Rimmel Match Perfection - MAKEUP ARENA

4/01/2016

Rimmel Match Perfection




Ne znam da li ste upratile da je Rimmel nedavno izbacio novu verziju ranije postojećeg pudera? Neću vam moći napraviti usporedbu između onog ranijeg i ovog jer prvog nisam nikad probala, pa ću se bazirati samo na iskustvu kojem sam o stekla o ovom reformuliranom proizvodu.

Ono što ovaj puder obećava je nešto što će biti interesantno svim tipovima kože: 24-satna hidratacija i efekat bluranja pora uz nevidljvo prekrivanje.


Ambalaža, količina, cijena: Već pomalo standardna za Rimmel, uža staklena bočica sa poklopcem u plavoj boji i doziranjem na pumpicu. Ima standardnih 30 ml i cijena mu je oko 16 KM, s tim da se Rimmel puderi često mogu naći na sniženju.

Formula: Formula je rijetka, jako prirodno izgleda na licu.

Finiš i miris: Finiš niti je mat niti potpuno blistav, nekako je između, ali ga ne mogu nazvati polumat jer nije ni malo mat, ali ga je moguće fiksirati sa puderom u prahu ili u kamenu i napraviti ga takvim i kad to napravim onda dobijem taj polumat izgled. Miris je jako blag i izuzetno prijatan, radi se o svježem, cvijetnom mirisu.

Prekrivanje: Ima srednje prekrivanje, lagano nadogradivo. Fenomenalno zblura pore i učini ih gotovo nevidljivim. Taj efekat na mom licu traje dok se koža ne počne mastiti, ali zato vjerujem da bi na ostalim tipovima kože koji se manje maste potrajao vidno duže.

Trajnost: na licu ostaje 2-3 sata nakon čega počinje da probija sebum, kroz 5 sati počinje na nekim dijelovima nestajati.

Najbolje se nanosi: Buffing kist-om i beauty blender-om. Sa oba se super nanosi, ali ipak prije preporučujem buffing jer "pojede" manje proizvoda.

Kome odgovara: vjerujem da bi odgovarao svim tipovima kože, osim što u potpunosti neće odgovarati onoj jako masnoj. I na jako masnoj poput moje, on ostaje dovoljno dugo i izgleda prekrasno i rado ga nosim kada znam da ću imati priliku da ga popravim. Neće odgovarati nekome ko ima veće nepravilnosti po licu i ko želi potpuno prekrivanje, ali će cure koje traže prirodan izgled sa srednjim prekrivanjem sigurno biti zaljubljene u ovaj puder.

SastavWATER/EAU, CYCLOPENTASILOXANE, TITANIUM DIOXIDE, DICAPRYLYL ETHER, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, TALC, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, GLYCERIN, PROPYLENE GLYCOL, PEG-10 DIMETHICONE, QUATERNIUM-90 SEPIOLITE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, ACRYLATES CROSSPOLYMER, SODIUM CHLORIDE, LECITHIN, MICA, TRIHYDROXYSTEARIN, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, QUATERNIUM-90 MONTMORILLONITE, AMMONIUM ACRYLATES COPOLYMER, CHLORPHENESIN, PHENOXYETHANOL, TRIBEHENIN, PARFUM/FRAGRANCE, DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE, ALCOHOL DENAT., DISODIUM EDTA, DISODIUM DECETH-6 SULFOSUCCINATE, ALUMINUM HYDROXIDE, LAURETH-4, HEXYL CINNAMAL, LAURETH-30, LIMONENE, TOCOPHERYL ACETATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, BENZYL SALICYLATE, LINALOOL, GERANIOL, BHT, SODIUM DEHYDROACETATE, CITRONELLOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, [May Contain/Peut Contenir/+/-: IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499)].







L-D: 100 Ivory, 200 Soft Beige, 300 Sand, 301 Warm Honey

Izbor nijansi i gdje kupiti: Kod nas ima 9 nijansi (jeeee za uvoznike koji su uvezli veliki broj nijansi, 9 od 12), meni su poslane 4 najpopularnije i naprodavanije. Mogu se kupiti u Didaco Shop-u (koji je uvoznik), CM-u, DM-u, kao i u drugim lokalnim parfumerijama. 
Edit: Svih 9 nijansi je dostupno jedino u Didaco shop-ovima, dok u DM-u i CM-u možete pronaći samo nijanse koje su oni odabrali.

