Dr. Pasha ulje sjemenki grožđa + svijeća sa mirisom lavande - MAKEUP ARENA

3/07/2014

Dr. Pasha ulje sjemenki grožđa + svijeća sa mirisom lavande



Prošlo je već nekoliko mjeseci otkako su mi Dr. Pasha proizvodi ustupljeni na recenziju i lijepo me sramota što recenzija toliko kasni, ali nikako mi se nije htjelo izbistriti mišljenje o ulju a nema smisla pisati recenziju dok sve nije jasno kao dan.

Prvo ću vam prenijeti priču o Dr. Pasha proizovdima koju sam prekopirala sa njihove web stranice

Kako je sve počelo…

Ideja za Dr.Pasha ručno rađene prirodne proizvode je došla sasvim spontano, skoro pa slučajno. Tvorci danas poznatog branda zbog upotrebe hemijskih sredstava imali su probleme sa alergijskim reakcijama na koži. Donijeli su odluku da vlasititim iskustvom stvore nešto u skladu sa njihovim opredjeljenjem – prirodno i čisto.
Mladi bračni par koji je kreirao prvi recept, korak po korak uz podršku porodice i  prijatelja među kojima su bili stručnjaci iz različitih polja – ljekar, hemičar i farmaceut, niz godina razvijali su ideju koju su doveli zaista do prirodnog savršenstva. I tako je kreiran prvi Dr.Pasha proizvod koji je bio rezultat nastao spojem ljubavi i mnogo upornosti kao i odabirom samo onog najboljeg iz prirode – Dr.Pasha sapun.
Stvarajući naše proizvode, kroz sve faze razvoja rasli smo i sazrijevali zajedno sa našim proizvodima ali smo uvijek ostali vjerni prirodi i beskompromisno u našim proizvodima dajemo poštovanje čovjeku i prirodi.
Svi naši sastojci su pažljivo birani, po najzahtjevnijim standardima, sirovine su od najkvalitetnijih svjetskih uzgajivača i bježimo daleko od hemijskih sastojaka jer ne želimo da se uz upotrebu industrijskih mašina izgubi kontakt sa čovjekom i prirodom.
U našoj radionici ručno radimo i oblikujemo svaki naš proizvod–naše sirovine su potpuno prirodne, tako da kada koristimo vodu koristimo kišnicu, kada koristimo kukuruz, koristimo onaj koji je samljeven u vodenici, koristimo prave čajeve i trave ubrane sa livada i pašnjaka.
I tako uz dosta godina truda, rada i istraživanja na polju prirodne njege sa novim receptima širimo naše djelovanje i liniju na nove Dr.Pasha proizvode. Slijedimo tradicionalne recepture i pratimo svjetske trendove njege kože na bazi prirodnih sastojaka – trudimo se da za sve imamo omiljeni proizvod koji će razmaziti, opustiti i oživjeti kožu i tijelo i ujedno pružiti adekvatnu njegu.
Trenutni način života ostavlja nam sve manje vremena za brigu o našem zdravlju i imajući ovo na umu trudimo se olakšati svakodnevne tegobe koje nam nameće užurbani tempo današnjeg vremena.
Dr.Pasha proizvodi svojim prirodnim sastojcima vraćaju snagu, okrepljuju duh i omogućavaju Vam da uživate u jedinstvenom trenutku opuštanja, ostavljajući Vašu kožu mekom i svježom.
Danas, kada njegujemo status 100% prirodnog proizvođača i kada su novi proizvodi u razvoju dobijamo sve veću podršku naših korisnika na svim svjetskim tržištima, koji su prepoznali potpunu i apsolutnu prirodnost naših proizvoda, brigu o zdravlju i ljubav prema svemu što proizvodimo.
Naš cilj nije da budemo budemo najveći i najrašireniji na tržištu, već da budemo izvrsni u onome što radimo a to je promocija zdravog načina življenja korištenjem samo onog najboljeg iz prirode. I zato je naš slogan: Kad priroda pomaže ljepoti


Šta u Dr. Pashi kažu za svijeću?

