Estee Lauder Double Wear foundation + concealer - MAKEUP ARENA

6/15/2016

Estee Lauder Double Wear foundation + concealer





Mislim da malo koja od vas nije čula za ovaj kultni Estee Lauder dvojac koji je pod nazivom Double Wear. Puder sam prvi put isprobala prije gotovo 4 godine, a korektor prije 2 godine. Mislim da je krajnje vrijeme da im ustupim prostor na svom blogu jer su proizvodi bez kojih više ne mogu zamisliti svoju rutinu za dane kada mi je trajnost šminke jako bitna. 




Pakiranje je kod Estee Lauder proizvoda minimalističko, nema previše komplikacija i detalja, a opet ti zlatni detalji mu definitivno dodaju dozu luksuza. 

Ono što mi se posebno dopada je odabir nijansi, pa ćemo pronaći one sa oznakom N (neutralni) W (topli) i C (hladni), pa je vrlo vjerovatno da ćemo uspjeti pronaći nijansu za sebe.

Miris pudera je onako malo oštriji, ali nije takav da mi na bilo koji način smeta i posve brzo ispari nakon što puder nanesem. Formula je gušća i potrebno je brže raditi sa njim da bih ga uspjela lijepo nanijeti. Pigmentacija mu je vrhunska, što znači da uz pomoć male količine pudera dobijemo ekstra dobro prekrivanje. Dolazim i do trajnosti, koja je gotovo nevjerovatna, na meni opstaje oko 8 sati (uz prethodno skidanje viška sebuma gdje ne spada puder), pa nakon tih 8 sati počinje nestajati sa dijelova brade, oko nosa i sa čela. Na obrazima se još uvijek zadržava jer su mi oni mrvicu manje masni. Trajnost od 8 sati na mom izuzetno masnom licu je nešto što do sada nisam uspjela postići ni sa jednim puderom. Isprobavala sam ja još dosta drugih pudera u međuvremenu, nalazila ovog i onog novog favorita, ponekad zaboravljala na voljeni Estee Lauder puder kada bih ostala bez njega, no svih ovih godina uvijek bi mu se vraćala i uvijek bih se pouzdala u njega kada mi je trebala izuzetna trajnost. Ono što me kod njega posebno fascinira je ta njegova gustoća, izuzetno prekrivanje a da ne izgleda previše debelo na koži. Da objasnim na šta mislim. Postoji koža koja je masna ali glatka, postoji koža koja je masna i ima lošu teksturu, neravnine, pore i sl. Moja je na žalost iz ove druge skupine pa mi je jako teško naći puder koji ima jače prekrivanje koje meni ponekad treba, a da pristojno izgleda na koži. Na žalost kod mene ne pali pokrivanje nepravilnosti sa korektorom s obzirom da bih onda trebala više od pola lica prekriti korektorom, pa to onda nema smisla (znate one moje hiperpigmentacije dobijene u trudnoći, eh pa te dosade me još uvijek nisu u potpunosti napustile). Većina pudera koji imaju jače prekrivanje na mojoj koži ne izgleda dobro jer iako dobijem dobro prekrivanje, oni kao da mi više istaknu pore i neravnine lica. Jako sam zadovoljna kako mi ovaj puder izgleda na licu, što ćete vidjeti na slikama dolje, koje sam baš baš izbliza slikala da se dobro vidi, a računajte da efekat zaglađenog lica sa pristojne udaljenosti daleko bolji. Podrazumijeva se da mu je završnica mat, sa svim karakteristikama koje ima. Da dodam, jako mat :) pa ne bih rekla da odgovara ikome ko ima suhe dijelove kože na licu, mada se lijepo miješa sa drugim puderima, pa je super za miješanje sa drugim puderima i za suhlji tip kože jer uz dodavanje njega produžava se trajnost drugim puderima.

Sadrži SPF10, što je ok za slikanje, pa nećemo dobiti efekat bijelog lica ako se slikamo uz blic. Za korištenje tokom dana preporučujem da se koristi još i krema koja ima jači SPF.

