Dior Backstage Kistovi - MAKEUP ARENA

12/30/2012

Dior Backstage Kistovi



Iako su kupljeni među zadnjim kozmetičkim stavkama ipak sam im dala prednost u recenziji jer ne mogu da izdržim a da ne pišem o njima. Nisam obraćala pažnju na ove kistove jer nisam imala neku veliku želju da svoju kolekciju obogatim novim primjercima, ali kako sam već spomenula u postu New In, objavljenom prije 3 dana, nakon pročitane recenzije kod Ivane :-) moja znatiželja je proradila, otišla sam odmah da ih pogledam uživo i paf! Željela sam odmah da probam barem jedan.



U ovoj novoj varijanti backstage kistova predstavljena su 4 kista, 2 za tekući puder za full i light coverage i 2 za puder u prahu, također za full i light coverage. Prvo sam kupila Full Coverage Fluid Foundation kist a nedugo zatim pridružio mu se i njegov Light Coverage Fluid Foundation brat...




Oba kista su od sintetičke dlake, imaju kratak metalni dio te dršku mat crne boje. Kistovi izgledaju jako elegantno, baš zbog tog minimalizma, crna drška, neupadan Dior znak i šta više treba na kistu da bude. Po meni su najljepši ti jednostavni kistovi. Ne ostavljaju linije po licu, po pranju nisu puštali boju niti je otpala ijedna dlaka do sada te ih nije potrebno staviti u brush guard poslije pranja jer zadržavaju isti oblik. Nakon pranja kroz tri-četiri sata su već suhi što je svakako odlično. Ne volim kistove kojima treba čitav dan da se osuše. Cijena im definitivno ne ide u prilog, 93.5 KM, a kako ja volim ostvariti bilo kakav mogući popust onda sam iskoristila popust od 10% u Mercatoru (utorkom - ako ste prethodni utorak kupile nešto u vrijednosti 50KM i četvrtkom - popust za penzionere) te ga naravno kupila tada i platila 84.15 KM, a ubrzo sam se vratila po drugi kist i kupila ga po istoj cijeni. Još jedan nedostatak koji meni smeta je kratak metalni dio, nije baš funcionalno jer jako se treba voditi računa kada se kist pere da voda ne ode iznad metalnog dijela i eventualno uđe tamo gdje ne bi trebala. No već sam se navikla na to i jako pazim kada ih perem jer želim da mi što duže traju.

Full coverage kist je koso rezani kist čiji je prečnik 2 cm i ako vam se to čini malim kistom vjerovatno ste u pravu, ali to što je manji ne znači da svoj posao ne obavlja i više nego odlično. Otkako sam ga nabavila iz upotrebe sam potpuno izbacila korektor jer uz ovaj kist i bilo koji tekući puder koji već imam je nepotrebno nanositi korektor. Kist zaista napravi da se na licu dobije full coverage. Ali da se razumijemo ne daje on onaj zabetonirani izgled na licu, lice i dalje izgleda relativno prirodno. Neću pretjerivati i reći da se puder nanesen ovim kistom ne vidi na licu jer to bi bila notorna laž, ali daje koliko-toliko prirodan izgled sa nanesene 2 pumpice tekućeg pudera.




Light coverage kist je jednako pobrao oduševljenje kao i prvi, ali za dane kada je moje lice u relativno ok stanju pa mi nije potrebno ništa više od laganog ujednačavanja tena. Puder nanesen ovim kistom na licu izgleda fantastično, nimalo primjetno. Kist je jako mekan i perfektno razmazuje puder, dlake su dužine 3 cm, debljine 1,3 cm.




Kada bih morala reći koji mi je od ova dva draži bilo bi mi to jako teško, ali rekla bih to ovako, sad zimi full coverage kist, a imam osjećaj da ću light coverage kist više koristiti ljeti, što je i logično! Uglavnom drago mi je da imam oba i ne bi me začudilo da se vratim po neki za puder u prahu.

Ove dvije ljepote su potisnule iz upotrebe sve ostale kistove koje imam za tekući puder i mislim da to dodatno govori o tome koliko ih volim! U slučaju da se bilo kojem od ova dva nešto desi, da ga uništim ili izgubim sigurna sam da bih ponovo investirala u iste.... Ali čuvam ih dobro i nadam se da se tako nešto neće desiti :-) Ovim dolazimo do zaključka da kistovima pripada HG status.


Da li ste i vi pronašle svoje HG kistove za tekući puder i ako jeste koji su to?


Još usputno želim da vam predstavim svoj novi držač za ruževe koji mi je napravio čika stolar, ali nije baš ispao onako kako sam zamislila, trebalo je da rupe budu malo dublje da bih mogla da naopačke držim ruževe i da mogu da vidim koji je koji... Ovako ću morati isprintati nazive pa negdje zalijepiti da ne bi bilo zbrke kada tražim određeni ruž.


