Nashi Argan balzam za ruke - MAKEUP ARENA

5/10/2015

Nashi Argan balzam za ruke



Do sada sam vam već dosta puta ponovila (što u recenzijama, tako i u favoritima) koliko su mi se dopali svi do sada isprobani Nashi Argan proizvodi, pa ni danas neće biti drugačije, nastaviću u tonu pozitivnih recenzija za ovaj brand, koji istinski oduševljava.

Balzam je smješten u tubu sa širokim otvorom. Kao i ambalaža svih drugih proizvoda ovog branda, tako je i ova, ona koja je reciklirana i može se ponovno reciklirati. Iako je otvor dosta širok, s obzirom da je konzistencija samog balzama u skupini onih gušćih, neće se desiti da kroz otvor izađe veća količina od potrebne.

Balzam je namijenjen za njegu kože ruku i noktiju. Ono što na prvu oduševljava, nakon što istisnemo bijelu masu je miris, taj prekrasni miris koji prati sve do sada isprobane Nashi Argan proizvode. A ne mogu reći da mi je svejedno kako miriše proizvod, pogotovo jedan proizvod koji nanosim na ruke, koje onda ne mogu prestati mirisati. Osim što je zaista divan, on je i postojan, dosta dugo opstaje na rukama.

Ipak miris nije ono glavno što me oduševilo kod ovog balzama i sam miris ne znači puno bez onih glavnih značajki. Ono što mi se još dopalo je da se po nanošenju na ruke upija u kožu jako brzo i ne ostavlja masni film na njima, te mogu normalno nastaviti sa svim svojim aktivnostima. Zbog tog svojstva pogodno ga je koristiti kako zimi, tako i ljeti, kada bi nam eventualna ljepljivost koji neki proizvodi za ruke imaju, mogla smetati.

Nakon mirisa i brzog upijanja, dolazim do onoga što je ipak daleko najvažnije, a to je njega. Već nakon prvog nanošenja ostavlja ruke mekanim i glatkim, a sada kada balzam koristim već skoro mjesec dana primijetim i efekat lijepe i njegovane kože. Neću reći da mi je koža ruku bila u lošem stanju pa da mogu primijetiti ogromne promjene, ali činjenica da odlično njeguje je zaista jasna i po tome što nije u skupini onih krema koje nanesem na ruke i onda kroz 15 minuta osjetim da su ruke opet suhe. Ovdje toga nema, osjetim da je koža ruku nahranjena kroz duži period. 

U proizvodu je prisutno organsko arganovo ulje. Sigurna sam da ste već stotine puta čitale o pozitivnim karakteristikama arganovog ulja, koje kao dodatak u balzamu, zahvaljujući svojim omekšavajućim i smirujućim svojstvima, sprječava crvenilo, iritacije i pucanje kože i pomaže u obnavljanju prirodne mekoće. 

Osim organskog arganovog ulja, kao bitan sastojak tu je i bademovo ulje, koji je idealan dodatak za osjetljivu kožu, a poznata su i njegova anti-ageing svojstva.




Na kraju ponavljam ono već natipkano na samom početku. I ovaj proizvod talijanskog branda nije izuzetak kada je kvaliteta u pitanju. Jednako mi se dopao, rado ga koristim i koristiću ga i dalje.

Sva mjesta na kojima su dostupni Nashi Argan proizvodi možete pronaći OVDJE a cijena za 50g proizvoda je 17 KM.

Preporučujem da pratite Facebook stranicu Nashi Argan Bosna i Hercegovina, gdje nas redovno obavještavaju o novim proizvodima, ali s vremena na vrijeme i nagrade svoje pratioce.

Da li ste već isprobale nešto iz njihovog asortimana i ako da, kako vam se dopalo?




PR proizvod (iako je proizvod dobijen u svrhu recenzije, moje mišljenje o proizvodu je iskreno izneseno)

4 komentara:

  1. Zvuči odlično, ali cijena je dosta visoka za kremu za ruke jer ih ja trošim jako brzo. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema potrebe da se često obnavlja, pa se i ne troši tako brzo. Ali ok, razumijem da cijena nije svima prihvatljiva :/

      Izbriši
  2. prelijepa je boja :))
    xx
    majnira.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimljivo izgleda, dopada mi se pakovanje, mada do sada ga nikad nisam probala. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)