prirodnom okruženju, pa počne dosta jače da proizvodi sebum i onda kad se to sve izmiješa - bolje da to ne vidite :)
 

Za koji tip kože puder preporučujem? 

Ja sam mislila da sam jedina koja nije oduševljena ovim puderom, ali malo sam nakon završene recenzije i prije same objave istraživala po netu i uvidjela sam da nisam, ali i pored toga ja zaista neću sebi uzeti za pravo da kažem da ga ne preporučujem nikome. Nailazila sam na oduševljena ovim puderom, kao i one koji su ga popljuvali na najjače. Moje mišljenje je da ako na licu imate izraženu teksturu kože i bitno vam je da izgled vaših pora bude što manje primijetan, onda možda da ga ipak zaobiđete i prepustite ga onim curama koje su masne, traže mat ali koža im nije (poput moje) ala narančina kora :) Znam da definitivno nije za suhokošce, čak nisam sigurna ni da je za normalnu kožu osim ako vlasnica te lijepe normalne kože nije zagriženi fan mat izgleda pa ga u tom slučaju može izabrati.

Sastav: 

G926677, Aqua / Water, Dimethicone, Isododecane, Nylon-12, Acrylates/Polytrimethylsiloxy Meth- Acrylate Copolymer, Silica, Butylene Glycol, PEG-10 Dimethicone, Isohexa- Decane, Isononyl Isononanoate, Pentylene Glycol, Synthetic Fluor- Phlogopite, Bis-PEG/PPG-14/14 Dimethicone, Magnesium Sulfate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Acrylates Copolymer, Disteardimonium Hectorite, Disodium Stearoyl Glutamate, Calcium Gluconate, Perlite, Magnesium Gluconate, Tocopherol, Aluminum Hydroxide, [+/- May contain CI 77891 / Titanium Dioxide, CI 77491, CI 77492, CI 77499 / Iron Oxides], (F.I.L. B168952/1)


#22 Radiant Beige

Puder se na mojoj koži ponaša slično kao i Manhatan Powder Mat (iako su drugačije teksture, Manhattan je gušći) kojeg sam već u nekoliko navrata spominjala na raznim temama na blogu i davala mu više puta šansu i kojeg ja nikad, ali nikad nisam zavoljela a za kojim su žene i dan danas lude i nabavljaju ga raznim kanalima iz zemalja EU gdje je i dan danas dostupan.  Dolaskom u neke zrelije godine počela sam preferirati malo drugačije pudere i čak mi ni ne smeta ako se malo zasjajim i da za svaki dan koristim neke laganije, prirodnije pudere, dok uvijek u svojoj kolekciji imam svoj najdraži Estee Lauder Double Wear za dane kada imam neke posebne prilike i želim manje da provjeravam kako šminka izgleda na licu. Od drogerijskih pudera volim Catrice HD, Bourjois 123 Perfect i mnogo mi se dopada ovaj novi Deborah Extra Mat (koji iako je jako mat nije težak za rad i fino izgleda na licu) i to navodim čisto da imate na umu kakve ja pudere volim iz drogerijskog ranga i da po tome skontate da li imamo slične potrebe za puderima.

Probala sam ga miješati sa Bourois 123 Perfect za koji je malo reći da ga obožavam, ali mu u mojim masnijim danima fali malo trajnosti, koju sam mu htjela dodati miksanjem sa ovim puderom i da, dobila sam to, ali sam pokvarila lijepu teksturu koju ima Bourjois, pa sam ovu misiju proglasila još jednim neuspjehom.

Ovaj puder je čisti dokaz da ono što odgovara većini, ne mora baš svima i da uvijek, ako imate mogućnost, puder isprobate prije kupovine. Ja sam sigurna da ga neću nastaviti koristiti jer mi je to previše posla oko nanošenja da bih dobila to što želim plus ne dopada mi se ta masa koju vidim na licu na kraju dana. A nije da mu nisam u više navrata dala šansu. 

Mene na kraju ove recenzije zanima vaše mišljenje o njemu, a ako se već odlučite da ga podijeliti (meni će biti drago), obavezno navedite i kakav je vaš tip kože :)


Broj komentara: 18:

  1. I ja sam mislila da sam jedina koja nije toliko oduševljena ovim puderom, a htjela bih biti :') Koža mi je mješovita, znači masna samo T zona, a oko nosa imam proširene pore. Događa mi se ista stvar, em izrazi te pore, em do kraja dana izgleda katastrofalno na masnim dijelovima.
    Studiram pa nemam u planu u skorijoj budućnosti uložiti u EL Double Wear (razmišljala sam o Revlon Colorstayu kao alternativi za izlaske i posebne prilike (?)), ali prije svega sam i dalje u potrazi za puderom za svaki dan, pa me zanima koji bi mi ti preporučila? Bitno mi je da je prekrivanje srednje do jako, i da se ne radi o puderima koji su isključivo rozog podtona, jer je moj više žuti. Unaprijed hvala! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Polako se oglašavamo i mi kojima ne odgovara. Bilo bi divno da sam se našla sa njim, ali ne, ne ide i ne ide.
      Kad budeš imala priliku obavezno isprobaj ELDW, za godinu, dvije, pet... za masnu kožu ja još ništa bolje nisam našla. Nađem ja pudera koje volim i čija tekstura mi godi, ali trajnost od ELDW je zaista nenadmašiva.
      Jesi li razmišljala o Deborah Extra Mat, nisam sigurna kakve su sve nijanse, ja imam nijansu 02 i imaš na blogu i njegovu recenziju. Meni je on jedno skroz lijepo i prijatno iznenađenje. Ne znam ni da li si Catrice HD probala? On možda nema tako veliko prekrivanje, ali ja ga baš jako volim. Bourjois 123 Perfect koji sam u recenziji spomenula je isto krasan puder, ali nema jako prekrivanje i nije najtrajniji.

