Nars Albatross - MAKEUP ARENA

1/08/2014

Nars Albatross







Iako je ovo jedan od razvikanijih proizvoda u beauty zajednici mene nikad nije nešto posebno privlačio… Nije, do momenta kada sam ga vidjela na Ivani u jednom njenom look-u, od tada nisam mogla prestati misliti na njega i kako to obično biva, ubrzo je postao moj :-)

Znamo da volim te neke popuste, ima neka da ih ne voli? :-) ovaj sam kupila na HQhair te sam ga umjesto 21.50 funtu platila 17.20 uz free shipping koji nije baš najpouzdaniji, ali hajde  nećemo sada o ružnim temama. Uglavnom, nisam toj cijeni mogla odoljeti :-) 

Ako i na vas, kao i na mnoge koji se prvi put s njim sretnu, može ova bijela boja djelovati užasavajuće i nimalo privlačno, ne dozvolite da vas zavara, ostanite ovdje do kraja posta i obećavam da postoji mogućnost da će vam se ovo bljedilo svidjeti :-)



Ambalaža je potpuno ista kao i kod rumenila, mišljenja su podijeljena da li je ona lijepa ili nije, meni je srednja žalost. Bitno je da se čvrsto zatvara, ne zauzima puno mjesta i oprostiću mu osrednjost u dizajnu same kutijice. Proizvod dolazi u količini od 4.8 g koje će mi, potpuno sam sigurna, trajati cijelu vječnost.



Nakon razočarenja bjelilom smještenim pod Nars brandom koji obećava, odlučila sam ga popipati i pružiti mu šansu. Moment kada sam ga dotakla znala sam da mi se sviđa ali sam "znala" da mi neće odgovarati jer ovaj highlighter nije bijel, niti blijed, on je zlatast… a meni kao ne stoje te boje…ili stoje?

Pokušavala sam ga ukombinirati uz nekoliko različitih look-ova ali ne, nikako nije išao ni uz jedan look u kojem su obično preovladavale hladne nijanse…. nije se čak slagao ni sa nekim neutralnim look-om. Sjedio je u kutu neupotrebljavane ladice i čekao svom momenat. Dočekao ga je početkom prošlog mjeseca. Po pristizanju krasnog Guerlain rumenila od moje Ivane kao jedini logičan izbor, umjesto Mary-Lou Manizer koji sam gotovo uvijek nosila u predhodnom periodu, učinio mi se upravo Albatros.  I vjerujte da nisam pogriješila. Ta dva su se odlično složila. Otkako sam tu kombinaciju probala forsirala sam ju svaki dan jer mi se jako svidjela. 

Osim što sam se bojala topline highlightera, još jedan strah sam imala, strah da bi mogao istaknuti moje proširene pore, kako to često neki highlighteri znaju uraditi. Nije ih napravio vidljivijim, stojale su jednako ponosno sa i bez njega. Oh kako poželim da im razbijem taj ponos i otjeram ih u nepovrat, tamo gdje im je mjesto :-) Skrenuh ja sa teme, opet :-)

Tekstura mu je jako glatka i svilenkasta, imam osjećaj kao da se topi pod prstima. Ne trusi se, ali ja ga uhvatim samo lagano kistom tako da se i ne može trusiti. O trajnosti ne bih pisala jer je to individualna stvar. Mišljenja sam, koje često ponavljam, da trajnost uveliko ovisi o pripremi kože. Ako na mojoj masnoj koži, uz odgovarajuću pripremu, traje dok ga ne skinem, onda možemo reći da je ovo izuzetno trajan proizvod.

Miris nema.




Ovo je jedan malo jači swatch a kako izgleda na licu uz kombinaciju pomenutog rumenila, gdje je nanesen lagano na ciljane zone mogli ste vidjeti OVDJE.

Krasni zdravi sjaj je uočljiv iz svakog ugla, kako bih se gdje okrenula svjetlost bi se lomila preko njega i izgledao je neodoljivo.

Na kraju ću samo dodati da ne odustajete od nekog proizvoda ako vam se ne svidi na prvu, pa čak ni na drugu, treću. Bitno je samo naći odgovarajuću kombinaciju boja gdje će doći do punog izražaja.

