Estee Lauder Perfectionist Serum - MAKEUP ARENA

12/16/2012

Estee Lauder Perfectionist Serum


Znate onaj osjećaj kada mrzite svoju kožu? Kada je ona sva beživotna, dehidrirana površinski a dubinski masna, kada bore postaju sve vidljivije pogotovo one nastale od smijanja ili mrštenja, kada koža gubi na elastičnosti i sve što se više trudite i radite i pilinge i maske rezultati su isti.... tj. nikakvi.....
Kada ni sva šminka na ovom svijetu ne pomaže da izgledate dobro jer vaša koža pati.

Tada samo možete doći do zaključka da nešto krivo koristite ili da ne koristite nešto što bi trebali. Kod mene se radilo o ovom drugom, nisam koristila dobru noćnu njegu, tj. nisam koristila nikakvu. Priča da koža ne treba dodatnu njegu tokom noći jer se sama regenerira kod mene više ne pije vodu, možda kod nekoga to ide tako, ali kod mene ne. Moja koža treba dodatnu njegu tokom noći jer preko dana je dovoljno maltretiram matirajućim kremama te tekućim puderima i silnim proizvodima za matiranje.


Tada sam se obratila Ivani jer sam kod nje na blogu vidjela da dosta pažnje posvećuje preparativi, i ona je bila tako draga te bukvalno napisala čitav tekst o proizvodima koje ona koristi za njegu kože koja je jako slična mojoj, kako smo to nas dvije zaključile :-) Iz toga što sam pročitala nekako su mi se Estee Lauder proizvodi učinili najzanimljiviji a i najčešće je ona baš njih spominjala....



Kako EL nije dostupan u mom gradu iskoristila sam prvu priliku za posjet EL counter-u, a gdje drugo nego u Dubaiju :-) Htjela sam prvo da kupim Advanced Night Repair serum koji mi je Ivana preporučila, ali nakon što sam malo popričala s curom iz EL i rekla joj što ja želim od seruma ona mi je preporučila Perfectionist jer je on obećavao sve ono što sam ja željela, a to je, osim lagane hidratacije, blaga korekcija bora te lifting :-) Mislim, nije da sam povjerovala da jedan serum sve to može odraditi, ali eto fino je zvučalo i ja sam poklekla i izdvojila jako finu sumu novca da bih dobila to što sam jako željala :-) Imala sam punu podršku svog dragog tako da sam osjećala manju grižnju savjesti... Još je bila neka akcija (a može se naslutiti da ja volim te neke gratise i akcije i tome slično.) te se za potrošenih 650 dirhama dobijala torba sa putnim pakiranjima određenih proizvoda među kojima je bio i Advanced Night Repair serum 7 ml i okoloočna krema iz iste linije od 5 ml i još neke druge stvarčice te sam usput imala priliku probati i te proizvode koji su me jednako oduševili....



Eh još istu noć sam probala serum i ono što me odmah oduševilo je taj osjećaj na licu kada se serum tek nanese, koža je iste sekunde mekša... Po nanošenju serum se brzo upije u kožu. Ne mogu reći da sam odmah sutradan primijetila prve rezultate ali kroz nekoliko dana rezultati su bili vidljivi.... Najviše sam primijetila efekt liftinga, koža mi je izgledala nekako odmornija, izgubila je onu sivkastu beživotnu nijansu koju sam jako mrzila.... Danas, kada ovaj serum koristim već preko mjesec dana mogu samo potvrditi da on radi ono što obećava, pri tome ne mislim da briše bore, niti zateže lice kao facelifting :-) ali zaista, na neki meni misteriozni način, je on uspio preporoditi moju kožu, bore smijalice su postale manje vidljive, a i mrštilica između obrva je jako umanjena i koža je dobila zdravu boju i bila lagano zategnuta i ja sam zadovoljna ostvarenim rezultatom. To je bilo ono što sam htjela i drago mi je da se nisam razočarala u ovaj proizvod jer bi mi jako teško palo da sam ga tako puno platila a dobila malo ili ništa...






Jedino negativno je cijena koju ne želim ni spominjati jer jako je visoka...

A na pitanje da li bih ga preporučila odgovor je svakako da bih ga svakom preporučila kada vam se ukaže potreba za ovakvim proizvodom. Ako nemate problema sa kožom kakvih sam ja imala, ne vidim ni stvarnu potrebu za njim.... Stoga potpuno razumijem cure koje će pomisliti da je ovo bacanje para ali molim iste da se pokušaju staviti u moju kožu i da razmisle šta bi one bile spremne uraditi da bi pomogle svojoj izmrcvaljenoj koži kojoj ništa što je do tada probala nije koristilo....

Isto želim napomenuti da ako tražite samo hidrataciju kože onda slobodno zaobiđite ovaj serum, njegova glavna namjena je ublažavanje bora i zatezanje kože i na tom polju od mene čista 5-ica!

Serum dolazi u prelijepom četvrtastom pakovanju ljubičaste boje, sa pumpicom je. Dolazi u više različitih količina, ja sam uzela pakovanje koje je tamo bilo najveće a to je ovo od 75 ml, inače postoje i ona od 100 ml. Mišljenja sam da se uvijek najviše isplati uzimati najveća pakovanja kada već odlučimo izdvojiti veću svotu novca.