Imao je jednu manu. Kažem imao jer sam mu tu manu riješila. Mana mu je bila doziranje. Svaki put kad bih izlila više pudera nego što bi mi trebalo, srce bi me zabolilo od tuge :) pa bih onda često znala staviti sve što je greškom izašlo iz bočice, samo da se ne baci :D Onda sam nedavno naletjela negdje na bespučima interneta da MAC pumpica od Studio Fix pudera odgovara savršeno za ovu bočicu i prvom prilikom sam je kupila i isprobala i shvatila da je sad savršen :) MAC pumpica ga odlično dozira :) Da ne spominjem da se sada znatno sporije troši.

Sve u svemu ukratko da sumiram: puder za sve vas sa masnom kožom, za sve vas kojima treba jače prekrivanje i kojima treba trajnost koju vam drugi puderi nisu uspjeli dati. Vjerujem da bi sve svoje probleme mogle riješiti sa ovim puderom.




Osim pudera u mojoj kokekciji je i korektor. Nakon pozitivnog iskustva sa puderom, morala sam se uvjeriti i u pohvale koje sam čula na račun korektora. Ambalaža je sa aplikatorom za lakše doziranje. Moj aplikator nećete vidjeti na slici jer ga je moja kćerkica unišila, pa koristim aplikator iz jednog drugog potrošenog korektora. Nanošenje korektora sa aplikatorom je meni omiljeni način nanošenja korektora.

Kada bih krenula opisivati svojstva ovog korektora, to bi se svelo na isto opisivanje kao i za puder. Jako pigmentiran, prekriva odlično, traje i traje, pa ću prestati sa ponavljanjem istih stavki i reći vam da ga krase karakteristike koje krase i puder i pustiti vas da pogledate kako je prekrio moje podočnjake i posvijetlio dio oko očiju. Inače nemam nešo posebno izražene podočnjake ali ovaj dan su bili u baš lošem stanju pa sam iskoristila priliku da vam pokažem prekrivne moći ovog korektora. Ovdje ga još nisam bila fiksirala, ali to uvijek uradim da osiguram da ne miče sa podočnjaka i mirna sam dok ga ne skinem, pogotovo zato jer mi koža na tom dijelu lica nije masna pa ne spada lako.





Moja kombinacija koju nosim na slikama 2W2 koji iako je žutog podtona a ja nisam, meni odgovara jer  imam osjećaj da neutralizira moje crvenilo po licu, te korektor pod brojem 2.








A tu su i swatchevi svih nijansi koje imam jer ih vrlo rado koristim i kad šminkam druge, te ih također rado miješam sa nekim laganijim puderima te time dajem trajnost nekim drugim, manje trajnim puderima nekome kome ne treba ovako "jak" puder.

2N2, 2W2, 2C2, 2C3 3W1, 3W2, 4N1

Cijena pudera je oko 90 KM, korektora 50-ak, ja ih nisam kupovala kod nas jer ih u mom gradu na žalost nema, ali zasigurno znam da se Estee Lauder proizvodi mogu kupiti u Sarajevu i Mostaru, za ostale gradove ne znam, ali znam da će od jeseni biti dostupni i u Tuzli.

Još slika kako puder izgleda na mom licu možete vidjeti u OVOM i OVOM postu (samo sam tu nosila netralniju nijansu 2N2, pa usput možete vidjeti i kako ta nijansa izgleda na licu) gdje sam pisala o Estee Lauder ruževima, te naravno koristila i svu Estee Lauder šminku koju imam.
Jeste li isprobale neki od Double Wear proizvoda brenda Estee Lauder? Ja sada imam i Double Wear Light puder pa ću vam pisati i o njemu za jedno 4 godine :) šalim se naravno, za utiske o njemu vas neću pustiti da čekate tako dugo :)


Broj komentara: 12:

