Estee Lauder Advanced Night Repair serum - MAKEUP ARENA

5/09/2016

Estee Lauder Advanced Night Repair serum






Muči li vas dehidriranost kože? Ako je odgovor potvrdan, onda ste na pravom mjestu. Dehidriranost kože je problem sa kojim se susreće svaki tip kože. Često se misli da je dehidriranost vezana samo sa suhom kožom, ali nebrojeni puta sam srela masnu, a dehidriranu kožu. I moja koža zna često doći u to stanje, posebno ako koristim neke jače tretmane koji površinski isušuju kožu. Dehidrirana koža kod masnokožaca se lako prepozna - puder se hvata za te površinske suhe dijelove kože, dok dubinski iz kože i dalje izbija sebum. Ono što se dešava u ovakvim slučajevima je da cure često misle da je koža suha jer se peruta, pa onda posežu za masnijim kremama, a zapravo bi svoj problem trebale riješiti sa hidratacijom, gdje su se najbolje pokazali hidratantni serumi. Prepoznavanje isušene kože kod ostalih tipova kože je još lakše prepoznati. Otkako sam počela da se bavim šminkanjem drugih, jako često viđam ovaj problem i svakoj curi uvijek rado dajem savjet da su njeni glavni saveznici: dobar piling koji će skinuti sve te mrtve stanice kože i hidratntni serum. Jedan od seruma je upravo ovaj serum koji ja koristim posljednja 3-4 mjeseca, što smatram dovoljnim da bih vam iznijela svoje mišljenje o njemu.


Još u svojim ranim upoznavanjima sa brendom Estee Lauder, za čiju neraskidivu ljubav koja traje godinama je kriva moja draga Ivana sa bloga Anaviglam, koja mi je prije te 3-4 godine, kada sam ju upitala za savjet, predložila da obavezno kupim upravo ovaj serum, njenu recenziju možete naći OVDJE, no nekako sam ipak na prodajnom mjestu bila nagovorena da kupim Pefectionist (recenziran OVDJE), zbog čega ne žalim, ali žalim zbog činjenice da i ovaj serum nisam isprobala ranije. U biti nisu slični pa sam komotno mogla koristiti oba za različite potrebe lica. Poslije sam kupila Idealist iluminirajući pa onda onaj za (tj. protiv :)) pora, te nekako zaboravila na upravo ovaj, njihov najpoznatiji serum. Sada kada ga već ovako dugo koristim potpuno mi je jasno zašto je toliko hvaljen i zašto je greška što ga nisam ranije počela koristiti.

Šta nam serum obećava? Obećava glađu, blistaviju i mlađu kožu. Dramatično reducira sve ključne znake starenja kože. Izvlači maksimum iz prirodnog obnavljanja kože tokom noći. Linije i bore su vidljivo reducirane. Više od 75% žena je reklo da im je koža vidljivo mlađa nakon samo 4 sedmice korištenja seruma.

Ambalaža je klasična za Estee Lauder, četvrtasta bočica tamno smeđe boje sa zlatnim detaljimaa na poklopcu i zlatnim slovima. Dostupan je u količini od 30 ml - 167,50 KM i 50 ml - 229,10 KM. Tu je i pipeta za lakše doziranje jer se radi o serumu koji je dosta rijedak pa je uz pomoć pipete doziranje pojednostavljeno.


Serum je preporučljiv za sve tipove kože: za one koji imaju masnu, normalnu, kombiniranu kožu, bore, suhu kožu, neujednačenu kožu, svakome iznad 35 godina, mada ih ja definitivno granicu spustila i na 30 jer vidim da je česta dehidriranost kože nevezana za godine, te da i mlađa populacija pati od iste problematike.


Kako se koristi? Nanosi se nekoliko kapljica seruma (ja koristim 5) na čisto lice. Razmazati po licu i ostatak po vratu, koji je često zanemaren, a jedan od većih izdajica godina kod žena. Nakon seruma se stavlja krema. Ona krema koju preporučuju u kombinaciji sa ovim serumom je Revitalizing Supreme Global Anti-Ageing Creme, o kojoj sam vam ja pisala OVDJE, i koju i dalje jednako obožavam i za koju vjerujem, da je u kombinaciji sa serumom iz posta dobitna kombinacija za moju kožu, te uz okoloočnu kremu Advanced Night Repair, koju sam ja već ranije koristila, kao i okoloočni serum, ali nikada nisam pisala o njima.

