Bourjois Always Fabulous tekući puder i korektor - MAKEUP ARENA

11/06/2019

Bourjois Always Fabulous tekući puder i korektor




Svaki put kada brend Bourjois izbaci novi puder ili korektor (a u ovom slučaju oboje), moja pažnja je usmjerena prema tim proizvodima i mogu reći da željno dočekam dan kada će se spustiti na police i završiti na mom kozmetičkom stolu.


Nije bilo drugačije ni ovaj put, onog momenta kad je na Bourjois Instagram stranici objavljeno da je u prodaji, poslala sam muža po oboje. Ovo naglašavam posebno zato što biranjem napamet nisam odabrala baš najbolju nijansu za sebe jer tih dana nisam bila u mogućnosti ići u kupovinu, a morala sam ga imati istog momenta. I puder, i korektor.

Do sada me niti jedan njihov puder nije razočarao, neki su više, neki manje odgovarali mom tipu kože, ali niti jedan mi nije bio toliko loš da mi pokvari utiske o brendu, što mi se sa nekim drugim brendovima znalo desiti.  

Kod nas puder postoji u 6 nijansi a korektor u 2.


Puder je, po karakteristikama iz opisa, namijenjen za masnu i mješovitu kožu a u ovoj recenziji je mišljenje jednog kompletnog masnokošca, bez suhih dijelova kože.

Kada pođemo od ambalaže, klasika uvijek pobjeđuje, staklena četvrtasta bočica sa rose gold poklopcem, u isto vrijeme odaje dojam jednostavnosti i otmjenosti. Klasična je i količina od 30 ml i cijena od 30-ak KM. Dostupan je u DM-u i CM-u. Stisak na pumpicu 2x meni daje optimalnu količinu pudera za prekrivanje cijelog lica. Kada spominjem prekrivanje, iako u Bourjois-u tvrde da je on full coverage, ja se neću složiti, mislim da je ovo jedan puder sa srednjim prekrivanjem, mada to po meni nije loše, dapače, to je moja omiljena vrsta prekrivanja.

Sama završnica mu je polumat, nije ona teška mat završnica kakvi znaju biti puderi koji su namijenjeni masnijoj koži. Ovaj u svom sastavu ima hijaluronsku kiselinu i vitamin E, koji su zaslužni za to da koži daju svježi izgled. 

Puder je srednje gustoće i jako lijepo se razmazuje i ne suši do kraja, pa si možemo dati vremena da ga polako nanesemo i utrljamo u kožu. Prijatnog je cvijetnog mirisa.

Kada pričamo o trajnosti, mogu reći da sam jako zadovoljna. Na licu se održi gotovo netaknuto nekih 6-7 sati, uz povremeno skidanje viška masnoće. Kada uklonim višak masnoće izgleda kao da sam se tek našminkala i nema potrebe za dodavanjem bilo kojeg proizvoda. Nakon tih 6-7 sati počne djelimično da nestaje, najviše u predjelu brade i oko nosa. Ja to nekada znam prstom utapkati i popraviti, ako imam potrebe da i dalje nastavim nošenje pudera. U mom životu su česti slučajevi da budem našminkana i po 12-13 sati, pa sam toliko dugo nosila i testirala i ovaj puder. Iako sam napomenula da kroz 6-7 sati počne da se gubi na nekim dijelovima lica, to definitivno nije slučaj sa cijelim licem, što vidim po tome kada navečer skidam šminku. Ovo smatram odličnom trajnošću na, napominjem, mojoj jako masnoj koži. Na nekoj umjerenije masnoj ili mješovitoj koži bi sigurno potrajao još i duže, ako ima potrebe da se nosi duže.

