Bourjois Healthy Mix tekući puder i korektor - nova formula! - MAKEUP ARENA

1/15/2017

Bourjois Healthy Mix tekući puder i korektor - nova formula!




Prošlo je dosta vremena od tipkanja mog zadnjeg posta i neću puno toga objašnjavati gdje sam i šta sam radila, zašto nisam pisala, samo ću reći da ste mi nedostajale, nedostajala mi je komunikacija sa vama, nedostajalo mi je da vam tipkam, nedostajalo mi je sve vezano za bloganje. Sad se vraćam na temu posta :)

Pred Novu godinu stigla su mi ova dva proizvoda na isprobavanje i moram da priznam da sam bila jako uzbuđena. Prvo zbog činjenice da su mi Bourjois puderi jedan dobar dio mog života najdraži drogerijski puderi. Isprobala sam ih gotovo sve, u stvari sve osim Healthy Mix pudera, bilo koje verzije. Nikad niti jedan HM nisam probala jer sam stekla dojam da nisu i ne mogu biti za moj tip kože i da to što nisu za moj tip kože mi u biti ne daje pravo da ih ocjenjujem. Stoga bih radije novac investirala u obnovu 1, 2, 3 Perfect pudera koji mi je godinama drogerijski puder br. 1 i mislim da će se među vama što ovo čitate, mnoge prepoznati sad kad spomenem da sam ovaj puder ubjedljivo najviše puta preporučila svim masnokožcima koji su me upitali za preporuku. Meni je on bolji i od povučenog Flower Perfection pudera. Vraćam se na HM i zašto sam bila uzbuđena? Pa zato što ću ga napokon isprobati i to reformuliranu verziju jer bih ga vjerovatno i ovaj put preskočila i ne bih kupila i ostala bih uskraćena saznanja da ovaj puder radi i na masnoj koži. Ali… ima ali naravno, samo ja to neću odmah na početku izblebetati kako to obično radim, nego ću vas zamoliti da pročitate ostatak recenzije.


Sama ambalaža je dosta jednostavna, kombinacija staklenog tijela bočice i prepoznatljivog crvenog poklopca, samo ovaj put, umjesto u okrugloj bočici, odabrali su četvrtastu i mislim da je to odlično jer ga odmah čine lako prepoznatljivim između ostalih Healthy Mix verzija. Ima najbolji način doziranja, a to je pumpica. Kao i u većini pudera zapremina je 30 ml, koje možemo kupiti po cijeni od 27 KM. Bourjois proizvodi se mogu kupiti u DM i CM drogerijama. Puder je dostupan u 9 nijansi (51-59), no kod nas nisu dostupne sve nijanse, dostupno je 6 nijansi i to od 52-57.




Miris pudera ja jako blag i voćni je, osjeti se samo kada ga primaknem nosu, ne osjeti se dok ga nanosim na lice, mada ne bih imala ništa protiv da se malo osjeti, s obzirom da je baš prijatan.

Tekstura je srednje gustine, nit spada u one rijetke pudere, niti u guste. Prekrivanje je upravo isto kao i sama tekstura. Spada u pudere koji mogu prekriti nepravilnosti nekog srednjeg ranga, ne vjerujem da će prekriti akne, ali neke sitne mrljice i konkretno ujednačavanje tena se lako postiže. Nadogradiv je dodavanjem dodatnog sloja. Meni je za prekrivanje cijelog lica dovoljna 1.5 pumpica. Odlično se nanosi sa buffing kistom.

Završnica je sjajna, ali ne jako sjajna nego sjaj primjetim kada mičem lice i gledam se pod različitim uglovima. Kao takav je meni teže uhvatljiv na fotografijama, ali uživo se vidi. Ovakva završnica pudera se krasno fotografira i daje fotošopirani izgled licu.

Trajnost pudera ovisi o tome šta je predhodilo puderu, tj. da li sam stavila bazu i kojim puderom u prahu ili kamenu sam ga fiksirala. Ako ga nosim bez baze već kroz 3-4 sata počne lagano nestajati sa mog lica, ali ne nestaje u smislu da se raspada na licu, kako to znaju raditi neki teži puderi, nego samo polagano nestaje. Ako sam ga nosila sa matirajućom bazom i t zonu fiksirala završnim puderom u prahu ili kamenu, znao mi potrajati i do 8 sati, uz nekoliko blotanja tokom dana. Na puderu je navedeno da traje do 16 sati, što vjerujem da se odnosi za normalan i suhi tip kože.

