Real Techniques Nic's Picks set kistova - MAKEUP ARENA

2/28/2015

Real Techniques Nic's Picks set kistova




Nije tajna koliko volim kistove. Mislim da vam je to jasno i po broju postova koje sam objavila o njima a ima ih još dosta što čekaju svoj red, a ima i onih koji tek trebaju da mi stignu, kistovi u koje sam se zaljubila preko noći i našla dobru dušu da mi ih donese iz USA (pozdrav Adisa :-))  Ako ste i vi u grupi onih koje ih volite, predlažem da nastavite čitati jer ovaj set bi vas mogao zanimati.

Nikad se ne volim namjenom koju proizvođač odredi nekom kistu jer sam se i za njih, kao uostalom i za neke druge stvari, uvidjela da je to stvar osobnih preferenci i očekivanja. Dovoljno je da vidimo koliko ima različitih kistova za nanošenje npr. tekućih pudera, jedni hvale ove, drugi one i u biti i jedni i drugi su u pravu.  

Ovaj put nam iz proizvodnje sestara Chapman dolazi set koji je odabrala Nic, te je po tome i dobio ime Nic's Picks. Set sadrži 5 kistova od kojih su tri dostupna eksluzivno samo u ovom setu, a druga dva su već viđena u sklopu drugih setova.




Ono što je zajedničko svim kistovima je da su od umjetnih vlakana, da im za ova 4 mjeseca koliko ih imam prilikom pranja nije otpalo niti jedno jedino vlakno, nemaju apsolutno nikakav miris (čitaj smrad :)) te da su naizgled jako lijepi :) Po meni je velika prednost RT kistovima nad ostalim kistovima koje imam to što imaju ovaj metalni dio znatno duži, te se ne moramo posebno obazrivo ponašati prema njima prilikom pranja i voditi računa da slučajno je uđe voda u spoj koji između metalnog dijela i ostatka drške.

Cijena ovog seta je u UK 30 funti i ja iskrena da budem ne bih ga kupila u UK da ga nisam ugrabila na sniženju za 20 funti. Cijena na www.iherb.com je 30 dolara plus shipping je neka 4 dolara i to je otprilike isto kao i ovih 20 funti. Ako niste nikad naručivali sa iHerb-a, uvijek možete za prvu narudžbu koristiti moj kod QOF410, gdje za kupovine do 40 dolara dobijete posust od 5 dolara, te za kupovine preko 40 dolara dobijete popust od 10 dolara. Naravno ne morate koristiti moj kod, postoji još veliki broj kodova koje možete naći na internetu.



DUO FIBER FACE BRUSH


Ovdje se radi o kistu za koji nam je već po izgledu i veličini (a bome i nazivu) jasno da se radi o onome koji je namjenjen za lice. Može se koristiti za nanošenje tekućeg pudera, posebno ako volite laganije prekrivanje, te i za nanošenje pudera u prahu ili kamenu, pa čak i za rumenilo. Probala sam ga koristiti za sve navedeno i apsolutno je potpuno moguće. Za što ćete ga koristiti, ovisi o vama i vašim potrebama a ja ga uglavnom koristim za tekući puder onim danima kada želim laganije prekrivanje. Dovoljan mi je jedan stisak na pumpicu tekućeg i ovaj kist i prirodno prekrivanje je rezultat koji ću dobiti. Koristim ga sistemom "mazanja" što znači da ga umočim u puder i idem lijevo-desno. Nakon što puder nanesem na taj načim, još za kraj protrljam s njim po licu da puder što bolje stopim s licem.
Već sam ovaj kist recenzirala u sklopu OVOG seta i ono što ste mogle pročitati u toj recenziji da nisam bila baš baš impresionirana tim kistom, međutim uočila sam da nisu isti jer kist iz ovog seta je mnogo mekši i ne grebe me po licu, pa dolazim do toga da se kvalitet kista razlikuje od seta do seta, što nije baš dobro :/



Jasno vidimo koliko se razlikuju. A ono što ne vidite razjasniću vam ja :) sivi je dosta mekši, ni malo me ne grebe i ugodniji je za koristiti.





