Rimmel Lasting Finish 25hr podloga u kamenu - sve nijanse - MAKEUP ARENA

2/24/2015

Rimmel Lasting Finish 25hr podloga u kamenu - sve nijanse



Kada se na tržištu pojavi novitet i kada ga moje oči ugledaju, trebate samo vidjeti taj žar u njima, kao kada malo dijete ugleda novu igračku i zaboravi sve ostale koje ima i samo tu novu gleda, pipka i igra se sa njom. Nije bilo razlike ni sa ovim proizvodom, koji osim toga što je moja nova igračka, postao je moja nova omiljena igračka, koju koristim gotovo svakodnevno. Opet sam se odmah na početku odala i otkrila vam u kojem smjeru ide ova recenzija, ali ako vas zanima zašto mi se dopao, onda vam preporučujem da ostanete do kraja i pročitate moja iskustva s njim.


Ambalaža je plastična, poprilično jednostavna, no ono što ga odvaja od onih sličnih, je jarka crvena boja, metalizirana s vana, iznutra je mat crvene boje. Prozor kroz koji je vidljiv proizvod ima ispisane generalije o proizvodu i naziv branda, sve napravljeno crvenim i bijelim slovima. Sve onako jednostavno ali veoma skladno izgleda. Kad se otvori ambalaža, ispod samog proizvoda krije se pretinac u kojem je smještena lateks spužvica i ogledalce.


Puder dolazi u pet nijansi, koje ću vam u nastavku pokazati i opisati moj dojam istih. Preporučena cijena mu je 16.90 KM za 7 grama. Nakon prvog korištenja preporučljivo ga je iskoristiti unutar 24 mjeseca. 

Vjerovatno mnoge od vas već znaju za dosta hvaljenu tekuću verziju ovog pudera. Prvo je postojala ona u crnoj tubici, pa ju je zamijenila ona u staklenci sa pumpicom, koja je novija poboljšana verzija onog prvog. Ono što predstavlja ovaj puder je kruta verzija podloge za lice. Znamo da kameni puderi mogu biti presovana verzija fiksirajućih pudera u prahu, koji ne prekrivaju značajno, nego samo služe da pokupe višak sjaja sa lica i spriječe da tekući puder brzo sklizne s lica, a mogu biti i podloge u kamenu. Ovaj puder je obje verzije u jednom, može se nositi samostalno i kao puder s kojim ćemo fiksirati šminku i ja sam ga koristila na oba načina. Ono što sam primijetila je da se gotovo i ne trusi, što je bitno ponajviše zbog sporijeg trošenja proizvoda. Tekstura mu je pod prstima svilenkasta, glatka, gotovo kremasta.