Možda su neke od vas upratile, mnoge vjerovatno nisu, jer u moru blogova i recenzija, ko će sad sve propratiti, ali evo ja ću to istaknuti: ja sam definitivno došla u fazu kada osim mat završnice želim pronosati i neke drugačije završnice i često mi ni ne smeta što nisu najtrajnije na mom masnom licu, jer mi se nekad više dopada taj efekat prirodnije završnice. Kažem nekad, nemojte misliti da ću se odreći mat fasada u potpunosti :)

Probala sam ga miješati i sa drugim puderima, tj. sa Bourjois Air Mat i tada dobijem neku lijepu polumat završnicu, malo jače prekrivanje. Mnogo mi se dopada kako se ponaša ta kombinacija na mojoj koži.

Ovaj puder je odličan puder za sve one koje žele prirodnu blistavost kože, umjereno prekrivanje, efekat druge kože. Po mom mišljenju najbolje odgovara mješovitoj, normalnoj i suhljoj koži, dok mi masni uz pomoć matirajućeg prajmera i adekvatnim fiksiranjem možemo povećati trajnost ovog pudera na našoj koži.

Vjerujem da je umorno lice ono što većinu nas muči (pa čak i nas istinski masne), posebno u zimskom periodu, jer koža koja je umorna i još eventualno i isušena nije koža koja lijepo izgleda i takvoj koži je potrebno vratiti taj poželjni glow, koji joj ovaj puder definitivno može obezbijediti.



Ništa manje oduševljena nisam ni korektorom. Iako sam već duže vrijeme jako volim Bourjois City Radiance korektor za koji nikako nisam stizala natipkati recenziju u proteklom periodu neaktivnosti na blogu, nisam vjerovala da će mi se ovaj dopasti još više. Zašto, pročitajte u nastavku :)

Miris je sličan, možda i isti, kao i kod pudera, ako nije možda mrvicu blaži ili mi je sada to teško skontati dok ih mirišem jedan kraj drugoga. 

Iako je gušći, mogao bi dati dojam da će se uvlačiti u linijice oko očiju, ali potpuno neistinito :) posebno ako stavimo neku optimalnu količinu korektora i lijepo to fiksiramo nekim laganim puderom u prahu. Dosta je hidratantan i stekla sam dojam da ne isušuje područje oko očiju. 

Aplikacija je potpuno jednostavna sa aplikatorom koji na sebi izvuče dovoljnu količinu korektora da nemam potrebu da ga ponovo uranjam i dodatno nanosim.

Na licu ostaje onoliko dugo dok ne skinem šminku. Nemam neke posebno izražene podočnjake, pa uz mrvicu korektora dobijem da to područje izgleda potpuno ujednačeno. Korektor može prekriti i nepravilnosti na licu, barem one koje ja imam, ne znam kako bi prekrivao akne, ali svejedno ovaj tip korektora mi je definitivno više za okoloočno područje, zbog svojih hidratantnih svojstava, dok kamuflažni tip korektora ide za nemani po licu.

Ima 7,8 ml, a cijena mu je 17.30 KM. Dostupan je u 3 nijanse.


 Lijevo korektor u nijansi 51, desno puder u nijansi 53

S obzirom da moja mog lica i vrata nisu iste, boja lica je prirodno tamnija za dvije nijanse, meni je apsolutno nemoguće naći puder koji će super da se stopi sa kožom, a da se ne razlikuje od boje vrata. S druge strane ako idem na to da stavim puder boje vrata, moram staviti jako veliku količinu da bi to izgledalo ujednačeno. Stoga sam našla rješenje gdje tražim boju koja je između boje lica i vrata i onda dodam bronzera na vrat, da se sve bolje stopi. Na slici ispod na desnoj strani slike nemam ništa na licu, osim kreme, na lijevoj nosim puder i korektor i nisam ih ničim fiksirala. 

Ako se slučajno pitate šta je sa trepavicama (jer sam u više navrata na blogu spominjala da ja prirodnih trepavica gotovo i nemam) onda da znate da već 4 mjeseca (uz redovne nadopune) nosim ekstenzije i ja sam se preporodila sa njima. O tome sam vam mislila pisati u nekom zasebnom postu u budućnosti :) 

Plus molim ne budite previše kritične prema mom licu bez pudera, bolesna sam već treći dan i crvenilo na licu je rezultat dosadne temperature od 37 sa nešto, koja me već 3. dan izludi.


