Avon bockalica - MAKEUP ARENA

1/14/2015

Avon bockalica





Onog momenta kada sam bockalicu ugledala u Avon online katalogu, bilo mi je jasnu da ju želim. Iako je u katalogu mini fotka, nekako sam imala osjećaj da će mi se dopasti i rizikovala sam i naručila ju i danas vam donosim njenu recenziju u pokušaju da vam pomognem u odluci naručiti ju ili ne jer je fotka i u novom katalogu zbilja melena i kist se ne vidi dobro.

Kad je riječ o kistovima generalno i dalje mahnito kupujem i nemam mjeru (kao uopstalom za svu šminku, ali šta je tu je :)) ali u ovom slučaju si zbilja ne želim pomoći jer ih jako volim :)

Dakle prvo što ne vidite na fotki je da je bila zapakirana u prozirnu plastiku koju sam požurila skinuti da se uvjerim u to kakav je kist. On služi da štiti vlakna u transportu.

Po skidanju plastike nije smrdio niti su mu vlakna ispadala nakon pranja.

Cijena: 9.90 KM u trenutnom katalogu


Drška kista je aluminijska, zlatne boje te se sužava prema kraju. Iako su vlakna različite boje, što može dovesti do toga da pomislite da su korištene dvije vrste materijala, radi se o sintetičkim vlaknima koja su različite boje. Promjer vlakana na najširem dijelu je 2,5-3 cm, dok je na dijelu koji ulazi u dršku 1,5 cm. Vlakna su, osim različite boje, i različite dužine te jasno vidimo da su ova smeđe boje vidno kraća. Kist je dosta čvrst, ali vlakna nisu skroz zbijena pa ipak nije od one vrste kistova koji su dosta otporni na silu potiska. 



Kist je idealne veličine za Luxe Velvet Matte kremasti puder i odlično ga nanosi. Ja bockalice rijetko koristim na način na koji su predviđene, to oduzima dosta vremena jer podrazumijeva da se puder nanese samo bockanjem, ali recimo da ih koristim na neki alternativni način gdje koristim metodu bockanja zajedno sa metodom razmazivanja. Dakle zaronim kist u puder, ali ga pokupim samo površinski i bocnem na mjesta gdje mi treba najviše prekrivanja, a to je uglavnom sredina lica i kraj gdje imam hiperpigmentacije. Nakon što se izbockam slijedi metoda razmazivanja te na kraju opet dodatno bockam. Puder se na ovaj način ne zavlači previše u dubinu vlakana te sve što pokupim odmah i iskoristim.


Probala sam kist koristiti i sa tekućim puderom i apsolutno se identično ponaša, dakle na pitanje koje su mi neke od vas postavile: da, može se koristiti za tekuće pudere.

Osim za puder potpuno se fino može nanijeti i highlighter, pa čak i rumenilo, kako ono u kamenu tako i kremasto, pa ovom kistu pripisujem titulu multifuncionalnog :) Sve u svemu jedan sasvim iskoristiv kist.

Da li ste ga već isprobale ili imate namjeru?



Broj komentara: 36:

  1. Inače volim bockalice za nanošenje tečnih pudera a i planiram ovu isprobati kad je već tako dobra a i povoljna! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je posve dobra i zaista izgleda onako poput nekih skupljih kistova. Bilo bi još bolje da je mješavina prirodne i umjetne dlake, ali onda sigurno ne bi bila 9.90 KM :)

      Izbriši
    2. Meni je nakon mesec dana pukla drska. Toliko o njenom kvalitetu. Bila bi savrsena da je gusca.

      Izbriši
  2. Volim bockalice, samo me nervira kad mnogo ispadaju dlačice, recimo kod Blush bockalice, a donekle i Artdecoo..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod te Blush bockalice se mnogo cura žalilo na ispadanje dlaka, sigurno je bila neka greška u proizvodnji jer su Blush kistovi inače baš kvalitetni. Meni kod ostalih Blush koje imam nikad nisu ispadale dlake. Artdeco također nisam probala pa ne znam kakva je.

      Izbriši
    2. Moram se nadovezati, i meni su ostale Blush četke super, ali ta bockalica se toliko linja da je potisnuta u kut jer ne mogu da radim s njom, Artdeco bockalica se popravila, najviše 2 dlačice budu prosječno kad stavljam puder i možda 2 tokom pranja što je odlično pa i nju mogu koristiti. Aurina je fenomenalna nijedna dlačica nije ispala ni pranjem ni nanošenjem pudera. Mislim da je problem Blush četke u dužini vlakana, duža su i slabije učvršćena.