Dr. Pasha svijeća za masažu na bazi sojinog ulja. Otopljena masa je 100% priridna smjesa koja se koristi kao blagotvorno toplo ulje za njegu kože koje je idealno za masažu nakon koje će vaša koža biti hidratzirana, nježna i mirisna.


Svijeća sa mirisom lavande je za moj pojam mirisne svijeće preslabog intenziteta. To ne znači da se vama neće svidjeti ali ja ipak volim da se miris širi prostorijom a s njom to nisam doživjela.

Postoji u 4 mirisa:


  1. Sweet Lavender
  2. Summer Moments
  3. Peppermint Snowflake
  4. Vanilla Spell




Kako vidimo na fotografiji ispod za svijeću se navodi da se može koristiti kao toplo ulje za njegu kože i masažu. Iskrena da budem ta mi se ideja nije činila privlačnom pa čak ni u svrhe testiranja za potrebe bloga te sam taj korak preskočila i ne mogu vam reći da li radi ili ne.




Zvijezda ovog dua je definitivno ulje za koje sam vam rekla da nisam znala volim li ga ili mrzim. Eh pa zaključila sam - volim ga, ali morala sam naći način na koji se nas dvoje najbolje razumijemo i uspjela sam :-)

Prvo da vidimo šta kažu u Dr. Pashi:

Dr. Pasha ulje sjemenki grožđa djeluje kao moćan prirodni antioksidansni koktel i idealno je za revitalizaciju suhe i zrele kože. Lako se apsorbuje i prodire duboko pod kožu unoseći neophodne hidratatore i nutricijente za savršenu vlažnost, zaštitu i ishranu kože.
Sadrži  vitamine E i F, minerale, proteine i linoleičnu kiselinu.
Veoma je blago ulje, blago zateže i tonira kožu.
UPUSTVO ZA UPOTREBU: Dr. Pasha ulje sjemeki grožđa nanesite ujutro i uvečer na prethodno očišćenu kožu, vodeći računa o smijeru mišića. Nježnim pokretima ćete podstaći mikrocirkulaciju i poboljšati dejstvo bioaktivnih satojaka ulja. Rijetko ostavlja sjajan trag na koži. Pogodno je za sve tipove kože. Ne pogoršava akne.


Malo mi je zbunjujući podatak da se navodi da je ulje za suhu i zrelu kožu a zatim u uputstvu za upotrebu piše da je za sve tipove kože. Ja sam upravo po internetu čitala da je ovo ulje odlično za masnu kožu pa me malo iznenadilo kada sam pročitala preporuke za suhu kožu. 

Ulje sjemenki grožđa se dobija hladnim cijeđenjem sjemenki grožđa. Bogato je vitaminima među kojima se najviše ističe vitamin F (koji je u stvari smjesa nezasićenih masnih kiselina, linolne, linolenske i arahidonske) koji je poznat kao saveznik za očuvanje mladolikog izgleda kože. Sadrži i minerale. 

Ima adstrigentno djelovanje što sam željela isprobati i uvjeriti se koliko je ono dobar pomagač u borbi protiv velikog zla koje je zadesilo moju kožu a to su proširene pore i pretjerano lučenje sebuma.






Kao sastav se navodi samo ulje sjemenki grožđa to meni se čini da je u njemu ipak dodan neki sintetski miris jer miriše prekrasno.

Pipetom nakapam nekoliko kapi ulja na prste i lagano umasiram u kožu lica i vrata. Iako govorimo o ulju moram istaknuti da se već kroz par minuta potpuno upije u kožu i ona ne ostane masna nego hajde da tako kažem lagano skliska, satenski glatka.