Šta mi je serum pružio? Sa serumom sam, da krenem od početka i prvih primjećenih promjena, dobila kožu na koju puder ljepše sjeda jer mi je pomogao da se riješim sasušenih površinskih stanica koje ne dopuštaju puderu da se ljepše stopi sa kožom. Dobila sam blistavu kožu koja izgleda zdravije, a što posebno primjetim kada sam bez šminke. Koža je dosta elastičnija, mekša, odmornija, boja joj je ujednačenija, što primjetim po tome da mi treba manje tekućeg pudera da bih prekrila nepravilnosti. Što se tiče linija i bora i one su dosta ublažene, mada iskreno smatram da i nemam neke posebne bore pa da mogu vidjeti neku značajnu razliku (na sreću :)) ali također vjerujem da se korištenjem ovog i njemu sličnih seruma radi prevencija pojave bora i odgađa onoliko koliko je to moguće. Ono što je meni najbitnije od svih promjena koje sam sa njim dobila je upravo ta mekana i zdrava koža za čiju površinu se ne lijepi puder, posebno kada imamo na umu da ja koristim suhe matirajuće pudere koji se znaju i hoće još jače zalijepiti za mrtve stanice kože. Sa serumom sam i više nego zadovoljna i potpuno je opravdao titulu koja se uz njega veže, a to je da je jedan od najboljih Estee Lauder proizvoda i sigurna sam da će ovo biti proizvod koji ću uredno nastaviti koristiti i nakon što ovu bočicu potrošim.



Eh sada da čujem koliko vas je koji ovaj serum već koristite i koliko ste zadovoljne?



PR proizvod

Broj komentara: 10:

  1. Ovaj proizvod želim jako dugo, ali mi je preskup

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 50ml ovog seruma moze trajati 6 mjeseci, jer je 5 kapi svako vece prije kreme dovoljno. A kad se nekih 230KM podijeli sa 6 mjeseci odnosno 180 dana ispadne da za zdravlje svoje koze trebas da das 1,27KM. Odreknes se jedne kafe i to ti je to.. :)

      Izbriši
    2. @beauty chat room by Marijana: nadam se da ćeš uskoro imati priliku da ga isprobaš :)

      @Unknown: dobra računica :) mislim da će meni potrajati i duže od 6 mjeseci jer možda i nema potrebe da se koristi svaku noć. No kako god, po mom mišljenju, vrijedan svakog novčića :)

      Izbriši
  2. Meni je on bio dobar ali ništa spektakularno. Na kraju sam jedva čekala da ga potrošim. Možda sam trebala kupiti manje pakiranje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taman sam pošla da te pitam pa kako ti nije bio spektakularan pa mi je razum proradio i skontah se da nam ne može svima jednako svaki proizvod odgovarati :) Tako da je to ok, samo ti mogu reći da mi je žao što ti ne odgovara kao meni i da možda tvoja koža nije dehidrirana pa ti nije mogao napraviti neku značajnu promjenu.

      Izbriši
    2. Koristila sam ga prije par godina kad mi je koža bila kronično i jako suha a istovremeno jako sklona upalama. On mi je bio ok, ali nije mi riješio suhoću kože, a i dalje su mi izbijale stvari po licu. To je vjerojatno bilo i do drugih stvari, dnevne njege ili ko zna šta.
      Pun pogodak je bio kad sam počela kombinirati Omorovizca gold night repair serum i Alpha H liquid gold (ne istovremeno, nego jednu noć jedno drugu drugo). Meni je to savršena kombinacija i lice mi je super. Alpha H ga pročisti, a Omoroviza nahrani (on mi je doslovno u dvije noći riješio suhoću lica) toliko da sam nakon testera poželjela ga kupiti iako je urnebesno skup. Uz to sam i od oba branda kupila pilinge koji su savršeni. Sad sam već dvije godine na tome a lice mi nikad u životu nije bilo bolje.
      Vjerojatno bi mi sad i ovaj EL bio super, ali uz ova dva standardna noćna seruma, treći je uvijek nešto novo i isprobavanje.

      Izbriši
  3. Jako volim ovaj serum, i mislim da je jedan od najboljih koje sam ikada imala, mada ga vec duze od 2 godine nisam koristila. Kako mi se blizi jedan prilicno "okrugao" rodjendan-bas bih mogla da se castim :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Zao mi je novaca koje sam iskesirala za taj serum. Cak mi je bolji ispao neki bipine robne marke jedno 15 puta jeftiniji od ovog. Kupila sam ga jer se svi kunu u njega, a meni je dosao ko da sam maltene vodicu stavljala (karikirano, serum je iz parfumerije,valjan rok,bla, da ne ispadne da se referiram na pokvarenost proizvoda)

    OdgovoriIzbriši
  5. Nazalost nisam probala ovaj proizvod ali mogu iz iskustva da preprucim Murad serum "kap vode" iz kolekcije za osjetljivu kozu sa rozaceom. Odlicno odgovara mojoj aknoznoj, mjesovitoj i osjetljivoj kozi koju hidrira bez dodatnog sebuma. Cijena je oko 98 km. Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovaj proizvod nazalost nisam probala ali za rjesavanje problema dehidrirane masne koze ja koristim Murad-ov serum "casa vode" iz kolekcije za osjetljivu kozu sa rozaceom. Mojoj osjetljivoj, masnoj i dehidriranoj kozi pomaze da izgleda zdravo bez dodatnog sebuma. Cijena je nesto manje od 100km. Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)