L'Occitane setovi: Arlessienne i kreme za ruke, recenzija - MAKEUP ARENA

1/08/2015

L'Occitane setovi: Arlessienne i kreme za ruke, recenzija





Kolekcija Arlésienne je predstavljena krajem prošle godine na eventu organiziranom u Sarajevu, kojem na žalost nisam prisustvovala, ali mi se ipak ukazala prilika da isprobam nekoliko proizvoda.

"Kolekcija je obilježena ženom iz Arlesa, koja je odvažna i milostiva te obuhvata sve ljepote Provanse. Nedostižna i atraktivna ona ostavlja mirisni trag koji pršti od boja i života, koji se zadržava gdje god se pojavi. L'Occitane slavi ljepotu i profinjenost ove kultne žene sa kolekcijom Arlésienne uz najnoviji miris u kolekciji koju prati suptilan buket ruža za njenu gracioznost, slatka ljubičica za misterioznost i šafran za njen temperament. Ruža iz Grasa, slatka ljubičica i šafran iz Provanse dolaze zajedno u cvijetnoj fuziji koja otkriva neočekivana sjedinjenja. U Arlésienne kolekciji miris dočarava žena Arlesa koja je puna misterije, ljepote i gracioznosti."

POKLON SET ARLESIENNE
39 KM


Sam set sadrži EDT vodu u količini od 7.5 ml i balzam u boji, te su oboje spakirani u mekani pamučni neseser u boji ambalaže. Isti je obavijen zlatnom vrpcom a zlatna boja ujedno prati i samu ambalažu te je zaslužna za sjajni print koji krasi oba proizvoda. Jednostavno nepogrešiva kombinacija boja i istinski efektna.

EAU DE TOILETTE


Iako je ovo mini izdanje bočice od 7.5 ml, moram reći da me potpuno oduševilo. Vidjela sam na netu kako izgleda i velika bočica i mogu samo zamisliti da je uživo još i ljepša, mada ruku na srce ni ovoj minijaturnoj nemam zamjerke i fenomenalna mi je za nositi u neseseru za eventualne popravke u toku dana. Bočica je staklena a poklopac je metalni roskasto zlatne boje i otvara-zatvara se na odvrtanje-zavrtanje. Otvor je širi te je potrebno paziti da ne izađe veća količina (od potrebne) ovog mirisnog luksuza. Sam miris bih opisala kao cvjetni, senzualan. Gornje note su cvijet šafrana uz prisustvo mandarine. Srce mirisa su zauzeli prekrasan miris ruže uz doprinos đurđevka, dok je baza tj. donja nota rezervirana za ljubičicu koju vjerno prati miris sandalovine i  tonka zrna.

Ako ste i na momenat pomislile da miris ruže iz srca mirisa podsjeća na onaj starinski miris ruže koji i sama obavezno vežem uz pojam "miris ruže" onda ste vjerovatno krivo procijenili. Miris je izuzetno lijepo ukombiniran pomenutim sastojcima te ruža nije dominantna nego je sjedinjena sa drugim mirisima u savršenom obliku.



BALZAM ZA USNE


Balzam je smješten u tubicu sa otvorom koji ima kosi završetak namjenjen za perfektno nanošenje na usne. S obzirom da je otvor dosta uzak ne postoji vjerovatnoća da će izaći više od potrebnog proizvoda, osim ako ne pritisnete prejako, no sigurna sam da ćete, baš poput mene, biti veoma pažljive :)

Boja balzama je roskasto-breskvasta no na usnama je ona veoma decentna i daje suptilan sjaj. Ono što mi se posebno dopada je činjenica da ne lijepi usne. Miris nije jak, te ni na koji način ne smeta dok balzam nosim na usnama. Balzam je tekuće forme te gotovo se može reći da se radi o sjajilu sa njegujućim svojstvima. Kod takve vrste proizvoda je veoma bitno da se ne prelijeva preko ruba usana što zna izgledati neuredno, pa je na tom polju odnijeo veliki plus. U više navrata sam isticala da moje usne nisu suhe, te ne znam kako bi radio na oporavljanju usana koje to jesu no ono što mogu istaknuti je da odlično radi na zaštiti usana. Hladno vrijeme i vjetar su veliki neprijatelji kože generalno, pa tako i usana. U posljednje vrijeme mi se zna desiti da izađem iz stana bez ruža ali je balzam obavezan i primijetila sam da su mi usne ostale u odličnom stanju u periodu kada sam nosila ovaj balzam.




POKLON SET KREMA ZA RUKU
42 KM

U sklopu novogodišnjih poklon setova koje ste mogle pogledati OVDJE nalazio se i ovaj prekrasan set u koji je smešten jedan od najpoznatijih proizvoda L'Occitane en Povence.


Prvo sam vam htjela pokazati da su sve tri iste gustine i boje, te je miris jedino po čemu se razlikuju, ako zanemarim manje razlike u sastojcima što ćete moći vidjeti na slikama.



Krećem sa činjenicama koje su zajedničke za kreme a s obzirom da su mirisi različiti, to ću pisati zasebno, za svaku kremu. Dakle već na gornjoj fotografiji vidimo da su iste gustine, bogate teksture i da su sve tri bijele boje. Smještene su u identičnu ambalažu različitih boja, tako primijetimo da je vanilija ambalaža žute boje, ruža crvene a citrusna zelene. Sama tubica je mekana i ima otvor kroz koji se vrlo lako može istisnuti željena količina kreme. Potrebna je količina zrna graška za potpuno mazanje ruku koje zaista iste sekunde postaju osjetno mekše, mirisne i istinski zaštićene. Brzo se upija, ne ostavlja ruke masnim. Mazanjem na duže staze koža postaje super mekana. Ovo je jedina krema koja moje suhe ruke zaista dovede u odlično stanje i imam potpuno povjerenje u nju kad je riječ o njezi, zaštiti a bome imaju i odlično odabrane mirise.