Kako vam se sviđa? Ja sam stalno u potrazi za idealnim rješenjima za organizaciju make up-a. Nema mi ništa draže nego lijepo organiziran i složen make up. 

Recite mi da li vas zanima da napravim post o svojoj make up kolekciji i organizaciji?


Broj komentara: 16:

  1. Da, naravno :) mene interesuje bilo kakva organizacija prostora :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, i mene takvi postovi zanimaju pa sam pomislila da bih svoje ideje mogla podijeliti ovdje s curama koje me čitaju...

      Izbriši
  2. jesu li oba kista 94km ili svaki? ako su oba onda je to povoljno,sto bi u hrk bilo oko 180 kuna. gdje mac uzimas i po kojoj cijeni?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedan je 94, što ne bih mogla nazvati povoljnim :-(
      MAC mi nabavlja prijateljica koja živi u UK

      Izbriši
  3. Krasan post o tako dva divna proizvoda :D!
    Potpisujem navedeno ;).

    Jedva čeka post o organizaciji :D:D!!!

    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga, znaš da si ti "kriva" što sam ih kupila i neka si ;-)

      Izbriši
  4. naravno da želim takve postove :)
    super su ovi dior kistovi, ti i Ivana ih hvalite na veliko, ali su mi pre preskupi. Možda jednog dana.. do tad iman neke sa ebaya i Real Techniques, pa mi je ok, ali me ovi isto svrbe da ih probam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uradiću taj post iza Nove...

      Joj Majo stvarno ovi Dior kistovi su zaista odlični.... pre preskupi su, to je istina! i moja prva reakcija je bila takva kad je Ivana pisala o njima i nisam ni pomislila da ću ih kupiti... ali nakon što sam išla da ih vidim uživo ipak sam se odlučila da jedan probam pa šta bude, nisam se ni malo pokajala, brzo sam se vratila do drugi....

      Ali ja sam čudna priča, zaluđena sam kistovima i totalno su promijenili moj pristup šminci, generalno vjerujem da je bolje imati dobar pribor i osrednju šminku nego obrnuto!

      Pogledaj ih malo uživo, to ti je moj topli savjet!

      Izbriši
  5. neki dan sam slucajno naletila na tvoj blog i pocela sam citati i pratiti :D i ja sam iz Tuzle i bilo mi je drago kada sam vidjela da si i ti i da iste probleme imamo sa nabavljanjem nekih stvarcica hehe :D uglavnom nisam ni pomisljala da cu dati toliko novaca za kist, nisam nikako bila jos spremna uloziti, cak su mi i sigmini bili skupi, ali iskreno i nervira me ta online kupovina i cekanje pa je i to uticalo na to da ih ne kupim, ali nakon ovdje procitanih divnih stvarcica za ove kistove, ovom full coverage nisam mogla odljeti nikako :D i nisam se pokajala ni sekunde sto sam ga kupila :D i sve pohvale i za blog i za onu predivnu make up kolekciju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ej baš mi je drago što ovdje susrećem svoje sugrađanke :-)

      Sve imamo iste probleme oko nabavke šminke, u Tz baš nema skoro ništa :-(

      Jako mi je drago da ti se svidio kist, meni je predobar i otkako sam ga kupila stalno ga koristim, ponekad neki drugi ako je ovaj prljav ali taj je u stalnoj upotrebi kad god je čist...

      I hvala ti puno na pohvalama koje mi još više znače kada su upućene od strane moje sugrađanke ;-)

      Veliki pozdrav!

      Izbriši
    2. i ja sam se toliko obradovala kada sam vidjela da je blog od moje sugradjanke :)
      a da Tuzla je zivi haos..ali eto opet naleti se ponekad na neke stvarcice i kod nas.. :D
      i mammu nagovaram da ga i ona sebi kupi :D
      veliki pozdrav pa pisati cu cesce ovdje :)

      Izbriši
    3. Da imamo onu tetu na Hametovoj pijaci koju svakako trebaš posjetiti ako već nisi :-)

      mamu nagovori da kupi neki drugi kist pa ga i ti možeš koristiti :-D

      Boće mi drago ako budeš pisala ;-)

      Pozz

      Izbriši
    4. nisam stvarno nikada, ali hocu ako kazes da trebam heheh :D

      vidis ima i to, mogla bih tako :)

      pozdrav :)

      Izbriši
  6. Gdje ste kupil Dior kistove ? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa mislim da se mogu kupiti gdje god se DIor makeup prodaje, ja sam ih kod nas u Mercatoru u parf. kupila....

      Izbriši

Hvala na komentaru :)