Makeup kolekcija i organizacija - MAKEUP ARENA

2/15/2018

Makeup kolekcija i organizacija



Plan mi je bio da ovaj post objavim odmah početkom godine i po ne znam koji put sam naučila da ne pravim planove jer kad god ja sve smislim kako ću i šta ću, kao po default-u sve krene da radi protiv mene i mojih želja. Neću više planirati - moja prva novogodišnja odluka. :)

 

Ova godina mi je po pitanju zdravlja krenula ne baš sjajno, tako da kad zbrojim sve dane da sam bila potpuno zdrava i funkcionalna, u ovoj godini jedva da ih je bilo 15-ak. Zadnje što me snašlo je jako teška gripa da se još uvijek oporavljam i ne mogu reći da sam još uvijek potpuno zdrava. Gripu nisam imala godinama i zaboravila sam kako gadna može biti. Vjerujem da mi je organizam oslabio zbog prevelikog stresa u protekloj godini i moja druga novogodišnja odluka je da se u ovoj godini malo više pripazim i da pokušam stres svesti na što manji nivo i sačuvati svoje zdravlje.

Sve ostale planove i želje ću ostvarivati ili pokušati ostvarivati onako usput, ali neću zaboraviti ove dvije odluke :)
I dok se radujem odlasku 2017. želim vama svima puno sreće, zdravlja i svega najboljeg u ovoj novoj (ili sada više i nije nova s obzirom da je sredina februara) 2018! Ali nikad nije kasno za dobre i iskrene želje.

Dalje, duga priča ukratko ispričana: spomenula sam već da mi je bila previše stresna protekla godina sa vrlo malo slobodnog vremena i vrlo lošim privatnim životom, samo iz razloga jer privatnog života nije ni bilo :) Prije nego predstavim kolekciju, kratki tekst o tome šta vas u narednom periodu može očekivati na blogu (bez obećavanja kada ću uvoditi promjene jer već sprovodim u djelo moju prvu novogodišnju odluku, bez prevelikog planiranja, samo spontano :)).

Ako vas to ne zanima, idite dolje niže na slike makeup kolekcije i organizacije :)

Na Facebook-u sam jednom spomenula da smo u procesu kupovine kuće, još uvijek sve nije okončano jer smo uletili u neki proces harmonizacije papirologije (ni ne pitajte me šta je to jer nisam mogla ni pomisliti koliko je komplicirano prebaciti papire sa jedne osobe na drugu) pa se to toliko razvuklo, da me lagano počinje nervirati. Ali mislim da bi konačno moglo biti i završeno. Nadam se. Spominjem to iz razloga koji sam već tada i na FB spomenula a to je da se upravo zbog toga moje interesovanje za uređenjem doma ne samo upalilo nego rasplamsalo u tolikoj mjeri da je to postalo zanimacija br. 1 (barem trenutno, pssss da me moja šminka ne čuje) :)) Otvorila sam i Instagram profil koji bi se bavio samo tim segmentom i krenula sam bila i sa postavljanjem nekih slika (to sve dok sam bila dobra sa zdravljem) ali dobih prijedlog od moje nove prijateljice (iako je jako kratko znam, nekako osjećam da je mogu nazvati prijateljicom, ćao M. :)) da sve vodim pod istim nalogom. Kaže ona meni, ovim riječima: "pa slikaj to što želiš od uređenja doma a negdje sa strane ubaci koji komad šminke ili parfema", što mi je bio odličan prijedlog i moj makeup profil neće izgubiti svoj smisao, a dodaću mu još i ovo što sada volim. Plus ne moram rasipati energiju na dva profila i ne moram ići ponovo iz početka da gradim publiku koja će to pratiti. Vremenom ću vjerovatno postavljati i slike bez šminke kao dodatka, kada se ovo dvoje u potpunosti sjedini, a opet što ovisi kako se u tom momentu budem osjećala. Svjesna sam potencijalne mogućnosti gubitka određenog broja žena kojima se ovo neće dopasti (mada mislim da nema puno žena koje ne vole temu uređenja doma), ali moj profil predstavlja mene i moje trenutno stanje i teško da se ja mogu prilagoditi svima. Biće mi drago da ostanu svi koji su me do sada pratili ali ću razumjeti sve koji odu ako im se ovo neće dopasti :) Takav je život. Dakle i dalje sam na Instagramu pod imenom @makeuparena

