NAJAVA: L'Occitane La Collection de Grasse - Neroli & Orchidee i Mer & Mistral - MAKEUP ARENA

7/09/2014

NAJAVA: L'Occitane La Collection de Grasse - Neroli & Orchidee i Mer & Mistral









Mirisna kolekcija La Collection de Grasse je poklon provansalskom gradiću Grasse, svjetovnoj prijestolnici parfema, gdje se u čudesne harmonije ujedinjuju mirisni sastojci iz bliskih i dalekih zemalja. Svojoj kolekciji La Collection de Grasse, L'Occitane en Provence ovog proljeća priključuje dva nova mirisa. Uniseks miris nazvan je Mer & Mistral, dok cvjetni miris za žene nosi ime glavnih sastojaka kompozicije Neroli & Orchidee. Zajedno sa dva najovija mirisa predstavljena u proljeće 2014. godine kolekcija sada sadrži 10 izdanja.

Svaka toaletna voda je napravljena od prirodnih ekstrakata, koji daju najčistije i najjasnije note.

Ono što nam je poznato je da orhideja dolazi u više različitih boja i mirisa. Cvijet je koji se poklanja za različite prigode, pri pokazivanju odanosti, da li se radi o vjenčanju, rođendanu ili nečem sličnom. Bijela orhideja koja prati ovu kolekciju sadrži cvijetne i gurmanske note.


S druge strane tu je dosta rjeđi i delikatniji neroli čiji cvijet se također koristi npr. u spravljanju cvijetnih aranžmana za mladence, što mu daje sličnu simboliku sa orhidejom za koju sam već spomenula da se može poklanjati za vjenčanja. 

Ulje nerolija je eterično ulje cvijeta gorke naranče koje se dobija destilacijom ili hladnom apsorpcijom.

Više o neroliju možete naći na ovom linku od wikipedije, odakle sam i preuzela donju fotografiju.



Kako su oba simboli ženstvenosti, a priznajmo da slično i izgledaju, u L'Occitane su iskoristili taj spoj za spravljanje mirisa koji je u isto vrijeme i cvijetni i citrusan i bogat i sladak.

Neroli & Orchidee




L'Occitane miris Neroli i Orhideja ima razigrano srce s osobinama slatke nevinosti i drske odvažnosti, nježnosti i senzualnosti, naivnosti i zrelosti. S vedrim notama narandže i mandarine, miris razotkriva novo lice nerolija kroz odlučne cvijetne note, intenzivirane elegantnom bijelom orhidejom. Vođen voćnim notama, miris se raskošno razvija u bazu sačinjenu od mošusa i irisa. Neroli & Orchidee kombinuje i ujedinjuje dva bijela cvijeta sa dva kontinenta: esencije nerolija sa Mediterana i egzotični absolut orhideje sa Madagaskara, kreirajući savršenu harmoniju. Voćne note pridodate glavim cvijetnim akordima namjerno su uvedene da doprinesu dodatnoj svjetlini i pozitivnim vibracijama koje ovaj miris pruža. 

Kolekciju čine: 
  • Intenzivna toaletna voda 75ml, 
  • gel za tuširanje 175ml, 
  • losion za tijelo 175ml, 
  • sapun 125gr, 
  • svijeća 190gr. 
  • Edt Neroli & Orchidee 75ml

Nježna i ljupka mirisna kompozicija Néroli & Orchidée združuje dragocjene esencije dvaju profinjenih cvjetova u zavodljivu harmoniju cvijeća. Stapa blistavu eleganciju cvijeta naranče (neroli) podrijetlom iz Sredozemlja s apsolutom bijele orhideje s Madagaskara. Energični voćni koktel naranče i breskve osvjetljava miris i obavija ga ženstvenom senzualnošću.

Gornje note: naranča, madarina 
Srce mirisa: neroli, breskva, smokvino mlijeko, durđica 
Donje note: bijela orhideja, mošus, iris






Shower gel 175 ml - 23.00 KM


Body milk 175 ml - 36.00 KM

Soap 125g  -13.00 KM

Edt 75 ml - 109.00 KM

Body cream 125 ml - 57.00 KM




Kolekcija interesantnog naziva u prevodu More i Maestral, poznati morski vjetar, je u svakom pogledu asocijacija na ljeto, plažu, more… 



MER & MISTRAL 



Bajkovito provansalsko mjesto Grasse leži smješteno između planina i mora i njime se šire neodoljive mirisne note nošene na krilima povjetarca. Maestral, nježni vjetrić s planina, preplavljen notama šarolikog raslinja na svom putu, stapa se sa zrakom Sredozemlja bogatog svježinom morske maglice. Mer & Mistral je uniseks miris koje vodene note ujedinjuje sa aromatičnim savezom čempresa, ružmarina i borovine. Čistoća koja dolazi od morskih aroma i vodenih nota uzdignuta je svježinom Mistrala. Snaga ovog vjetra uzdiže mirisne iglice drveća i kovitla ih u vazduh mješajući ih sa mirisima slanih morskih aroma i svježeg, aromatičnog bilja. Kompozicija koja ilustruje spajanje mora i vjetra Maestrala otvara se citrusnim savezom limuna i tangerine, koje slijede čempres i borovina u srcu oplemenjene ruzmarinom.

Kolekciju čine: 

  • Toaletna voda 75ml 
  • Gel za tuširanje 175ml
  • Losion za tijelo 175ml
  • balzam poslije brijanja 75ml
  • EDT Mer & Mistral 75ml

Gornje note: limun, mandarina 
Srce mirisa: bor, čempres, ružmarin 
Donje note: cedar, bijeli jantar, mošus




Shower gel 175 ml - 23.00 KM

Body milk 175 ml - 36.00 KM

Edt 75 ml - 109.00 KM

After shave balm 75 ml - 50.00 KM



Kako vam se čini ova kolekcija? 


Broj komentara: 5:

  1. Mer&Mistral zvuči kao nešto za mene :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a vidiš orhideja i neroli mene daleko više privlače :)

      Izbriši
  2. Rado bih njušnula Mer & Mistral :) A nisam znala da LO ima kod vas u Bosni, super!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ima, samo u Sa, nadam se da će se proširiti i na druge gradove :)

      Izbriši
  3. Poštovanje dali imate toaletnu vodu neroli orhidee

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)