Golden Rose Eyebrow Powder - sve nijanse - MAKEUP ARENA

2/03/2015

Golden Rose Eyebrow Powder - sve nijanse






Golden Rose je kozmetički brand koji konstantno radi na proširenju asortimana, prateći trendove u svijetu kozmetike. Kako se u posljednje vijeme dosta populariziralo mekše iscrtavanje obrva koje podrazumijeva da se obrve popunjavaju sjenilima, tako su u GR-u slijedili trend i izbacili proizvod u čak 7 nijansi te sam gotovo sigurna da se među ponuđenim može pronaći nijansa za sve boje obrva. U stvari nisu mislili na crvenokose mada možda ova prva nijansa prođe i kod njih.


Ambalaža je veoma jednostavna, kakva i treba da bude, crna plastika, mat, sa zlatnim natpisom branda i tipa proizvoda, te "prozor" na vrhu nam odaje uvid u nijansu unutra.


Sve je to smješteno u kartonsku kutiju. Sam proizvod ima 2.5 grama te se može kupiti po cijeni 3-4 KM. Unutar kartonske kutije ćemo pronaći i malenu četkicu za nanošenje, koja nije najbolje rješenje ali može poslužiti kao prva pomoć pri popunjavanju obrva.

Osim za obrve proizvod se može korisiti i kao sjenilo, te u slučaju da pogriješite nijansu pri kupovini neće morati sjediti u nekoj ladici zaboravljen.



Sjenila su izuzetno pigmentirana, pa je potrebno lagano uroniti kistić za definiranje obrva, da pokupim dovoljno boje za popuniti cijelu obrvu. Mada ja uvijek uronim kist još koji put da pojačam boju na dijelovima gdje mi nema obrva. Osim izuzetnom pigmentacijom, proizvod se može pohvaliti i postojanošću pa se ne moram brinuti da će skliznuti sa obrva tokom dana i potpuno se mogu osloniti u to da će ostati na mjestu. Također nisam primijetila da se preslikava ako bih se na nešto ili nekoga prislonila.

Na obrvama izgledaju prirodnije od olovaka ili gelova za obrve, posebno ako koristimo kombinaciju tamnijeg i svjetlijeg sjenila, te naravno ako pogodimo dobru nijansu.

Kao manju zamjerku ću navesti da se sjenila truse, ali se problem lako riješi tako što otresem kist prije nego ga primaknem obrvama. Također ambalaža se malo teže otvara pa je potrebno paziti na nokte :)

Swatcheve sam napravila i na ruci, čisto radi toga da probate ocijeniti podton nijanse, koji ću ja malo niže i opisati.

L-D: 101-107


Topla, svjetlije do srednje smeđa nijansa.






Taupe, najsvjetlija nijansa.





Topla, srednje smeđa nijansa.






Sivkasto srednje smeđa nijansa, hladnijeg podtona.





Srednje smeđa ka tamno smeđoj, neutralnog podtona.





Tamno smeđa nijansa, neutralnog podtona.






Tamno smeđa ka crnoj, neutralnog podtona.




Za kraj sam ostavila jednu od kombinacija koju volim nositi a to je 106 + 102, gdje nijansom 106 idem uz gornji i donji obrub trepavica pa onda ostatak popunim svijetlim sjenilom 102.



Još jedan usporedni pregled nijansi:





Sve u svemu sjenila su pigmentirana, jako jednostavno se apliciraju, postoji veliki raspon nijansi i ne spadaju u toku dana. Naravno nisu vodootporna kao neki drugi proizvodi namijenjeni za obrve ali će se zadržati na njima tokom dana. Ja ih imam već nekoliko mjeseci i veoma sam zadovoljna i jedini razlog što nisam prije pisala o njima je to da su male količine stigle u BiH, rasprodale su se u kratkom periodu i onda ih dugo nije bilo u ponudi, pa mi nije bilo smisla da ih spominjem. Rečeno mi je da stižu u BiH u narednih par dana pa sam smarala da je pravo vrijeme da vas upoznam sa ovim proizvodom. Kako sam čula nisu dostupni ni u Hrvatskoj ali s obzirom da je isti distributer za obje zemlje vjerujem da i u Hrvatsku stižu uskoro. U Srbiji su, koliko čujem, na sreću, kontinuirano dostupni :)

Koji je vaš omiljeni način popunjavanja obrva? Da li su to olovke ili sjenila ili možda nešto treće? Da li imate namjeru isprobati ovaj proizvod?