Kao podlogu sam ga nanosila sljedećim redom, prvo moja krema za lica, što je nekad matirajuća, nekad hidratantna, ovisno o stanju kože, zatim bih stavila bazu za lice, korektor na okoloočni dio i na kraju ovaj kameni puder. Iako je lateks spužvica potpuno iskoristiva i može se njom nanijeti puder, ja bih ipak koristila kist za utrljavanje pudera (buffing kist a na gornjoj slici je kist iz Sephore), koji bih uronila u puder, pokupila potrebnu količinu (po potrebi otresla višak) i kružnim pokretima nanosila. Na mjestima gdje je potrebno jače prekrivanje bocnula bih još koji put, bez jačeg utrljavanja. Dobila bih srednje ka jačem prekrivanju, bez potrebe da stavljam previše slojeva. Sviđa mi se što imam dojam da ispuni pore i učini ih manjima i što mu je završnica mat. Sve mi koje imamo masnu kožu koju prate proširene pore, znamo da je mat završnica najbolja za nas jer pora koja je ispunjena sebumom djeluje barem 2x veća nego ona koja je matirana. Sebum reflektira svjetlost i čini ju i dubljom i širom. Nakon otprilike 3 sata bi sebum počeo probijati i ja bih ga samo pokupila listićima kojim kupim višak masnoće i nije bilo potrebe da ga dodatno popravljam. Na mom jako masnom licu bi opstajao od 6-8 sati (ovisno o stanju kože), nakon čega bi počeo lagano da nestaje, te bih tada (u slučaju potrebe jer nekad moj dan van stana bude i do 12 sati), opet pokupila masnoću i ponovo ga nanijela. Ono što mi se dopalo je da bih u takvim slučajevima ponovne aplikacije izgledala kao da sam tek nanijela puder, a ne kao da sam zalijepila novi sloj koji bi izgledao neuredno. Jedini dio lica gdje ga ne nanosim  na opisani način je dio oko očiju, jer na taj osjetljivi dio volim nositi hidratantnije, kremaste proizvode. Razlika između kamenog pudera koji se ponaša kao podloga i uobičajenog tekućeg pudera koji je također podloga je redoslijed u nanošenju proizvoda, pa uobičajenu praksu gdje nanosim tekući puder pa zatim korektor mijenjam i prvo nanesem korektor pa zatim kamenu podlogu i na kraju samo lagano pređem kistom na kojem su ostaci pudera da fiksiram korektor na dijelu oko očiju.

Kako sam već spomenula nosila sam ga i kao fiksirajući puder, no takva aplikacija je bila malo drugačija. Nanijela bih opet prvo kremu, bazu a onda tekući i korektor, te bih većim mekanim kistom kojeg bih lagano uronila u puder, prešla preko cijelog lica i nanijela jako malu količinu. I u ovom slučaju se može ponovno aplicirati u toku dana, na isti način. Pokupiti višak masnoće te dodati puder.

Sastav:

DIMETHICONE, MAGNESIUM STEARATE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, POLYETHYLENE, ACRYLATES CROSSPOLYMER, AMODIMETHICONE, SILICA DIMETHYL SILYLATE, PHENOXYETHANOL, PTFE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, CAPRYLYL GLYCOL, SORBIC ACID, VINYL DIMETHICONE/METHICONE SILSESQUIOXANE CROSSPOLYMER, [May Contain/Peut Contenir/+/-: TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499)].




Pogledajmo prvo svaku nijasnu zasebno a onda ćemo napraviti jedan usporedni pregled.









Napravila sam ovaj usporedni kolaž gdje možete vidjeti nijanse jednu kraj druge kao i podtonove koje imaju. Moram istaknuti da ni kod jedne nijanse podton nije previše izražen, što ćete najbolje primijetiti na swatchevima, te je više onako neutralan ka toplom ili neutralan ka hladnom, pa bi se nijanse mogle prilagoditi velikom rasponu nijansi kože.


001 Light Porcelain - jako svijetla nijansa neutralnog ka hladnom podtonu;
002 Soft Beige - jako svijetla nijansa neutralnog ka toplom podtonu;
003 Silky Beige - svijetla ka srednje tamnoj nijansa, najneutralnijeg podtona, koji mi se na trenutke učini da ima malo hladnoće u sebi;
004 Light Honey - srednje tamna nijansa, neutralnog ka toplom podtonu;
005 Warm Honey - tamna nijansa neutralnog ka hladnom podtonu.


Da vidimo sada bez i sa puderom, izbliza. Ne znam koliko je na slici vidljivo da pore izgledaju znatno manje i pliće. Ono što vidite je kako je odlično prekrio sve diskoloracije.



Hajmo sada pogledati lice iz pristojne udaljenosti :-) Na slici nosim samo 002 Soft Beige puder, bez bronzera i rumenila, pa zanemarite bljedoću (kao da nemam kapi krvi u sebi :-)), ali mislim da je ovako bolje da vidite kako puder prekriva i kako krasno ujednači ten. 





