Avon Big & Daring maskara za volumen - MAKEUP ARENA

9/10/2014

Avon Big & Daring maskara za volumen




Kad je riječ o maskarama kod mene nema osjećaja između, ili me totalno razočara ili je zavolim. One što mi se ne dopadnu ne bacam nego ih koristim kad stavljam umjetne trepavice pa onda s njom dodam malo boje na trepavice, tj. uglavnom pokupim sjenila ili puder u prahu koji padnu na njih te je i na taj način iskoristim. No stvarno ne znam što vam to pričam u sklopu predstavljanja ove maskare jer ovdje se definitivno ne radi o maskari koja služi samo za navedene svrhe.

Uh opet se ja izletim odmah na početku. Navikle ste to već od mene :) 

Dakle radi se o novitetu u  sklopu brošure 13/2014. Big Daring Volume Mascara. Ime koje zaista obećava. Dolazi u glomaznom pakiranju od sjajne plastike crne boje, sa spomenutim nazivom u kontrasnoj bijeloj boji, te skladnom srebrnom bojom na kojoj je ispisano ime branda. Čvrsto se zatvara, te radi onaj klik s kojim smo sigurni da je potpuno zatvorena. Nema zaštitnu foliju, ali je smještena unutar kartonske kutije.

Količina koja je smještena u ambalažu je 10 ml, za cijenu od redovnih 15.20 KM, a cijena u brošuri 13/2014 je 8.90 KM. Osim u crnoj, dostupna je i u smeđe-crnoj boji.


Četkica je velika, u stvari ogromna, ali neka vas ne plaši njena veličina. Sasvim lijepo klizi po trepavicama i ne pravi nered koji bi možda mogle očekivati od velike četkice. Čekinje su dosta zbijene što vodi ka dobrom cilju, a to je nanošenje i rasčešljavanje trepavica. Oblik četkice je takav da prati oblik oka.


Radi se o maskari koja obećava volumen i potpuno ispunjava svoje obećanje. Kako to obično bude sa maskarama, samim tim kada doda volumen ona na neki način napravi da trepavice izgledaju i malo duže. Moje su toliko kratke i rijetke da smatram da sam odličan pokusni kunić za maskaru i ako mojim trepavicama napravi da izgledaju duže i znatno gušće, što ćete moći i vidjeti na slikama, onda je posve jasno da nekome ko ima bolje trepavice od mojih (a vjerujem da je većina vas u toj kategoriji) sigurno obezbjeđuje još bolji volumen.


Jedan veoma busy dan sam je nosila 12 sati i ništa mi se nije krunila, ostala je na mjestu gdje i treba da bude, na trepavicama jel :)

Maskara nije vodootporna te se posve jednostavno skida sa raznim vrstama skidača šminke. 

Na fotografiji ispod možete vidjeti sastojke, a ja ću istaknuti da meni nije smetala ni na koji način, iako su mi oči veoma osjetljive.



Podsjetimo se mojih, khmm, trepavica ili bolje da kažem onoga što treba da se zove trepavicama ;)


Nakon 2 sloja sitacija je mnogo bolja :)



Mislim da su poprilično rasčešljane za jedne trepavice koje imaju tendenciju da se slijepe sa bilo kojom maskarom.

I još samo da dodam, maskaru imam već nekih 15-ak dana i iako mi se dopala od prvog dana, zadnjih dana kako se malo "stisnula", sve mi je bolja i bolja.

Sve u svemu odlična maskara za sve vas koji ponajviše od maskare želite volumen. Ja sam svjesna da dužinu ne mogu znatno povećati sa maskarom, pa se uglavnom fokusiram na volumen i ako ste poput mene, sigurno ćete voljeti volumen koji ona obezbjeđuje.

Koji je vaš omiljeni tip maskare, za dužinu, volumen ili uvijanje?


PR proizvod

Broj komentara: 26:

  1. Ja u principu nisam zahtjevna što se maskara tiče i rijetko kad mi se dogodi da sam baš nezadovoljna nekom. Nisam fan prenaglašenih trepavica pa valjda zato :). Avonove nisam već dugo koristila, a ova se čini okej, ne izgleda loše :). Iako mi se na zadnjoj fotki čini da su trepavice malo slijepljene. No sve u svemu čini se kao zadovoljavajuća dnevna maskara :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovo je slikano jako blizu, sa pristojne razdaljine one izgledaju skroz ok… meni je ovo do sada najbolja Avon maskara, ali nisam ih baš sve probala :)