      Izbriši
  3. Imam RT bockalicu i stvarno je volim. Također primjenjujem naizmjenično bockanje i razmazivanje jer tko ima vremena samo za bockanje?! :D
    Ali uvijek mi se dopadala ideja nanositi pigmentirana rumenila ovako manjim bockalicama,to sam vidjela kod Carli Bybel,za to bi ovaj kistić dušu dao :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nikako da kupim RT bockalicu jer se još uvijek mislim treba li mi ili ne baš zbog toga što su mišljenja oko nje jako podijelijena. Ovaj tip bockalice je super za pigmentirana rumenila, kao i za kremasta rumenila.

      Izbriši
  4. Imam ovu cetku i zadovoljna sam. Mnogo mi je bolja od obicne avon cetke za nanosenje pudera. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja generalno ne volim one klasične kistove za tekuće pudere, puno su mi draže bockalice i onaj tip buffing :)

      Izbriši
  5. Ja nameram da je naručim, jer volim bockalice, posebno kada sa njima nanosim rumenilo.

    OdgovoriIzbriši
  6. Telepatija: upravo gledam online katalog i pitam se da li se isplati! :)
    Jesi li prilikom pranja primjetila da ima ikakvog ispadanja ili da mijenja oblik kad se osuši nakon pranja? Svakakvih sam četkica imala, pa je ovo preventivno pitanje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristila sam je baš često u proteklih mjesec dana koliko je imam i niti jedna dlačica nije otpala. Moraš imati na umu da se može desiti da tvom primjerku otpadne pokoja dlačica, čak i ako ovom mom nije, jer ipak se radi o masovnoj proizvodnji. Desi se i kod skupljih kistova da pokoji primjerak podbaci i da ispadaju dlake. Ali držim fige da dobiješ jednako kvalitetnu bockalicu poput moje.
      Što se tiče mijenjanja oblika ovu svoju sam slikala nakon što sam je već 15 dana koristila a i danas, nakon mjesec dana izgleda isto. Nema mi naznaka da bi se oblik mogao mijenjati. To se češće dešava kod kistova od prirodne dlake.

      Izbriši
  7. Bas volim ovu cetku! Odlicna je :)

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Upravo sam i ja napisala recenzijiju ove cetke.:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, neka si, skroz je malo slika i recenzija :)

      Izbriši
  9. stvarno je povoljna cijena a i lijepo i skupo (da se tako izrazim) izgleda :)
    ja do sada nisam koristila bockalice, trenutno mi je došla RT bockalica pa ću prvo nju probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izgleda puno skuplje :) bockalice nisu ni moj omiljeni tip za nanošenje pudera, tu je buffing tip kista br. 1, ali prednost upravo ove bockalice je što se zbog veličine može koristiti za štošta :)

      Izbriši
  10. ako je budem naruciva narucicu je za rumenilo ili kuglice iz Avona,a za puder mi ne odg.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razumijem, bitno je da ako je već kupiš onda joj nađeš i namjenu :)

      Izbriši
  11. Danas mi je stigla, jedva cekam jutro da je isprobam! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti se dopasti, ali u jedno sam sigurna, a to je da ćeš joj sigurno naći neku namjenu, ako ti ne bude legla za puder :)

      Izbriši
  12. ja sam zahvaljujuci tebi u proslom katalogu i porucila ovaj Luxe penasti puder i bockalicu..ti si me nagovorila svojim postom ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelena nadam se da si zadovoljna, a čini mi se da jesi :) ako jesi drago mi je da sam te nagovorila :)

      Izbriši
    2. da,da prezadovoljna sam..narocito puderom,sad mi nije potreban uz njega nikakav u kamenu

      Izbriši
  13. Ja je koristim za konturu, kada želim suptilniju konturu na licu, sa nyx taupe rumenilom funkcioniše odlično :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnogo dobar prijedlog za korištenje ove bockalice, to još nisam probala, ali hoću :)

      Izbriši
  14. Ja boćkalice uglavnom koristim za blendovanje, na kraju kada zavšrim sve (puder, bronzer, hajlajter..) ja malo frlj frlj sa boćkalicom.. Mnogo mi se sviđa dizajn, izgleda skupo nekako.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš ni to nije loša ideja :) ma bitno da joj nađemo namjenu :)

      Izbriši
  15. Nedavno sam kupila kremasto rumenilo i baš mi je ružno nanositi ga prstima. Prvom prilikom ću naručiti ovu bockalicu

    OdgovoriIzbriši
  16. Mislila sam se oko nje,sad je sigurno da je naručujem :-)

    OdgovoriIzbriši
  17. Ja sam previše lijena za bockalice... :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)