Sviđa mi se što ovaj puder ima jače prekrivanje i prijeko potrebni mat efekat zbog već spomenutog stanja moje kože, pa tako metodom utrljavanja daje fotošopirani izgled licu. Ukoliko mat izgled nije ono čemu težite, dodatak iluminatora ili hajlajtera pa čak i iluminirajućeg rumenila će napraviti da vaše lice dobije sjaj koji eventualno želite a ja sam se zadržala na mat izgledu te dodala takvo rumenilo, svijetlo roza boje i dodala sam mrvicu hajlajtera na vrhove jagodica. Obje fotografije napravljene na prirodnom svjetlu, uz prozor.


Zaključak je da sam veoma zadovoljna puderom, radi sve što očekujem od ovog tipa proizvoda, na kraju sve što i obećava, i iskrena da budem, sada me zanima i tekuća verzija. Jeste li možda probali tekući, kakav vam je? 

Da li ste ovaj puder već primijetila na stalcima Rimmel-a i da li vam se čini kao proizvod koji bi vam mogao odgovarati? 



PR proizvod

44 komentara:

  1. Zanimljivo zvuci, tj izgleda, nisam cula za ovaj novitet ali mislim da bi mi odgovarao :) Svidja mi se sto daje mat efekat, to mi treba :) Soft Beige bi bila moja nijansa. Hvala za odlicnu recenziju :) ! Pohvale za frizuru i boju kose, divno ti stoje :)) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi na uvijek lijepim riječima, drago mi je da ti se moja nova frizura dopada :) Puder me zaista oduševio, nisam očekivala da će imati ovako dobro prekrivanje i prekrasnu završnicu koja je u isto vrijeme mat ali ne previše mat da to izgleda loše :)

      Izbriši
  2. Cim ga vidim kupit cu ga... 001 je moj!!!! :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Čim ga nađem kupujem, uvijek mi treba pristupačan drogerijski kameni:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da i ti imaš probleme slične mojima, stoga samo naprijed, isprobaj i oduševi se kao i ja :)

      Izbriši
  4. Odlicno izgleads :) A i puder si mi prodala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Ništa ga bolje ne prodaje nego slika prije i poslije :) sve jasno kao dan :)

      Izbriši
  5. Probala sam tekući puder i odličan je zaista, dobar izbor nijansi a i lijepo prekriva, ne oksidira, ne ističe suhe dijelove kože. Vidjela sam ovaj prije par dana u dm-u i govorim sebi: Ne kupuj dok Jasmina ne recenzira haha. Inače imam previše pudera i uopće kozmetike, a nisam ni bloger, niti šminkam druge :) Hvala za recenziju mada mislim da bi meni u ovim hladnijim danima isušio kožu.
    Ena

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha hvala ti Ena što mi toliko vjeruješ i čekaš moje mišljenje… Probaj ga ipak na testeru u DM-u, jer je u isto vrijeme mat ali ipak svilenkast i kremast pod prstima, te sam mišljena da ne bi trebao da isušuje kožu.
      Zanima me kakav bi meni bio tekući za masnu kožu?

      Izbriši
    2. Nema na čemu...Ti si zaista po mom misljenju najbolja makeup blogerica u BiH . Mislim da bi ti odgovarala tečna verzija uz dodatno matiranje na masnijim dijelovima :) Idem prvom prilikom do DM-a da isprobam testere :))

      Izbriši
  6. ohohooo, skroz dobro izgleda, mislim da ću si ga morati zbaviti :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Puder izgleda stvarno odlično. Neopisivo mi je žao što su povukli Rimmel iz Hrvatske!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neki dan mi je jedna cura rekla da nisu, našla ga je negdje ali ne mogu se sjetiti gdje mi je rekla da ga imaju :/

