theBalm Sexy Mama transparentni matirajući puder - MAKEUP ARENA

6/14/2015

theBalm Sexy Mama transparentni matirajući puder





the Balm je brand koji hvata poglede i jednostavno je nemoguće ne primijetiti njihova interesantna pakiranja. Kada se uz to doda i činjenica da ih prati kvalitet (barem to mogu potvrditi ova, do sada isprobana, 4 proizvoda koje imam), onda je to zaista dobitna kombinacija.

Ja svoje theBalm proizvode nabavljam ili preko www.strawberrynet.com direktan link do branda, gdje se može kupiti po cijeni od $21 ili www.feelunique.com direktan link do branda gdje je GBP15. Za navedenu cijenu dobijemo 7.08 g.


Prije nego što pređem na sam opis proizvoda da se podsjetimo šta tražim od pudera ovog tipa. Ako vidimo da je ovo transparentni puder matirajućih svojstava onda očekujem da nema veliku prekrivnu moć i da drži lice matiranim što je moguće duže. Svjesna sam da to u mom slučaju izuzetno masnog lica neće biti kao kod onih sa umjereno masnim ili mješovitim licem, ali znam otprilike ocijeniti da li proizvod radi po tom pitanju ili je promašaj. Nešto između ne postoji. Osim toga očekujem da u toku dana mogu pokupiti masnoću sa lica sa papirićima za blotanje i nanijeti još ovog proizvoda koji dodatnim nanosom neće napraviti naslage na licu ali će produžiti trajnost šminke.

Proizvod je smješten u, opet ponavljam, oku ugodno pakiranje od kartona, zatvara se na preklop koji zatvorenim drži magnet, a sve je opet smješteno unutar kartonskog omota na kojoj je identična slika kao i na samom proizvodu, a omot dodatno osigurava da se proizvod neće otvoriti, mada ja mislim da je i bez ovog omota dovoljno sigurno. Šta znam, ja i dalje omot držim, iako je nepotrebno :)



Puder je bez ikakvog mirisa. Potpuno je transparentan te time pogodan za korištenje kod različitih tonova i podtonova kože. Ne trusi se što je podatak bitan kada ocjenjujemo koliko će nam potrajati ovo pakiranje. Trušenjem, dosta proizvoda završi van svog cilja.




Kad dovedem u pitanje koliko drži lice matiranim prije svega moram uzeti u obzir ostale proizvode koje koristim, te mišljenja sam da je veoma bitno da ga testiram sa proizvodima za koje znam na koji način rade. Stoga sam ga ja testirala sa proizvodima za koje znam da na mom licu rade najbolje od svih, samo sam umjesto omiljenog MAC Blot pudera stavila ovaj, te na taj način dobila njegovo vrijeme djelovanja. Naravno da neće na isti način raditi sa proizvodima koji nisu u klasi onih koji su namijenjeni striktno za masnu kožu, a ja i takve znam koristiti za kraće izlaske iz stana. Moja znatiželja i želja za isprobavanjem mnogih proizvoda je često jača od činjenice da znam da određeni proizvod nije za moju kožu, a i nekad mi ne smeta što neki puder moram češće popraviti, ako se radi o proizvodu koji lijepo izgleda na koži.

Malo sam se zanijela u posve drugom smjeru i otišla sa same recenzije, no nadam se da ne zamjerite jer je opet djelimično vezano za ovaj proizvod. Vraćam se sada na ono najbitnije a to je da li radi ili ne, jer rekoh vam već, nema onog između. Proizvod odlično radi, neću reći da je sa trona skinuo moj najvoljeniji puder za matiranje MAC Blot, ali je ravnopravno stao uz njega i ušao među najvoljeniju ekipu onih koju imam i koristim. Samim tim što je stao rame uz rame sa MAC Blot-om jasno vam je da je bolji od ostalih matirajućih proizvoda koje sam do sada probala.

Također se pokazao super efikasnim i za popravke u toku dana, neće dodatno zalijepiti sloj na kožu, nego laganim skidanjem viška sebuma sa kože i dodavanjem ovog pudera, čini moju šminku znatno trajnijom i svježijom.


Šta vi kažete za ovu Sexy Mamu? Da li imate želju da ju isprobate ili je već koristite, u tom slučaju mi recite kako vam se dopada? Ja sam sigurna da ću mamu i dalje kupovati i koristiti i žao mi je što je gotovo pola godine stojala zarobljena u ladici prije nego što sam je prvi put isprobala prije nekoliko mjeseci.


Broj komentara: 12:

  1. podseca na benefit pakovanja =) super sto si poredila sa blotom, cujem da je i MUFE sjajan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U pravu si, dosta podsjeća :) čula sam i ja da je MUFE sjajan i on mi je "na čekanju" jer ne volim otvoriti više proizvoda odjednom, radije ih držim nove, nego da sve pootvaram i onda više nemam pojma šta bih prije trošila, kad se već ne mogu oduprijeti kupovini :)

      Izbriši
  2. Nisam ga probala ali mi se jako svidja pakovanje. Ne znam zašto ali me bukvalno nikada nisu dovoljno privukli The Balm proizvodi. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene baš mnogo privlače, začuđujuće mnogo, jer inače padam na klasična crna pakiranja :)

      Izbriši
  3. Dugo me privlači, no nikako da ga isprobam jer nisam bila sigurna hoće li skinuti Blot s trona, no kad kažeš da su u istom rangu, morat ću ga probati jednom prilikom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Po meni je jedini koji je stao rame uz rame sa Blotom :)

      Izbriši
    2. morat ću ga onda stvarno isprobati :)

      Izbriši
  4. Bože kolko je pakovanje slatko.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pakovanje je prelepo, nisam ga probala do sad. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Znači dobar skoro ko i Blot za masnokošce? Odlično! A njihova pakovanja su definitivno najorginalnija :D

    OdgovoriIzbriši
  7. pakiranje je ooodlično,baš mami :) inače sam veliki masnokožac (na žalost) i baš volim ovakve tvoje recenzije. puder je na wishlisti,a i mac-ov blot :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)