      Izbriši
    2. Što se tiče ELDW, svakako planiram investirati u njega čim mi se pruži prilika :)
      Od Catrice HD zazirem jer mi je lice sklono aknama, a za njega sam čitala da je komedogen i da je dosta cura izazvao kaos na licu, tako da radije ne bih do te mjere riskirala :/ Ali, pročitala sam tvoju recenziju Deborah Extra Mat čim si ju objavila i mogu ti reći da me odmah zainteresirao taj puder, tako da mislim da će odluka pasti na njega ako nađem odgovarajuću nijansu. Hvala na prijedlozima i veselim se daljnjim recenzijama pudera :)

      Izbriši
    3. Nadam se da će ti Deborah odgovarati jer je odlična alternativa za EL DW. Javi svakako :)

      Izbriši
  2. Ja sam ga isto kupila poslije dosta recenzija kako je on dobar no nakon par sati postane katastrofa. Našla sam način da bude super tako da ga miješam sa double wear lightom i bude perfektno. Hajdemo reći da se dobije kao klasični double wear ali u malo blažoj varijanti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si našla način kako se slažete. Ja sam ga miješala sa Bourjois, pisala sam to u recenziji ali nije mi baš bio nešto jer i dalje mi se uvlači u pore. Probaću još par kombinacija ali ako ne bude išlo ipak ću ga proslijediti dalje :)

      Izbriši
  3. Na prvu sam bila odusevljena ovim puderom, medjutim kako se lice navikavalo na njega postajao mi je sve gori i gori. Na kraju dana pomjesan sebum i puder zaista daje uzasan lzgled mojoj masnoj kozi. Razmisljala sam da ulozim u EL Double Wear, ali ne znam da li da ulozim novac u originalnu ili light verziju. Sta vi preporucujete?
    Puno pozdrava <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Selma oprosti što malo kasnim sa odgovorom, tako to kod mene obično bude ako ne odgovorim odmah kada komentar pročitam. Ja sam pisala recenziju za oba pudera i lako ih možeš pronaći na blogu. Jako mi je teško reći ti koji da odabreš jer sve ovisi o tvojim preferencama. Ja na sebi više volim klasični DW, ali ako nisi jako masna poput mene onda bi tebi vjerovatno i light verzija super odgovarala. Generalno smatram da koji god da izebereš ti nećeš pogriješiti.

      Izbriši
    2. Hvala puno. Cmok <3

      Izbriši
    3. Nema na čemu, cmok i tebi :)

      Izbriši
  4. Mene ovaj puder postara deset godina. Isto imam proširene pore, užas, baš sam ga glatko proslijedila. Po meni najbolji puder je Revlon Colorstay za masnu kozu u nijansama 180 i 220.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Colorstay je jako dobar puder za masnu kožu. Ovaj Loreal očito nije za nas sa porama, a sa druge strane obično cure sa glatkom kožom i nemaju potrebe za ovako teškim puderom. Ne znam, baš su jako podijeljena mišljenja o ovom puderu a ja sam mislila da sam jedna među rijetkima kojima ne odgovara a sad vidim da nas baš ima dosta.

      Izbriši
  5. HM, da li ovaj puder ima slicnosti sa onim IMPALINIM u tubi ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaista ne znam koji je to Impalin u tubi pa ne mogu reći da li imaju sličnosti. Žao mi je što nisam od pomoći :/

      Izbriši
  6. Meni takodjer ne odgovara ovaj puder nikako samo stalno, a tako sam ga htjela voljeti 😂. Imam kombinovanu kozu t-zona uzas masna Anna spoljnim dijelovima lica suhe pecate za koji se ovaj puder uhvati uzas. Isto tako naglasava peach fuzz tj one male dlacice na licu. Ljeti sam otkrila njegovu namjenu haos je postojan kada ga pomjesam sa Maybelline matt and poreless. Jos uvijek sam u potrazi za savrsenim svakodnevnim puderom za kombinovanu kozu. EL i Lancôme teint idole su mi odlicni za posebne prilike.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S obzirom koje puder voliš i da ovaj zajednički ne volim baš, onda je jasno da nam slični odgovaraju i slične volimo :)

      Izbriši
  7. Hahaha eto kako važi pravilo da pravila nema, imam kombinovanu/masnu kožu, proširene pore i ovaj puder na mom licu izgleda predivno, kad god mi treba neki puder za koji znam da me nece izneveriti, da će mi trajati ceo dan i da se necu prosijati kao tepsija koristim njega, što bi rekli moj je holy grail :D A na primer Bourjois 123 je bio nešto najgore na mom licu ikada, sav se nanosio neravnomerno i posle pola sata mi je lice bilo celo u pečatima, kao da sam bila u sauni 10 sati, tako da je završio u kanti iako sam se mučila da ga zavolim i ubedjivala sebe da možda grešim jer ga svi hvale :D inače L'Oréal infaillible nanosi beauty blenderom i tako mi se mnogo više svidja jer se lepo stopi sa kožom, a sa četkom ume da mi bude težak.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se javila i cura kojoj je odličan i koja ga voli jer sam se na tren zapitala da nisam umislila da ga mnoge cure vole. Potpuno si u pravu da zaista nema pravila i da je jedino pravilo kod recenzija da samo treba upratiti da li nam određena blogerica odgovara i imamo li iste preference i po tome slijediti preporuke. Ti očito po mojim recenzijama možeš tražiti suprotne pudere :D Šalu na stranu, drago mi je da tebi odgovara, ja bih voljela da je i meni odgovarao jer spada u grupu povoljnih pudera.

      Izbriši

Hvala na komentaru :)