  1. Imam 40 + godina i stvarno sam se umorila tražeći puder ispod kojeg neću prosijati u roku od odmah 😕 . Više me ne teši ni činjenica da masna koža sporije stari ... ☺ Verujem da bi i meni odgovarao jer sam čitajući tvoj blog godinama unazad stekla utisak da imamo sličan tip kože. Kupila bih ga vrlo rado ali mi je problem ( relativna ) nedostupnost, u mom gradu ih nema, u Bg uvek idem na kratko a na on line kupovinu se ne usudjujem plašeći se da ću " omašiti " nijansu ☺. Sad kad sam se izjadala da postavim i pitanje - interesuje me kojim puderom matiraš ovaj EL za dugotrajniji efekat ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem ti Vesna jer i moja koža je takva. Ako imaš priliku obavezno isprobaj ovaj jer za moju jako jako masnu kožu ja još nisam našla trajniji. Naravno neće on moći potpuno spriječiti izbijanje sebuma, ali ono što je meni bitnije je da nakon što sebum pokupim puder izgleda kao da sam ga tek nanijela. Iskrene preporuke. Matiram ga različitim puderima, kada želim što trajniji učinak to je MAC Blot kameni puder, mada mi je u kombinaciji sa njim dobar gotovo svaki drugi kameni. Idealno bi bilo da uživo osmotriš nijanse jer su tada najmanje šanse za pogrešan odabir.

      Izbriši
  2. Ja sam se na prvu doslovno oduševila trajnoscu ovog pudera, išla sam ga testirati i nanijela sam ga oko 15 sati i u oko 20 sati mi je lagano prosijao a oko ponoći sam imala nenadani izlazak u grad i tada sam ga samo matirala na t-zoni i izgledao je super! Dečko se začudio kako sam se uspjela tako brzo našminkati i spremiti! :))) ali u zadnje vrijeme mi se jako brzo zamasti na t-zoni.. Promjenila sam preparativu pa kontam možda je zbog toga..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je ta trajnost o kojoj pričam :)
      Može biti da je do promjene preparative, a može biti i da je zbog toplijeg vremena. Ali ipak predlažem da se prvo vratiš na preparativu koja ti je s njim odgovarala, ako želiš taj učinak koji si ranije imala s njim :)

      Izbriši
  3. Definitely on my list!!!
    xx
    Maliha Rao / Red Alice Rao

    OdgovoriIzbriši
  4. Čine se kao odlični proizvod, ali bome im je cijena zbog toga i takva, što je sasvim u redu jer je eto opravdana. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš čitam recenzije ovog pudera po googlu i tražim razlike između ove i light verzije. Došao je trenutak da se pomirim s tim da nijedan puder iz drogerije ne izgleda lijepo na mojoj koži koja je tićno kao i tvoja što se tiče teksture i pora, samo moja nije masna nego mješovita sa sušim dijelovima ponekad i iz tog razloga ne volim potpuno mat završnicu, ali što se tiče prekrivanja, ova verzija bi bila savršena. Nadam se da i light verzija ima jednako dobro prekrivanje. Moram ti priznati da na tvojim slikama koje ponekad stvarno izbliza slikaš, ne vidim tolike neravnine i teksturu kože kako je opisuješ, ali znam da smo sami sebi najveći kritičari :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Hey, može pitanje :) S kojim puderima najčešće mješaš ovaj proizvod? da li je moguće mješati ga s drogerijskim markama L'oreal i slično? Hvala

    OdgovoriIzbriši
  7. Možda nisam dobro vidjela ako si napisala, ali zanima me koji ruž nosiš na ovim slikama? Predivan je!

    OdgovoriIzbriši
  8. Jucer sam ga kupila nakon dugog razmišljanja,inače imam mješovitu kožu,t zona masna.Za ove zimske dane mi je nijansa 2n1 taman.Nije mi uopce tezak na licu,a navikla sam na lakse pudere.Super prekriva,ali ulazi u svaku boricu koju imam,a suhe dijelove za koje nisam ni znala da imam mi je bas istakao.Inace puder je odličan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj malo pojačati hidrataciju i nanosi ga u što tanjem sloju.

      Izbriši

Hvala na komentaru :)