Karite maslac je jedan od najboljih sastojaka u njezi veoma suhe kože, a kad vidimo da je u ovim kremama zastupljen sa 20% jasno nam je da se radi o proizvodu čiji su sastojci pomno birani za zaštitu ruku, posebno sada u zimsko doba, kada je koža ruku izložena hladnoći i vjetru, jer sigurna sam da mnoge od vas nisu redovne u nošenju rukavica, baš kao što ni sama nisam (sramim se priznati). Osim karite maslaca u sastavu nalazimo i kokosovo ulje, suncokretovo ulje, glicerin te biljne ekstrakte.

VANILA BOUQUET


Kako i samo ime kaže, miris vanilije je glavna nota, no nije opor miris vanilije kakav kod nekih proizvoda može biti nego je nekako svjež, kao da je pomiješan sa mirisom svježeg buketa cvijeća i potpuno spada u grupu onih koje bih po cijeli dan njuškala jer ih se ne mogu zasititi.


DELIGHTFUL ROSE


Miris ruže je baš onako svjež, čist, cvijetni, nema drugih primjesa. Jednako kao i prethodni spada u mirise koji mi se dopadaju te bi i njega mogla stalno mirisati. 


ZESTY LIME


U zelenoj tubici je smještena krema potpuno čistog, osvježavajućeg citrusnog mirisa. Slagala bih kad bi rekla da mi se i on ne dopada. Zaista je svaki miris krasan na svoj način.


Sva tri mirisa su na rukama poprilično trajna te i poslije određenog vremena ih osjetim.

Za kraju ću vam reći da ako kojim slučajem niste isprobali L'Occitane kreme za ruke da dodatkom karite maslaca da to hitno želite ispraviti jer sam uvjerenja da ne postoji krema za ruke koja tako dobro štiti i njeguje kožu a plus ova količina od 30 ml je zgodna za nositi u džepu ili torbi i jako se sporo troši. Meni je u naviku ušlo, zadnja stvar pred spavanje i pred svaki izlazak vani na hladnoću, ide mazanje ruku ovom kremom i ne nailazim apsolutno na nikakve probleme sa suhoćom kože ruku.

Ova krema već odavno postoji u svom orginalnom obliku i ja sam ranije samo nju koristila, no nikakve razlike, osim mirisa, nisam uočila.

Da li ste probale već kultnu L'Occitane kremu sa 20% dodatka karite maslaca?


PR proizvodi

Broj komentara: 16:

  1. Imam normalnu kožu ruku, ali zbog konstantnog rada sa bojama, glinom i ostalim umjetničkim materijalima moram ruke često prati, da bih ih zaštitila od isušivanja. Ne postoji krema koju nisam probala, ali nijedna se ne može porediti sa L'Occitane kremama. Obzirom da ih često koristim, tubice brzo trošim pa mi novčanik plače, zato uvijek čekam sniženja da bih kupila više krema. Ovi setovi su zakon!

    OdgovoriIzbriši
  2. Probala sam već sigurno desetak verzija L'Occitanove kreme za ruke, možda i više. Stvarno ih obožavam, među najboljima su na tržištu. <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Kako su lijepi svi proizvodi! Posebno bih voljela probati kremice, već sam umorna od masnih, sporoupijajućih krema koje nemaju nikakav njegujuć efekt. Ove mi djeluju baš fancy. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prelijepi proizvodi… Ako želiš kremu koja se brzo upija i ne ostavlja masan sloj to je onda sigurno ova :)

      Izbriši
  4. Kultnu sam probala i obožavam je! Ove druge,mirisne inačice mi ipak nikada nisu toliko dobre. I ja sam dobila jedan set za Božić pa ga namjeravam recenzirati, također Arlessienne...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jel ti ne odgovaraju zbog mirisa ili? Meni je miris jedino što ih razlikuje. Koji set, kad će recenzija? :)

      Izbriši
    2. Mirisi više manje, ali nekako mi nisu jednako meke teksture i hranjive. Kad nanosim tu s bademom sam ono totalno "in heaven", ruke mi se osjećaju ko' da su na godišnjem..., a i taj mi je miris prediiivan. Set je maleni u limenoj kutijici. Jedan dio si pokrila, ali ja ga još nisam isprobala jer mi je toliko sladak da mi ga je žao otvarati... :) Moram ga poslikati pa je nastradao. ;)

      Izbriši
    3. Meni se čini kao da si ti previše luda za orginalnom verzijom i ovim novim ne želiš ni dati šansu ;)

      Izbriši
  5. Obožavam L`Occitane proizvode! Kreme za ruke još nisam isprobala, ali njihove mirise ruže jesam i jako su fini

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvom prilikom isprobaj i kreme, mogle bi ti se dopasti :)

      Izbriši
  6. Jooj ove kremice za ruke sam kupila nedavno u mulleru...i savrseneee su

    Nikolina

    OdgovoriIzbriši
  7. Njihove kreme za ruke su stvarno super, nisam ih koristila sad već dugo. Ali znale su mi trajati stoljećima, vrlo su razmazive i super njeguju :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)