Sreća da ga nisam proslijedila jer bih osala uskraćena ove krasne nijanse koja potpuno, po mom mišljenju, opravdava silno rejvanje bjuti zajednice.

Definitivino je ovo higlighter koji bih preporučila curama toplog podtona, ali i neutralkama koje će ga iskombinirati sa nijansama koje se s njim slažu. Nisam uvjerena da bi pristajao curama hladnog podtona, kako sam napisala nikako se nije složio sa hladnim nijansama kada sam takve nosila.

Imate ga? Želite ga? Volite ga? Mrzite ga?




Broj komentara: 38:

  1. Nikad ne bih rekla da vuče na zlatno kada ga gledam u ambalaži.
    Davno sam negdje pročitala da je sjenilo Essence Mystic Lemon dupe za Albatros, ali čini mi se da su ga povukli.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izgled vara heheh
      imala sam to sjenilo, mislim da sam ga prodala na blog sale i nije baš dupe, liči malo, ali nije…. ;-)

      Izbriši
  2. I ja bih ga se prepala ovako bijelog, ali mi je na tvom licu krasan.. Dobro si rekla, treba samo znati iskombinirati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :-) izgleda strašno u ambalaži, a druga priča kad ga se koristi :-)

      Izbriši
  3. Mene takvi proizvodi uopće ne privlače jer se bojim da ću izgledati od njih još masnije već što moja masna koža može izgledati :D Ali na drugima su mi prelijepi i zavidim svim curama sa normalnom/suhom kožom lica koji mogu bez problema nositi ovakve ili slične proizvode :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nećeš izgledati masnije, sve matiraj i malo dodaj na vrh jagodica :-) ne možeš biti masnija od mene a ja ga nosim :-)

      Izbriši
  4. Meni je predivan <3 i naravno da mi sada nece izaci iz glave :D
    stvarno si ga kupila po super cijeni,ako naletim definitivno kupujem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa tako je i meni bilo, nisam se smirila dok ga nisam nabavila :-) a tu cijenu nisam mogla propustiti, inače popust ne prolazi na Nars ali taj put mi je prošao i ugrabila sam ga po ovoj niskoj cijeni :-)

      Izbriši
  5. Dosad me nije privlacio ali sad si me zainteresovala :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Prekrasan je! Naravno da ga želim :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Prekrasan je. Nemam ga! Želim ga! ;)
    Meni se sviđa ovaj minimalistički dizajn Nars ambalaže... volim kad mi je kozmetika zapakirana jednostavno. Ne volim ambalažu sa milijun boja. :)
    Što se tiče pora, suosjećam s tobom - i ja svoje želim otjerati u nepovrat al ne daju se. :/

    Martina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne volim ni ja puno boja, ali volim malo luksuzniju ambalažu :-) ova mi je preobična :-)

      pore fuj :/

      Izbriši
  8. Hmmm, sad sam skroz zbunjena, bila sam uvjerena da više vuče na srebrnkasto, a kad ono zlaćano...guglam i ne mogu uopće nać neku fotku s njim na nekoj curi svjetlig tena poput mojeg, ne mogu uopće zamislit kako bi mi stajao ?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O ne Mikka ništa srebrnkasto nema vjeruj mi…. to si možda gledala negdje gdje su nekome ne baš dobre fotke, zabljesne blic pa izgleda bijelo i djeluje ti srebrno… ovaj swatch je rađen na prirodnoj svjetlosti, malo veća količina utrljana u kožu…. vjerujem da neka cura u tvojoj okolini ima Albatross pa ga svakako probaj prije kupovine…

      Izbriši
  9. lep je ....ma meni je na Ivani sve lepo , i kao sto ti je poznato i ja sam ga nabavila , ali ni sama ne znam zasto samo stoji ......bas je dosta na zlatno ...Lana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa počni da ga koristiš :-) samo kreni i nećeš stati, baš kao i ja :-)

