Avon rumenilo Heavenly Pink - MAKEUP ARENA

3/02/2015

Avon rumenilo Heavenly Pink




Iako u zadnje vrijeme uglavnom radim grupne recenzije Avon proizvoda ovoj ljepoti sam odlučila podariti zasebnu recenziju jer prvo, mnogo volim rumenila, a drugo, ovo me je istinski osvojilo na prvu. Moram da spomenem da smatram da Avonu nedostaje rumenila u ponudi, te je jedna ovakva ljepota bila pun pogodak i iskreno se nadam da će u budućnosti ubaciti još ovog deficitarnog proizvoda među svojom postavom.

U trenutnom katalogu se nalazi na 110. stranici i može se umjesto uobičajene cijene od 20 KM, kupiti za 11.50 KM a količina koju ćete dobiti je 6 grama, koje je preporučljivo potrošiti unutar 24 mjeseca od dana otvaranja.


Ako gledamo pakiranje ono je uobičajeno Avonovo, od sjajne plastike crne boje, ali ovi cvjetići u roza i bijeloj boji ga čine prepoznatljivim i zanimljivijim među ostalom sličnom ambalažom. U ambalažu je smještena i četkica koju ja ne koristim, ali za razliku od aplikatora iz sjenila koje odmah bacam, četkice iz rumenila zadržim ako smatram da bi mi koristile makar za prvu pomoć i eventualne popravke, a ova se može iskoristiti. Ambalaža je smještena u kartonsku kutiju.

Kad otvorimo ambalažu ugledamo prekrasnu roza boju koju čak ni aparat nije uhvatio u njenom najboljem i najljepšem svjetlu. Nijansa je hladnog podtona, srednje roza boje, koja licu daje svježinu i potpune je mat završnice. Pigmentacija mu je srednja, moja omiljena, jer u više navrata sam istakla da ne volim prejako pigmentirana rumenila zato što izgubim dosta vremena dok ih nanesem kako treba, a da ne spominjem da ne volim slabo pigmentirana rumenila. Ima neko da ih voli? :) Lijepo se blenda te je zbog toga aplikacija olakšana, ne ostavlja nikakve mrlje ili tome slično. Trusi se skoro pa nikako, neću biti sitničava jer onih nekoliko praškica koje se truse su zanemarive, potpuno. Trajnost na licu mu je zaista dobra, opstaje onoliko dugo koliko izdrži puder na mom licu. Kada puder počne nestajati sa njim nestaje i rumenilo, što znači da je to nekad 4 sata, a nekad 8 :) Nema nikakvog mirisa.




Već sam vam u stvari pokazala kako ovo rumenilo izgleda na meni, u postu o Rimmel puderima koji sam pisala neki dan, ali evo ponovo slike napravljene isti dan ali iz nekog drugog ugla, gdje se možda malo bolje vidi.


Zaključak je da mi se rumenilo mnogo dopada,  što se već dalo naslutiti u recenziji i da je definitivno u ovako kratkom periodu koliko ga imam (20-ak dana) postalo jedan od meni dražih Avon proizvoda.

Jeste li ga već primijetile u katalogu ili možda već nabavile ili tek planirate?



PR proizvod

Broj komentara: 28:

  1. Koristim ga vec duze vreme, jedno od rumenila koje rado koristim i za dnevnu i vecernju varijantu. Odnos cene i kvaliteta je savrsen. Obozavam ga! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. odlično je, i ja sam ga nahvalila i mislim da je univerzalno, da bi pristajalo svima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rumenilo je meni zvijezda i baš mi se mnogo dopalo. Vjerovatno bi svima pristajalo, ali iskreno nisam ga vidjela ni na kome, osim na sebi i maloprije na tebi :) Ovo je jedno od onih rumenila koje daje prirodni rumeni dojam :)