Ali, ima jedna stvar gdje se nismo našli, prvo i osnovno je pogrešan odabir nijanse (moja greška). Iako sam uvijek pronalazila svoju nijansu u Bourjois puderima u onoj koja u nazivu ima Vanilla, ovaj put sam na osnovu slučajnog odabira i vjerovanja svojoj intuiciji, napravila pogrešan izbor. Nijansa ima malo više žut podton, te je otprilike pola tona tamnija od moje kože koja je u rangu MAC nijanse NC20, što bi bilo i popravljivo, kada bih se potrudila da ga uklopim sa ostatkom lica. No ono što mi se ne dopada je što nakon otprilike 15-30 minuta na mojoj koži dodatno oksidira i postane još pola tona tamniji. Vjerujem da bi nijansa #125 bolje odgovarala mojoj boji kože pa sam sigurna da ću, ako se odlučim da ponovo kupim ovaj puder, što nije isključeno jer mi se u biti jako dopada, naredni put odabrati upravo tu nijansu.


Što se tiče korektora, odmah da napomenem da ja nemam problema sa okoloočnim područjem jer moji podočnjaci nisu zahtjevni. Tako da ne znam koliko će vam moje mišljenje o njemu pomoći, to je isto kao kad mi o pokrivnoj moći pudera piše cura sa prekrasnom porculanskom kožom. Nema smisla. Napominjem da je uvijek jako bitno čitati recenzije osoba koje imaju sličan tip i problematiku kože kao vaša koža.

Meni je kod korektora najvažnije da nije suh, da mi ne isušuje to područje i da ujednači boju kože jer puderi koje ja nosim su uglavnom matirajući i nisu preporučljivi za osjetljivo okoloočno područje.

Ako je upravo to i vaš glavni interes kod korektora, onda svakako pročitajte moje mišljenje, no ako tražite jače prekrivanje, onda pokušajte naći drugo mišljenje, nekoga sa tom problematikom podočnjaka, da vidite šta oni kažu na to.

Dolazi u već prepoznatljivoj četvrtastoj ambalaži koju imaju svi Bourjois korektori, sa aplikatorom.
I kod korektora sam odabrala nijansu Vanilla ali tu sam potpuno pogodila nijansu koja mi odgovara. Svijetla je, sa žutim podtonom. Odlično ujednačni boju kože, ne isušuje taj dio, generalno posvijetli cijeli taj dio kože gdje ga nanesem. Sve navedeno je upravo ono što tražim od korektora i mogu reći da sam i njime jako zadovoljna.

Osim ove, kod nas postoji još jedna, svijetlija nijansa korektora.

 Lijevo korektor u nijansi 200 Vanilla, desno tekući puder u nijansi 210 Vanilla


Nisam vam ga slikala na licu pa ćete se morati uzdati u moje opise. Loše vrijeme i slaba svjetlost mi ovih dana nikako nisu išli u prilog.

Sve u svemu, oba proizvoda mi se jako dopadaju, puder ću rado preporučiti masnokožcima, samo pazite da kao ja ne pogriješite u izboru nijanse :)

Ako ste isprobale nešto od ovo dvoje, pišite mi u komentare kako vam se dopada?






4 komentara:

  1. Zaista odlican puder. Super pokrivanje, lagan na kozi. I ja sam uzela malo tamniju nijansu 🤣.
    Korektor nisam probala ali budem 😉.
    Hvala na ovako detaljnoj recenziji.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nudimo sve vrste kredita po niskoj kamatnoj stopi od 3%. Možete posuditi na bilo koji rok od 1 do 25 godina i pozajmiti bilo koji iznos od £2,000 do £50,000,000.00 za bilo koju svrhu. Možete se prijaviti putem WhatsApp-a: +14092051142 ili e-pošte: [email protected]

    OdgovoriIzbriši

  3. Thanks for sharing
    https://get4pc.info

    OdgovoriIzbriši
  4. Choosing between concealer in the shade 200 Vanilla and liquid powder in the shade 210 Vanilla can be a makeup dilemma! Both shades sound tempting, but it all comes down to your skin type and coverage needs. The concealer offers spot-on coverage, while the liquid powder provides a flawless, matte finish. It's all about finding your beauty secret sauce! 💄✨

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)