      Izbriši
  2. Imam ovu maskaru i dopada mi se njeno pakovanje, četkica, kao i činjenica da nije niti previše suha niti previše vodenasta. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve si lijepo rekla, ni suha ni vodenasta, jedna divna kremasta maskara koja radi ono što obećava… :)

      Izbriši
  3. moje trepavice su prirodno uvijene, a volim maskare koje mi daju i volumen i produživanje iako mi je produživanje draže ako baš moram birati :D
    koristim i sama već neko vrijeme ovu maskaru i isto sam zadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da si i ti zadovoljna, meni je posebno drago što je ona svakim danom sve bolja :)

      Izbriši
  4. Meni je najdraža maskara za volumen, moje su tanke trepavice ali su duge, tako da mi ne treba dodatno produžavanje. A ovoj je četkica pomalo slična Essence Get Big Lashes u rozom pakiranju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja znam da ništa od dužine, pa hajde onda makar da dobijem volumena :)

      Izbriši
  5. Meni su sve Avonove maskare do sada bile odlične. I ovu ću sigurno da naručim i isprobam. Imam tanke ali duge trepavice i mislim da bi mi baš odgovarala. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni se jedna nije dopala, ali me zato ova baš jako pozitivno iznenadila :)

      Izbriši
  6. Sa Avonovim maskarama imam samo pozitivna iskustva! :) Zaista , za tu cijenu su i vise nego izvanredne!

    Takodjer bih zamolila da posjetite moj blog, nova sam u ovome i dobro bi mi dosla bilo kakva podrska:) Hvala!
    Luxveritatis.| Beauty.Fashion.Crafts

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da su tvoja iskustva pozitivna…

      Dobrodošla u blogosferu :)

      Izbriši
  7. Jao slične trepavice imamo, ali rekla bih da su moje možda za nijansu duže. Meni se lepo pokazala neka Avonova total curl ili tako nešto, sa uvrnutom četkicom (od koje nisam puno očekivala).
    A omiljena maskara mi je Sephora full action, čekam da je neka druga skine s trona ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaboravih da ti pohvalim obrve ;)

      Izbriši
    2. eh ti si onda sretnica ako su duže od mojih :) najbolje nas iznenade one maskare od kojih ne očekujemo puno… ja nisam ništa posebno očekivala od ove, a moram reći da ju 15-ak dana ne skidam sa trepavica, jako dobro mi se pokazala

      Izbriši
    3. zaboravih da se zahvalim za kompliment za obrve :)

      Izbriši
  8. Dopada mi se efekat, i moje trepuške su slone sljepljivanju pa mi je sad jako dobra jedna P2 maskara Day and night... Ima manju četkicu i veću pa tom manjom raščešćljam a većom dobijem na volumenu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sve trepavice koje su rijetke su sklone sljepljivanju, tako da tu ne možemo puno toga napraviti :/

      Izbriši
    2. Moje su rijetke, ali dugačke i porodično nam rastu u nekim čudnim pravcima trepavice tako da često zna izgledati neuredno i kao da se uopšte nisam trudila, a zapravo sam 5-6 min. samo maskaru stavljala :(

      Izbriši
  9. Ja uvijek biram ove za volumen. Slažem se sa svim što si napisala, maskara je stvarno super. Jedino što se meni skida malo teže nego što volim (u odnosu na npr. Loreal So Couture jer te dvije trenutno rotiram). Probaj ako nisi Loreal crveno-zlatnu excess volume ili tako nesto i Chanel Inimitable Intense:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rekla sam ti da će ti se svidjeti ova :) skontala sam da volimo iste maskare… pa ću zapisati ove tvoje prijedloge jer sam trenutno u fazi nekupovanja maskara dok zalihe ne svedem na normalnu količinu :)

      Izbriši
  10. Uf stvarno dobro deluje, mada ja sad sa ovim svilenim trepavicama sam se preporodila... šminkanje gotovo za 5 min :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Jesi probala Lorealovu false lash wings? Mislim da bi ti se svidjela jer ih mojih ravnih trepavica (točnije, moje trepavice gledaju u pod :D) izvuče maksimum i izgledaju odlično!
    Ova maskara me konkretno ne impresionira zasad, četkica mi djeluje prevelika.. :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Meni se tvoje trepavice uopšte ne čine loše, pogotovo ne po pitanju gustine, ali su sa maskarom svakako mnogo lepše :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Posle ove tvoje recenzije, obraticu paznju na nju, posebno zbog volumena. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Čini se super, pogotovo mislim da bi meni dobro odgovarala jer lijepo rasčešlja trepavice, a to jako volim kod maskare :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)