Par dojmova o nedavno kupljenim Artdeco i SP proizvodima - MAKEUP ARENA

1/15/2014

Par dojmova o nedavno kupljenim Artdeco i SP proizvodima





Kada sam neki dan na Facebook stranici objavila sliku kupovine dobila sam više upita vezanih za Artdeco proizvode (koju su to meni dobri, koja je moja preporuka za kupovinu i sl.) pa sam odlučila da ću vam u kratkim crtama reći šta mislim o tim proizvodima (ako već imam određeno mišljenje) i vrijedi li požuriti da uhvatite neki od ovih proizvoda dok su u akciji sniženi za 50%, popust se odnosi na kompletan Artdeco stalak (samo na teritoriju BiH) te ću vam pokazati i swatcheve. Akcija traje do nedjelje 19.1. ali imajte na umu da većina CM marketa ne radi nedjeljom.

…..

Artdeco Long Lasting tekući puder na žalost neću moću da kažem preporučujem li ga ili ne jer još nije isproban, previše tekućih je otvoreno te će ovaj malo sačekati, ali nevjerovatno niska cijena je presudila da mi ipak "treba" :-)

Rumenilo u pan formi, nijansa koju čini mi se nemam, učinila mi se lijepom a ispalo je da je prelijepa. Rumenila su mi tiha patnja i uvijek nalazim neko novo koje želim i ovisnica sam o njima bez želje za rehabilitacijom, ne zanima me i ako stignem do trocifrenog broja, volim rumenila i želim ih sve :-) Rumenilo pripada kolekciji Color & Art i prekrasno je, upravo nijansa koja mi je u posljednje vrijeme najinteresantnija.


Hajlighteri i rumenilo iz LE kolekcije Glam Vintage sam još davno zapikirala ali relativno visoka cijena za drogerijski proizvod od 33 KM me odbijala, i nisam odoljela kupovini za 16.5 KM. Meni su sva njihova rumenila fenomenalna, nemam zamjerke ni ovom. Highlighteri (koji su po meni prije rumenila sa shimmerom) imaju krupnije mljeven shimmer te ako vam to smeta preskočite. 






Artdeco baza za lice je kod mene ponovljena kupovina. Obožavam ju nositi na predjelu ispod očiju, gdje ne želim stavljati svoje matirajuće baze a ipak želim dugotrajniji opstanak korektora na tom području. Ako niste okorjeli masnokožac poput mene onda bi vam mogla odgovarati i za cijelo lice.

Trepavce i odstranjivač istih nisam isprobala ali meni se čine odličnim, jako su glamurozne a nisu preduge.

Kutijica za sjenila, rumenila, korektore - po redovnoj cijeni preskupo, na sniženju se definitivno isplati potražiti, ja ih već imam jako puno i svaka kutijica je kupljena isključivo na 50% sniženju :-)

Ove nabrojane proizvode možete vidjeti na početnoj fotografiji, nisam htjela post zatrpavati sa previše fotografija.
…..

Glam Vintage kremasti highlighter je fenomenalan. Jako mi se sviđa, kod njega je shimmer decentan. Ako volite da ovaj tip proizvoda bude kremast onda samo naprijed u kupovinu :-)



Artdeco olovke su mi jedan od najdražih Artdeco proizvoda i ovaj put sam za sebe ugrabila jednu nijansu iz LE Color & Art, nijansu koja mi je bila najzanimljivija.


Osim baze za sjenila koju skoro svi vole  (osim mene) mislim da ne postoji proizvod od Artdeco koji me razočarao. Ono što bih vam od svega preporučila su svakako rumenila, sjenila, olovke za usne i baza za puder.

Tražila sam još i kist sa bijelim dlačicama u svim CM-ovima kod nas i sve cure koje sam pitala su rekle da ga nisu imale. Odgovorom sam bila nezadovoljna te sam uputila upit CM-u i potvrdili su mi da traženog kista nema kod nas :/ šteta :/

Swatchevi, redom kako su proizvodi spominjani:

rumenilo iz C&A kolekcije, Glam Vintage higlighteri pa rumenilo, pa kremasti higlighteri i olovka C&A

Kako je u isto vrijeme i kompletan asortiman Schwarzkopf Proffesional na sniženju od 40% tu bih vam preporučila da nabavite dvofazni regenerator koji se ne ispire a koji sam spominjala u favoritima pred kraj prošle godine u postu koji možete čitati OVDJE. Proizvod je krasan, oduševljava me svaki dan, u mom CM-u ga nisu imali kada sam išla u nekoliko navrata, a siguno bih kupila još jedan primjerak.

