Moj trenutni režim njege kože lica - MAKEUP ARENA

3/29/2015

Moj trenutni režim njege kože lica



Kad je riječ o njezi kože, tu sam poprilično disciplinirana i imam odabrane brandove kojima vjerujem i koje već duži vremenski period koristim i rijetko izlazim u istraživanje, pogotovo ako uspostavim klik sa nekim proizvodima. Naravno, nisam potpuno zatvorena prema novitetima te nakon što pročitam pozitivne recenzije kod blogerica s kojima inače nalazim da klikamo sa sličnim proizvodima (npr. Ivana Anaviglam), onda se upuštam u avanturu isprobavanja. Moram da istaknem da ja nisam od onih sretnica koje su se rodile sa lijepom kožom i na kojima većina proizvoda radi, jer u biti, tu i nije toliko do proizvoda koliko do genetskih predispozicija kojima su sretnice nagrađene :) Dakle, da ponovim ono već više puta napisano na blogu, moja koža je jako masna, s vremena na vrijeme i dehidrirana. Koža oko očiju je dosta tanka i veoma osjetljiva. Bore nigdje nisu previše istaknute, no imam ih, one koje mi najviše smetaju su nazolabijalne, koje su uvijek manje vidljive kada sam naspavana te je odmah koža zategnutija, te mi smeta i ona dosadna bora mrštilica između obrva, mislim da mi čak više smeta od nazolabijalnih bora. Već sam u više navrata spominjala i svoj problem proširenih pora s kojim se borim na razne načine. Često je moj problem i umorna koža, a tome uzrok su neprospavane noći, puno raznoraznih obaveza i stresova...


Zašto vam sve ovo pričam? Zato što hoću da kažem da ako neki proizvod dobro radi na mojoj relativno problematičnoj koži (neću previše da kukam na svoju kožu jer postoji i puno problematičnijih koža), ima puno veću težinu nego kada znam da proizvod radi na koži koja je već lijepa sama po sebi. To je isto kao da ja pričam o tome kako održati vitku figuru nekome ko je sklon debljanju, a ja nikad u životu nisam imala problema sa viškom kilograma, pa čak ni nakon dvije trudnoće (tu ne računam pokoji kilogram nakupljen u određenim razdobljima života). Mislim da ste shvatile šta govorim :) Da onda krenem.



  • L'Occitane tonik se mojoj ekipi proizvoda za njegu lica pridružio relativno skoro, no već kroz par korištenja je zauzeo posebno mjesto među voljenim, a neću puno o njemu jer je recenzija u pripremi, te će osvanuti na blogu kroz koji dan;
  • Apivita pena za umivanje od masline i lavande. Ja ne znam koliko sam puta ovu pjenu spomenula u raznim favoritima i koliko sam puta rekla da ću je recenzirati i nije mi jasno zašto još nisam i vjerujem da je krajnje vrijeme da ispravim nanijetu štetu prema ovoj savršenoj umivalici jer ona treba da se spominje svakodnevno i svuda;
  • Estee Lauder mlijeko za skidanje šminke, odlično skida šminku i kožu ostavlja izuzetno mekanom. Zbog fenomenalne koncentracije potrebno ga je jako malo da bih potpuno odstranila šminku sa lica.


  • La Roche-Posey je brand čiji proizvodi se među ekipom onih koje volim, šire velikom brzinom. Ovaj piling je jako blag i koristim ga vrlo često za laganu eksfoliaciju odumrlih stanica kože i ni malo ne iritira kožu a ostavi je razmekšanom i napravi odličnu pripremu za daljnje korake u njezi kože;
  • Olival hranjiva maska za lice je baš nešto što sam dugo tražila i našla u ovoj maski. I ona omekšava kožu, daje joj živost i puni je energijom i veoma sam zadovoljna izgledom kože nakon nje.


  • La Roche-Posay hidratantna krema je u zadnje vrijeme jedina dnevna krema koju koristim, ako ne računam putno izdanje L'Occitane kreme koje sam koristila nekih 10-15 dana. Dopada mi se što zaista hidratizira kožu, šminka na nju lijepo legne i meni je to dovoljno za jednu dnevnu kremu.