Za kraj sam fiksirala puderom u prahu koji je mrvicu svjetliji od tekućeg, dodala malo više rumenila i dobila super ten :) Meni je odličan, posebno kada napravimo usporedbu kakav je prirodno, sav neujednačen bez pudera i nadam se da se i vama dopada :) Podrazumjeva se da slike nisu provlačene ni kroz kakve filtere jer sam ja protiv lažnog navođenja da je nešto napravila šminka, a u biti je to samo sredio neki filter.

Mislim da je zaključak i više nego jasan, a to je da sam oduševljena i puderom i korektorom i definitivno ću ih nositi jako često :) Jako lijepo izgledaju na koži i to što puder nije najtrajnije rješenje za masnu kožu, potpuno opraštam jer dok traje, izgleda fenomenalno. I znajte da zavidim svima vama sa normalnijom kožom jer bih i ja htjela stalno nositi ovakav tip pudera.

Znam da je iznošenje mišljenja o puderu individualno i da dok ga ne isprobate, ne možete znati da li će vam odgovarati, ali samo želim skrenuti pažnju i drugim masnokožcima na ovaj puder, posebno sada dok je zima, pa se možda i vama, kao i meni, malo manje masti koža, pa poželite ovu krasnu završnicu pronosati.




Kako vam se čine puder i korektor i da li imate namjeru isprobati nešto od ovo dvoje?


p.s. slobodno pitajte ako sam nešto izostavila u recenziji, iako sam sigurno 10 puta pročitala prije objave, moguće je uvijek da sam zaboravila napisati nešto što vas zanima :)


PR proizvodi




Broj komentara: 28:

  1. Rado bi isprobala
    Super recenzija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Azra <3 vjerujem da se nećeš razočarati, ako bilo puder ili korektor ili oboje isprobaš :)

      Izbriši
  2. Bas sam se obradovala tvom postu, jako nedostajes i ti i tvoje recenzije. Masnokozac sam zesci i mislim da ce mi ovaj puder odgovarati s obzirom na vremenske uvjete i dehidriranost koze. Zelim ti da brzo ozdravis i da nam u buducnosti uspijes cesce pisati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno i meni jako nedostaje bloganje i sva ta komunikacija sa čitateljicama, ali s obzirom da sam u proteklom periodu svu energiju dala u drugom smjeru, ništa mi nije ostalo za bloga. Ne smijem obećati jer se život obično poigra kada ja nešto obećam, ali vjerujem da ću pisati malo češće u narednom periodu :)

      Izbriši
  3. Ne znam bil' odgovarao suhoj kozi ? Mislim da cu ga kupiti i probati , ako mi ne bude odgovarao , uvijek imam kome pokloniti hehe <3 inace super recenzija , i nedostajala sii heh <3 <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O da, možda si preskočila u recenziji, ali primjereniji je za taj tip kože. Ja sam navela da jako lijepo izgleda na masnoj kada se koža adekvatno pripremi i da mu se može povećati trajnosti, ali ako bih kome preporučila ovaj puder, onda bi to definitivno bili svi ostali tipovi kože, osim ekstremno masne.

      Izbriši
    2. I zaboravih ti napisati hvala puno, drago mi je da sam i ja nedostajala, kao i vi čitateljke meni :)

      Izbriši
  4. Puder i korektor jedva cekam da kupim iako trenutno imam 4 Hm u fioci.
    Divno izgledas iako si bolesna <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oh pa ti si prava ljubiteljica HM, pa je ovaj novitet kao naručen za tebe :)
      Hvala ti puno <3

      Izbriši
  5. Marijana Šimić15. sij 2017. 17:51:00

    Baš te uhvatila ta gripa. Brzo ozdravljenje želim. Čekala sam ovu recenziju . Pretpostavila sam da je dobar kao i prijašnji HM.Meni HM puderi odgovaraju savršeno. Ovaj korektor jel mi se čini ili je malo gušći od prethodnog. I nijansa korektora 51 postoji a puderi najsvijetliji vanila 52??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Marijana, ma ne zaobilazi me niti jedan virus :)
      Ja sam davno probala onaj u tubici i ne mogu se baš sjetiti kakav mi je bio, ali bih sigurno zapamtila da mi je bio odličan kao ovaj :)