Sada da vam objasnim zašto nisam znala dopada li mi se ili ne i kako smo na kraju kliknuli. Prvo sam ga jedno vrijeme koristila svaku noć, nanosila na očišćenu kožu. Prvih dana koža mi je bila divna, mekana, zategnuta, imala sam osjećaj da su se pore "pokupile", no kroz nekih 7 dana učestalog korištenja primijetila sam da su mi počele izlaziti bubuljice. Odmah sam prekinula koristiti ulje jer je to bila jedina promjena u mom režimu njege lica. Kroz neko vrijeme sam ga opet vratila u upotrebu i opet kroz 7 dana ista priča. Naravno opet sam prestala. Opet je prošlo vremena i htjela sam mu dati novu šansu i opet 7 dana korištenja i bubuljice su tu. Da mi je bilo da postignem onaj efekat krasne kože koji traje prvih 5-6 dana prije nego gamad počne da izbija. Onda sam došla na ideju da ulje koristim povremeno i tada se rodila ljubav koja jača sa svakim novim korištenjem. Svaku drugu treću noć ga koristim, nekad i dvije-tri noći zaredom pa pauza i tako mi savršeno odgovara. Ovo sam vam željela ispričati jer možda među vama postoji neka cura kojoj se slično dešava sa ovim ili nekim drugim proizvodom pa da imate na umu povremeno korištenje. Nije to do ovog ulja nego do moje kože i reakcije u dodiru sa bilo kojim uljem. Isto mi se dešavalo i sa Missha Arganovim uljem jer prirodne masnoće moje kože u dodiru sa uljem na duže staze donose samo nered. Ne vidim drugo pojašnjenje za ovo dešavanje jer je ulje preporučljivo u borbi protiv akni.

Jako sam zadovoljna sa ovim uljem, planiram ga ponovo nabaviti nakon što potrošim i jako mi je drago da sam mu dala nove šanse jer bih propustila izgled kože za koji je upravo ono zaslužno.

Jeste li probale ovo ili neko drugo ulje od Dr. Pashe ili nekog drugog branda koje bi mi preporučile za moju masnu kožu?


PR proizvod





22 komentara:

  1. Mene jako zanima njihovo arganovo ulje kao i ove svijeće. Super da si se ipak "složila" s uljem i našla način na koji ti odgovara, bila bi prava šteta da je drugačije :) P.s. imaš tipfeler u naslovu (ulje sjemenki ulja) ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala… džaba što sam više puta čitala tekst kad naslov nisam ni jednom ;-)

      Izbriši
  2. ovu svijeću dugo želim,upravo zbog toga što piše da se može koristiti i za masažu (bavim se masažom) :) a ulja nekako izbjegavam jer imam strašno masnu kožu,vjerojatno ne bih trebala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ali nekad upravo griješimo što konstantno matiramo i isušujemo kožu i upravo time iritiramo lojnice da produciraju još više sebuma… čak sam primijetila da mi se koža manje masti otkako sam počela koristiti ovu ulje na redovnoj bazi ali nisam to smjela napisati u recenziju jer nisam 100% sigurna da je zbog toga…..

      Izbriši
  3. Baš sam razmišljala kupiti ga.....sad me malo strah....koža mi je masna i neznam što bi ispalo!
    pročitat ću ipak još koju recenziju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. svakako pročitaj, što više mišljenja je bitno… a najbolje ako imaš priiku od nekoga probati…..

      Izbriši
  4. Hm?! Interesting. Baš sam gledala te proizvode u DM-u, ali se još nisam odlučila na kupnju. Možda počnem sa svijećom, ali ovu masažu ću preskočiti ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam kupovala Summer Moments i moram reći da se ona malo bolje osjeti nego ova, pa imaj to na umu ako se već odlučiš na kupovinu ;-)

      Izbriši
  5. Joj ja sam uzela neko prelepo Avonovo ulje za lice, ali ga ne koristim svako vece. Pitam se da li bi i meni krenule bubuljice ako bih ga koristila bas stalno ali nekako mi se ne isprobava :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam, ali ne diraj mečku dok spava ;-) povremeno je sasvim dovoljno :-)

      Izbriši
  6. Najprije sretan dan žena , slavi li se ili ne , ja ga uvijek slavim i sviđa mi se dobiti cvijeće na taj dan. Sta se tiče proizvoda možda sam negdije preskočila cijenu ovog ulja, ali ulje sjemenki grožđa je uvijek termički obrađeno tako da ga ja kupujem u supermarketu i po želji dodajem miris, uglavnom aromu za kolače na uljnoj bazi i to mi bude ok. Recept je od jedne stane blogerice. Sta se tiče svijeće volim ih i mislim da ću si nabaviti ovu ali od vanilije.

