Dr. Hauschka Cleansing Cream - MAKEUP ARENA

11/30/2015

Dr. Hauschka Cleansing Cream





Na proljeće sam vam uradila svoje predstavljanje proizvoda Dr. Hauschke, gdje sam pisala o dojmu koju su na mene ostavili. Zašto kažem dojmu, zato što sam pisala o proizvodima nakon što sam koristila manja putna pakiranja, ali sada je već druga priča jer već duže vrijeme koristim neke njihove proizvode.
S obzirom da je ovo prvi koji koristim od ukupno četiri proizvoda koja su trenutno u mojoj rutini njege kože, tako ću prvo o njemu pisati. Sa njim počinje moja jutarnja rutina njege kože.


Osvrnuću se samo kratko na ambalažu, da vas ne zamaram nepotrebnim jer sve se vidi na slikama. Osim što vidite da se radi o tubi kroz koju je vrlo lako dozirati proizvod i potrošiti ga potpuno, ono što ne vidite je da je otvor bio zaštićen aluminijskim dijelom koji je na otvoru, kao kod paste za zube, koji dodatno štiti proizvod.

U tubu je smješteno 50 ml, koja košta oko 20  KM.

Miris čistača me podsjeća na liker od breskve, koji nije baš najljepši miris ikad, ali niti mi je smetao, kroz nekoliko dana sam se potpuno navikla na njega, čak ga više ni ne osjetim.


U Dr. Hauschki imaju nešto drugačiji pristup njezi kože, gdje smaraju da treba da se djeluje na stanje kože, a ne na tip, što kad malo razmislim ima smisla, s obzirom da npr. moj masni tip kože zna doći u dehidrirano stanje pa je logično da u tom momentu treba da djelujem na trenutno stanje i fokusiram se na rehidrataciju, a da produkciju sebuma stavim u drugi plan jer u tom momentu je ona manji problem. Upravo u jednom mom dehidriranom stanju kože sam počela istraživati Dr. Hauschka proizvode i svidjela mi se njihova filozofija tretiranja kože koju sam odlučila primijeniti na svojoj koži.

Krema je namjenjena da se koristi za sva stanja kože, pa bi po tome odgovarala i svim tipovima kože.

Ono kako je zamišljeno da se ovaj čistač kože koristi je da se istisne količina koju vidimo na slici, te se lagano protrlja među dlanovima koji su nakvašeni toplom vodom i kad se ta masa rasporedi po dlanovima onda se nanese na lice od sredine prema vani i lice se lagano "pljeska", ako je to prava riječ, pri tome mislim da lagano tapkamo po licu, bez ikakvog agresivnijeg trljanja ili mazanja. Posebno spominjem trljanje jer vam se može učiniti da bi trebali protrljati kožu s obzirom da krema sadrži krupnije čestice koje vas mogu navesti na to da pomislite da je ovo piling, što nije. Nakon završenog tapkanja, koje ja radim otprilike pola do cijele minute, umijem se. Nakon toga koža nije škripavo čista, nema osjećaja zategnutosti, samo osjećaj svježine. U Dr. Hauschki upravo smatraju da je takvo čišćenje, bez da se naruši pH vrijednost kože, preporučljivo. Meni to ima smisla jer sam u prethodnim godinama korištenja raznoraznih agresivnijih čistilica lica, uočila da pretjeranim isušivanjem svoje kože dolazim do stanja kože koje nije zavidno, a to je da isušim površinu kože što rezultira time da ona dobije znak da što prije treba da se vrati u svoje uobičajeno stanje, pa počne producirati sebum još jače, a sama površina često ostane dehidrirana. Sa ovim čistačem tog spornog osjećaja zategnutosti i čistoće nema, ali kako sam već i spomenula, osjetim da je koža čista i osvježena, skine višak sebuma ali bez skidanja zaštitnog sloja kože koju čine prirodne masnoće kože, koje ostanu u potrebnoj količini. Također sam primijetila da mi se koža manje masti, s tim da samu zaslugu ne mogu dati samo ovom čistaču, nego je gotovo potpuno promijenjeni režim njege kože doveo do boljeg stanja, a o ostalim proizvodima pišem neki drugi put.


Vjerujem da većina vas zna da su Dr. Hauschka proizvodi prirodni, a podrobniji sastav možete vidjeti na slici ispod.



Iako je, opet napominjem, namijenjen za sva stanja kože, ja bih potvrdila da je odličan za moju masnu, povremeno dehidriranu kožu, te bih ga čista srca preporučila svima vama koje ste poput mene mučile svoju kožu agresivnijim čistačima i nepotrebno je isušivale.

Sljedeći korak u njezi kože je toniziranje i o samom toniku vam pišem uskoro.

Više od Dr. Hauschka proizvodima možete naći na njihovoj internet stranici OVDJE ili na facebook stranici OVDJE.

Da li ste već isprobale ovaj ili neki drugi Dr. Hauschka proizvod i ako da, kakvi su vaši utisci?



PR proizvod

Broj komentara: 11:

  1. Odlična recenzija, napokon da netko razjasni da ovo nije piling i pravilan način korištenja. Super mi je ovaj proizvod, uvijek kupim kada naletim ona manja pakiranja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, pa jasno je naznačeno da nije piling, ali shvatam da ona zrnca mogu navesti nekoga da pomisli da jeste, ako ne pročita :)

      Izbriši
  2. Odlična recenzija, i ja je obožavam a nikako da napišem koju reč za nju :) L.

    OdgovoriIzbriši
  3. Stalno slušam hvale o njihovim proizvodima i nikako da se setim da kupim neki da probam. E sad sam zapisala i nema nazad :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako se i meni desi sa nekim proizvodima ali na kraju ipak završe kod mene :)

      Izbriši
  4. Jako volim tvoje recenzije dekorative, ali postovi o preparativi su mi još draži zato što imamo sličan tip kože i sličnih smo godina ( ja sam, doduše, koju godinicu starija .. ;) ).Ovaj proizvod mi zvuči jako zanimljivo zato što i moja koža reaguje preteranim mašćenjem na neka agresivnija sredstva za čišćenje .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Vesna, drago mi je da sam od pomoći :) uvijek je najbolje pratiti razne blogove i čitati različita mišljenja ali držati se onih blogerica koje su nam najsličnije, što po tipu kože i godinama, što po boji tena i sl. :)

      Izbriši
  5. Odlicna recenzija. Potpuno isti osjecaj imam i sama kada koristim ovaj proizvod. Jednom kada pocnes koristiti proizvode Dr. Hauschka nama nazad i nema vise one dosadne potrebe za novim proizvodima i testiranjima jer je mozda upravo taj novi proizvod za dlaku bolji od starog. Jednostavno zadovoljna i sretna sa Hauschkom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) da, Dr. Hauschka nam nam nudi potpuno drugačiji pristup njezi kože koji moramo zavoljeti :)

      Izbriši
  6. Gdje se moze nabaviti ovaj proizvod? Hvala unaprijed

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)