      Izbriši
  8. Rimmel tekuci puder je prvi recenzirani proizvod na mom blogu :)
    Obozavam ga :) Definitivno ti ga preporucujem.
    Sada zelim i ovaj ali kako imam suhu kozu rijetko koristim kamene ali fin je i moze nekad zatrebat.
    Odlicna recenzija. :)
    P.S.boja kose ti je odlicna! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hoću sigurno :)
      Kako sam gore jednoj curi napisala bez obzira što ima mat finiš ne izgleda mi kao puder koji bi isušivao. Naravno da ja to ne mogu znati sa sigurnošću jer nemam suhu kožu, ali ta njegova svilenkastost koja se graniči sa kremastim osjećajem pod prstima mi govori da ne bi trebao da isušuje :)
      Hvala i hvala :)

      Izbriši
  9. Nisam do sada primetila ovaj puder, ali posle ovog posta mozda ga i isprobam posto izgleda dobro, a i prekrivanje je odlicno. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tek se odnedavno pojavio u prodaji :) najsvježiji dodatak Rimmel-u :) prekrivanje je fenomenalno :)

      Izbriši
  10. Sve pohvale za recenziju, mislim da ce i meni odgovarati nijansa 002, tvoje blogove redovno pratim, jednostavno trkom u shopping nakon tvojih recenzija :D i na kraju da dodam da ti je extra boja kose, sivkasti tonovi su mi nekako uvijek bili vrh!!!
    Pozz, Alma

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Alma, drago mi je da rado čitaš moj blog :)
      Nije mojoj frizerki i meni bila namjera da budu sivkasti tonovi, ali s obzirom da mi je kosa bila jako svijetla ispalo je tako kako jeste, ja čekam da se još malo ispere :)

      Izbriši
  11. Očekivala sam nečiju recenziju jer sam ga skoro po prvi put ugledala u Didacu, jako volim tečnu verziju pa bih mogla kupiti i kamenu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto dočekala si moju :) nadam se da si pronašla sve potrebne informacije :) Koliko svi hvalite tekuću verziju, zaista sada moram i ja, napokon, da je probam :)

      Izbriši
  12. Mislim da Rimmela nema u Hrvatskoj!Mozda se varam?Ali ono sto me odusevilo je tvoja boja i frizura!!!Fantasticno:-)
    Svidja mi se kako izgleda ovaj puder,bas prirodno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima u Douglasu, to je najnovija info od cure iz Hr :) Hvala, drago mi je da ti se dopada i kako puder izgleda a i moja kosa :) :)

      Izbriši
  13. Hvala ti na recenziji, upravo ovakav puder trazim za svaki dan :)
    medjutim neodlucna sam oko nijanse, koju bi ti preporucila nijansu za nekog ko koristi Bourjois Healthy mix 52/53, MAC nc20...? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ja sam upravo ista nijansa u oba pudera :) tj. između te dvije nijanse kod Bourjois-a i NC20 kod MAC-a tako da sam sigurna da bi i tebi odgovarala ova nijansa koju ja koristim 002 Soft beige :)

      Izbriši
    2. Hvala ti mnogo na odgovoru, puno si mi olaksala, kupujem ovaj puder vec sutra! :)

      Izbriši
    3. Javi mi da li si jednako zadovoljna :)

      Izbriši
  14. Ovako nesto trazim vec duze vreme, divna recenzija! Ja sam takodje neodlucna oko nijanse , trenutno sam nesto izmedju HM 53 i 54, malko sam tamnija od MAC nc25 i sad se dvoumim izmedju broja 002 i 004. Ne znam da li oksidiraju na licu jer meni sve potamni bar jednu do dve nijanse... Imas li neku preporuku? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)
      hm… nijansa 002 je na meni i bojim se da bi ti bila dosta svijetla jer si upravo cijelu nijansu tamnija od mene, ali ako ti baš svaki puder oksidira onda bi ga mogla uzeti i kroz kratko vrijeme će biti dobar. Na meni neki puderi oksidiraju, npr. većina Dior pudera oksidira :/ ali nisam primijetila da mi ovaj oksidira. Žao mi je da nisam od neke veće pomoći ali ako bude trebalo da napravim swatch kraj nekoj drugog pudera kojeg imam nemoj se ustručavati da mi se javiš na email ili u inbox na fejs :)

