Arena Battle #2 - Kistovi: Blush #32 vs. Real Techniques Buffing vs. Sephora Mineral Powder #45 - MAKEUP ARENA

2/11/2014

Arena Battle #2 - Kistovi: Blush #32 vs. Real Techniques Buffing vs. Sephora Mineral Powder #45





U postu u kojem sam vas upitala koje biste to proizvode voljele vidjeti u "Areni" glasovi su, na moje veliko iznenađenje" bili skoro jednaki, osim za kistove koji su odnijeli znatno veći broj glasova.

To mi je drago jer je ovo bio jedan od postova za koji sam razmišljala da li ga pisati ili ne, te je dobro da nisam poslušala svoj unutarnji glas i preskočila usporedbu ovih kistova, jer očito vas upravo to najviše zanima. To me je također podsjetilo da nikad nisam završila seriju postova o kistovima koju sam započela još na samom početku pisanja bloga. Broj kistova se uduplao pa po svemu sudeći biće da ću seriju postova o kistovima krenuti iz početka. Da li bi vas to zanimalo? 

Ako bi me pitale da li više volim dekorativu ili kistove teško da bih mogla bez premišljanja da dam odgovor. U stvari ipak mi kistovi ne bi vrijedili bez dekorative pa bi ipak odgovor bio dekorativa, ali samo mrvicu iza su kistovi.

Dakle ovdje se radi o jako sličnim kistovima te imam namjeru da vam napišem koliko su slični ili različiti te ako imate već neki od ovih da li vam treba i drugi. Ako ste poput mene onda vjerujem da ili već imate sva 3 ili barem 2 a treći na WL :-) 

Ako spadate u grupu cura kojima kistovi ne predstavljaju ništa posebno te vam je broj od nekih 10 sasvim dovoljan (ja se u principu slažem sa tim da više od toga ne treba ali moja želja da isprobam nove i nađem neke bolje je jača) i ako već imate jedan od ova 3 onda vam ovaj post i neće biti od posebne važnosti.

Dakle rekoh radi se o kistovima iste namjene, i iako je nekima samo jedna namjena već istaknuta u samom imenu ja ću reći da su sva tri pravi multitasking kistovi.

Mogu se koristiti za:

  • nanošenje tekućeg pudera,
  • nanošenje pudera u prahu,
  • utrljavanje mineralnog pudera,
  • nanošenje kremastog i bronzera u kamenu,
  • nanošenje kamenog i kremastog rumenila.

Sve je to moguće odraditi sa ovakvim tipom kista te je na vama odluka za što ga želite koristi. Ja ih preferiram za nanošenje tekućeg pudera, sva tri. Nakon toga istim kistom nanesem kremasti bronzer, ako sam taj dan odlučila nositi kremasti. Ako sam se odlučila za neki od bronzera u kamenu drugi kist uzimam.

  • Sva tri kista su od sintetičkih vlakana
  • Najviše vlakana ima u kistu Blush #32,  i ona su ujedno i najduža


  • Najzbijenija su vlakna kod Sephora kista, dok su najviše rastresita kod RT kista


  • RT i Sephora kist imaju vlakna iste dužine a čak su im i drške potpuno iste dužine, jedina razlika između ova dva je u gustini vlakana koja je znatno veća kod Sephora kista te zbog toga on djeluje dosta čvršći



  • Blush kist ima 2-3 cm dužu dršku koja je meni osobno znatno draža i bolje mi leži u ruci, te mi je i ljepša


  • Razlika između drški Sephora i Blush kistova je neznatna, ako zanemarimo dužinu, Blush se pred kraj stanjuje dok je Sephora jednake debljine te joj je kraj samo presječen i zaobljen



Iako su mi sva tri draga i sva tri koristim jednako jer ne perem svaki dan kistove pa da me uvijek čeka spreman, a volim uvijek koristiti potpuno čist kist za nanošenje tekućeg pudera, ipak se kao favorit izdvaja kist Blush #32 (koliko li sam ga samo puta spominjala u favoritima :-)) iz razloga što ima najveću površinu dlačica te mi to ubrzava nanošenje pudera i ima nešto dužu dršku. U prilog mu ide i dostupnost u BiH te cijena od 12.50 KM. 

