Maybelline Color Tattoo 24HR - 40 Permanent Taupe, 65 Pink Gold, 70 Metallic Pomegranate - MAKEUP ARENA

6/17/2013

Maybelline Color Tattoo 24HR - 40 Permanent Taupe, 65 Pink Gold, 70 Metallic Pomegranate



Kada sam, još prije nekih mjesec dana, dobila informaciju da su ova sjenila stigla, NAPOKON, i kod nas, bila je to jako lijepa vijest jer sam danima čitala o njihovoj kvaliteti. Razmišljala sam ja i ranije da ih naručim preko ebay-a ali je poštarina bila previsoka pa bih uvijek odustala. Kupila sam ih u DM-u, za cijenu od 10,50 KM (oko 5 eura). U DM-u nije bilo testera (Edit: sada postoje testeri) te sam naravno prije same kupovine surfala bespućima interneta da pronađem što više swacheva koji će mi pomoći u odabiru željenih nijansi. Odluka je pala na ove tri nijanse, a vjerujem da ću malo po malo kupovati i ostale i da se neću smiriti dok ih sve ne kupim ;-)

Sjenila su vrlo često uspoređivana sa MAC paintpot-ovima, ali kako imam i njih, ja se ne bih u potpunosti složila s tim, drugačije su teksture, ova Maybelline sjenila kao da imaju više silikona u sebi te nekako klize po koži kada se nanose, dok to nije slučaj sa paintpot-ovima koji su mi više onako kremasti. Paintpot je teksturom nekako gušći, neću reći pigmentiraniji, mada bih mogla mada su i Maybelline sjenila izuzetno pigmentirana.

Vrlo lijepo se razmazuju, ali ipak treba malo brže raditi s njima jer se brzo suše, kao i većina ovakvih proizvoda. Mogu se koristiti samostalno ili kao podloga za jači intenzitet nekih sjenila. Trajnost im je izuzetna, Maybelline tvrdi da je 24 sata, ja nisam, niti imam namjeru, da ih nosim toliko dugo, ali ovaj moj test od 9 sati su položila :-)




70 Metallic Pomegranate - smećkasto bordo sjenilo sa zlatnim šimerom.

65 Pink Gold - sjenilo roza boje sa šimerom zlatne boje.

40 Permanent Taupe - mat sjenilo tipične taupe boje, nešto između smeđe i sive.

Sobna svjetlost.

Blic.

Sunčeva svjetlost.

U principu sam zadovoljna sjenilima čim sam vam napisala da ih planiram još kupiti, kao jedini minus bih navela nedostatak mat sjenila i pobogu zašto nema testera u drogerijama? (Edit: dobila sam provjerenu info da su testeri napokon stigli). Ne mogu da shvatim kad će proizvođači skontati da puno cura/žena voli mat proizvode i konačno ih srazmjerno uključi u ponudu!

Da li ste već probale ova sjenila ili imate namjeru?


Broj komentara: 47:

  1. Obožavam ih, i ovdje u Mostaru u dm-ovima ima testera..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da su ih i kod nas u međuvremenu nabavili pa da odem s mirom da pregledam ostatak ponude ;-)

      Izbriši
  2. Meni se bas te nijanse nikako nisu uklapale u ono sto mi treba tako da sam ih sve zaobisla i kupila samo jednu. Necu da gomilam nijansu na nijansu (ovo se odnosi na ruzicastu sjenu), taupe mi nikako ne "lezi" i ne mogu je koristiti ni za popunjavanje obrva jer su moje bas tamne a tu bordo sam voljela sve dok sam je na slikama gledala i cudila se kritikama jer mi je krasna. Sve dok je nisam uzivo vidjela i skuzila Mozgy sto se zalila na shimmer. Jednostavno mi preovladava i sama ta lijepa bordno bojica mi se ne istice. Tako da sam i od nje odustala. Mozda im se nekada ponovo vratim, ko zna a da su primamljiva uh! Itekako jesu :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koju si kupila? Joj kad bih ja sebi mogla reći da neću da gomilam, uh...
      ni meni Taupe ne odgovara za obrve, na meni je previše siva, ali mi odlično odgovara kao sjenilo u pregivu i vanjskom dijelu oka.... baš danas ga nosim i stvarno mi sjeda to sjenilo.... a bordo je bordo samo u posudici dok je kad se nanese na kapak ipak malo više smeđe, što meni opet odgovara....
      primamljiva zbilja jesu u onim malim slatkim posudicama i u raznim bojama :-D