CHEEK BRUSH


Kist za obraze bi bio bukvalni prevod, a bome tako nekako mu dođe i namjena, jer se može koristiti za brozner, rumenilo pa čak i fiksiranje šminke ispod očiju ili aplikaciju nekog posvjetljavajućeg pudera na dijelu iznad jagodice. Za klasični sjajni higlighter bi bio prevelik. Meni se dopada i za nanošenje bronzera i rumenila, jer za oboje je zaista dobar. Radi se o malo čvršćem kistu te ako ste pristalica flafastijih kistova onda bi vam ovaj mogao biti neodgovarajući. Ja imam rumenila koja bolje rade sa mekšim kistovima (ne sa skroz mekanim, takve kistove nikako ne volim za rumenila jer se razmile svuda po licu) ali imam i ona koja su savršen spoj sa upravo jednim ovako črvršćim kistom.
Iako su mu dali namjenu samo za dio na obrazima ja sam se usudila isprobati ga i za nanošenje tekućeg pudera jer mi se izgledom učinio veoma sličan Expert kistu (ovaj je malo veći) i nisam se prevarila, sasvim lijepo nanosi tekući puder.



ANGLED SHADOW BRUSH


Još jedan višenamjenski kist, kao što je i svaki iz ovog seta :) Kistove od umjetnih vlakana ne volim koristiti za praškaste proizvode jer mi ne odgovaraju, pa sam ovom kistu našla odličnu namjenu za nanošenje kremastih sjenila. Dopada mi se jer ovim najvišim dijelom lako dopirem do unutarnjeg dijela oka. Osim za kremasta sjenila može se koristiti i za nanošenje korektora pa čak i tekućeg hajlajtera. Ovaj kist nije loš ali mi se najmanje dopada u cijelom ovom setu i najrjeđe ga koristim.


BASE EYESHADOW BRUSH


Iako drugačijeg oblika i ovaj je kist kao prethodno opisani, tj. koristim ga za potpuno istu namjenu (da ne ponavljam sve gore napisano) s tim da mi ovaj oblik bolje odgovara za nanošenje korektora, ali i baze za sjenila. Ovaj mi se također mnogo više dopada te ga češće koristim.



I on se razlikuje od onog koji već imam iz Starter Seta, pa vidimo da je dosta širi i ima jasnije definiran "špic". Čak mi je mekši. Mada mi u principu oba odgovaraju i oba koristim za nanošenje korektora na okoloočnom području.







EYELINER BRUSH


Ovaj kist mi nikako ne odgovara za namjenu koja mu je dodijeljena, nije dovoljno uzak te me grebucka u pokušaju nanošenja gel liner-a. Možda sam trebala još koji put da ga probam za tu namjenu prije nego je otpišem ali mi se jednostavno nije dalo zamarati kad imam druge kistove s kojima je jednostavnija aplikacija. Ali mi se zato dopao za popunjavanje obrva MAC pomadom, dovoljno je čvrst i precizan za tu namjenu. Također mi se dopao za razmazivanje olovke da donjem dijelu kapka. Ipak ga najčešće koristim za obrve jer mi tih kistova baš fali, s obzirom da nisam baš ažurna u pranju pa ih perem jednom u sedam dana, a svaki dan koristim drugi. Znamo da se kremasti proizvodi skore na kistovima i nemoguće ih je očistiti osim da ih operemo.



Da ih još jednom pogledamo ovako na okupu :)


Što reći na kraju a da već nisam osim da mi se generalno set dopada, često ga koristim ali definitivno nije must have ako već imate kistove za nabrojane namjene i ako niste, poput mene, okorjeli kistoljubac koji poželi imati svaki dobar kist koji postoji.

Da li imati ovaj set ili imate namjeru da ga nabavite? Koji je vaš omiljeni RT kist ili set?




Broj komentara: 8:

  1. Ovaj set je baš super i na iherb-u sam ga dugo gledala i stoji mi na wish listi tamo još uvijek :D Najdraži RT kist mi je expert face brush. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja zelim cheek brush, ostali su mi onako.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je najbolji i veoma funkcionalan. Možda ga stave u prodaju kao samostalni kist :)

      Izbriši
  3. Wow divni su. Nemam ni jedan od navedenih, ali mi se po slikama najviše sviđa cheeck brush! Super post :D
    http://www.itsmissivana.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Dopada mi se izgled, posebno cheek brush koji je funkcionalan i moze da se koristi i za rumenilo i za bronzer, kao i puder. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Imam ovaj set i dobar mi je :) Ali možda malo više koristim set sam's picks :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Sve osim poslednje deluju izuzetno praktično. Žeeeelim! :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)