      Izbriši
  6. Falis! Falis! Falis!
    Odlicna recenzija kao i uvijek, a znas da posebno volimo drtaljan prikaz proizvoda :D Dzaba prica, ako nije potkrijepljena adekvatnim primjerom...A ti to uvijek radis! Zato uuuuzivaaaaaammmmm u tvojim recenzijama :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala <3 Hvala <3 Hvala <3
      Ma ja samo radim onako kako volim vidjeti. Mislila sam još neke stvari ubaciti, ali onda bih morala prolongirati objavu recenzije, pa se bojim da mi šta ne iskrsne :)
      Hvala još jednom na podršci koju mi daješ :)

      Izbriši
  7. Ma divna si mi i nedostajala si puno!
    Pisala sam ti vec na fejsu, obozavam Healthy Mix, sad jedva cekam da kupim ovaj, jedino mi nijansa moze biti problem, jer mi je 51 potaman a tu nikad ne uvezu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Lena, hvala ti puno <3
      Nadam se da će ti odgovarati najsvjetlija nijansa koju uvezu i znam da ti voliš HM i sigurna sam da će ti se i ovaj mnogo dopasti :)

      Izbriši
  8. Ma žute su im nijanse...mrzim to...dugo nisam kupila ništa od ovoga brenda i sad vidim da niš nisu promijenili... :(
    Korektor nisam još probala,al već sam mu našla manu, kod aplikatora.. Pretvrd je... Nije ono lijepo mekani i savitljiv...vidjet ćemo kakav je.. Danas čemo ga isprobati..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da jesu, ali eto meni ova žuta baš dobro dođe, da neutralizira crvenilo na licu i generalno sam skontala da mi bolje žute nijanse pudera odgovaraju, pa se ja ne žalim :) Jedino mislim da mi je ova nijansa mrvicu pretamna, ali eto nije strašno kada stavim preko mrvicu svjetliji puder :)
      Što se tiče aplikatora, molim te isprobaj jer ne mogu da prihvatim da ti ne odgovara s obzirom da u biti i nije da s njim treba u potpunosti da naneseš korektor, služi samo da ti ga mjestimično rasporedi. Nema tog aplikatora koji će bolje nanijeti korektor od kista. :)

      Izbriši
  9. Ovo je najbolji puder za moju masnu kozu i koristim ga godinama. Intresuje me tvoja preporuka, tj. cim ga fiksirati, a da i dalje ostane lagan i prirodan izgled lica?

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovo je najbolji puder za moju masnu kožu i koristim ga godinama. Interesuje me tvoja preporuka, tj. čim ga fiksirati, a da i dalje ostane lagan i prirodan izgled lica?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se dopada. Ja ga fiksiram sa različitim proizvodima, ali koji god da koristim ako ne želim da dobijem dodatno prekrivanje, bitno je da pokupim samo malo proizvoda na kist.

      Izbriši
  11. Volim njihove pudere, ali 52 Vanilla je meni odlicna, ali za ljeto kad malo dobijem boju. A inace zimski period mi najbolje odgovara Revlon 150 Buff.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, drago mi je da ti odgovara. Smatram da je jako bitno imati barem dva pudera različite teksture, kao što su ta dva jer naša koža nije stalno u istom stanju i ne želimo uvijek isti efekat da postignemo :) Uglavnom, odličan izbor dva totalno različita pudera :)

      Izbriši
  12. Posle duge i mukotrpne potrage za puderom za masnu i veoma nepravilnu kozu lica mislim da si mi definitivno pomogla oko sledeceg izbora u kupovini pudera ☺ molim te mi samo reci koji puder u prahu bih trebala staviti preko? Jer mi je masna koza a zelim sto prirodniji izgled po danu, ako je to moguce ☺

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najbolje bi ti bilo da kupiš Catrice kameni koji gotovo da nema nikakvo prekrivanje, a odlično matira t zonu.

      Izbriši
  13. Zanima me koji korekror najbolje prekriva tamne kolutove oko očiju...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najbolje je da za korekciju tamnih podočnjaka nabaviš neki breskvasti korektor da korigiraš boju pa onda staviš neki tekući preko. Nemoj previše debeli sloj tavljati da ti se ne bi uvlačio u linijice oko očiju.

      Izbriši
  14. Kupila sam puder 52 i rumenilo 16...cure u mulleru mi nisu pogodile nijansu...presvjetlo mi je...htjela sam isprobat nesto novo a sada nista jel sam bacila racun....jedan put koristeno...😢😢😢😢

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)