Ebay set kistova - MAKEUP ARENA

9/25/2013

Ebay set kistova



Pokazala sam na svojoj Facebook stranici (koju ako slučajno niste možete lajkati OVDJE jer tamo često radim objave nekih sitnica koje nikad ne završe na blogu, tipa lakova za nokte, neke kupovine sitnica za organizaciju makeup-a, objave sniženja na nekim stranicama i slično tome :-)) dakle, pokazala sam tamo ovaj set koji sam uzela za našu makeup prodavnicu, htjela sam da ga imamo tamo da bi mušterije mogle probati nešto i tako... Ali set mi se toliko svidio da sam odmah naručila novi za prodavnicu a ovaj ostavila sebi :-D Poznata sam po tome da kolekcioniram kistove, pa nije zgoreg bilo imati i ovaj praktični i jako dobar set!

Set sam platila 12.98 $ kod ovog sellera i stigao mi je za 20ak dana iz daleke Kine.

Nije navedeno od koje vrste dlake je koji kist, te ću ja po svom nahođenju da napišem šta mislim jer definitivno mislim da su neki od prirodne a neki od umjetne dlake.... Nemojte to uzimati zdravo za gotovo jer je vrlo moguće da ću u nekim procjenama pogriješiti.

Već je kompletan set opran nekoliko puta i nisam vidjela niti jednu dlaku da je otpala ali kupovinom ovakvih setova uvijek imajte na umu da ako sam ja dobila kvalitetan i dobar set možda vi nećete biti iste sreće. Doduše ista stvar je i sa puno skupljim kistovima. Desi se loš kist i gotovo.


Odmah sam među ekipom vidjela neke favorite koji su to na kraju i postali, mada sam ugodno iznenađena i nekim drugim kistovima koji nisu obećavali na prvu.



1. Kist za puder je vjerujem od prirodne dlake, okrugao, mekan i ni malo ne grebe. Lijepo nanosi puder u prahu jednako kao i puder u kamenu a s obzirom da nije puno velik pretpostavljam da bi ga neke cure mogle koristiti i kist za rumenilo. Srednje je čvstoće.



2. Kist za konturiranje/rumenilo je kist koji ja obožavam. Izgledom je jako sličan popularnom MAC168 kistu, s tim  da je MAC dosta mekši kist, dlaka ovog kista je deblja i dosta je čvrst što se meni osobno dopada kod nanošenja bronzera ili kamenog pudera za konturiranje. Isto kao i predhodni, ne grebe, i vjerujem da je i ovaj kist od prirodne dlake.






3. Bockalica - za nanošenje tekućeg pudera i kremastog rumenila je potpuno neupotrebljiva, za što sam mu našla namjenu je nanošenje highlighter-a ili eventualno nanošenje jako pigmentiranog rumenila. Bockalice se inače često rade od kombinacije umjetne i prirodne dlake te vjerujem da bi i ovdje moglo da se radi o toj kombinaciji.



4. Kist za nanošenje tekućeg pudera - kist od umjetne dlake, jako loš, ostavlja pruge po licu kada nanosim puder. Dlake su previše savitljive. Totalno neupotrebljiv kist. Sad sam se sjetila da bih ga mogla probati koristiti za nanošenje maske za lice, možda bi mu to mogla biti namjena.



5. Kist za blendanje - prirodna dlaka, mekan, nevjerovatno dobro radi svoju funkciju, ne podsjeća me ni na jedan kist za blendanje koji imam te mi je zbog toga dodatno interesantan. Osim za blendanje odlično nanosi boju u pregib.  



6. Kist za nanošenje sjenila - solidan kist od prirodne dlake. Ideja za oblik je odlična, ali trebali su malo poraditi na čvrstoći jer ovakvi kistovi treba da su malo čvršći jer tako bolje nanose sjenilo.



7. Mali kist za više namjena je od sintetičke dlake, na slici izgleda rascofano, ali to je mojom greškom tako jer ga nisam lijepo ostavila da se osuši, bio je u lošem položaju te je takav ostao... Koristim ga za razmazivanje olovke na očima, za nanošenje sjenila na unutarnju stranu oka, čak se može koristiti i za nanošenje gel linera.



8. Kist za nanošenje ruža je od sintetičke dlake i jedan sasvim ok kist. Inače ih rijetko koristim, pa ne mogu baš sad da vam kažem kakav je u usporedbi s drugim.


9. Ravno rezani kist - od sintetičke je dlake, može se koristiti za nanošenje sjenila, kao i utiskivanje sjenila uz korijen trepavica. I dobar je za oba posla.