Isto tako ste na blogu možda mogli primijetiti da je logo malo izmijenjen, onda kada je izmijenjena i tema bloga pa je sada samo Arena u sklopu same slike (ranije je bio cijeli naziv) a Makeup je izvan i dodano je još i "and much more", pa je iz tog razloga i ubačena lifestyle kategorija u meniju. Moji interesi se mijenjaju i rastu pa zašto se nešto ne bi mijenjalo i na blogu i zašto i on ne bi pratio moj rast i razvoj. Još uvijek je ostalo par sitnica za dotegnuti, nadam se što skorijem okončanju i napokon objavljivanju posta u toj kategoriji.

Eto to je bilo ono on novosti što sam htjela podijeliti sa vama, tj. o promjenama koje želim uvesti, a sada idemo na ono što vas vjerovatno puno više zanima.

Moja makeup kolekcija i organizacija - update

Iako sam prvenstveno htjela sačuvati uređenje svog makeup kutka za novo mjesto stanovanja, nekako sam u ipak odlučila da nema potrebe da išta čekam i da život i ono što me veseli stavljam na čekanje jer sam ugledavši ovaj stol za šminkanje znala da je to ono što želim i da ga želim odmah. Čekala sam ga gotovo mjesec dana i gotovo bila poludila od nervoze što ne stiže ali na kraju kad je stigao i kada sam ga smjestila i popunila, skontala sam da se isplatio čekanja svake sekunde.

Još uvijek pokušavam da maknem što više stvari sa gornje ploče stola, ali dok se to ne desi, situacija sa organizacijom je ovakva kakva jeste.



Odmah kraj stola sam smjestila i noćni ormarić na čijoj površini stoji sve što mi može zatrebati pred spavanje i u toku noći. Vodu pijem kao luda, što pred spavanje, što često i u toku noći pa je ona uvijek tu. Tu su i maramice, krema za ruke, balzam za usne i sprej za nos, poizvodi bez kojih ne mogu. Može mi se desiti da nekad preskočim noćnu njegu lica, ali ne namazati ruke i usne, to se ne dešava.




Sa desne strane stola je dobar dio preparative koju trenutno koristim. Najviše proizvoda je od brenda Estee Lauder i mislim da to većina vas koja prati blog od početka i zna. Isprobavala sam mnogo različitih brendova ali brend kojem sam ostala vjerna i na čije proizvode sam se uvijek rado vraćala je Estee Lauder, posebno kada su u pitanju serumi i kreme za njegu osjetljivog područja oko očiju. Mislim da mi je Perfectionist serum već 4. ili možda i 5. po redu u zadnjih 5 godina. Advanced Night Repair koristim drugu bočicu jer je on zadnji koji sam otkrila, iako je to njihov najpoznatiji serum, meni je dugo trebalo da ga isprobam :) a planiram isprobati i novi Perfectionist kada kod nas stigne. Osim Estee Lauder preparative rado koristim i Biodermu i La Roche Posay, kao i Clarins. Iako ih na ovoj slici nema, jako volim i L'Occitane proizvode.


U četvrtastoj ogledalo posudi su mi smješteni štapići za uši.