Preparat za rasčešljavanje kose koju vidite na početnoj fotki vam isto preporučujem, meni olakšava rasčešljavanje koje završim u tili čas nakon što kosu poprskam ovim i pustim Macadamia četku da završi posao. Čas posla vjerujte. Dobra stvar je da se ovaj sprej može korisititi i na dječijoj kosi pa će mnogim mamama olakšati češljanje zamršene dječije kosice.

Eto to je bilo nekoliko slova o stvarima nabavljenim na ovom odličnom sniženju. Da li ste vi uspjele ugrabiti proizvod koji ste htjele? Jesam propustila nešto dobro sa sniženja? :-)


Broj komentara: 56:

  1. I kod nas je trenutno snizenje 50% pa planiram prosetati do Jasmin parfimerije i ovaj post mi je dobrodosao.Odusevila me tvoja recenica o kupovini rumenila,ja sam takva kad su u pitanju ruzevi :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. E ovo sam čekala, jednu grupnu recenziju.....
    Hvala ti još jednom na pomoći. Jedini problem jeste taj što je Artdeco stalak skoro pa prazan :-( čekala sam dopune (koje je Marija spominjala u svom postu) , ali svejedno bez pomoći (Izgleda da je u Mo bilo besplatno, a ne 50% hahhahha). Za ova BC me teta u CM uporno uvjeravala kako se ne proizvodi već dvije godine i nema ga nigdje ...... još je bila jako ljubazna (kako samo one to znaju)....Našla sam ipak manji BC....vjerujem da će djevojčica biti zadovoljna....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato sam ja išla prvi dan i pokupovala sve što sam htjela :-)

      Izbriši
  3. Jako lijepa kupovina a još je ljepša kada je obavljena kroz konkretniji popust :D.

    Slažem se sa opaskom da su neki proizvodi (i to baš gore navedeni) po redovnoj cijeni prekupi ali na popustu su baš kako bi trebali biti, no šta je tu je ;).

    Uglavnom, uživaj u divotama ;).

    OdgovoriIzbriši
  4. Sviđa mi se nijansa tog rumenila :D Šteta što ne znam stavljati rumenilo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma sigurno da znaš.. njihova rumenila su divnaaa :-)

      Izbriši
  5. Hvala na pomoci , ja bas i nemam puno artdeco proizvoda ... Moram da se bacim u potragu ....
    Lana

    OdgovoriIzbriši
  6. Preporučujem od srca Artdeco perfect color lipstick u nijansi 36. Moja savršena nijansa ruža, kupljena po cijeni od 6,90 KM, čini mi se.

    Nina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala na preporuci, nadam se da će ga imati jer sam čula da su stalci poluprazni :-)

      Izbriši
  7. ja obožavam artdeco i plače mi se svaki put kad saznam da je kod vas
    sniženje 5o% :((( mi to ovde nikad nemamo a i inače nam je artdeco skuplji :)
    odlični su noviteti, sve mi se dopalo :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj žao mi je da ga nema i kod vas :-/

      hvala ti :-)

      Izbriši
  8. Odolila sam snizenju i uzela samo to Glam Vintage rumenilo i kamuflaznu kremu. Htjela sam i kutijice, ali nije ih nigdje bilo, ne vjerujem da su se razgrabile, kod nas ih ne nazalost nesto slabo bilo i prije snizenja. Sve nesto razmisljam treba li mi jos sta. :-) Bacicu pogled predvece i jos jednom potraziti kutijice. Mozda uzmem i neki tecni puder dok jos ima nijansi.
    Mamili su me i hajlajteri, ali bas su mi neprakticne boje i previse shimmerasti.
    Svidja mi se to drugo rumenilo sto si uzela.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ovaj shimmer brzo spadne, meni su ovo više rumenila nego highlighteri… dobro da si se uspjela suzdržati :-)

      Izbriši
  9. Kolika je snizena cena Vintage highlightera :))))
    A inace izbor ti je odlican, narocito mi se svidja ovo rumenilo u prekrasnoj nijansi :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 16.5 ova u kamenu a čini mi se oko 8 KM su kremasti….