Broj komentara: 50:

  1. Svaka čast na detaljnoj recenziji (slikama), izgledaju dobro i primamljivo. Sigurno ću probati 104 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala I. :) Nekako mi najbolje kad ih ovako stavim jedne do drugih, tako se najbolje vidi koliko su neke slične tj. različite :)

      Izbriši
    2. Svaka čast na trudu i svemu, odlican post i bas ova posljednja slika sa svim bojama za porđenje - savršena :) i hvala ti :) i tako mi je drago da neko napokon ima i skoro crnu sjenu za obrve da mogu kupiti kad/ako se vratim u crnu :)

      Izbriši
  2. Ja sam jednom navratila, nije bilo nijanse koju sam tražila (više se ne sjećam ni koja je to) i onda sasvim zaboravila na ove divotice! Jako mi se sviđaju 102, 104 i 106.. moram i njih dodati na listu želja :) Sve pohvale za slike, puno si mi pomogla da se odlučim za nijanse!

    OdgovoriIzbriši
  3. Najviše mi se sviđa 105 i mislim da ću je prvom prilikom kupiti i isprobati jer općenito volim Golden Rose kozmetiku ;)) a inače koristim she olovku 02 za obrve

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlicno izgledaju sve nijanse, a posebno ova 102 (taupe) koja bi se mozda mogla koristiti i za konturisanje lica...maybe?... :)

    OdgovoriIzbriši
  5. 102 mi se najvise dopada i pogledacu je sigurno! :) Detaljna recenzija, kao i uvek :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je 102 glavna, uz nju još koristim nekad 106 a nekad 105 :) Hvala :)

      Izbriši
  6. Odlična recenzija, nisam ni znala da imaju u ponudi senke za obrve. Obavezno ću da pogledam. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Baš ću ih potražiti i uzeti. Do sad sam samo olovke koristila ali mislim da ću početi i senke. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh ja mnogo više volim sjenila, ali zaista mora biti fino pigmentirano, u suprotnom efekat i nije baš nešto dobar.

      Izbriši
  8. Sjajan post! Dopadaju mi se, sigurno ci isprobati par, zezalica za obrve nikad dosta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, sreća je pa ove zezalice i nisu skupe pa svakako isprobaj :)

      Izbriši
  9. Voljela bih da probam, ako ništa drugo kao sjenila :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja sam ih trazila prije nekoliko dana i nije bilo, bas se radujem sto ce stici ovih dana, mislila sam da ih necu naci kao ni valvet matte 23 koji trazim vec 2 mjeseca :) Sve pohvale za recenziju i ulozeni trud :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I velvet matte 23 koji je rasprodan već mjesecima stiže zajedno sa sjenilima, napokon :) Hvala puno :)

      Izbriši
  11. Odličan post, svaka ti čast! Ja koristim olovku, ali možda jednog dana probam i sa sjenilima i drago mi je znati da GR ima ovakvu ponudu sjenila. Doći će valjda i u Rvacku pa ću moći isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Josipa :) Probaj i sjenila obavezno, iznenadićeš se koliko je lakše ako je sjenilo dobro i ako imaš odgovarajući kistić :)

      Izbriši
  12. Ova usporedna slika je vrh :)
    Svaka čast,ma ja sam smotana,kosa mi čudne boje,muku mučim s proizvodima za obrve :/
    Ali kad bi svi pisali ovako detaljne recenzije bilo bi mi lakše :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno :) sreća je pa je zaista pokriven širok raspon boja pa možda nađeš nešto i za sebe :)

      Izbriši
  13. super recenzija, jako lijepo izgledaju, cijena je odlična, samo šteta šta nemaju moju nijansu :/ teško nama crvendaćima :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Zaista u kozmetičkoj industriji ne misle puno na crvenokose pa ste često ostavljeni da se snalazite kako znate i umijete...

      Izbriši
  14. Odličan post, posebno pohvaljujem to što si stavila sve slike jednu do druge tako da možemo usporediti nijanse. :)
    Baš sam se naložila na ove proizvode :D Kako šminkam i druge, a ovo su divne neutralne nijanse koje mogu poslužiti i kao sjenila, a neke i za konturiranje - moj je zaključak da ih želim sve! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Ma prije nego ću objaviti pregledam post i vidim nešto mi to sve nepregledno i u sekundi skontam da ih rezimiram :)
      Šteta da nisu napravili neke paletice jer nekako ovako previše ovih mono sjenila ti može biti naporno za kit...