U akrilnom ladičaru su tekući Pastel ruževi koje imam u svim trenutno dostupnim nijansama i čim mi obaveze dopuste imam namjeru da vam ih prikažem u jednom postu. Brend Pastel je relativno novi na našem tržištu, radi se o turskom brendu za koji sam ja prvi put čula prije nekoliko godina od jedne svoje čitateljke koja mi je preporučila da obratim pažnju na proizvode na svom putu u Tursku u koju sam tada putovala i onda sam i isprobala neke proizvode i poželjela da brend stigne i kod nas :) Ispunila mi se želja kroz nekoliko godina :)


Ladica čijim uređenjem nisam u potpunosti zadovoljna je ova najveća. Nekako je nemoguće lijepo složiti sve pudere da to izgleda uredno i da ne izgleda kao da je sve nabacano. Iako izgleda neuredno moram da priznam da se ja odlično snalazim u ovoj ladici i brzo pronalazim sve što želim.


U lijevoj dijelu su korektori, baze za kapke i tester pakiranja nekih proizvoda.


Zatim u jednom plastičnoj pregradi stoje sve moje baze za lice i BB i CC kreme, a u narednoj plastici su svi tekući puderi koje imam. Svjesna sam da imam i previše tekućih pudera za samo jedno lice, ali s obzirom da mi je ten slaba tačka i da sam uvijek u potrazi za nekim novim puderom koji će oduvati moje favorite, nije ni čudo da završim sa toliko pudera koje realno ne mogu ni potrošiti tako lako. Ali već sam se pomirila s tim da su puderi meni omiljeni proizvodi za isprobavanje i prihvatila to kao tako i ne želim više to niti mijenjati.

 
Treća plastika je za tonike i fiksatore, dok su u četvrtoj plastici moje olovke za usne. Sa prednje strane ovih plastika su svi proizvodi koje nisam znala gdje drugo da smjestim ili oni koji želim da su mi odmah vidljivi čim otvorim ladicu.


Na lijevoj strani su mi kistovi i blenderi kao i tuševi u olovci koji treba da stoje sa dijelom koji "piše" okrenuti prema dolje. Tu su i Stridex blaznice koje obožavam i jedan od najdražih mi proizvoda za zimu je L'Occitane krema. Tu je i Bocassy hidratantna krema koja je također jedan od proizvoda koji rado koristim. U kutiji na kojoj stoje kistovi i kreme su razni proizvodi koje treba što prije potrošiti pa želim da su mi tu na očima, a ipak nekako sakriveni. Kutiju sam kupila u Ikei i malo je reći da sam oduševljena kvalitetom i time kako služi navedenoj svrsi.


Sa desne strane stola se nalaze 4 ladice i u prvoj su smješteni high end proizvodi.


Neke od proizvoda možete vidjeti na narednim slikama.




U drugoj ladici su drogerijski proizvodi.


Neki od omiljenih mi drogerijskih proizvoda.


Sa trećom ladicom nisam u potpunosti zadovoljna i tu je sve i svašta što nije moglo nigdje drugo da se smjesti. Uglavnom su tu proizvodi za obrve, maskare, olovke za oči i gel lineri.


Četvrta ladica je najdublja i jedino u nju mogu stati svi stalci sa ruževima.
 

Zatim je tu i nekoliko detalja koji nemaju baš veze sa šminkom, ali su mi se fotkali i stavljali u ovaj post :)
 



Uz šminku torbe su definitivno nešto za što mi nikad nije žao odvojiti novac i ovo je samo jedan dio torbi koje trenutno više ili manje nosim.
 

Nije teško uočiti moje omiljene boje, kako među torbama, tako i među jednim dijelom odjeće :) Policu za odjeću sam kupila u Jysk-u i oduševljena sam kako je jaka i stabilna jer sam se zasitila onih klimavih polica za odjeću na koje se ne smije staviti puno odjeće jer se sva nakrivi. Ova iako prepunja, ne mrda ni lijevo ni desno. 


Eto tako sam vam u ovaj post udrobila svega i svačega, malo želja i planova, puno šminke, malo torbica i nešto odjeće :) Baš kao i sam post sa svim i svačim, tako je i u mojoj glavi, svega i svačega.

Nadam se da vam se moja organizacija šminke dopala :) ja uvijek mislim da može bolje, pa ću vremenom možda i bolje organizirati neke stvari, ali zaista sam zadovoljna jer je sve lijepo i vidno i brzo pronalazim sve što želim.