  • Kad je riječ o noćnoj njezi tu sam malo zahtjevnija, te tražim proizvode čije rezultate zapravo vidim kroz kratko vrijeme. Opet La Roche-Posay i njihov serum sa kiselinama za borbu protiv pora i bora (to mi treba :)). Iskreno, serumom sam prezadovoljna i voljela bih da ga mogu kontinuirano koristiti jer zaista vidim da djeluje. Razlog zašto ga ne koristim kontinuirano je pomalo smiješan ali istina je da ga stavim samo ako moja djevočica zaspi prije mene, jer ne želim da serum završi na njenoj koži, jer jednom jeste i već sutradan sam primijetila da joj je koža bila iziritirana i odmah skontala zašto, a s obzirom na naš ritual maženja prije njegog potonuća u san, to je potpuno nemoguće izbjeći. Znači ako ona zaspi na vrijeme serum završi na koži :)
  • Dakle, ako je ona tvrdoglava i ne želi zaspati i vidim da je izvjesnije da ću prije ja zaspati :) onda se namackam nekim od ulja za koje znam da neće smetati ako dođu u dodir sa njenom kožom. Clarins ulje već koristim nekoliko mjeseci i prezadovoljna sam jer odlično regulira pretjerano lučenje sebuma i ujutro kad se probudim koža bude normalna, niti masna, a ni suha;
  • Amama ulje je prije mjesec dana ušlo među odabranu ekipu i privremeno istjeralo Clarins ulje. I s njim sam izuzetno zadovoljna, ali ne želim pisati puno jer i ta recenzija je već u pripremi. 


  • Sisley maska za okoloočni dio je predstavljena u ovoj recenziji, nemam šta posebno dodati osim da je i dalje volim jednakim intenzitetom i koristim vrlo često;
  • Afrodita okoloočna krema od kamilice je kupljena na preporuku kolegice Nives sa bloga Alittlemakeupobsessed i veoma sam pozitivno iznenađena ovom kremom. Hranjiva, bogata, koristim ju u noćnom režimu. Pisaću i o njoj nekad, a do tada možete potražiti recenziju na blogu od kolegice, ja se u potpunosti slažem sa svime napisanim i od srca je preporučujem;
  • Lancome Vissionare okoloočnu kremu koristim preko dana, odlična je podloga za šminku.



  • Fresh piling za usne je odličan blag piling za eksfoliaciju usana, koji koristim skoro svakodnevno;
  • Nuxe balzam je proizvod koji se proizvodima koje volim zadnji priključio, prije nekih 15-ak dana i ja sam se na prvo nanošenje zaljubila u njega i potpuno je jasno zašto je mnogo voljen od strane mnogih žena. Mene je za njega najviše zainteresirala Mell sa bloga Mell's Corner.


To je bila moja provjerena ekipa kojoj sam povjerila da se brine za izgled moje kože i koja radi bolje u odnosu na druge isprobane i korištene proizvode.

Koji su vaši omiljeni preparativni proizvodi i da li imamo nekih zajedničkih favorita?





Broj komentara: 30:

  1. Najdrazi post u zadnje vrijeme :) Svidja mi se postava , s obzirom da imamo iste probleme, ovo clarins ulje ce ici na listu cim potrosim svoje zalihe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uf kako je ovo jedno odlično ulje, zamisli namažeš se navečer masnim uljem a probudiš se sa finom elastičnom kožom koja nije masna. Zvuči idealno? E pa da znaš da je tako :)

      Izbriši
    2. suti, bacit ces me u trosak prije vremena :D

      Izbriši
  2. super režim :D meni je zapela olival maska za oči. Ima li je u BiH ili u Hr?
    ja si moram kupiti neku kremicu za područje oko očiju, srećom nije osjetljivo ni nešto naročito suho ali s vremena na vrijeme primjetim da mu treba malo više njege

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Olival sam dobila od Ivane, nisam ih vidjela u BiH :/ probaj ovu Afroditinu okoloočnu, previše je bogata za nositi ispod šminke, ali smatram da ju svejedno vrijedi imati za noćnu njegu jer košta 9.40 KM :)

      Izbriši
    2. o pa to je skroz dobra cijena! Pogledat ću onda Olival kad odem kod svojih u Hr :) čula sam dobrih stvari o njihovim proizvodima :)

      Izbriši
    3. Pa zato ti i kažem, cijena je super i odlična je za noćnu njegu :) Olival pogledaj definitivno :)

      Izbriši
  3. Usla sam samo zbog ove afroditine kremice(da procitam post :D ), i je li Apivita od Ivane,ima li gedje kod nas nabaviti :(?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste od Ivane i nema Apivite kod nas, ali ima na www.strawberrynet.com :)

      Izbriši
  4. Izuzetno dobar post! Procitala sam go sa jednoh daha!