Ukoliko vas nešto dodatno zanima tu sam da odgovorim na sve vaše upite :-)

Da li vi koristite serume i ako da, koji je taj s kojim ste zadovoljne?


Broj komentara: 12:

  1. Ja koristim L'Occitane Aqua Serum i to je to, ako je to serum uopšte. iskreno mislim da nemam ni neke potrebe za korištenjem istih u narednih deset godina. možda nekad oko tridesete, ili u kasnim dvadesetima, sve zavisi kakva će mi koža biti. za njegu kože koristim ovaj aqua serum s vremena na vrijeme kad osjetim da mi treba dodatna hidratacija, za dan koristim APIVITA kremu koja je jako dobra i kremu od ćurokota (nju sam dobila iz egipta i ručno je rađena i 100% prirodna) za noć i okoloočnu kremu za mladalačku kožu . imam stvarno zahvalnu kožu, malo mitesera na nosu ali ništa strašno i poneku bubuljicu ali mi to ne smeta jer ne težim nekom savršenom izgledu.
    potpuno opravdavam to što si izdvojila veću sumu novca za ovaj serum! znam šta znači dobra njega kože, moja je bila baš nikakva dok nisam počela koristiti ovu APIVITA kremu za dan i ćurokotovu kremu za noć jer su svi sastojci prirodni. mislim da je jako bitno naći odgovarajuće proizvode za njegu kože ma koliko oni koštali, jer nijedan dekorativni proizvod ne može prekriti kožu koja nije zdrava. dok nisam počela koristiti potpuno prirodne kreme moja koža je bila nikakva, siva, dehidrirana... i radije bih dala 100KM za kremu nego za bilo koji komad dekorativne kozmetike. :D
    P.S. drago mi je da ti je serum pomogao

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. P.P.S. zaboravih ti reći da mi je pravo simpa ovaj novi izgled bloga!

      Izbriši
  2. Drago mi je da razmiješ moju potrebu da nahranim kožu.... Znaš nije da je ona loša, nemam ni akne niti ožiljke, ali je stvarno masna pa je ubijam proizvodima za matiranje koji isušuju, stoga je moram malo tokom noći nahraniti :-)

    Hvala, drago mi je da ti se sviđa, jučer sam se malo igrala i zadovoljna sam kako je na kraju ispalo!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne mislim da je kupovina skupih proizvoda bacanje para, ali ne mislim ni da dobar proizvod mora biti skup. Prosto, ako u moru brendova i proizvoda uspemo da pronađemo neki koji nam odgovara treba da ga ščepamo, koštao on 5 ili 100 evra (ovo drugo, naravno, samo u slučaju da možemo toliko izdvojiti) :) Prilično sam sigurna da bi se i meni ovaj serum jako svideo, ali trenutno stvarno ne mogu da izdvojim toliko novca.
    Sviđa mi se novi izgled bloga, sad je onako...pravi ženski :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve sve potpisujem :)
      Blago tebi pa si nasla sebi nesto sto ti bas odgovara, za tim se treba tragati i tragati godinama :) s obzirom i da se koza na licu ponekad mijenja sto zbog uslova, ili ishrane i sl.

      Izbriši
    2. Ma zaista bih bila sretna da je neki jeftiniji serum dobro odrađivao svoj posao... Eto masovno čujem da cure hvale Balea Aqua serum, koji je meni totalno bezveze... koristila sam ga nekih 7 dana i evo sad tražim kome bih ga poklonila da mi džaba ne kupi prašinu po polici!
      Ma probala sam svašta nešto i ovo je prvi put da sam se oduševila nekim serumom, u toj mjeri da ne žalim niti jednog novčića potrošenog na njega!
      Sigurno ću opet nekad probati da nađem zajednički jezik sa nekom jefitnijom varijantom seruma i bila bih sretna da kliknem s nečim što će i mom džepu bolje odgovarati :-)

      Coxy hvala, dugo već razmišljam kako bih ga "sredila", i eto ovo mi se svidjelo i tako je i ostalo, drago mi je da se i tebi sviđa!

      Izbriši
    3. Pa da bas zato kazem, blago tebi sto si nasla nesto sto ti godi kozi pa bez obzira koliko kosta. Za tim se traga dugo i potrosi se novca i na jeftinije varijante a ne pomognu, dok se do tad mogao kupiti jedan a vrijedan proizvod.

      Izbriši
    4. Da da upravo tako, jako sam sretna što sam otkila ovo čudo u ljubičastoj bočici :-)

      Izbriši
  4. Estee Lauder RULES!!! Znaći otkriven je još jedan savršen proizvod sa tim potpisom, baš mi je drago :D i apsolutno imam želju da ga isprobam ;).

    Sjajna recenzija kao i redizajn bloga! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. EL je zakon! Radi sve što obeća, a to volim. Ne volim kad me lažu ;-)

      Hvala draga puno!

      Izbriši
  5. iako bi trebala imati tonu kremica protiv starenja i bora ja to nemam jer nemam tu potrebu koliko onu za njegu i hidrataciju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je sljedeći na listi serum za hidrataciju, i taj mi treba definitivno :-) ali ne mogu sve odjednom! a sigurno ćeš i ti nekad potražiti neki protiv starenja kad ti stvarno bude trebao :-)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)