Nokti presvučeni bojom jorgovana - Golden Rose WOW #28 - MAKEUP ARENA

5/03/2015

Nokti presvučeni bojom jorgovana - Golden Rose WOW #28




Bila sam uvjerena da sam već pisala neki post na temu GR WOW lakova, no kad sam išla pretražiti blog, da ne bih ponavljala generalije o laku, vidjela sam da ga nema. Vjerovatno sam vam ih pokazivala samo na Facebook stranici ili na Instagram profilu, pa je vrijeme da o njima ispišem i koje slovo.

Lakovi su stigli na naše tržište prije 5-6 mjeseci i tada sam si zgrabila 4-5 tamnijih nijansi, a sa dolaskom lijepog vremena poželjela sam i svjetlije nijanse na noktima a kako među ovom kolekcijom ima više takvih nijansi mislim da ih je nešto više, nego u prvom naletu na tamne, završilo u mojoj kolekciji. 




Lakovi su zaista minijaturni, sadrže 6 ml proizvoda, koji koštaju 1-1,5 KM, ovisno o mjestu prodaje, ali i pored tako sitnog izgleda imaju jako finu četkicu koja je dosta široka i lijepo legne u luk korijena nokta i aplikacija laka je jednostavna. Dosta su pigmentirani i većina lakova može da dođe do punog intenziteta boje i sa jednim slojem, a neki zahtijevaju dva sloja. Iako se sa mnogim nijansama punoća boje postiže sa jednim slojem, nekih navika se teško može riješiti, pa ja uvijek nanosim i drugi sloj. Konkretno ova nijansa je zbilja savršene pigmentacije i nema razlike između jednog i dva sloja. Relativno brzo se suše, kroz 15 minuta ja sam spremna za obavljanje poslova no i dalje pazim da ga ne oštetim. 

Ima sjajniju završnicu, koja podsjeća na gelirane nokte. Trajnost im je na mojim noktima zagarantirana barem 3 dana, a da li će ostati duže ovisi o samoj nijansi, tamnije nijanse se brže "izližu", dok se svjetlije  barem čine kao otpornije, ali se to samo manje vidi.



Boja je prekrasna, jorgovan mi je prva asocijacija dok ga gledam. Na noktima je povukao na nešto tamniju nijansu od one koju sam vidjela dok sam ga gledala u bočici, no svejedno nijansu tamniji ili svjetliji, svakako mi je krasan.


Na bočici je istaknuto da je preporučljivo da se upotrijebi u roku od 6 mjeseci, ali iskreno to kod mene ne pije puno vode, koristim svaki lak dok se može koristiti.


Sve u svemu ovi mini lakovi su odlični kada želimo isprobati neku nijansu za koju nismo sigurni kako bi nam odgovarala ili želimo izlet u neku ludu nijansu za koju znamo da će samo jednom završiti na našim noktima, a bome odlični su i za ponijeti na putovanje. Voljela bih kada bi postojala verzija ovih lakova u regularnoj veličini jer ima nekoliko nijansi koje već obožavam, a kolko god ovi mališani bili simpatični, moram priznati da se sa malo većom drškom lakše barata, pa je ujedno to i njihova jedina mana.

Da li ste ih već isprobali i ako da koja je to nijansa kakvi su vam i koja je vaša omiljena nijansa?


Broj komentara: 6:

  1. Biži i ti i wowići nema ih kod mojih teta hoću sve nijanse što si stavljala na fb al nemam gdje da ih kupim :( ovaj je prekrasan, podsjeća me na avon gel finish lavander :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej nije ni blizu Lavanderu, htjela sam ih poslikati zajedno kao mogući dupe, jer sam i ja na prvu pomislila da su blizu, ali ne, ovaj je tamniji i intenzivnije boje… Ne mogu da vjerujem da ih nema u Sa, eto baš ne mogu...

      Izbriši
  2. obožavam golden rose lakove obično kupujem one iz rich color linije ali sad ću morati i ove :P

    OdgovoriIzbriši
  3. Mnogo je lepa boja. Inače, volim ta mala pakovanja, jer sa njima imam priliku da potrošim lak do kraja pre nego što postane neupotrebljiv ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam još isprobala ove mališane, ali GR obožavam, posebno njihove Jolly jewels i sigurno hoću :) Predivna nježna nijansa, baš poput jorgovana :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Vauu prelepa boja, odlicna za prolece :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)