      Izbriši
    2. Kupila sam On and on bronze :)) Meni je brate najbolja, ona i ona tirkizna ali tirkiznu nisam htjela jer imam puno olovaka i sjena te boje, ne mogu se opet vracati na gomilanje sminke. Iskreno, bojim se toga jer kada to kod mene krene onda prelazi u pravi problem. Taman sam se rijesila dosta neke sminke i proizvoda koje ne koristim, razdijelila sve sto sam mogla. Imam tu neku fazu da sve drzim na minimumu vec vise od godinu dana i dobro mi ide. Kupila bi tu tirkiznu kada bih potrosila barem jednu tirkiznu sjenu ili olovku. Nju bas zelim a ova bronzana je vau! Meni je to neka go-to nijansa, posebno kada je ljeto :)))
      Taupe bih mogla na slican nacin iskoristiti ali opet, imam jednu takvu sjenu koja je mrak ali hocu da je potrosim. Vjerovatno zvucim kao vanzemaljac sa svim ovim restrikcijama hahahaha :))

      Izbriši
    3. Ma super je kad ti to držiš pod kontrolom, zavidim... meni se ruke počnu tresti kad se nađem među šminkom, i same lete i guraju proizvode u korpu, a ja stvarno neću da kupujem ;-))

      ta nijansa je prelijepa, dobila sam tester od Ivane sa Anaviglam, još dok ih kod nas nije bilo, čim potrošim ovo što mi je ona dala sigurno ću kupiti tu nijansu jer je, pored Taupe, meni najljepša...

      Izbriši
  3. U Sarajevu ima testera, ja sam kupila bronze on bronze nesto tako se zove :-) ja imam plave oci i fino mi stoji al mislim da jos bolje stoji djevojkama sa smedjim ocima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ta nijansa bronze on bronze je diiiiivna, ali nisam je ovdje prikazala zato što je nemam u orginalnom pakiranju nego mi je prijateljica dala malo svoga sjenila na probu, ali definitivno ga kupujem čim potrošim ovo što imam.... to je idealna boja za plavooke, vjerujem da ti fantastično stoji...
      znači svuda ima testera, moram ići do DM-a ovih dana da pogledam jesu li se udostojili da nabave tesere i kod nas

      Izbriši
  4. Jasmina, i kod nas imas testere, ja sam isprobavala u Omegi. Kupila sam on and on bronze ali stvarno ne znam kako da ne kupim jos barem dva. Htjela bih ovo rozo, bordo... cak i bijelo za unutrasnji kut oka :o Ok, jedno barem, mozda je bolje ako sebi snizim broj :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na info, editovala sam post ;-) i meni je bijelo, iz istog razloga, na vrhu WL... po jedno mjesečno i začas ćemo ih sve skupiti ;-)

      Izbriši
  5. Imam Permanent Taupe, ali nikako da nešto pošteno složim s njim. Trebam uhvatit malo više vremena za eksperimentiranje jer nemam baš puno iskustva s kremastim sjenilma, a ne da mi se da moram u 7 ujutro prije posla skidat svu šminku sa sebe jer sam sve razmuljala:). Ova Rose Gold mi izgleda super za ljeto, namazala bi samo nju preko cijelog kapka, malo maskare i gotovo, razmišljam o njoj već neko vrijeme!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma to sjenilo je krasno za pregib i vanjski dio kapka, idealna nijansa i još mat.... hitno se počnite malo češće družiti ti i Mr. Taupe ;-)
      a što se tiče Rose Gold potpuno si u pravu, idealna za ljeto, na način na koji si zamislila da je nosiš ;-)

      Izbriši
  6. Meni se najviše sviđa ova Rose Gold čini mi se da bi bila ok na zelene oči:) Kod nas u Banjaluci takođe ima testera, čak sam naišla na neke u koje niko prije mene nije umočio prstiće ;) Jedini razlog zašto se još dvoumim je što nisam baš vješta u nanošenju ovakvih sjena. Čime ih ti nanosiš? Mnoooooogo bi mi pomogla malo da pojasniš:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. evo ovako: nanosim ih Essence kistovima, npr. Rose Gold sa onim za nanošenje sjenila nanesem na dio sve do pregiba kapka jer mislim da ne bi lijepo izgledalo da se nanese iznad pregiba a Taupe možeš staviti pregib isto sa Essence kistom, ali onim za blendanje... ako imaš pencil kist on ti odlično sjenilo nanosi u sam pregib, a sa njim čak možeš i da ga naneseš na donji dio trepavica...... uglavnom sjenila nanosiš na isti način kao i obična samo je bolje da ih nanosiš sa sintetičkim kistovima... i ono što je poželjno da uradiš je da nakon što si nanijela sjenilo domalim prstom, koji je inače najslabiji, lagano utisneš sjenilo u kapak.... eto nadam se da sam pomogla, da sam ti uspjela pojasniti kako da ga naneseš, ako te još nešto zanima pitaj ;-)

      Izbriši
    2. Nekako sam se bojala kistovima, misleći da će biti neuredno. Međutim imam sve te kistove i te Essence za kapak i blendanje što spominješ, pa ću da probam i posebno i u kombinaciji sa ovim sjenilom što imam, ako uspije kupujem Tattoo smjesta. Mnogo ti hvala:)

