Atelier Make-up paleta sjenila T21 - MAKEUP ARENA

9/24/2014

Atelier Make-up paleta sjenila T21




Ja vam jako volim sjenila (dobro pitam se ima li šta od šminke da ja ne volim :)). Ne znam da li ste primijetile ali mislim da ćete me rijetko vidjeti bez njih. Makar neko neutralno u samom pregibu, kako god, ali sjenilo je uvijek prisutno. Za razliku od tih dana kada nosim nešto neutralno i slabije primjetno, postoje dani kada se našaram kao papagaj, i to mi tako odgovara, i ne smeta ako ću izaći u dnevnu šetnju sa tim jarko našminkanim očima jer sam to jednostavno ja i svejedno mi je šta će reći ovaj, onaj i da li je prikladno ili nije. Jer kad da nosim sjenila koja volim ako navečer ne izlazim? Osuđena sam na to da ih nosim preko dana i to bez pola problema radim. Naravno ako već "našaram" oči onda na usne stavim neutralno, svijetlo, da sva pažnja bude na očima, jer malo koja cura/žena može iznijeti jarko našminkane oči i usne, u isto vrijeme naravno.

Tako da kada su mi stigla ova sjenila, obradovala sam se veoma, jer već odavno imam prevelik broj neutralnih sjenila. Iskreno, i ovih u bojama mi ne manjka, ali realno imam ih manje nego neutralnih. Pogotovo me obradovala nijansa u sredini, totalno moja plava boja. Ta nijansa mi je zvijezna ove palete. 

Vraćam se na same generalije. Paleta sadrži 5 sjenila po 2 grama. Smještena su u plastičnu paletu redno složenih sjenila sa prozirnim poklopcem na kojem je utisnut logo. Cijena palete je 70 KM, što je 14 KM po sjenilu od 2 g tj. 7 KM po gramu, pa ako vam se na prvu čini da je to preskupo, sjetite se da se Artdeco sjenila, drogerijskog ranga, prodaju po cijeni od 7.90 KM za 0.80 grama, a ne možemo ne primijetiti da je ovo ipak profesionanlna šminka boljeg kvaliteta i na kraju povoljnije cijene.

Svi proizvodi ovog branda, kao i neki drugi brandovi se mogu kupiti u Beauty Studio Prestige, putem online narudžbe, gdje vam budu dostavljeni putem brze pošte i plaća se po preuzimanju paketa.

Sva sjenila su mat, ali ne praškasto mat nego lijepo puterasto mat. Malo se truse po umakanju kista, no ništa pretjerano. Vrlo lijepo se apliciraju i fenomenalno blendaju. Nosila sam ih preko baze za sjenila, kako to uvijek i radim, i nisu mrdnula sa kapka. Otkad sam upoznala blagodati baze za sjenila, moja glavna briga kod sjenila prestaje biti trajnost na kapku i primarna važnost je pigmentacija i jednostavnost aplikacije te naravno i koliko ga je teško ili lako blendati. Mogla bih reći da je ovo zadnje spomenuto, na prvom mjestu po važnosti karakteristika koje sjenilo ima. 

Nisu sva jednake pigmentacije. Najjače pigmentirano je zvijezna (plavo u sredini), stoga zaključujem da nije bez razloga zvijezda ove palete, sasvim slučajno je ono koje mi je najljepše upravo i najpigmentiranije.

Sjenila su proizvedena u Francuskoj.








Morala sam vam, prije nego prikažem jedan EOTD, pokazati kako izgleda sjenilo u sredini (spomenula sam već da mi je omiljeno) nakon što sam kist uronila u njega i samo kist prislonila na kapak. U pregibu vidite prvo sjenilo sa lijeve strane.



Naredna slika je slikana uz prozor pa je boja kože malo drugačija na donjoj slici. Korištena 3 sjenila sa lijeve strane, nastavak na gornju sliku, dakle nakon što sam nanijela prvo sjenilo u pregib i srednje sjenilo na pokretni dio kapka, onda sam ih spojila sa sjenilom između njih.



Swatchevi:





Na kraju mogu samo reći da su sjenila ispunila sva moja očekivanja te da ih Goss nije bez razloga hvalio.

Volite li sjenila u ovako jarkim bojama i kako vam se ova dopadaju?

Recenzije prethodno recenziranih proizoda ovog branda možete naći OVDJE.


PR proizvod

Broj komentara: 13:

  1. Divan make up.Iako nisu moje boje oduševljena sam kako si ih iskoristila i napravila nosiv look.Ja se najviše radujem i strpljivo isčekujem recenziju Atelier korektora :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Melisa, s obzirom da već dovoljno dugo koristim i korektor, vrlo brzo ide i ta recenzija, kao i ostalih Atelier proizvoda koji su mi ustupljeni na recenziju.

      Izbriši
  2. Odlično izgledaju! Plava je baš predivna...i da, nas dvije smo "sestre po sjenilima", baš imamo istu filozofiju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo sam tvoj komentar čekala jer baš jednu ovakvu paletu bih mogla zamisliti u tvom vlasništvu :) da mi smo definitivno sestre po sjenilima :)

      Izbriši
    2. E da, mogla bih je i ja vrlo lako zamisliti :)))

      Izbriši
  3. Pigmentacija je predivna...Bas je lepa paleta

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se Tijana, drago mi je da se i tebi dopada :)

      Izbriši
  4. Divna paleta. Šta još da dodam, osim - želim! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh baš nije li divna :) Pa ne mora uvijek sve biti neutralno, neka malo boja i živosti :)

      Izbriši
  5. Boje su toliko lepe i divno izgledaju na oku,a kvalitet senki je fantastican. Uzela sam na proslom sajmu kozmetike moju prvu paletu i odusveljena sam,jedva cekam sledeci da uzmem jos jednu;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa kad to ti kažeš koja si mnogo toga probala, onda baš potvrđuješ moju zadivljenost kvalitetom sjenila… U zadnje vrijeme mi je na prvom mjestu koliko se lako blenda jer sam uvijek u žurbi, a ova sjenila se blendaju kao san :)

      Izbriši
  6. Izgleda odlično, pogotovo ova tirkizna nijansa koja je predivna! :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)