Labeffective PLACENTAe anti-aging krema i kapsule - MAKEUP ARENA

11/03/2015

Labeffective PLACENTAe anti-aging krema i kapsule





Početkom ljeta su mi stigli Labeffective proizvodi o kojima mi je mama trubila danima i pitala, slušajte sad ovo, "zašto ti to ne pošalju na recenziju, hvale ih na sve strane, mora da su odlični". A ja dodajem  - mora da su mamine želje bile jako glasne :) 

A s obzirom da su oba proizvoda već potrošena, došlo je i vrijeme da vam prenesem svoje utiske i napišem nešto o samom brandu.

“Labeffective je ime tržišne marke, brand koji nudi inovativan i vrlo atraktivan proizvod za revitalizaciju organizma i podmlađivanje kože. Proizvod koji potiče ljepotu iznutra i izvana, preventivni i rekonstrukcijski proizvod pod nazivom PLACENTAe. Korištenjem predznanja o terapiji matičnim stanicama u kombinaciji sa posljednjim tehnološkim dostignućima, stručni tim Laboratorije effective je stvorio kapsulu i kremu kao idealnu kombinaciju koja potiče ljepotu i zdravlje iznutra i izvana.”


"PLACENTAe stanična terapija kao dnevna i noćna krema je posebno formulirana kako bi koža izgledala mlađe i zdravije. Aktivni sastojak ekstrakta placente ovce je bogat biostimulatorima koji vlaže i hrane kožu vračajući koži mladalačku elastičnost, glatkoću i zdrav izgled.”

Krema je smještena u dopadljivom pakiranju od stakla mutne boje i srebrenim poklopcem i djeluje baš teško i moćno. U pakiranje je smješteno 75 ml, za razliku od uobičajenih 50 ml, koliko većina krema ima, cijena joj je 79,90 KM. Na kremi uočavam da je vidno naveden rok trajanja, što mi je uvijek super, ništa mi gore neko mikroskopom tražiti rok trajanja ili još gore pomoću raznoraznih šifri pokušavati dokučiti do kada proizvod mogu koristiti. 

Miris kreme mi je također dopadljiv, ne mogu reći da sam ga uspjela povezati sa nečim, ali dosta je blag i slatkast, ni na koji način ne smeta, čak se po nanošenju kreme brzo izgubi i uopće ga ne osjetim. Tekstura same kreme je srednje gustine. Lako se razmazuje i dosta brzo upija. 

Iz razloga što je krema zaista dosta hvaljena, moja očekivanja su time bila čak i veća, pa ćete već do kraja recenzije moći pročitati da li su očekivanja ispunjena. 

U sastavu kreme vidim da su placenta proteini, dobijeni iz ovčije placente, na prvom mjestu, što je čini dosta unikatnom u odnosu na kreme koje sam probala, jer niti jedna nije sadržavala te proteine. Prisutni su i sojin licitin i vitamin E, koji su u zajedništvu sa placenta proteinima  hranjive tvari koje imaju važnu ulogu u izgledu kože i vitalnosti organa. Znamo šta je placenta, a ako slučajno neko ne zna, onda da razjasnim da je to posteljica tj. organ koji povezuje maternicu i fetus, te je zadužena da fetus snabdijeva hranjivim materijama, a štetne materije odvodi dalje od fetusa na način da ih izbacuje preko bubrega majke ili u ovom slučaju ovce :) Opis posteljice (doduše za čovjeka) preuzet ovdje, ali moje se pretpostavke da na sličnom (istom) principu radi i placenta ovce.

Placenta je izuzetno bogata proteinima, pa su ih u Labeffective iskoristili da bi kremi obezbjedili što bolja svojstva. S obzirom da sam kremu najviše koristila u ljetnom periodu, odlučila sam da je nosim samo navečer iz razloga što sam se bojala da bi mi mogla biti preteška za korištenje preko dana, zbog moje masne kože. Tek pred sami kraj sam je nekoliko puta isprobala nositi i preko dana i ugodno se iznenadila da mi se koža nije jače mastila. Nije regulirala lučenje sebuma, ali u biti tokom ljeta to rijetko uspjeva i nekim proizvodima koji su namjenjeni reguliranju lučenja sebuma, pa se na tome neću posebno zadržavati i fokusiraću se na to kako je djelovala na moju kožu tokom noćnog korištenja. 

