CHANEL quad 33 Prelude - MAKEUP ARENA

10/02/2013

CHANEL quad 33 Prelude




Paletica koju mi je moja draga Ž. nabavila na sniženju od 50% u Lemoniju u Splitu je dugo bila u mojim mislima, ali kako ne stignem pokupovati svu šminku koju želim :-) tako je i ova paleta dugo bila tiha patnja :-) 50% sniženja i brza ruka drage Ž. su paletu doveli u moj dom :-) Kako ima barem 4-5 mjeseci kako je imam kutiju sam bacila a na njoj je bila cijena, ali otprilike je koštala oko 50 KM (25 eura/200 kn) koliko me sjećanje služi.

Naravno da se Chanel luksuz vidi i na paletama, kao i na svakom njihovom drugom komadu šminke, no ujedno taj sjaj i luksuz kojim paleta odiše je skupljač otisaka prstiju koji paletu ubrzo čine neuglednom i zamazanom. Mene ćete često zateći u mom kutku kako brišem palete i slažem šminku, to mi je kao neka relaksirajuća terapija kada su mi živci već popustili :-) Na Chanel paletama generalno ostajem najduže jer volim da ih ulickam da se sjaje kao i u svom novorođenom stanju :-) na fotki ispod :-)


Ono što mnogi zamjere ovoj paleti je njena gramaža od sitnih 1.2g pečene formule. Čak se i mega popularni Goss, vrsni poznavalac kozmetike javno bunio. Meni nikako nije jasno zašto se bunio jer je vrlo dobro poznato da pečene formule imaju manju gramažu od običnih i da se i sporije troše. U čemu je problem nije mi jasno :-)


Sama sjenila su zaštićena prozirnom plastikom, a sa strane se nalazi i maleni aplikator, koji je po starom običaju završio u smeću jer iste ne koristim :-)


Eh sada napokon da pređem i na sama sjenila. Znači istakli smo, zapačena formula, čiji i nisam veliki pobornik, je začuđujuće solidne pigmentacije. Neću reći odlične jer imam jako puno sjenila i znam šta je odlična pigmentacija, ova to svakako nije. Ali za promjenu ja volim nekad, pogotovo kad sam u žurbi, posegnuti za paletama koje su manje pigmentirane, što mi podrazumijeva i manje vremena potrošenog na blendanje kao i neki nekad željeni suptilniji look :-) Znači pigmentaciju joj ne zamjeram, odgovara mi, ali ono što ja ovoj paleti zamjeram je što barem jedno sjenilo nije potpuno mat. Uz nju uvijek moram koristiti još dodatna dva mat sjenila, jedno tamnije smeđe za pregib, i drugo svijetlo, obično neko bež boje za blendanje i još ponegdje... U sebi sadrže doslovno najsitniji mogući šimer koji ćete teško i na swatchevima uočiti ali ako volite mat sjenila poput mene onda ćete svakako razliku uočiti kada ga nanesete na kapke.

Sama postojanost sjenila je nemjerljiva jer meni apsolutno svako sjenilo traje dok ga ne skinem, ali ja vjerujem da je dobra baza za to zaslužna.

Nijanse su klasične, one koje da tako kažem pristaju svima!

Sjenila su u stalnoj ponudi Chanel-a, jedna od njihovih poznatijih, te ih možete naći na svim mjestima gdje se prodaje Chanel, a online na Jagodici. Chanel je jedini makeup koji mi se ne isplati kupovati online jer je jeftiniji kod nas :-)


Swatchevi su rađeni gornji red lijeva pa desna, pa donji red lijeva pa desna. Možete primijetiti da se svijete nijanse ne vide baš najbolje na swatchevima, ali to je zato jer su jako slične boji kože.


sobna svjetlost
 sunčeva svjetlost
 sa blicem

Na kraju ću vam reći ako već imate sjenila nekih sličnih nijansi potreba da imate ovu paletu je neopravdana, osim ako niste kao i ja i baš želite i nešto ovakvo da imate, jer nemate baš tu nijansu smeđe ili bež :-)

Kako ste vi zadovoljne Chanel sjenilima ako ista koristite?





33 komentara:

  1. Divno izgleda, ali ni ja nisam neki fan pečenih senki. Mada verujem da tom popustu ni ja ne bih odolela

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj meni ova platica nesto nije zanimljiva. Pigmentacije je srednja i nekako ne bih dala tolike pare za nju. Mada ok si prosla sa snizenjem. A i boje su mi malo dosadnjikave ja volim sarenilo. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda razumjem zašto nije za tebe, pomalo dosadna paletica, ali eto ja nekako u zadnje vrijeme samo za takvim posežem, godine ili šta već :-)

      Izbriši
  3. Meni se dopada kombnacija tonova. Naime boje su po mom ukusu, ali imam dosta paleta koje imaju bar po jednu sijenku u ovoj boji, vjerovatno ne tolik kvalitetno kao Chanel,ali sam zadovoljna njima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ti si onda u grupi žena koje vole ove pomalo dosadne tonove, ali klasika je ipak klasika, zar ne? :-)

      Izbriši
  4. izgleda kao sivo ? a na swatchevima je smedje ..? Meni njihovi quad-ovi nisu toliko dobri kao njihove mono senke ...
    Lana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nijanse su hladno smeđe, malo vuku na sivo, pa kako paleta nije slikana isti dan kad i swatchevi, tamo gdje je paleta povuklo malo na sivo a kad je bio sunčan dan povuklo na smeđe :-)

      Izbriši
  5. Dobre su boje, onako svakodnevne. I pakovanje mi se sviđa (obožavam kad se dobije i ogledalce). Dobro je sto si je uhvatila na sniženju jer je baš preskupa ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim ta sniženja :-) kad li bi došla na red da nije bilo sniženje :-)

      Izbriši
  6. Obozavam Chanel kozmetiku tako da su i ove senke prelepe,imam duo,ove su mi preskupe.