      Izbriši
  7. Stigli su i color whisper ruževi ako imaš želju da isprobaš 13 km su.Ja sam kupila faint of fuschia zadovoljna sam, ne traje duga ali je jako ugodno na usnama i lijepa je boja, nadogradiva. Od ovih sam kupila bordo,a želim i rozo, ostala mi nisu privlačna, makar ne toliko :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na info... pogledaću ih svakako... očigledno dugo nisam bila u dm-u i cm-u... dani lete...
      a baš tu nijansu faint of fuschia mi je poslala moja draga Ivana sa Anaviglam bloga i već odavno uživam u toj prekrasnoj boji...

      nisu ti privlačna za sada, ali sigurna sam da ćeš vremenom promijeniti mišljenje ;-)

      Izbriši
  8. ja odolevam ovim senkama uspesno... dobro da jos ima proizvoda na koje sam potpuno imuna...Lana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super ste mi sve vi koje odolijevate ;-) ja ne mogu, probala sam i ne ide mi ;-)

      Izbriši
  9. Imam sve tri ove nijanse te još dvije ... OBOŽAVAM!!!!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znam koliko ih voliš ;-) a znam da i ti znaš da ih i ja volim ;-)

      Izbriši
  10. Nisam kupila kad su kod nas bila na popustu, a sad mi se ne da.. Ali bih voljela bronze on bronze. Ma budem jednom hah. Divna su :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bronze on bronze je krasan..... i ja ga definitivno kupujem

      Izbriši
  11. Imam Taupe nijansu, volim ovo sjenilo ali nekako ga zapostavljam.

    Divna recenzija draga :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala draga, nemoj da ga zapostavljaš, šteta je ;-)

      Izbriši
  12. Prije neki dan sam ih vidjela u dm-u i nisam imala vremena da biram, ali svakako ću to učiniti ovih dana.Meni se dopada ova Pink gold. Čini mi se da je simpatična.

    OdgovoriIzbriši
  13. Imam 5 komada :) Jedino me razočarala ljubičasta. Htela sam da uzmem Pink gold, ali uživo dosta vuče na zlatno, a već imam zlatnu i bronzanu, a ne koristim ove senke samostalno, već samo kao podlogu, tako da nema potrebe za njom :) Ali taupe bih volela da imam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ljubičasta mi se nikako nije svidjela, nije to ljubičasta koju ja volim.... taupe i treba da imaš ;-)

      Izbriši
  14. Mene je razočarala Taupe nijansa jer nije dobra kao ostale, a čitala sam da je i ljubičasta slabija. Ove druge dve su savršene, zaista jedne od najboljih senki drogerijskog ranga!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kako nije dobra? možda ne voliš mat? kako je nanosiš? meni ona nije dobra za preko cijelog kapka....

      Izbriši
  15. Imam Pink gold, jako lijepo sjenilo! :D I ova druga 2 tvoja su mi diva :)

    OdgovoriIzbriši
  16. To su najtrajnija sjenila koja imam :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Odgovori
    1. da, još i bronze on bronze da im pridružim i onu bijelu i biću zadovoljna :-)

      Izbriši
  18. Imam 4 kom. Kupila bronze, taupe i pomegranate prošle god. preko ebaya i nisu me puno došli. Ali samo su stajali i skupljali prašinu. Onda se riješila prva dva i kad je bila neka akcija u kozmu prije par mjeseci opet ih kupila :D. Probala sam zasad samo Bad to the bronze i iako je boja jako lijepa i stvarno postojana meni užasno stoji :D.
    Prije koji mjesec sam uzela LE Rich mahogany, krasna smeđa nijansa, savršena je. Cijenu neću spominjati :D.

    Stvarno je šteta što nema više mat nijansi, bar par osnovnih i što LE ne stižu kod nas, jer budu stvarno krasne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. stvarno je šteta da nemamo LE nijanse, možda ih bude uskoro...

      Izbriši
  19. Kad god odem u DM ili Bipu kupim jedan.

    OdgovoriIzbriši
  20. iako ih ima kod nas ja još ni jedno nisam kupila

    OdgovoriIzbriši
  21. Imam jedno pitanje, mozda mi mozete pomoci? Zivim u Srbiji, i u DM sam kupila ovaj ''Metallic Pomengranate'', mnogo mi se svidja boja, izuzetnooo dugo traje ali postoji jedan problem- zbunjena sam, zbog cega ista boja ima drugaciji naziv u SAD? Ova ista nijansa, kod nas zvana ''Metallic Pomengrate'' na sajt Maybelline kao i u radnjama u SAD se zove ''Pomengranate Punk'' ...Bojim se da nisu nekako fejk?

    OdgovoriIzbriši
  22. Whoah this weblog is great i love studying your articles. Keep up the great work! You know, many people are searching around for this info, you could aid them greatly. Tatto Sunscren

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)