Bourjois Rouge Edition Velvet (07-Nude-ist, 05-Ole Flamingo i 06-Pink Pong) - MAKEUP ARENA

1/22/2015

Bourjois Rouge Edition Velvet (07-Nude-ist, 05-Ole Flamingo i 06-Pink Pong)





Nakon što su se ovi ruževi pojavili na tržištu, ja sam se odmah zaletila i kupila dva. U stvari bilo je to ovako, htjela sam biti racionalna i kupiti samo jedan te sam na kasi završila samo sa ovim nude, no još isti dan sam se vratila po ovaj u sredini jer eto baš takvih nijansi nemam :) a treći im se pridružio na Bourjois Blogger Party-ju o kojem sam vam pisala OVDJE i moram reći da mi nije jasno zašto i njega nisam kupila u toj prvoj navali na ove ljepote.

Dakle, dolaze u plastičnoj ambalaži gdje je donji dio od prozirne plastike i vidi se boja koja ispunjava unutrašnjost ambalaže, dok su poklopac napravili od plastike jednake boje kao i boja ruža. Nanosi se aplikatorom, što je u biti jedan od dva načina na koji se ovaj tip ruža može nanijeti, drugi je da bude četkica. Meni je upravo ovaj tip aplikatora draži i sa takvim jednostavnije nanosim proizvod. Aplikator je lagano zakrivljen što mu automatski daje veću preciznost jer ga možemo okrenuti da bude zakrivljen prema nama pa tako koristimo "špic" koji je precizniji i omogućava da se usne dobro oiviče. Ako ga okrenemo da je "špic" prema vani onda time brže i bolje popunjavamo ostatak usana. Ambalaža se čvrsto zatvara te čujem klik kada stegnem do kraja, što mi obećava da je čvrsto stegnut.

Miris ovog ruža je nešto o čemu se dosta polemiše, jedima smeta, drugima ne. Ja ga osjetim, ali ne mogu reći da mi smeta i taj miris koji osjetim zaista ne traje dugo. Ali ok, prihvatam da nekom može smetati ali meni ne :) Meni su važnije njegove pozitivne karakteristike :)

Kad ga tek nanesem izuzetno je kremast, aplikator bukvalno klizi po usnama i s obzirom da se ne suši jako brzo ostavlja mi dovoljno vremena da se potrudim da ga nanesem precizno. Nakon što se posuši postane mat, ali ne apsolutni mat, nego na usnama ostane nekako kremasto mat, ono što se zove baršunasto mat. Dobra strana mu je što se ne skuplja u unutarnjem dijelu usana što se zna desiti sa nekim mat ruževima te je zbilja postojan na usnama kroz duži vremenski period. Navodi se da traje i do 24h, ja ga nisam testirala toliko dugo, ali prošao je test od 6-7 sati i ponosno ostao na usnama. Pigmentacija im je, ne odlična, nego fenomenalna, što se posebno primijeti kod ovih fuksijastih nijansi.

Ako smijem primijetiti, od svih mat ruževa koje imam, ovi najmanje isušuju usne. Vjerujem da je za to zaslužna njima svojstvena, a poprilično neuobičajena kremasta konzistencija koja karakterizira ovaj tekući mat ruž. Preporučujem, ako već niste, da se uputite u DM i isprobajte testere, pa ćete znati o čemu pričam :)

Ruževi su zaštićeni naljepnicom a ja to volim, bitno mi je da znam da ruž prije mene nije otvaran.

U samu ambalažu je smješteno 6.7 ml za koju treba odvojiti 20-ak KM, no vrlo često se mogu uhvatiti na sniženju. Ruž je preporučljivo potrošiti unutar 12 mjeseci no znamo da je to vrlo često samo zaštita proizvođača za koju on garantira da će ostati u nepromijenjenom obliku, u praksi se ruž može koristiti i znatno duže.


07 - Nude-ist


Ova nijansa je nude, kako joj uostalom i naziv kaže, ali u sebi ima nešto roskaste i crvenkaste koja joj daje apsolutno prekrasnu nude nijansu i mislim da ne postoji dan da sam ruž nosila a da nisam bila upitana koji je to ruž :)

05 - Ole Flamingo



Ova nijansa je bila najteža za uhvatiti realan prikaz i pokunjeno izjavljujem da nisam uspjela da uhvatim njenu stvarnu ljepotu. Boja je više pink nego što to ijedna fotka može iznijeti, dok na njima prosto više vuče na crveno. Radi se o toplijoj, tamnijoj rozoj boji.


06 Pink Pong



Ovu nijansu bih nazvala hot pink, ali dodala bih joj i hladna hot pink, ako to ima smisla. Kad kažem hot pink mislim na drečavu, jarku pink koja je izuzetno hladnog podtona. U sebi vjerovatno sadrži dobar dio plave boje koji joj je podario ovu hladnoću.





G-D: 06 Pink Pong, 05 Ole Flamingo!, 07 - Nude-ist


06 Pink Pong





05 Ole Flamingo!




07 - Nude-ist



Ovi ruževi se trenutno mogu kupiti u 8-9 nijansi (provjeriću ovo još pa ispraviti ako bude nekih izmjena) a vidim da se na TV reklamiraju da su nove nijanse stigle u Hrvatsku pa se nadam da će uskoro stići i kod nas, ako već nisu.