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovaj post je za mene značio puno mentalnih bilješki jer i moja koža ide k' masnijoj, a najviše me muče pore... GRRRR... Onda opet, moglo bi biti puno gore pa nisam nezahvalna. Ukratko, negdje se igramo istim stvarčicama, a puno toga namjeravam probati. Odlična mi je ova priča s curicom.... Divno <3 <3 <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pore su zlo :/ ali eto ne treba čovjek gledati na njih kao na nešto najgore i trebamo se sjetiti dobrih strana koje nosi masna koža a to je mladolik izgled :)
      Moja maza ne da mami da stalno stavlja ovaj odlični serum, ali ne žalim se, uživam u tim momentima s njom :)

      Izbriši
  6. Razmišljam dugo o ovom Clarins ulju, i mnogo me raduje da ti tako odgovara licu :))
    Jako volim da istražujem ulja :) Sjajne proizvode koristiš, i kad god možeš i stižeš, piši ovakve postove :))
    Uvek volim zaviriti u tuđu rutinu nege lica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Clarins ima odličnu preparativu, i mene je ovo ulje oduševilo, ali oooooduševilo :) Mislila sam s vremena na vrijeme, ubaciti ovakav tip posta, jer se proizvodi mijenjaju a ovo je odličan način da se skrene pažnja na neke koji rade dobro, prije nego osvane recenzija :)

      Izbriši
  7. Jako kvalitetni proizvodi...moram probati LRP serum jer njihove proizvode inače volim. Clarins ulje je vjerijatno jako skupo, pa će malo pričekati. Imam kožu sličnu tvojoj i već skoro 8 mjeseci koristim ulja svakodnevno. Jako sam zadovoljna njihovim učinkom.
    Za one koji su plićeg džepa, preporučila bih ulja Dr. Stribora ili od Green Girl. Izvrsni proizvodi, a cijenom puno prihvatljiviji

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ulja su mi toliko krasno iznenađenje da sam preporođena otkako sam ih uvela u stalnu postavu :)
      Probala sam dosta GG proizvoda i ako su joj uljni proizvodi odlični kao ovi drugi koje sam probala onda je to super :)

      Izbriši
  8. Baš mi je drago da si zadovoljna Afrodita kamilicom :))))
    Divna postava, sad me ovaj Effaclar serum zainteresirao, mislim da ću ga uzeti na jesen :)
    I dobro da si odmah skužila što je uzrok princezicinoj iritaciji, razlog za neredovito korištenje nije smiješan, samo si brižna mama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam, baš sam ugodno iznenađena, za tako malo novaca ovako odlična krema :) hvala ti što si mi je otkrila :)
      Skužila sam odmah, baš je samo sa jedne strane bila crvena, gdje je bila naslonjena na mene…baš bih voljela da koristim serum svaku noć, ali nekad zaspim dok je uspavljujem pa mi je sigurnije staviti ulje nego ništa :)

      Izbriši
  9. Odličan post :) mene si zaiteresovala sam Apivita pijenom i Olival maskom. Nisam nikada probala ništa od ta dva, a volela bih, odoh odmah guglati gde i koliko :)...Oh troškovima nikad kraja hahah :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Apivita pjena je must have svima. Još nisam čula da je neka od cura rekla da joj ne odgovara. Blaga a učinkovita, može se i na okoloočnom predjelu koristiti, izvrsna, izvrsna!

      Izbriši
  10. Interesantna rutina, mada se, zbog razlicitih tipova koze, nigde ne poklapamo. :) Probala sam afroditinu kamilicu i meni je malo teza.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si još mlada i tvoja koža ne treba tu "težinu", ali zapamti je za nekad kasnije ;)

      Izbriši
  11. LRP krema je odlicna, koristila sam je pre, sada koristim Medical Plants dnevnu kremu. Fresh piling za usne mi deluje bas zanimljivo, gde moze da se nabavi? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izvini na kasnom odgovoru, bila sam skroz van bloga :) Fresh piling je kupljen u Sephori u USA i na žalost ne znam jednostavniji način za doći do njega :/

      Izbriši
  12. Fenomenalna preparativna postava. :D
    Jako sam sretna što ti je Nuxe balzam dobar, ja ga naprosto obožavam!
    Zainteresirala si me za Clarins ulje, mislim da ću ga isprobati kad potrošim zalihe svega ostalog.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čuj dobar, odličan! ;) Ako si masna posegni sa ovim uljem, zaista je nevjerovatno. Ako ti treba hidratacije pogledaj ono od plave orhideje. Postoji čak verzija i za suhu kožu, za koju nisam sigurna od kojeg ulja je :)

      Izbriši
  13. Molim te reci mi gde si kupila effaclar serum? Sasvim sam sigurna da ga u Srbiji nema! pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav, vjerovatno si u pravu da ga nema u Srbiji, kao ni u ostalim susjednim državama. Ovaj je kupljen na www.strawberrynet.com jer na žalost LRP proizvodi nisu dostupni u BiH :/

      Izbriši
  14. Slucajno sam zalutala na blog, ali mi je drago da sam Te nasla :) slicni problemi s kozom i slican odabir preparative.. LRP proizvode koristim vec godinama, linija Effaclar i jako sam zadovoljna, pogotovo sa Eff.Duo. Mogu se naruciti u pojedinim ljekarnama u BiH, u Mostaru preko Alfa plus ljekarne, imaju profil na Fb, pa eto ako kome moze pomoci. Svakako cu isprobati okoloocnu Afroditinu kremu i ovu Olival masku. Veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)