10. i 11. Dva kosa kista - od prirodne dlake oba, oba odlična za nanošenje sjenila u pregib, kao i u vanjski kut oka,  lijevi za nanošenje boje u malo širem predjelu, a desni za koncentriraniju boju u pregibu.



12. Kist za nanošenje eyeliner-a, pardon kist za nanošenje debele (moje omiljene) linije eyeliner-a :-) Od sintetičke je dlake, obožavam ga jer u nekoliko poteza nanesem krasnu debelu liniju :-D


Na gornjoj slici je grupa kistova koji po meni vrijede i puno više od ovih 20ak KM koliko sam kompletan set platila. 1, 2, 5, 6, 7 i 12.


Ovdje na gornjoj su kistovi koji su so-so, nisu me pretjerano oduševili, ali nisu ni za baciti. 3, 8, 9, 10 i 11.

Jedini kist koji mi nikako nije legao je kist broj 4 za nanošenje tekućeg pudera.

Set bih svima vama koji tek započinjete sa šminkanjem preporučila, kao i vama kojima je potreban dodatni set kistova, a naravno i onima kojima je ovako zapakiran set zgodan za nositi na putovanja. Set uveliko podsjeća na popularne Sigmine setove koji ja nemam da bih mogla uraditi detaljniju uspordbu.

Imate već ovaj set kistova ili ste ga planirale kupiti?


51 komentar:

  1. Ovaj mi je bio na WL duuugo jer sam ga probala kod prijateljice i zaljubila se na prvu. Međutim, neki drugi su došli prije njega, pa nikada nije došao na red. Ali sigurno ga kupujem prijateljici za rođendan kao startni set :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam dugo htjela isprobati set, ali baš nikako nije dolazio na red

      Izbriši
  2. Bas su mi lepi takvi kompleti sa cvrstim kutijama. Ja nemam nista slicno, sve sam cetkice kupovala pojedinacno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Citas mi misli,upravo planiram kupiti neke,koje mi predlazes,treba mi za puder,tecni i kremasti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj Real Tehniques Face Expert Brush, nije skup, a savršen je :D

      Izbriši
    2. Hvala,probacu,gde ima da se kupi?

      Izbriši
    3. iherb, hqhair (danas imaju sneko snizenje) i mozda na beautybayu :)

      Izbriši
    4. Daco možeš taj što ti je Neira preporučila, mada ja volim više onaj buffing kist iz RT core seta... ili kako imaš Alexandar možeš uzeti sebi Blush broj 32 koji radi na istom principu kao i pomenuti buffing

      Izbriši
    5. Narucila Blush 32,hvala na preporuci!

      Izbriši
  4. ja narucila isto neki set sa ebay-a, nikad nije dosao, bolje da sam ovaj, ljepse su i boje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da si novac dobila nazad pa sad možeš i ovaj naručiti :-)

      Izbriši
  5. Naručila sam ih odmah nakon tvoje fb objave :D jedva čekam da stignu! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neka si, tebi će definitivno dobro doći :-) vidjećeš da su poprilično dobri... mogli bi i stići uskoro :-)

      Izbriši
  6. ja trenutno isprobavam BLUSH cetkicu (odlicna je ) i prvom prilikom nabavljam i ostale ...
    Lana

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja sam također naručila nakon tvoje objave na fejsu prije nekog vremena :D treba mi dodatni set za svaki slučaj, ali pakiranje je samo po sebi predivno <3 ja sam uzela pink varijantu jer su mi ostali držači kistova u pink boji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pink je isto divan setić, ali ja uzeh ovaj purple jer se slaže sa zidovima u prodavnici :-)

      Izbriši
  8. Ja bi ove kistove kupila samo radi pakiranja :D S ebay kistovima sam se opekla nekoliko puta pa te setove najčešće izbjegavam :/ Zaključila sam da se najviše isplati kupovati one bamboo kistove jer svi ostali većinom smrde i linjanju se :/
    Čekam sad neke pojedinačne koje sam naručila nedavno pa me valja neće razočarati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj ne smrdi i ne linja se, vjeruj mi.. stvarno nije loš... ima korisnih kistića!