      Izbriši
  15. Wow odlicno! Pa zasto js ovo nisam probala! A koristim za obrve najvise senke. Ovo sledece kupujem!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa nije se puno pričalo o ovim proizvodima pa zato i nisi znala za njih :)

      Izbriši
  16. Inace najcesce obrve popunjavam senkama, a za ove nisam ni znala i bas super sto si o njima pisala. Dugo koristim Essence set za obrve, ali u poslednje vreme sam malo eksperimentisama sa olovkama, markerima i sl, i naravno vratila se senkama.
    Super post, odlicno si prikazala nijanse. Nisam sigurna, ali mislim da cu probati ovu najtamniju, jer sam se nedavno ofarbala skoro u crno, ali se plasim da mi ne bude bas tamno. Meni se najvise dopada ova tvoja poslednja kombinacija i milsim da bi i meni tako nesto odgovaralo ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda obrati pažnju na njih :) i meni se čini da bi ti ova najtamnija odgovarala, a ako ti se dopada da obrve budu malo svjetlije na početku, onda je kombinacija tamne i svijetle ona dobitna kombinacija :) i hvala ti :)

      Izbriši
  17. nedavno sam kupila na tvoju preporuku borjois olovku za obrve i jako sam zadovoljna,morat cu isprobati i ova sijenila cim dodu kod nas

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se dopada. Ja u biti koristim i olovke i gel i sjenila, to je samo pitanje momenta. U biti mi je najvažnije da je proizvod kvalitetan u kojem god obliku da je :)

      Izbriši
  18. Odlična recenzija! Imam jednu GR senku koju koristi za obrve, ali u principu je to standardna senka iz mat linije, nije baš za obrve. Od ovih mi se čini da bi mi 104 mogla odgovarati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Znam koje je to sjenilo jer dosta cura ga koristi za obrve… I meni se čini da bi 104 bio super odabir za tebe :)

      Izbriši
  19. Nikad nisam koristila niti jedne sjene za obrve... probala sam davno essence i nije mi se svidio efekt... vjerna sam olovci za obrve... ali ovdje vidim 2 nijanse koje bi bile odlične za mene... tako da planiram probati definitivno! :D

    Evo sada ću ti komentarisati javno, jer sam jučer napravila blog i prvi post je tu... pa navrati da se družimo skupa! :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam nikad probala to Essence sjenilo pa ne znam šta da ti kažem za njega ali ti preporučujem da isprobaš GR sjenila kad budeš imala priliku jer se radi o izuzetno pigmentiranom proizvodu koji se nanosi s lakoćom.

      Sretno u bloganju :) Navratiću :)

      Izbriši
  20. Odgovori
    1. Možda su i došla jer kod nas jesu prije par dana, provjeri :)

      Izbriši
  21. Super koristan post! :) Vidim da ima dosta hladnijih, ashy nijansi što je stvarno odlično, i rijetkost među cjenovno pristupačnijim brandovima. <3 :)

    OdgovoriIzbriši
  22. Da, da, ima dosta hladnijih nijansi, što je velika prednost :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Zahvaljujuci divnoj zeni imam svoj primjerak koji obozavam! :)

    OdgovoriIzbriši
  24. Divno radite sve recenzije toliko detaljno da sa uzivanjem citam i potpuno vam verujem :-) Mislim da cu za sebe uzeti nijansu broj 105 posto mi je kosa veoma tamna ali nije crna tamno tamno smedja.Mislite da ce odgovarati? :-) Puno pozdrava iz Novog Sada

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno, drago mi je da ti se dopadaju moje recenzije :)
      Mislim da bi 105 trebalo da ti odgovara, ali vjerujem da imaju testere pa ponesi neki kistić s kojim ćeš isprobati i vidjeti da li ti odgovara :) Lijep pozdrav

      Izbriši
  25. Da li si ih isprobala kao za konturisanje, i kako je to proslo?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Takodje bi mi znacilo ako znas cenu koja je bila u skorasnje vreme, kao i to da li ima da se kupi. Inace imas odlican blog, samo tako nastavi :D
      Pozdrav iz Srbije

      Izbriši
  26. Jedna od boljih recenzija koje sam procitala :). Svaka cast na trudu :)!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)