      Hvala ti ;-)

      Izbriši
  10. Divote...Hvala ti na izvještaju, ugrabit ću nešto kad kod nas bude sniženje. Prošle godine je sniženje bilo čak 2 mjeseca kasnije nego kod vas, tako da očekujem tek u ožujku, iako ću ih držat na oku da ne propustim šta ako bude ranije ;-))) Žao mi je šta nije bila još koja kolekcija s Ditom jer su to naprosto bile savršene kolekcije!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači i kod vas bude, suuuper.. Ona DIta kolekcija je bila fenomenalna zaista… valjda nešto slično opet naprave….

      Izbriši
  11. Uspjela sam otprilike ugrabiti sve sto sam htjela :) obnovila zalihu kamulflazne kreme, uzela onaj korektor sa cetkicom, i ni rumenilu iz glam vintage kolecije nisam mogla odoljeti :D inace tesko odolim roskastim rumenilima :D highlightere sam dugo gledala i pitala se da li mi se svidjaju i da li mi trebaju ili ne i na kraju sam presudila ipak ne :D nazalost jedino nisam uspjela naci te vece kutijice, ali eto :D opet je dobro :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si uspjela :-)

      bila si racionalna za razliku od mene :-) u onom na Slatini je bila jedna kutijica koju sam ja odmah zgrabila :-)

      Izbriši
  12. i zaboravih reci da nisi jedina kojoj se ne svidja art deco baza za sjenila :D ali zato na sve ostalo vrijedi baciti oko :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da nisam, sve ostalo mi je super, ali baza koju, sad da kažem većina voli, ipak nije dobra za mene ;-)

      Izbriši
  13. Nadam se da ce i kod nas biti popusti neki, znam da je sada vecina Color&Art kolekcije na 50% popusta, pa cu da vidim da li ima nesto u normalnim bojama. :) Prosle godine je DVT kolekcija bila na takvom popustu da je sve rasprodato.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kod nas je bilo samo jedno rumenilo, ovo koje sam ja kupila, nešto sjenila i ruževa i olovaka iz C&A kolekcije, pogledaj, možda ti se nešto svidi :-)

      Izbriši
  14. Super noviteti ;-) Uzela sam artdeco puder high performance lifting foundation, inace prvi put kupujem njihov puder i super mi je, odradi sve na licu, a nije uopste tezak, koza izgleda jako lijepo i svjeze.
    I BC hair therapy odlican proizvod.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ništa ljepše kad ugrabimo nešto na sniženju i još nam odlično odgovara :-)

      Izbriši
  15. Stvarno bi bilo super da i u Srbiju dodje ovaj popust. Mada sumnjam... Super si stvari kupila. Swatchvi su mi bas lepi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma trebalo bi da ga svuda imaju…

      Hvala ti puno ;-)

      Izbriši
  16. Imam bazu za sjenilo od Artdeco mene odlicno mi e ne smeta mi shto ima shimer i ja sam zgrabila na snizenje u Makedonija nisam imala puno novca da uzimem i nesto drugo ali sledici put obavezno.

    OdgovoriIzbriši
  17. Nece ih biti u Srbiji , kazu da takve popuste ne praktikuju ovde... Samo na Ono sto je ostalo od letnje LE kolekcije... :( L

    OdgovoriIzbriši
  18. Artdeco baza prva je zgrabljena, tačnije, u Sarajevu moraš da moliš za bazu, jer je one drže u ladicama :/