    OdgovoriIzbriši
  7. Zaboravih napomenuti da ja svoju uljanu mješavinu koristim samo za tijelo, i sada bas malo gledam po netu i kažu i u Kemigu da je hladno presano i njihovo... Bo , ja sam čula da je uvijek termički obrađeno :-) nikad dosta informacija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Snježana, sretan i tebi dan žena, uz malo zakašnjenje :-) mah kad god pomislimo da svašta znamo uvijek nešto novo saznamo, tto se i meni dešava na redovnoj bazi ;-)
      što se tiče cijene, propustila sam napisati taj podatak jer ne znam cijenu, mislim da je oko 18-20 KM (9-10 eura), ali provjeriću pa ću dodati u post.
      Kakvu uljnu mješavinu? Podijeli informaciju :-)

      Izbriši
    2. Za njegu koristim prilično puno ulja, za dekolte si ciljano izradujem macerat od kurkume( u hladno presanom maslinovom ili suncokretovom ulju) i njega miješam sa kantorionovim uljem pola pola, prije nanošenja stavljam aloe vera gel i dok je koza još vlažna nanosim ulje i utrljavam. Ulje koristim zavisno kakva mi je koza , moja je suha. Sad imam u planu napraviti recept od Anaviglam , kokosovo ulje+štapići od vanilije, moram još pričekati da dođe pravo ljeto jer je kokos još uvijek krut. Ulja svakakva uglavnom na mokru kozu pa trljam...:-)))

      Izbriši
  8. Baš su me zanimale ove svijeće. Previlače me ovim simpatičnim metalnim kutijicama, a opet me bilo strah da se miri ne osjeti dovoljno kad se upale. Hvala ti, imam već pravu hrpicu svijeća koje mirišu samo neupaljene.

    OdgovoriIzbriši
  9. Draga baš mi je drago da ti se svidjelo ulje, u teoriji bi i trebalo biti odlično za tip kože poput tvoje jedino mi je malo sumnjiv taj intenzivni ugodni miris kojeg čista ulja čini mi se ne bi trebala imati, a s druge strane sam malo nepovjerljiva jer u sastavu nije navedeno ništa drugo osim ulja. Mislim da bi morali navesti dodane parfeme ako ih već ima, zato se pokušaj domoći nekog još 'provjerenijeg' ovakvog ulja, vjerojatno će efekat biti još i bolji!
    Njihove svijeće me ne privlače baš zbog tog nježnog mirisa, ja isto volim da baš baš mirišu zato su mi otkriće yankee candles voskovi od kojih doslovno cijela prostorija zamiriše kroz samo par minuta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Valjda budem imala priliku probati yankee, čula sam same pohvale…. takve svijeće i ja volim, ako je mirisna onda neka ispuni prostoriju mirisom :-)

      Izbriši
  10. Bravo Arena, ovo se zove olična recenzija i oduševljena sam tvojim dojmom,jer: ulje sjemenki grožđa ne miriši prekrasno, stoga ne vjerujem u 100% sastav, drugo: ono je komedogeno i zato izaziva bubuljice.
    Za tebe dolazi u obzir jedino lješnjakovo ulje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga, kad si ti oduševljena to je onda veliki kompliment :-)
      hvala na preporuci za lješnjakovo ulje, kod nas ga nigdje nisam vidjela, ali ako budem imala priliku 100% ga isprobavam :-)

      Izbriši
  11. To se meni desavalo sa kokosovim kad sam ga stavljala oko ociju, super efekat ali izgleda da su bubuljice izlazile od njega mada znas da ih kod mene inace ima pa nekad ne znam do cega je. Ali ove su bile visoko a ne nisko na obrazima pa vjerujem da je do toga. Ove nisko na obrazima su hormonske...

    OdgovoriIzbriši
  12. Zanima me ulje jer ih volim koristiti ;).

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)