Da li ste ih već isprobale i ako da koja vam je omiljena nijansa?



Broj komentara: 45:

  1. Ja sam dosla na post samo da opet gledam slike kako si lijepa :D fakat ti kosa izgleda fenomenalno, i po mom misljenju ti nude-ist najbolje stoji. Ja u principu ne volim ruzeve u ovoj formi, ali nude-ist moram imati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga moja Dž, eto učim se primiti kompliment ;) Šiške narasle pa se frizura napokon može dovesti u red :)
      Iako sam daleko od toga da postanem žena koja voli nude nijanse, ovo je zbilja jedna savršena nude nijansa, tj. jedna od rijetkih za koju i sama mogu reći da mi stoji :)

      Izbriši
  2. Imam peticu i super mi je. Dobro si me podsjetila da je češće nosim, ovako mi džaba stoji, grehota! Moram potpisati i Dženanin komentar!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste grehota da stoji, vadi je iz ladice ili nesesera, gdje god da si je smjestila :) Hvala i tebi Jasenka :)

      Izbriši
  3. Ping pong ti savršeno stoji, tako ti osveži lice, iako znam da je Flamingo tvoja boja :) Za sebe ću izabrati Nudist :D
    A, da, moram da pohvalim novu frizuru kada već nisam na fb-u, divno ti stoje šiške i razdeljak ovako, sa strane :) Lidija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Malo promjene je uvijek dobrodošlo.
      Iskreno, sve su ovo moje boje, samo ovisi o trenutnom raspoloženju. Nekad mi se nose jarke boje, nekad neutralnije, nekad crvene. Vidiš uostalom i na blogu da zaista sve boje volim i nosim, iako je daleko od toga da mi sve stoje, ali vodim se time da nosim ono što želim :)

      Izbriši
  4. čekam da mi stigne flamborjouis ili tako nešto garant nisam dobro napisala :D a prekjučer kupim novi loreal freidu i zaključim da lagano postajem ovisnik :D jedva čekam probati ovaj :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je sigurno neki novi, nisam čula za taj naziv, ali vidjela sam na TV-u da su ove nove nijanse u nude tonovima. Ja sam se odgovorila od kupovine novih Loreal ruževa jer mi nijanse nisu bile neviđene, prekrasne su ali mi nisu must have.
      Btw dobro došla u red nas ovisnika ;)

      Izbriši
  5. Nude-ist kupujem cim bude neki popust skupi su a svi ih hvale nadam se da se necu razocarati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poprilično sam sigurna da nećeš, ali ipak prvo isprobaj, sreća pa postoje testeri :)

      Izbriši
  6. Nemam nijedan ruž iz ove linije. Kako ne volim sjajila, a ovi me ruževi podsjećaju na sjajila, nisam se odlučila na kupovinu. Međutim, nakon tvoje recenzije, ipak ću kupiti nijansu 07

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na sjajila podsjećaju samo zato jer im je ambalaža takva, ali vjeruj mi da se tu završava svaka sličnost :) Vjerujem da će ti se dopasti :)

      Izbriši
  7. Ole Falmingo i Ping pong su moje nijanse dok bih Nude-ist preskočila jer mi baš i ne stoje takve nijanse. Stvarno ti je lijepa kosa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj makar, ova nude je mnogo specifična, nije od onih koje ispiru :)

      Izbriši
  8. Nude-ista mjerkam danima :-) odmah sam primijetila frizuru, bas ti lijepo stoji a jesi li I boju malo mijenjala?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ga nisam mjerkala danima nego sam ga odmah zgrabila, nekako mi je baš na prvu bio "moja nude boja" i sreća tako je i bilo :)
      Hvala, nisam mijenjala boju kose, nisam se čak ni šišala, samo sam šiške pomjerila u stranu :) ovdje sam svježe ofarbana, uvijek na početku bude ovako malo sivkasta, poslije se ispere :/

      Izbriši
  9. Nude-ist mi je najljepši <3 i po swatchu i na tvojim usnama :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Jes vala, obožavam ove ruževe! Imam Pink pong i jedan od ovih novih koji su kod nas stigli (broj 10, apsolutno prekrasna roskasta nijansa), a i ovaj Nudeist mi je vrlo privlačan. :)
    Sviđa mi se to što nisu totalno mat i suhi jer takve ne volim, ovo je baš optimalna tekstura!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš tako, nisu presuhi ali su dovoljno suhi da opstaju dugo na usnama, krasni su baš :)

      Izbriši
  11. Mislim da mi treba Nude-ist iako mi uzasno smrde. Prelijepa je nijansa, a nos mi je svakako zacepljen haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda ti neće smetati haha
      Ja stvarno ne vidim da miris može baš tako jako smetati, ali ok :)