    Kupila sam i tri sjene, olovke za usne, bronzer <3
    I ja sam tražila četku "tvor" jer je jedna od djevojaka sa foruma napisala da ju je nabavila u CM-u koji se nalazi kod pijace Otoka, međutim, u svim ostalim su me blijedo gledali. Da li to radnice uzmu sebi ili šta već, uglavnom žao,mi je što je nemam priliku kupiti, a ostatak četkica koje imaju u asortimanu i stoji na vidnom mjestu, djeluje kao korišten :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baza za lice jel? I kod nas sam ja uzela jedinu koja je bila na stalku, ne znam jesu li je poslije nabavljali…
      Kod nas je bila tvor, ali nema one sa skroz bijelim dlakama, ona za rumenilo…. da i kod nas je izgledalo kao da su neke korištene :/

      Izbriši
  19. I meni nekako sve treba kad su sniženja pa makar imala još par komada kod kuće ;-) odlična kupovina!

    OdgovoriIzbriši
  20. Rumenilo!!! <3 .. i ja padam na rumenila.. i ruževe, nikad dosta :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. daaa rumenila i ruževi, čudi me da nisam niti jedan ruž uzela :-D

      Izbriši
  21. Ja sam na kraju zavrsila sa kamuflazom, olovkom za usne, olovkom za obrve, jednim sjenilom, kutijicom, iiii uzela sam jos tus i ruz i cini mi se da je to to, osim ako me put opet ne nanese do cm-a ali sudeci po ovom rasporedu kojem me je gazdarica izlozila :P :P mogu joj se samo zahvaljivat sto sam para ustedila jer ne hodam unaokolo bezveze kupujuci sitnice.. a i mozda mi se smuce lakovi i sminka, ko ce ti ga znat... :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahahah ludaaaaa si :-) neće ti se zgaditi kad meni nije nego još u stan donesem i testere prije nego ih izložim da natenane sve pregledam :-)

      Izbriši
  22. Da li je ovo sponzorisani post?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da si samo pročitala naslov ili prvu rečenicu bilo bi ti jasno :-)

      Izbriši
  23. Njihovi prizvodi su mi odlični, rumenila tiha patnja, ali cijena... nekada me prosto ljuti. :)
    Ne znam što bih izdvojila da je ljepše, ali nijansa rumenila čini se kao savršena, posebno za one tmurne dane kada mi treba nešto da me "podigne". :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da cijena jesta dosta viša u odnosu na ostale drugerijske proizvode, ali meni je nekako opravdana jer im je i ambalaža nemjerljivo bolja, količina je isto dobra, kvalitet neupitan…. ali ja ipak čekam uvijek ovaj popust koji rade početkom godine i tada nakupujem dosta toga :-)

      Izbriši
  24. Ijao, kako su lepi proizvodi, posebno rumenila! Blago vama na sniženjima, kod nas su ređa, manja, a rekla bih i da je osnovna cena Artdeco šminke viša.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh šteta da je kod vas tako :/ ja se zato opustim na ovakvom sniženju :-) i rijetko van njega kupujem Artdeco :-)

      Izbriši
  25. U kojem CM-u si uzela ovo veliko pakovanje Schwarzkopf BC Bonacure? Vidjala sam samo mala pakovanja, ali nigdje veliko...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U Tuzli u CM-u na Slatini, bilo je jedino, čula sam da više neće imali ta velika pakiranja :/

      Izbriši
  26. Ajme, ne mogu vjerovati da sam propustila ovaj popust Artdecoa :( Koliko cesto budu ovakvi popusti? I mozes li mi reci koja je redovna cijena ove baze za lice? Pozdrav! M.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čini mi se da je redovna cijena 26 KM… žao mi je da si propustila ovaj popust, šteta… nekad bude isti popust i na proljeće….

      Pozz

      Izbriši
  27. I da, zaboravih reci da nisam zadovoljna njihovom bazom za sjene. Meni se cini da nama masnokoscima uopce ne odgovara. Meni se sjene redovno nakupljaju. Sad sam narucila onu iz Avona pa valjda ona ucini neko cudo ;) M.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma vidim ja da sve veći broj cura priznaje da im ta baza nije baš tako dobra :-)

      Izbriši
  28. Generalno mi je Art Deco dobar, ima dobre olovke za oči, sjenila i rumenila. I još onaj iluminator, odličan mi je bio.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)