Iako sam stekla dojam da im nijanse koje se završavaju sa 0 idu za neutralan podton, 1 za topao, a 2 za hladan podton, preporučujem da se ne vodite strogo time, nego da ipak provjerite sve nijanse prije odabira proizvoda.

Ako vas zanima kako je uspio zblurati moje jako izražene pore - pogledajte sliku, mislim da su riječi suvišne.



Sve u svemu ovo je jedan odličan puder za koji bih jedino voljela da je malo trajniji na mom licu, ali toliko mi se dopada kako izgleda da ću jednostavno zaboraviti tu trajnost i popraviti ga u toku dana, a rado nositi puder koji mi tako krasno leži za koži :)

Još jedan jeeej za drogerijske pudere :)

Da li ste ga probale ili imate namjeru?



PR proizvod

Broj komentara: 11:

  1. U Cmu i Dmu imaju samo cetri nijanse a meni ne odgovara ni prva ni druga pa sam morala obje da kupim da mjesam. Staro pakovanje je imalo moju nijansu koja mi je savrseno odg. I ja imam masnu kozu i takodje mi se pocne skidati poslje par sati ali meni se svidja puder onako lagan proljetni.

    OdgovoriIzbriši
  2. U Cmu i Dmu imaju samo cetri nijanse a meni ne odgovara ni prva ni druga pa sam morala obje da kupim da mjesam. Staro pakovanje je imalo moju nijansu koja mi je savrseno odg. I ja imam masnu kozu i takodje mi se pocne skidati poslje par sati ali meni se svidja puder onako lagan proljetni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Provjerila sam informaciju i dobila odgovor da se svih 9 nijansi (ne 8 kako sam prvenstveno bila napisala) može naći jedino u Didaco shop-ovima, dok se u DM-u i CM-u mogu naći samo nijanse koje oni sami sebi odaberu. Postoji nijansa 101 i 102 pa pogledaj i njih :) Nas dvije kao da smo se dogovorile da mu trajnost oprostimo jer izgleda fenomenalno na koži :)

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. Jao zaboravila sam napisati. Ja sam naravo ova najsvjetlija, nijansa 100 :)

      Izbriši
  4. Htjela sam kupit 100presvijetlo 200 pretamno a ne zelim dva kupit i mijesat :D
    Jedno pitanje,nevezano za post. Ne znam ima li dovoljno materijala za napisat takav clanak o kompatibilnim bazama i puderima. Ne razumijem se puno u sastav ali da li puder kojem je na prvo mjestu water treba i takav primer ili moze proci silikonski. Imam suhu kozu s ljuskicama i unatoc svakom peelingu uljima i kremama puder se na nosu cudno nanosi i nakuplja. Od beauty blendera do prstiju,preko 20 pudera krema i ostalog.Znam da to nije vas tip koze ali samo me zanima generalno vasa preporuka sastav pudera i baze za odredjeni tip koze. Nadam se da smo se razumjeli :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kao što sam već u gornjem komentaru curi napisala prošetaj se do Didaco shop-a i tamo pogledaj i ostale nijanse koje su između nijansi 100 i 200, ima 101 i 102 i možda ti neka od njih bude odgovarala.
      Što se tiče kompatibilnosti iako nisam baš stručna na tom polju, neke osnove znam, a to je da ide vodeni primer na vodeni puder, kao i silikonski primer na silikonski puder. Ali kao i u svemu u životu, svako pravilo ima iznimku pa se nekad lijepo slažu i naizgled nespojive kombinacije. Što se tiče suhe kože najvažnija je hidratacija, što s vana što iznutra. U biti je ona važna za svaki tip kože ali posebno važna na suhu kožu. Kao i piling, koji za suhu kožu i ne mora biti mehanički, postoje jako lijepi enzimski pilinzi.

      Izbriši
  5. Kako si samo lijepa! Sve ljepsa...Sta je na usnama tako mocno? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malo kasnim sa odgovorom, ali hvala ti puno draga Majda, na usnama je MAC Flat out fabulous ruž i magenta olovka :)

      Izbriši
  6. u Hrvatskoj u DMu nažalost nijanse počinju od 103, što je meni pretamno :(

    koji je to ruž? divan je O.o

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šteta što nemate :/ u koentaru iznad sam pisala šta je na usnama :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)