      Izbriši
  12. Ovaj pink ti savrseno stoji, a i nova frizura je odlicna :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Znam da nije direktno vezano za ovaj post,ali bih da te pitam da li ima (na nasem trzistu) neka paleta ili pojedinacne sjene koje bi mogle posluziti za konturiranje lica?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav, ovako bilo koje mat sjenilo koje nađeš a da je smeđe i mrvicu vuče na sivo i naravno da nije previše tamno ti može poslužiti za konturiranje. Paleta koliko ja znam, ne postoji, ali ima NYX duo za konturiranje koji bi ti mogao pomoći. LP

      Izbriši
    2. U redu. Hvala puno :*

      Izbriši
  14. Ja sam pre neki dan dobila jedan na poklon, u nijansi 10, koja je jako slična sa tvojim nudićem. Inače, izbor nijansi ti je super i najviše mi se dopada Pink Pong (u poslednje vr sam luda za tim pink-ciklama bojama :D) Jako mi se dopada osećaj koji ostaje po nanošenju, kao pliš. Što se mirisa tiče- slažem se s tobom, malo je specifičan, mami se ne dopada ali meni ne smeta :). Boje su jako lepe i trajnost im je ok.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Te nijanse kod nas još nema, ali vjerujem da će stići :) Bukvalno je najugodniji mat ruž koji sam do sada probala. Kad su ruževi tek izašli i kad sam čitala da su se cure zgražale nad mirisom mislila sam da će to biti neki pravi smrad, ali na kraju se ispostavilo da mi ni malo ne smeta, tako da, i miris je jedna od stvari o kojima se ne raspravlja :)

      Izbriši
  15. Vidim da su svi poludili za nude...definitivno sutra ga idem pogledat ...

    Nikolina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ga ideš pogledati nećeš otići bez njega :)

      Izbriši
    2. Uzela sam ipak broj 11 :-) odlicna trajnost ,zadovoljna sam

      Izbriši
    3. Znala sam da ćeš morati da kupiš jedan :) Kod nas još uvijek nisu stigle te nove nijanse a vidjela sam da su krasne :)

      Izbriši
  16. Bacaš me u trošak, prekrasni su !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelena znam da ti je trajnost bitna, pogotovo za nastupe, jedan ovakav ti zaista treba :)

      Izbriši
    2. Wow, nisam znala da si primjetila slike s plesa hihihihi :D u pravu si, potpuno, ali se problem zaustaviti samo na jednom :D

      Izbriši
  17. Odlicno ti stoje oba! I moram primijetiti kako ti je puno puno ljepse kad nema crne olovke na waterlineu, bas ti nekako otvori oci :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, samo nisu dva nego tri ruža, istina dvije nijanse su slične :) Vezano za olovku, znam da se nekima ne dopada, nekima se dopada, tako je to u svemu u životu, nikad se ne može naići na potpuno odobrenje. Meni se recimo nekad dopada, nekad ne, ovisno kakvu ostalu šminku nosim :) no svejedno hvala ti na komentaru i svome mišljenju. Lijep pozdrav :)

      Izbriši
  18. Dugo ih mjerkam, ali sam do sada uvijek preskakala jer sam čula da isušuju, ali kako tvojim recenzijama uistinu vjerujem i nikada do sada me nisu iznevjerile, morat ću ih isprobati, ova nijansa pink pong mi je prekrasna, baš osvježi lice :-) Prema tvom mišljenju kakvi su u usporedbi sa spomenutim lorealovim ruževima što se tiče osjećaja na usnama i trajnosti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na povjerenju. Mat ruževi jesu suhi na usnama pa imamo dojam da isušuju usne, ali kako sam i napisala u postu ovo su najugodniji mati ruževi :) Spomenute Loreal ruževe nisam probla, sram da me bude :)

      Izbriši
  19. Nudeist je moja velika ljubav :) nije mi jasno zasto ljudi stalno govore da isusuju usne, mislim da je jedna stvar kad od proizvoda usne postanu isusene, a druga stvar sto je mat finiš takav da je naravno suh i nerazmaziv po usnama - ovdje kod njih je stvar u ovom drugom i slazem se s tobom, od svih mat ruzeva, ovi jos i najmanje daju tu suhoću :) a normalno da nisu kao labelo ako su bez sjaja, jel. :D
    Lijepo ti stoje, najljepse mi na tebi izgleda Pink Pong :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S pravom ti je ljubav. Pratila sam ovaj tvoj 12-o dnevni maratom i vidim da i ti mnogo voliš Bourjois :)
      Slažem se da se miješaju pojmovi ali s druge strane možda nekome zaista i isušuje usne, ali meni ne, jer inače nemam problematične usne i rijetko kad i ispucaju.
      Hvala :)

      Izbriši
  20. Iz ove ekipe, najviše mi se dopada nude-ist :))

    OdgovoriIzbriši
  21. Sve nijanse ti divno stoje :) ja imam nijansu Frambourjoise kojom sam oduševljena, blago rečeno, ali istovremeno jako razočarana koliko mi strašno isuši usne, doslovno me bole usne nakon njega :( ali svejedno ne odustajem, njegujem ih tokom noći da bi mogle da izdrže tokom dana ovaj ruž ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)