      Zanima me kakve li si pojadinačne kupila :-D

      Izbriši
  9. Imam ih i ja vec vise od pola godine, i stvarno nisam vidjela da je ikada ijedna dlacica ispala. Meni su divni, i definitivno ih preporucujem svima, samo mi je zao sto je bockalica bezveze, jer sam zbog nje najvise i narucila ovaj set. Imala sam neku nadu da ce se bar tebi svidjeti, pa da i ja opet pokusam uspostaviti neki bolji odnos s njom haha... :p

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je ali bockalica samo može za highligter kako sam i napisala, nema šanse da se za puder koristi :/
      Nema šanse da se s njom može uspostaviti bolji odnos :-D

      Izbriši
  10. nemam ove cetkice, imam ecotools i sigmine pa za ovima trenutno nemam potrebe ali mi je drago da cujem da iako su kopije da dobro rade posao i da bi vredele pocetnicima :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Predivno izgledaju...Posebno mi se svidja kosa koju si uporedila sa MAC

    OdgovoriIzbriši
  12. Sjajan post. Ja koristim trenutno Blush i u potpunosti sam zadovoljna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :-) Imam i Blush kistiće i oni su ooodlični :-) biće i ta recenzija uskoro :-)

      Izbriši
  13. Blendačica me podsjeća na ELFovu, kojom sam baš baš zadovoljna mada više koristim CS obični deblji kist za sjenilo, nekako mi on najbolje izblenda.
    Sviđa mi se lak za nokte, inače ne volim roze, ali ovaj je baš lijep, ima li neki shimmer, koji je to?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lak je Essie - Funny Face i prekrasan je, nema shimmer-a...

      Sad me zanima koji je to ELF, baš idem pogledati jer ovaj oblik mi je skroz interesantan :-)

      Izbriši
  14. Napokon recenzija! :-) Dugooo, dugo mjerkam ove setove, samo me boja jos muci, ne znam da li bih ljubicastu ili rozu. U sustini, ja sam zrtva ambalaze, pa me i ovo namamilo zbog kutije, ali koliko vidim nisu ni cetke lose uopste tako da idu oba u korpicu instanto, jedan meni, drugi cu sestri, u zavisnosti koja me boja osvoji :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha osvojiće te ova boja, puno je ljepša i tamnija uživo, vidjećeš :-) nisu nisu loše.... jako pozitivno iznenađenje, kad sam ih pored svih onih silnih koje imam ipak odlučila zadržati :-)

      Izbriši
  15. jao, samo zbog boje bi ih kupila <3
    a kažeš i da nisu loši :)
    ne treba mi kistova, no možda uzmem onda taj set nekome na poklon kao startni set :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nekoga ćeš obradovati ovim poklonom... vrijede, vjeruj, još su i lijepi :-)

      Izbriši
  16. Cao, super je blog :). Mozes li da mi preporucis kistove za oci, koje mogu da narucim sa feeluniqa ili hghair, a da rade posao a da nisu skupi :). Pozeljno bi bilo i kist za blendanje. Imam pupine i avonove sjenke, a moji kistovi od Aure (set od tri kista) su bas losi za njih.Narucila sam RT Core set za lice, jos ga cekam...Hvala na odgovoru :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti... hajde javi mi se na email da ne zatrpavamo komentare pa ćemo naći nešto i za tebe, samo mi reci u kojem cjenovnom rangu želiš.... Email ti je gore u tabu kontakt..... Pozz

      Izbriši
  17. djeluje kao da si dobila bas dobre kistove, mada se ja ne bih usudila da ih narucujem sa ebaya :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesu dobri, mah ni ja se vjerovatno ne bih usudila da nisam naručivala onako samo za prodavnicu, ali ispostavilo se da su i više nego ok...

      Izbriši
  18. Sviđa mi se ovaj set i gledala sam ga na eBayu no odlučila sam se ne kupiti ga jer mi stvarno nije potreban! Ali stvarno mislim da je odličan, posebice kada se u obzir uzme cijena! :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Baš sam sinoć merkala ove četkice, mami ovo lepo pakovanje :)
    Možda i naručim jer mogu da posluže.

    OdgovoriIzbriši
  20. Jao blogger me zeza i ne ostavlja komentare, a napisala sam dugačak :( Uglavnom, ide ovaj set na WL :)

    OdgovoriIzbriši
  21. We have just started following you blog and love it :) Maybe you would like to check us out and follow back if you like our blog as well? www.ourlondonwardrobe.com xxx

    OdgovoriIzbriši
  22. Baš sam htjela reći kako me podsjeća na Sigma set,koji ja odavno priželjkujem.

    OdgovoriIzbriši
  23. ja sam sebi bila naručila sličan ovakav set, samo od 7 kistova i skroz su mi dobri kistići, također oprani nekoliko puta i ne raspadaju se. Sastoji se od kista za kameni puder, za rumenilo, 2 kista za sjenila, jedan čvrsti kosi za obrve ili liner, i kist za ruž :) s obzirom na cijenu super su :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)