Estee Lauder Revitalizing Supreme Light Creme - MAKEUP ARENA

3/28/2016

Estee Lauder Revitalizing Supreme Light Creme




Pitajte me da li među Estee Lauder preparativom postoji proizvod koji ja ne želim probati. U stvari zamislite da me to pitate i evo vam moj odgovor - ne postoji proizvod koji ja ne želim isprobati. Iako sam isprobala dosta toga i kroz tražilicu na desnoj strani bloga možete naći o kojim sam to sve proizvodima pisala, moja imaginarna lista EL proizvoda koji me zanimaju se nikako ne smanjuje nego samo povećava. Jedan od tih proizvoda je i krema iz ovog posta za koju sam izrazila zanimanje nakon što sam prije nekoliko godina isprobala okoloočni balzam iz ove linije, a recenziju sam napisala i možete je naći OVDJE i odgovorno tvrdim da je to među najboljim (ako ne upravo najbolja) okoloočna krema koju sam ikad probala. Dakle još od tada je želim isprobati, samo što tada nije postojala Light verzija ili je ja nisam primijetila, pa bih se uvijek radije odlučila za još jedan Perfectionist serum (recenzija OVDJE) jer eto igrala sam na sigurno, pa čak iako ta dva proizvoda nisu baš ista. 

Dakle ova krema postoji u dvije verzije, Light i ona koja to nije, jel :) Kako se već da i naslutiti ova Light je upravo za moj masni tip kože (u biti naznačeno je da je za normalnu i mješovitu kožu) jer je oil free. Krema je lagana, antiage-ing, koja dramatično reducira višestruke znake starenja: fine linije, bore, gubitak zategnutosti kože, beživotnost kože i dehidrataciju. Iako je oil-free, a u isto vrijeme se bori protiv znakova starenja, što priznaćete nije baš lako naći sjedinjeno u jednoj kremi. Obično su kreme koje se bore protiv znakova starenja dosta masne i teške za moj tip kože, pa bi ih uvijek izbjegavala u širokom luku. Vjerovatno vam sada postaje jasnije zašto na ovu kremu gledam blagonaklono. Želim svom licu pružiti anti-age tretman, a u isto vrijeme ne biti lica okupanog masnoćom. 

Sad kad sam vam predstavila ukratko svoju povijest sa kremama iz ove linije, ne preostaje mi ništa drugo nego baciti se na opisivanje generalija.





Ambalaža je ista kao i kod okoloočne kreme, samo naravno veća. Dakle zlatne boje, okrugla kada se posmatra sa gornje strane, a trokutasto-obla kada se promatra sa donje strane, no sve se to kroz tijelo bočice sjedinjuje. Meni jako lijepa i elegantna. Sama krema je zaštićena dodatnim plastičnim poklopcem. Krema dolazi u 3 količine, od 30 ml, 50 ml i 75 ml, od kojih su kod nas dostupne prva i druga. Krema od 30 ml je 155 KM, a od 50 ml je 213,20 KM i dostupne su na svim Estee Lauder prodajnim mjestima. Znam da ih u Sarajevu možete naći u Inoma parfumeriji, dok EL za sada nije dostupan u Tuzli, ali biće od jeseni u istoimenoj parfumeriji :) 



Miris kreme je fenomenalan, jako prijatan i nekako mi je baš zadovoljstvo mackati se sa njom.




Gelasto-kremaste je formule, jako lagana i super maziva i upija se u kožu dosta brzo.

Preporučljivo ju je koristiti ujutro i navečer, zajedno sa Advanded Night Repair serumom, što sam ja i radila u noćnom režimu njege kože, a preko dana sam je samu nosila. Već je koristim od sredine januara, što je preko 2 mjeseca, pa je došao red da iznesem svoja opažanja o njoj.

Krema je ispunila sva moja očekivanja i mogu slobodno reći i nadmašila ih. Nekako podsvjesno sam znala da će odlično obavljati antiage njegu, ali nisam znala da će se zaista raditi i na onom dijelu koji obećava da će držati sebum pod kontrolom. Tu me je istinski iznenadila i oduševila jer nije pravila masni nered na licu, nisam se od nje još više zamastila. Propuštala je izbijanje seruma ali u granicama koje su sasvim ok. Još jedna stvar koja mi se dopada je da se odlično ponaša kao podloga prije šminke, čini da svaki puder lijepo legne na kožu, daje blistavost licu, pa uz kombinaciju sa nekim mat puderom dobijem krasan omjer blistavosti i mat izgleda, što je upravo ono čemu u zadnjih pola godine najviše težim jer je došlo vrijeme kada potpuni mat izgled više nije nešto što lijepo izgleda na mom licu. Osim blistavosti koji instantno podari koži odlično se u kombinaciji sa preporučenim Advanced Night Repair serumom bori protiv dehidriranosti kože koji je jedan od glavnih neprijatelja svih tipova kože, posebno u zimskom periodu. Koža redovnim korištenjem postaje elastična i mekana i to se osjeti već kroz nekoliko dana korištenja.



Sada kada sam je onako kako zaslužuje nahvalila, idem da se šminkam, a prije toga naravno namackam lice ovom kremom :)

Jeste li možda već isprobale ovu kremu? Da li ste kao što sam i ja to bila, u potrazi za kremom koja je u isto vrijeme i lagana i djelotvorna? Ako da, onda ste na pravom mjestu i svakako vam preporučujem da obratite pažnju na ovu kremu.

p.s. uskoro vam pišem i o serumu koji je difinitivno sa velikim razlogom njihov najpopularniji proizvod :) 



PR proizvod





1 komentar:

  1. Nisam nikada probala ovu liniju, meni bi valjda odgovarala ta neka rich varijanta. Inace trenutno koristim Advanced Night Repair Eye, i obozavam ga (da ne kazem da ga nekad natrackam i danju)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)