IBD lak za nokte u nijansi All That Glitters - MAKEUP ARENA

9/28/2014

IBD lak za nokte u nijansi All That Glitters





Za sve vas koje do sada niste čule za ovaj poznati američki brand, napisaću nekoliko uvodnih rečenica. Ja sam za IBD čula još prije nekih 7-8 godina, kada je započelo moje interesovanje za nadogradnju noktiju. Toliko sam bila "zagrizla" da sam odlučila da sama sebi radim nokte, te mi je naravno trebala i oprema. Odlučila sam se za online kupovinu na jednom američkom web shop-u, te sam kompletnu opremu nabavila online i sve je bilo od ovog branda. Tada sam i otkrila IBD dehidrator, koji sam spominjala u jednom od ranijih postova, a koliko je taj proizvod dobar, odlučila sam da mu dodijelim i zaseban post, te ćete u neko dogledno vrijeme moći pročitati malo detaljnije o njemu.

Dakle, osim te kompletne ponude za nadogradnju noktiju, brand posjeduje i liniju lakova. Kada sam kontaktirana od predstavnika branda u BiH, imala sam priliku da odaberem proizvode koje želim, što sam rado prihvatila, te je odluka odmah pala na nekoliko lakova, a u ovog ljepotana sam se instantno zaljubila.

Nedavno su otvorili i FB stranicu, pa ih tu možete pratiti, a još više o kompletnoj ponudi možete naći na službenoj stranici IBD-a.


IBD je osnovan 1970. godine i postao je brand koji profesionalci traže i prepoznaju u preko 70 država na svijetu.
IBD je pronalazač prve tipse i prvog ljepila u SAD-u te je vodeći proizvođač ljepila i UV proizvoda u svijetu.
IBD je predstavio UV gel proizvode 1993. godine.
IBD 5 Second Nail Glue je najprodavanije ljepilo ovog tipa na svijetu.
IBD ima više od 200 elitnih edukatora širom svijeta.
IBD sam proizvodi sva ljepila, gelove i akrilne proizvode.
IBD je predstavio profesionalnom tržištu prvu liniju akrila 2004. godine.
IBD je predstavio Soak Off gelove kao dio UV gelova 2007. godine.
IBD je predstavio Just Gel Polish (LED UV lakove) 2011. godine.





Bočica je uobičajenog izgleda, te se osim nijanse, izgledom ne izdvaja od nekih drugih lakova. Količina je malo izvanprosječna, te ćete za cijenu od 5.5 KM koliko košta u maloprodaji kod dobavljača, možda je na drugim mjestima malo skuplji, dobiti čak 14 ml laka.



Četkica je srednje širine, širi se prema vrhu, što nije moj najdraži oblik četkice, ali moram istaći da nisam naišla na problem pri aplikaciji, sasvim jednostavno se nanosi.

na direktnom suncu

Nemam običaj slikati na direktnom suncu jer to potpuno mijenja boju, ali jedino tako sam uspjela uhvatiti širok spektar boja sitnog glittera koji je prisutan u ovoj nijansi. Kada ga fotkam u hladovini jednostavno se ne vidi sva ova ljepota.

na direktnom suncu

sobna svjetlost uz prozor

sobna svjetlost

Najvjerodostojnija nijansa je na slici na sobnoj svjetlosti uz prozor, s tim da se uživo još i vide multiglitteri koji se nalaze u ovom laku. Dakle kombinacija predzadnje i one na direktnoj svjetlosti je ona koju moje oko bilježi uživo :)

Trajnost mu je veoma dobra, već 3. dan ga nosim i ne vidi se istrošenost na vrhovima noktiju, ali tome pridajem pomoć glittera, jer ta vrsta lakova je generalno veoma trajna. 

S obzirom da sam ga već prvi dan po nanošenju morala skinuti sa dva nokta jer sam ga bila "pokvarila" prije nego se osušio, a nisam to bila odmah primijetila, iznenadilo me koliko se relativno lako skida. Očekivala sam trljanje i trpljanje, no relativno lako se skida za jedan glitterasti lak.

I na kraju da kažem, da je nijansa laka tako lijepa da ću oprostiti ne potpuno jednostavno skidanje i sigurno isprobati i ostale glitteraste nijanse. Sljedeći put ću vam pokazati jedan pinkastični, koji je standardni lak, pa ćemo vidjeti kakva će biti trajnost standardnog laka, bez glitter-a.

Dopala li vam se nijansa ili više volite one standardne boje?