Imate neki od ovih? Favorit?


Broj komentara: 48:

  1. Super post, obožavam usporedbe sličnih proizvoda i jedva sam čekala da ova kategorija na Areni zaživi!
    Imam Blush i RT, i oba su mi podjednako draga, i uz Expert Face najdraži za nanošenje tekućeg pudera! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga… EF i ja nikako da se zavolimo….. a daću mu šansu opet :-)

      Izbriši
  2. pitanje...kako taj tvoj rt kist tako dolje zaobljen, ja imam takav i vidjela sam da su svi onako šire se prema dolje i mogu stajati uspravno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. On je ravan i može stojati uspravno :-) možda na fotografiji tako izgleda…

      Izbriši
  3. Pronadjoh se u tome ako ste ko ja onda vec imate sva 3 ili 2 a treci na WL :D nemam Blush jedino, zasto ne znam…mozda jer ih ne koristim za nanosenje tecnog pudera, pa mi se nikad nije zadesilo da mi nekako nedostaje jos jedan :D al nikad se ne zna hehe meni je za tecni puder Sephorin malo drazi od RT iako ni on ne ispunjava u tom pogledu sve zahtjeve, puno mi vise sjedaju oni ravno rezani, snimila sam vec da ih Blush ima isto :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni ti ravno rezani nikako ne odgovaraju za tekući…. ja volim ove zaobljene :-)

      Izbriši
  4. Blush 32,je divna,i ja je obozavam!! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovaj RT je najljepši vizuelno :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. imam 2 od 3 :) RT i sephora. i meni su to potpuno različiti kistovi, oba ih koristim za tekući puder, ali mi je RT za to puno puno draži i sephoru koristim samo kad baš nisam stigla oprati ostale kistove... ne sviđa mi se kod nje to što je tako čvrsta, teško mi je blendati s njom i namučim se.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jeste Sephora čvršći, ali meni je skroz ok, koristim ga :-) ako budeš imala priliku probaj nekad i Blush… nećeš se pokajati….

      Izbriši
  7. ima li gdje kupiti ovaj blush kist u mostaru ili trebinju?? i gdje? u nas u hr nema,nakon ove recnzije moram ga kupit!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima u Hair & Cosmetics, preko puta Mepasa :-) nećeš požaliti sigurna sam :)

      Izbriši
  8. Samo ti nama pokaži sve svoje kistove, neće škoditi. :D
    Ja imam 2 RT buffing kista i dvije Sephorine 45ice i moram ti reći da se sephorini kistovi nakon cca 2 godine fantastično drže! Koliko sam ih puta samo oprala, a koristim ih svakodnevno, i nije im niti jedna jedina dlačica ispala.. <3 Kao da sam ih jučer kupila. :D
    Meni su ti kistovi fantastični za nanošenje tekućeg pudera, dok mi je RT buffing trenutno najdraži za puder u prahu.
    Obzirom na silne pohvale Blush kistovima, baš bih voljela ovog isprobati :( ali kad nam je sve nedostupno, a čini mi se da rodbini u BiH neću tako skoro, haha :D
    Odličan post!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hoću hoću, volim svoje kistove i rado ću ih predstaviti :-)
      RT buffing sam isprobala i za puder u prahu i moram reći da je i za to odličan, ali za nanošenje pudera u prahu ipak preferiram ravno sječene kistove jer mi nekako utisnu puder u prahu u kožu te mi koža duže ostaje matirana :-)

      Žao mi je da Blush kistove nemate u Hr, jako povoljni a odlični!

      Hvala :-)

      Izbriši
  9. Meni je zasad dostupan samo RT i stvarno ga volim :) super post!

    OdgovoriIzbriši
  10. Blush 32 je fenomenalan,moj favorit!