Broj komentara: 13:

  1. Poštovana, gdje ste kupili stolić? I ja bi takav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav Majo. Stolić je kupljen u Namještaj Izazov. Pod tim imenom ih možete naći na fejsu.

      Izbriši
  2. Mnogo si nedostajala, nestrpljivo sam čekala ovaj post od kada si ga najvila! Sve je lepo, uredno i sa ukusom,baš kao što sam očekivala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga Mirjana na liijepim riječima, nadam se da ćemo se u ovoj godini puno više družiti kroz postove :)

      Izbriši
  3. Marijana Šimić16. velj 2018. 19:42:00

    Hahaha koja telepatija za ne povjerovati .Prvo da kažem kako ovaj post vidim tek sad a jučer si ga stavila (bila sam u gužvi tako da ga nisam ni uočila ranije). Kako i sama krećem u radne akcije preuređenja kuće na proljeće i uvijek gledam na internetu videe o interijerima itd.i padneš mi ti na pamet ,reko vidiš ti i Jasmina je rekla kako će na svojoj stranici stavljati slike uređenja svog doma itd. a po svemu sudeći nije izgleda još krenula s tim i tako bezveze ja razmišljam o tome kad ti baš jučer napisa post o tome.Eto, mene to baš zanima , volim gledati slike ,videe o tim temama i kupiti ideje i savjete koji će mi koristiti.Vidim da si ti svog ljepotana lijepo smjestila - mislim na stol za šminku . Baš je dobar i klupica ta .Onako luksuzno i profinjeno izgledaju. Zanima me gdje si tu kutiju za papirne maramice kupila,ta što piše na njoj TISUE i kakav ti je taj LRP serozinc spray u boci plavoj?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Home decor je, koliko primjećujem, mnogim ženama zanimljiva tema. Kod nas se nešto baš razvuklo sa papirima, ali želim vjerovati da je sada sve u završnoj fazi jer ću u suprotnom izgubiti želju :) i hvala, drago mi je da ti se dopada moj stolić :)
      Kutija je iz Jysk-a :) sprej je za masnu kožu fe-no-me-nal-an :) mislim da ću pisati o njemu.

      Izbriši
  4. Ajme draga, predivan kutak za šminku! Torbe su i moja slabost i imam ih jako puno, potpuno te razumijem.
    Drago mi je da si uvela promjene na blogu, pratim te i dalje
    Pusa iz Splita <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga Marijana :)
      Joj ja ih imam puno više nego što se ovdje vidi, ovo su one koje kao malo češće nosim :) obožavam torbe i imam ih u gotovo svim bojama :)

      Izbriši
  5. Ovaj tvoj kutak i ne bih mnogo da komentarišem jer je kao i sve drugo kod tebe sa mnogo ukusa i stila. Ali, ono što mene posebno zanima je ovo ogledalo na stolu (predpostavljam da je u pitanju ogledalo sa led svjetlom).
    Ja već par sedmica razmišljam o kupovini istog koje sam pronašla u "Alexandar cosmetics", pa me zanima iz prve ruke koliko je efektno i isplativo, budući da u kući imam toliko ogledala (malih i velikih) ali ni u jednoj prostoriji nemam baš adekvatnu, ni prirodnu, ni vještačku, svjetlost potrebnu za šminkanje. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga Nermina :*

      Ogledalo nije sa led rasvjetom nego sa običnom, koja nije dovoljno jaka i zbog same svjetlosti (barem kod ovog mog) ti ga ne bih preporučila. No ono što je meni bitno je ovaj dio za povećavanje (5x), bez kojeg se ne bih uspjela našminkati zbog moje dalekovidnosti. Možda bih i mogla promijeniti svjetlo unutar ogledala, ali o tome i nisam razmišljala jer mi dodatne svjetlosti ne treba.

      Izbriši
  6. da li slučajno znaš hoće li mac ponovo izbaciti sun dipped bronzer
    čitala sam da je i tebi omiljeni hvala unapred poz

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)