PR proizvod

33 komentara:

  1. Odgovori
    1. To sam trebala i napisati jer potpuno se slažem sa tvojom konstatacijom :)

      Izbriši
  2. Divno izgleda! S vremena na vrijeme volim lakove sa holografskim gliterom. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svi nam trebaju, nekom češće, nekom rjeđe, uglavnom jako ih je lijepo vidjeti na noktima :)

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. Ma baš baš, oduševio me, nisam mogla dočekati da ovu krasotu pokažem svijetu :)

      Izbriši
  4. Čula sam za ove lakove da su jako dobri i imala priliku da vidim par nijansi uživo i definitivno mislim da su vrijedni pažnje, a cijena im je za takav kvalitet i više nego povoljna. Čim me opet uhvati manija za neon nijansama obavezno ću nabaviti koji iz njihovog asortimana jer boje doslovno vrište i skoro da svijetle u mraku :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogla sam i pretpostaviti da si ti čula :) Joj ja sam imala problem da se odlučim koje nijanse da odaberem, iako izbor nije ono baš prevelik, od ponuđenih nijansi mi se dopadau gotovo sve :)

      Izbriši
  5. super izgleda, a i cijena je super :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš je lijep, ja obožavam šljokičaste lakove. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. izgleda da nas ima jako velik broj koje volimo šljokičavke :)

      Izbriši
  7. Mene je u prvi mah podsjetio na OPI-jeve lakove. :D Izgleda mi zasta fantastično, već ga zamišljam sa nekom odlogom ispod. :) A još više me zanimaju i druge nijanse. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ga nanijela preko laka kojeg sam imala taj dan na noktima kada mi je ovo ljepotanče stiglo i potpuno ga je prekrio, tako da nije nosiv kao top coat, nego samo samostalno. Ima odlično prekrivanje

      Izbriši
  8. Krasan mi je lak što ne čudi jer volim šljokicee i volim holo efekt :)
    Super ti stoji <3
    Nego imam pitanjce - bi li IBD dehidrator bio dobar i za osobe koje imaju masniju ploču nokta ispod običnog laka ili ide samo ispod gela???

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno, ja ga već godinama koristim upravo za prirodne nokte, super mi odmasti plohu nokta i logično i produži trajnost laka. U biti u njemu su 3 sastojka, alkohol, aceton i anti gljivično sredstvo, eh samo ne znamo u kojem omjeru :) Ja sam baš nedavno nabavila jedan i za mamu i njoj isto super odgovara…

      Izbriši
    2. Zvuči zanimljivo! Budem malo potražila po ebayu, nadam se da ga ima :)

      Izbriši
    3. Ima ima, gledala sam ga skoro kod sellera beautyzone2007 ali je poštarina visoka pa se sigurno više isplati kupiti u prodavnicama. Jel ima u Hr IBD?

      Izbriši
    4. Od beautyke kupujem CG lakove :)
      Mislim da kod nas nema IBD za kupiti :/

      Izbriši
  9. Predobar je i jeftin za tu količinu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh baš tako, ja sam se iznenadila cijenom za ovu količinu, a još kad sam ga vidjela uživo, uh rodila se ljubav odmah :)

      Izbriši
  10. Divan je lak. Imam sličan China Glaze, najbolje se uhvate šljokice kad je malo mutna slika (dok hvata fokus)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na savjetu, a eto ja gledam da što bolje fokusiram i onda se baš izgubi njihova ljepota.

      Izbriši
  11. predivan lak , bas ovakav trazim , a kolika je cijena dehidratora jer ja imam masnu plocu nokta i lakovi mi traju max 2 dana . i ako mozes , napisi post o geliranju noktiju ili mozes snimiti video , ali nemoj zurit , znamo da se trudis oko bloga , pa prvo objavi one spremne recenzije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dehidrator je 14 km. Na pumpicu je i traje cijelu vječnost :)

      Izbriši
  12. Nisam do sada nijedan kupila, ali sam se malo raspitala o njima...u Srbiji ih ima u Alexandar Cosmetics-u.
    Prodavačica mi je rekla da su isti kao China Glaze...kako se tebi čine u odnosu na njih?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isprobala sam puno više China Glaze lakova a ovo je moj prvi IBD pa ne smijem iznositi mišljenje dok ne probam još koji IBD, da ne bude rekla pa porekla, ali mi se čine jako dobrim, dopada mi se što odlično prekriva i konkretno ovaj je toliko lijep da sam u uvjerenju da ga nisam dovoljno nahvalila… prekrasno izgleda na noktima i drago mi je da sam onako po katalogu u elektronskoj formi odabrala upravo ovu lijepu nijansu :)

      Izbriši
  13. baš simpatičan lakić, nekako novogodišnji

    OdgovoriIzbriši
  14. ovaj lak uopšte nije nešto što bih kupila jer mi ne stoje i ne volim ovakve nijanse, sorry, ali sam morala komentarisati jer su ti fotke jako lepe što me primarno privuklo ovom postu :))

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)