      Izbriši
  3. Djeluje lijepo, ali trenutno se trudim smanjiti kolekciju rumenila :)
    Moram opet reci koliko si lijepa, i zanima me koji je ruz na usnama? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja se trudim ali mi ne ide :) Hvala ti Majda :)
      Ovdje je mješavina nekoliko ruževa i olovaka jer mi se prva kombinacija nije dopala, pa sam dodavala ruževe i olovke dok mi se nije dopala boja, koju sam odmah na početku mogla dobiti sa Flormar olovkom 231 i Golden Rose VM02 :) dakle probaj sa kombinacijom to dvoje :)

      Izbriši
  4. You look beautiful! ^_^
    Love your blog and your honest reviews, I'm following you all the time. Great blush, I already have too much but I must have this color too! :D Greetings from Macedonia! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you Azize, it is a pleasure to read such a nice comment :) Greetings to you too and :*

      Izbriši
  5. Ne znam da li me više oduševljavaju tvoje fotografije ili Avonova rumenila. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Merima, ali ovo divno rumenilo je zaslužilo lijepe fotke :)

      Izbriši
  6. Odlične fotke ambalaže, ja to nikako nisam uspjela lijepo napraviti. :( Ovo je moje prvo pravo rumenilo i također sam jako zadovoljna, baš mi je frozen i posebno. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, sunce i lijepo vrijeme su dosta pomogli :) nijansa je super lijepa :)

      Izbriši
  7. Ajme kako je lijepo ♥ I divno ti pristaje. Morat ću ga nabaviti. I slažem se za pigmentaciju, srednja je nekako idealna jer se s njom najlakše radi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) ovo je zaista toliko lijep dodatak Avonu da ga svakako vrijedi imati… Srednja pigmentacija je zakon :)

      Izbriši
  8. Predivno je. Nemam nijedno rumenilo, a ovo bi vrlo lako moglo postati moje prvo. Savrseno je :) i kao i obicno, odlicno si uradila posao, bas je pisano s ljubavlju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne mogu da vjerujem da nemaš niti jedno rumenilo… Kako je to moguće? :D hvala ti puno :)

      Izbriši
    2. Eto, moguce je :D volim olovke za oci i lakove za nokte, rumenila me nikad nisu privlacila, ali moracu da razmotrim ponudu :)

      Izbriši
  9. Prelepe su ti fotografije, i mnogo ti lepo stoji rumenilo :)
    Dopada mi se nijansa u pakovanju, mogla bih ga uzeti u razmatranje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala… Nijansa je divna i čista srca ti ga preporučujem za razmatranje :)

      Izbriši
  10. Volim točno ovakvu nijansu rumenila, a i tebi odlično pristaje!

    OdgovoriIzbriši
  11. kojim si kistom nanjela rumenilo? Prelijepo ti stoji :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Najčešće koristim Aura kosi kist, ali ne mogu sa sigurnošću tvrditi da sam ovdje baš njega koristila, ali generalno mi on najbolje nanosi rumenilo. Najvažnije mi je da je kist čvrst i malo grublji, jer sa premekanim kistovima nikako ne mogu lijepo da ga sjedinim sa licem, dok mi ovi malo grublji kistovi savršeno rade taj posao.

      Izbriši
  12. Lijepo ti pristaje i sviđa mi se razigrana ambalaža. Ja im njihovo iz stalne postave i također ga mnogo volim!

    OdgovoriIzbriši
  13. Baš lijepa boja i sviđa mi se što je mat :)

    OdgovoriIzbriši
  14. I ja obožavam AVON proizvode i imam ih dosta. Rumenilo ne kupujem ali ovo možda i nije loše, možda ipak naručim...

    http://milasindinka.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Sto se tice Avonovih proizvoda,retko kada se razocaram. Njihova rumenila ipak mi se cini su jedna od najboljih stvari u njihovom asortimanu. Definitivno treba da dobiju vise paznje na makeup sceni :)
    http://the-beauty-owl.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)