Weleda piling i ulje od breze, za tijelo, protiv celulita - MAKEUP ARENA

7/27/2015

Weleda piling i ulje od breze, za tijelo, protiv celulita





Posljednjih nekoliko mjeseci sam testirala proizvode za borbu protiv celulita iz kozmetičke kuće Weleda i iskreno ovaj tip proizvoda me bilo, hajde da kažem tako, strah testirati, jer prije svega mišljenja sam da celulit ne može tek tako nestati uz pomoć čudotvornih preparata, a drugo, moja je sreća da ja zaista nisam baš "obdarena" celulitom, koji je već godinama u nekoj početnoj fazi, te se najviše vidi kada stisnem kožu. No mi žene kao žene smo i time nezadovoljne, pa sam se rado prihvatila proizvoda koji su obećavali da bih se mogla riješiti i to malo celulita što imam. Pa i pozitivna iskustva drugih žena koje su ove proizvode koristile su svakako pobudila moju znatiženju. Osim toga, svidjelo mi se što su i u samoj Weledi u opisu proizvoda naveli da su proizvodi pomagači u borbi protiv celulita, uz zdravu prehranu i bavljenje sportom, a ne neki magični proizvodi koji će izbrisati celulit.

Breza je poznata kao biljka mladosti i aktivnosti. Bogata je vrijednim sastojcima koji štite ćelije i podstiču detoksikaciju, dok visok sadržaj vitamina C stimuliše sagorjevanje masti, te potiče izlučivanje tečnosti i aktivira metaboličke prosece. Weleda Piling za tijelo od breze oplemenjuje i čini kožu mekšom uz pomoć prirodnih kuglica voska. Vitalne stanice ostaju zaštićene jer nježna, topiva zrnca voska, prirodnog porijekla, odstranjuju samo odumrle stanice s površine kože.

Liniju čine dva proizvoda: piling za tuširanje i ulje a kako naslov kaže, radi se o proizvodima od breze. Ambalaža linije je obojena jarkom zelenom bojom i vrlo je jednostavna.

PILING ZA TIJELO PROTIV CELULITA  
150 ml – 16,95KM


Dubinski piling cijelog tijela obično se radi prije i tokom sunčanja, kako bi postigli ujednačeno tamnjenje. Ipak najbolje vrijeme za piling je period nakon intenzivnog sunčanja, pri smjeni ljeta i jeseni kada je osim posljedica sunčanja potrebno koži pomoći da se pripremi za klimatske promjene. Iako vam se čini da je i obično tuširanje neprijatelj vaše preplanule boje, ne uskraćujte koži redovnu higijenu, pranje pa i trljanje. Piling blago skida površinske, suhe slojeve koji se perutaju, što će pomoći vašoj koži da prodiše nakon svih izlaganja UV zracima i preparatima za sunčanje. Blagi piling, jednom sedmično, pomoći će da se boja ispire ravnomjerno i da se na koži ne stvaraju fleke. Za razliku od konvencionalne kozmetike, Weleda piling od breze koristi prirodne kuglice voska, koje su biorazgradive i ne štete okolišu, te ovaj piling odstranjuje samo odumrle stanice s površine kože, daje sjajan i zdrav izgled, a istovremeno pomaže da apsorpcija hranjivih tvari iz krema ili losiona za tijelo bude što bolja i učinkovitija. Piling će pomoći i s problemima uraslih dlačica nakon depilacije.

Piling je smješten u plastičnu ambalažu koja stoji na poklopcu koji se otvara-zatvara na klik-klak, a prednost proizvoda koji stoje na poklopcu jeste stalno slijevanje proizvoda niz zid ambalaže, čime dobijemo potpunu iskoristivost, do zadnje kapi. Ja sam piling koristila samo na ciljanim dijelovima tijela gdje je celulit najizraženiji, a kod mene je to, kao i kod većine, gornji dio nogu koji je najpodložniji stvaranju te neželjene narančine kore. Piling je bijele boje, gušće konzistencije i u njemu su prisutna topiva voskasta zrnca, a da to nisam pročitala na ambalaži, onda bih zrnca opisala kao gumenkasa, blaga, koja trljanjem nestaju pod prstima. Nije poput standardnog pilinga za tijelo koje sam koristila, dosta je blaži. Koža, baš kako to na ambalaži navode, nakon korištenja ostaje mekana i glatka. Miris pilinga je svjež, citrusan i dopadljiv i ispunjava kupaonu na lijep način, nenametljivo, ugodno. Ja sam ga koristila otprilike 5 puta u 7 dana. Neću vam odmah sada otkriti dojmove, nego ću prvo malo pisati i o samom ulju, pa na kraju idu grupni dojmovi o oba proizvoda, jer u biti tako i najbolje rade, kada se koriste zajedno.