    OdgovoriIzbriši
  7. baš su lijepe bojice, svakodnevne. za nešto ovako za čim posežeš svaki dan vrijedi dati više novca, jer te svaki dan razveseli i unese malo luksuza i glamura u jutarnji ritual uljepšavanja ;) za neke malo jače i ekstravagantnije boje ne bih dala toliko, jer to baš rijetko i nosim i prije će rok proći nego što ću ja 5 puta iskoristiti tu stvarčicu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se mada opet za puno cijenu bih izabrala radije jedan MAC quad koji je puno kvalitetniji :-)

      Izbriši
  8. Ja isto imam samo jednu paletu Chanel sjenila i stvarno jako rijetko posežem za njom jer mi je ta pigmentacija nekako nedostatna, ne znam.. a čak mi je i sama ambalaža njihovih sjenila osrednja za razliku od metalnih ambalaža ruževa i sjajila i sl. koje su savršene. Nekako sam stekla dojam da Chanelu ove quad palete sjenila i nisu neki adut i da imaju puno boljih 'konja za trku' :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zar ti nije lijepa ta klasična crna ambalaža koja kad se lijepo obriše ima divan sjaj :-) Istina imaju boljih stvari u ponudi :-)

      Izbriši
  9. Swatch me podsjeća na Avon Mocha Latte sjene ali pakovanje je skoro pa isto :) (sad bi neko mogao reći ne možeš to ni porediti ali hajde, ovo je moje mišljenje :D )

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slazem se,imam Mocha Latte

      Izbriši
    2. Nažalost nemam spomenuta Avon sjenila ali ću obratiti pažnju na njih :-)

      Izbriši
  10. Lepe su nijanse, vrlo nosive. Imam jednu njihovu paletu senki i nisam baš prezadovoljna, mislim da ne opravdavaju cenu.

    OdgovoriIzbriši
  11. Tek juce sam "otkrila" ovaj blog. Moram priznati da sam vise od 3h provela citajuci, gledajuci, itd. Savrsen blog. Kod drugih uvek nesto nadjem da mi se ne svidja, pa i prestanem da pratim. Kvalitet slika, recenzije, jednom recju DIVNO. Volela bih da vidim u skorijoj buduscnosti, npr. kolekciju balzama za usne, koji ti se najvise svidjaju, ma, ti to znas najbolje kako ide.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemaš pojma koliko si me razveselila ovako krasnim komentarom :-D
      Hvala, trudim se koliko mi to obaveze dopuštaju....

      Tvoj prijedlog zapisujem i što prije radim tu recenziju jer je sad pravo vrijeme za balzame....
      Lijep pozdrav

      Izbriši
  12. Mislim da se Wayne Goss bunio jer u Americi dobijaju puno vecu gramazu, nego sto je mi dobijemo u Evropi. Kod njih se dobije 6 g proizvoda. Uglavnom su iste boje, isti nazivi, nisu pečena sjenila kao kod nas, ali bez obzira, meni osobno je 1,2 g premalo i za 50 KM, a kamoli za više novca...

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja volim takve nijanse, ali puna cijena ove palete definitivno je previsoka :/ ali i ja bih ju uzela da je snižena :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Nisam ljubitelj Chanelovih makeup proizvoda, a pogotovo ne bi investirala u sjenke.
    Sjenke nisu mi visoko rangirane kao npr. puder, maskara itd..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh ja volim Chanel, mada definitivno njihova sjenila nisu nešto što se izdvaja kvalitetom....

      Izbriši
  15. Hmmm, super post, sve si obuhvatila! Što se samog proizvoda tiče, nikada me nisu privlačile njihove palete za oči, jako su mi se jeftino činile, ne znam, možda sam to samo ja. A i nisam fan pečenih proizvoda (ni sjenila ni rumenila)..

    OdgovoriIzbriši
  16. ovo su boje koje ja najradije i najcesce stavljam na svoje kapke! predivne su i rado bih je imala ali trenutno je cena najveca prepreka :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Hahah, odlična recenzija :D Brza mi je ruka, i prebrza kad je o shoppingu riječ ;) U zadnje vrijeme se trudim obuzdat svoju WL zbog drugih prioriteta ;)

    OdgovoriIzbriši
  18. Naprosto obožavam skoro pa sve quad palete od Chanela. Sviđa mi se što su zapečena jer s njima mogu ''dozirati'' svoj make up, a ako hoću malo jaču šminku na svojim očima samo ponovim postupak a blendanje je prelako s njima. Ujedno se mogu koristiti sa malo vlažnim aplikatorom za efektnije boje. Presavršeni su mi. Imam četiri palete i nebi ih mijenjala za ništa! <3

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)