    OdgovoriIzbriši
  11. Gde jos iam u bosni da se kupi rt cetkica???? dm i cm nema rt, mozda neka druga parfimerija ili srta vec??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. RT nema i BiH, ja sam ih kupovala na www.iherb.com

      Izbriši
  12. Nevezano za post htjela bih da te pitam da li imaš iskustva sa max factor-ovim puderima - tečnim i bi li preporučila? Na brojnim blogovima sam čitala kako je žuta maybelline maskara veoma dobra, međutim ima više vrsta 'žute' maskare. Koja od tih je najbolja?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nekad davno sam koristila njihov kameni i imali smo love-hate odnos…. tečni nisam probala, pa ti zaista ne smijem dati preporuke… ja od drogerijskih volim Bourjois…. Probala sam samo onu rozu ili ljubičastu Maybelline maskaru i nije me impresionirala, od tih drogerijskih jako volim zlatnu Golden Rose maskaru i Essence I love extreme crnu, nisam onu rozu probala…..

      Izbriši
  13. moram uskoro po taj blush ....uvek zaboravim da odem na taj deo grada ...=0
    meni izgledaju super sva tri , a imam samo jedan od njih

    OdgovoriIzbriši
  14. Imam RT kistove i super su mi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su zaista, svim osim onog bijelog seta koji mi je so-so :/

      Izbriši
  15. prvo, da pohvalim ovu rubriku na blogu, odlična je ideja!!! imam 2 od 3 :D
    seforinu 45 i RT expert, i obe ih jako volim. Isprva sam bila vezana za Seforinu,
    ali kada sam uzela RT, brzo sam se prebacila na nju. Mislim da mi ipak više leži
    od Seforine, kojom sam svejedno bila zadovoljna. Blush me ne privlače, ali da, dosta liči na
    ovu seforinu.
    odličan je post!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Lena… Probaj Blush makar kad budeš šetala po Alexandru i promijenićeš mišljenje :-) ja ne mogu dovoljno nahvaliti ovu #32….:-)

      Izbriši
  16. Oboooozaavaaam tu Blush cetkicu. Imam je i isto koa i ti je najvise koristim za tecne podloge. Predivna je. I nakon ove recenzije am jos srecnija sto se Blush pojavio u pravom trenutku i u Srbiji. Za malo da kupim Sephorin koji je skuplji. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam zaista sretna da i mi imamo Blush :-) povoljni a jako dobri kistovi...

      Izbriši
  17. Da podijelim moje malo otkriće, najbolja stvar za pranje kistova - dm sapun (denkmit) za otklanjanje mrlja sa odjeće, savršenstvo jedno, a košta neku sitnicu tipa 1,20 KM. Skida Shiseido sun protection puder sa RT experta bez problema i muke. Preporuke! Uostalom ako vam se ne svidi, niste puno na gubitku :)
    Mej

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mej hvala na prijedlogu, isprobaću…. danas sam bila u Dm-u i nikako mi nije moglo pasti na pamet kako se zove ovaj sapun i žao mi da nisam zapisala :-) ali evo sad ću, nadam se, zapamtiti pa ga kupiti prilikom sljedećeg posjeta DM-u. Ja inače već dugo svoje sintetičke kistove perem krutim sapunima i ništa ih bolje ne opere, a ove od prirodne dlake perem šamponom….

      Izbriši
  18. Imam BLUSH četkicu i odlična je! Sve što treba da se izblenda onda će izblendati. :D

    OdgovoriIzbriši
  19. Bas sam skoro uzela BLush cetkicu, malo je reci da je savrsena! :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Blush 32 imam i obozavam :)
    Dopada mi se ova rubrika na blogu mnogo :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Gdje se u Sarajevu moze nabaviti blush 32?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko ja znam u Sarajevu nema… osim ako želiš online naručivati

      Izbriši
  22. Pozdrav, odavno te čitam, ali sam danas odlučila malo proći i starije postove jer sam u potrazi za dobrim kistom za nanošenje tekućeg pudera ;-) Ima li mozda blush 32 negdje u Ljubuškom, tipa CM? Ana

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)