ULJE PROTIV CELULITA OD BREZE breze 
100 ml - 29,95KM



Ulje je smješteno u bocu od tamnog stakla. Poklopac je na odvrtanje, a izljev iz boce reguliran plastičnim dodatkom sa manjom rupicom za preciznije izlijevanje. Žućkaste je boje i rjeđe je konzistencije. Veoma je hranjivo i ostavlja kožu mekanom, te ne mogu to ne spomenuti, iako to nije namjena ovog ulja. Dolazila sam u iskušenje da njim namažem cijelu kožu tijela, zbog izuzetnog osjećaja koji ostavlja na koži. Ipak sam iskušenjima odolijevala jer mi je bilo žao trošiti zlatne kapi za njegu kože. Znači, ipak sam ga koristila samo na ciljanim dijelovima kože obuhvaćenim celulitom. Ulje je preporučljivo koristiti 2 puta dnevno, ali ja nisam bila dosljedna uputama iz već spomenutog razloga a to je da koža ostaje jako nahranjena i mekana i nauljena pa mi nikako nije zgodno navući odjeću na takvu kožu, pa mi je ostalo da ga koristim samo uvečer pred spavanje. I iskreno, meni je to i dovoljno bilo. Za potpuno upijanje je potrebno 15-20 minuta i tada nauljeni osjećaj na koži nestaje i zadržava se samo mekoća i glatkoća.




Nakon opisa proizvoda i načina na koji sam ih koristila dolazim i do najvažnijeg dijela, da prenesem dojmove o tome radi li obećano ili ne. Ništa mi draže nije nego kada od nekog proizvoda ne očekujem čudo, vjerovatno i zbog toga što sam na samom početku spomenula, a to što se i sam proizvođač ogradio i rekao da su rezultati mogući samo uz izbalansiranu ishranu i bavljenje sportom, a dobijem sve ono čemu se nisam nadala. Nisam se nadala da će mi koža postati zategnutija, te time celulit činiti manje vidljivim. Celulit, ta nakaradna pojava koja grdi izgled kože nije skroz nestao, ali je definitivno manje vidljiv, kako rekoh koža je zategnuta, pa je to razlog što je manje vidljiv. Napravila sam ono kako su u Weledi i preporučili, prehranu sam uravnotežila, pila više tekućine, dosta sam plivala, kretala se uopćeno i koristila Weleda proizvode za borbu protiv celulita.

Jako sam zadovoljna efektom i svakako ću proizvode nastaviti koristiti i u narednom periodu, jer mi je poboljšanje dalo morala da se borim i dalje i pokušam pobijediti u ovom ratu, jer već sam nekoliko bitaka dobila, pa zašto ne bih i rat :)

Svi Weleda proizvodi su dostupni u bolje opremljenim apotekama, a o kojim apotekama se radi možete pogledati na njihovoj FB stranici OVDJE.

Nego da li ste već isprobale neki od ovih proizvoda i ako da, kako vam se dopadaju?


PR proizvodi

Broj komentara: 5:

  1. Za početak... Dobro došla natrag! Nadam se da je u Turskoj bilo bajkovito i da si se lijepo provela i barem malo odmorila...
    Weleda me uvijek mami kao brand pa mi je drago da je recenzija pozitivna. Nanese li me put k' anticelulitnim proizvodima, sjetit' ću te se (i Weledine breze) ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni je ovaj piling bio super :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimljiv prijedlog proizvoda, morat ću ga isprobati :)
    www.lafdiary.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Kristina Forsch2. sij 2018. 23:11:00

    Na samom pocetku moram da kazem da koristim Weleda regenerations-Öl
    vec godinu dana,povremeno Weleda Arnika masage-Öl i od nedavno Weleda Birke(breza)anticelulit-Öl.
    Prezadovoljna sam jer mi je koza tela izuzetno suva.
    Za anticelulit ulje ne mogu jos uvek nista da kazem,ali ne sumnjam u Weledu.
    Ovaj piling nisam pronasla,retko koja apoteka ili prodavnica Bio proizvoda ima,ali potrudicu se da narucim. Pozdrav i jedan tip....najbolji i ubedljivo najefikasniji proizvodi su upravo ovi-prirodni,bez dodatnih lisih i hemiskih supstanci.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na savjetu i slažem se u ovom dijelu da Weleda nema proizovda koji može razočarati, dosta sam ih isprobala i svi redom su odlični :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)