      Izbriši
  10. Obozavam HL, Albatross je divan, bas lepa nijansa, samo ga treba znati dobro iskombinovati, meni se dopada tvoj look iz prethodnog posta sa njim, odlican zaista :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Imam i jako ga volim,iako radi te zlatne nijanse, više ga volim ljeti. Predivan highliter, s pravom u torbicama mnogih žena:)

    OdgovoriIzbriši
  12. Jasmina, prije svega pozdrav. Redovno te čitam, iako rijetko komentiram, ali eto. Ovim putem, možda jedna molbica, pa nek mi NARS oprosti što koristim "njegov" prostor. Pretpostavljam da si čula za vitacost.com (sličan iherbu, ali sa opcijom paypal plaćanja), međutim naravno postoji kvaka odnosno ne dostavljaju u BiH. Kako uspješno dostavljaju u susjednu nam Hr, pretpostavljam da bi mogli i nas uvrstiti u listu za dostavu, ukoliko bude postojao interes. Stoga, ukoliko misliš da bi bilo korisno, možeš li u nekom narednom postu postaviti link, kako bi se tvoji čitatelji mogli uključiti u akciju slanja mailova sa zahtjevom da se BiH uvrsti na spisak zemalja za dostavu..ko zna, možda upali :) Usput, sve pohvale za puštanje online 'radnje' u pogon :) Pozz, Mej

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvo oprosti mi što kasnim sa odgovorom…

      Vjeruj da sam im slala email i pitala za dostavu u BiH i dali su mi neki glupi odgovor :/ kojeg se ni ne sjećam više, tipa napisali su 5 rečenica i sad ti kontaj šta su htjeli reći… svakako treba često da ih kontaktiramo ne bi li nas napokon uvrstili…. ja hoću, nadam se i ti :-)

      Hvala ti puno Mej :-)

      Izbriši
  13. Dugo ga gledam, ali ja si ipak mislim uzeti Mary-Lou Manzier, dostupniji je ipak od Narsa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i univerzalniji, uz mnogo čega se može kombinirati dok je Albatross nosiv samo uz određene nijanse…. :-)

      Izbriši
  14. E ovo ćeš sad imati dugo, dugo, tako da je investicija odlična :)
    Možda si i ja priuštim juednom prilikom...heheh

    pusa

    Matea

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da Matea, potrajaće mi dosta dugo :-) nadam se da ćeš ga i ti uskoro imati :-)

      :*

      Izbriši
  15. dopada se meni jako kako ti stoji, sećam se tog posta,
    i ti si ga lepo predstavila, ali da biram za sebe,
    pre bih uzela Balm Lou manizer, mislim da bi mi više legao :)

    OdgovoriIzbriši
  16. što se tiće boje i sjajaj kojeg ima vjerujem da bi mi rristajao. ali imam 2 u nyx paleti tako da mi još jedan nije potreban

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni meni vjerovatno nije bio potreban, ali… mi treba ;-)

      Izbriši
  17. Jučer otkrila ovaj blog i oduševljena saam :)) Zanima me jesi li ikada naručivala sa ove stranice http://www.allcosmeticswholesale.com/? U Hrvatskoj sam čula jako puno pohvala. Imaju brendove koje svaka šminkerica može poželjeti,tipa: Nars, Benefit, Urban Decay, MAC, YSL, Dior, Origins itd a izuzetno su povoljni, mogla bi reći najpovoljnija web stranica na kojoj sam bila.. E sad, naručila bi hrpu proizvoda i strah me da me ne "oderu" za poštarinu pa me zanima tvoje iskustvo ako si naručivala od njih. Unaprijed hvala na odgovoru! LP Marta

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, drago mi je da si oduševljena :-) nisam nikad naručivala, ali sam više puta ubacivala u košaricu i odustajala…. Nekako me uvijek strah da nije fejk… Voljela bih čuti baš od nekog koga poznajem i vjerujem da mi potvrdi da je stranica ok i da ne prodaje fejkove…

      Ako ti na računu napišu koliko si platila i to prelazi dozvoljeni limit jako su velike šanse da će te "oderati"… držim ti fige da sve dobro prođe…. ako se sjetiš javi mi kakva je kozmetika :-) Lijep pozdrav

      Izbriši

Hvala na komentaru :)