      Izbriši
    2. Hvala svakako, probacu za pocetak 002 pa ako mi bude presvetao uzecu 004, jedino mi se ta dva cine toplog podtonao kao sto sam ja. Svakako cu im naci namenu. :)

      Izbriši
    3. Jesu, jesu, samo ta dva. Nadam se da će ti odgovarati odmah ta prva nijansa, javi :)

      Izbriši
  15. Koristila sam njihov tekući puder dok je još bio u crnoj ambalaži, nijansu 103, no nekoliko puta sam tražila tu nijansu otkako su promijenili ambalažu i nikako ju ne nalazim.. Ne znam je li uopće uvezena na naše tržište? Ali budući da sam bila vrlo zadovoljna tekućim, ne sumnjam da će se kroz neko skorije vrijeme i kamena verzija naći kod mene :)
    Samo jedno pitanje; isušuje li kožu ako se nosi samostalno?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod nas postoji nijansa 103.
      Meni je nije isušio jer proizvod (iako je mat), nije te neke suhe formule, nego je nekako kremast i svilenkast. Probaj tester da vidiš o čemu pričam :) Ono što ja stalno ponavljam je da ne znam kako se ponaša na drugim tipovima kože no ja sam prezadovoljna kako se pokazao na mojoj masnoj :)

      Izbriši
  16. Koristila sam tečni u crnoj tubici, bio je jedan od najtrajnijih pudera na mom licu koje je inače jako masno. Jedini nedostatak je bio preveliki SPF koji se na fotografisanju jako video, lice mi je sa blicem bilo jako isprano i belo. Samo zato sam ga napustila. Ni cena mu više nije opredeljujuči faktor od kad je u bočici. Odlično pokriva i jako je postojan na masnoj koži. Sad sam ga zamenila sa Revlon Colorstay koji je bolji za fotkanje i postojan je...:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti sto si podijelila svoje iskustvo. Ja sam toliko pohvala čula za njega da ću ga definitivno morati probati :) Koristila sam nekad davno i spomenuti Revlon ali koliko se sjećam nešto mi nije baš najbolje legao. Prebrzo se sušio na licu i mislim da mi je nijansa bila presivkasta, nikako mi nije izgledala lijepo, ali i taj puder toliko svi hvale da ću mu opet nekad u budućnosti morati dati šansu :)

      Izbriši
  17. Na stranu puder i odlicna recenzija, ja se ne mogu nagledati tebe i boje kose i frizure... Izgledas mnooogoooo mladje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga Majda, vidiš šta znači malo odmora i sna. Napokon spavam po cijelu noć (kucam u drvo) pa se to pozitivno odrazilo na moju kožu koja je odmah postala odmornija i zategnutija te time djeluje i mlađe :) Ali generalno mi ljudi daju 7-10 godina manje :)

      Izbriši
  18. Super predstavljanje proizvoda. Redovno pratim tvoje postove, ne samo zbog njihovog kvaliteta, već zato što imam identičan tip kože, pa se uvek nadam nekom savetu :) Moram te sad pitati za mišljenje iako je off topic, kakvi su ti njihovi Stay matte tečni? Da li zaista drže kožu matiranom i jesu li teški? Hvala puno unapred, pozdrav od Jelene!

    OdgovoriIzbriši
  19. Just wanted to thank you for the grrrreat ideas. As of yet I do not have a blog, however that said, I now have many options.


    Step Up Height Increaser | Dhanlaxmi Yantra | Shakti Prash | Hair Growth Liquid | Slim 24 Pro

    OdgovoriIzbriši
  20. hey da li koristis isti i tecni puder soft beige? cinilo mi se kad sam probala na ruci tecni da je tamniji soft beige tecni od kamenog iste nijanse :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)