Ono što sam već nakon 10-ak dana prvo primijetila je da je koža djelovala dosta življe, nekako odmorno i imala je zdravi sjaj. Kroz mjesec dana sam već vidjela da to što je koža već na prvu djelovala dosta mekše i elastičnije, nije bilo nešto što je samo prividno, nego se ta mekoća i elastičnost tokom korištenja održavala i rasla. Moram da istaknem da mi je to ono što mi se najviše dopalo kod ove kreme. Anti ageing učinak sam najviše osjetila na taj način, jer još uvijek nemam nešto posebno vidno izražene bore da bih mogla znati kako bi krema uticala na njih. Mada moram priznati da sam dobila nekoliko komplimenata da izgledam odmorno i svježe, što u ljetnim mjesecima (kada sam je koristila) nikako nisam bila, pa ću reći da bi ova krema mogla biti zadužena za to. Da je već nisam potrošila sigurno bi se našla u proizvodima koje ću koristiti u jesen/zimu i jedini razlog što je trenutno neću ponovo kupiti je što sada testiram neke druge proizvode, što ne znači da joj se neću ponovo vratiti jer mi se zbilja pokazala odličnom i voljela bih je uključiti i u dnevnu rutinu, čisto da vidim kako bi se ponašala tokom korištenja preko dana na duže staze.

Nije mi čepila pore, izazvala komedogene niti bilo kakve druge reakcije, ali generalno moram istaknuti da moja koža nije osjetljiva po pitanju dosta sastojaka, pa predlažem da se pozabavite sastojcima ako imate kožu sklonu reakcijama i utvrdite da li ima nešto što vam eventualno ne bi odgovaralo.





“Terapija matičnim stanicama u kapsuli je moćan nutrijent koji daje energiju, oživljava procese u organizmu, regulira metabolizam dajući osjećaj snage i koncentracije uma. Respektabilna doza hijaluronske kiseline hidratizira kožu iznutra, dajući joj vlažnost i čineći je elastičnom i sjajnom. Bogata je izvorom hranjivih bioaktivnih tvari i faktora rasta koji pridonose fizičkom razvoju ljudskog tijela na način da podmlađuje kožu i revitalizira organizam jačajući imunološki sistem, balansira hormone i potiče ih na usklađen rad.
PLACENTAe kapsula je proizvedena sa ciljem postizanja biološke i fiziološke ravnoteže u pojedinim sistemima u vašem tijelu. Ona oživljava i pokreće regenerativne procese u tijelu kako bi pokrenuli proces ozdravljenja tretiranog specifičnog tkiva koji optimizira funkcioniranje pojedinih tkiva, organa i tjelesnog sistema. Ovaj dodatak prehrani je efikasan alat u oživljavanju i optimiziranju zdravlja. PLACENTAe u kapsuli djeluje na stanice ljudskog organizma i revitalizira stanice, hraneći ih iznutra ožvljavajući kompletan organizam.”

Kapsule su u klasičnom pakiranju u kakvom one uobičajeno dolaze, dizajn kutijice prati bojama ovaj od kreme. U pakiranju je smješteno 60 kapsula, koje koštaju 79,90 KM.


Iako se kapsule čine dosta velike i postojala je bojazan da bih mogla imati problem da ih progutam, bojazan je ipak bila neopravdana jer su kapsule glatke, pa ih to čini jednostavnim za konzumiranje.

Za razliku od kreme gdje sam njena svojstva brzo osjetila zbog poboljšanja stanja kože, sa kapsulama ne mogu ići na sigurno i reći na koji način su djelovale, pa ću reći da su za svo dobro napravljeno tokom zajedničkog korištenja, oba proizvoda zaslužna. Dosta je teže pisati o svojstvima ovog tipa proizvoda, no nisam mogla ne primijetiti da sam u periodu korištenja bila potpuno zdrava, samo jednodnevna viroza me uhvatila za cijelo vrijeme korištenja i ono što je interesatno je da sam taj dan (iako to nisam htjela) morala provesti radno i izdržala sam, čemu u prilog ide to da je stupanj energije u mom tijelu bio dosta visok.



Sve u svemu jako sam zadovoljna proizvodima, dopada mi se to što su napravljeni u ovom duetu koji djeluje iznutra i izvana, jer vjerujem da su takvim dejstvom pojačana sva njena dobra svojstva i da je preporučljivo da se skupa i koriste. Što se mene tiče proizvodi su opravdali moja očekivanja, nešto viša cijena koja im je mogla biti zamjerka, neće im biti stavljena na teret, jer zamjerku na višu cijenu mogu staviti proizvodima koji nisu napravili većinu obećanog. U ovom konkretnom slučaju sam učincima jako zadovoljna.

Više o samim proizvodima možete naći na njihovoj Facebook stranici, kao i na web site-u, te na taj način i naručiti proizvode, koje šalju internacionalno. Također ako preferirate telefonske narudžbe možete to obaviti na broj +387 (0) 33 66 33 33.

Da li ste već čuli za Labeffective? Isprobale možda već? Ako da, kakva su vam iskustva?


PR proizvodi

1 komentar:

  1. Čula, ali nisam probala. Vidiš da je mama bila u pravu. Pa zar nisu uvijek? ;) :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)