Labo Fillerina - recenzija sa slikama prije/poslije - MAKEUP ARENA

3/14/2016

Labo Fillerina - recenzija sa slikama prije/poslije




Prije nego krenem sa konkretnom recenzijom proizvoda i prikazom njenog djelovanja kroz period kroz koji sam ga koristila, mislim da je jako bitno odgovoriti na pitanje:

Šta sam ja očekivala od ovog tretmana?

Moja očekivanja su bitna iz razloga što će sukladno tome da se vidi i da li sam zadovoljna, tj. da li sam dobila to što sam očekivala. Od preparata kakav je Fillerina, dakle kratko rečeno radi se o hijaluronskoj kiselini koja ima moć da prodre do 6. sloja kože i na taj način popunjava bore nastale na različitim dubinama, ali se koristi površinski, bez da se utisne ispod kože, sam očekivala poprilično puno.

Očekivala sam:

- svježiji izgled;
- lifting lica u mjeri u kojoj je to moguće dobiti sa kućnim tretmanom;
- popunjavanje sitnijih bora;
- volumen usana;

Sve ovo sam očekivala jer sam prije samog korištenja iščitala mnogo o samom proizvodu, sam rad na proizvodu u laboratoriji je trajao oko 9 godina, proizvod je prošle godine dobio nagradu, to su samo neki od razloga zašto sam imala velika očekivanja.

Nisam očekivala:

- mlađahan tinejdžerski izgled (iako ne bih imala ništa protiv :-)) i lifting koji je eventualno moći postići odlaskom pod nož, te usne i jagodice ala Kylie Jenner ili neke slične njoj;


. . . . . 


Način korištenja: Ono što je jako bitno prilikom korištenja samog tretmana je da je organizam u hidratiziranom stanju jer hijaluronska kiselina uz sebe veže vodu i to je način na koji ispunjava bore i daje volumen. Potrebno je unositi oko 2 litra vode, što za mene nije problem jer sam naviknuta da pijem puno vode. Posebno je važno popiti 2 čaše vode neposredno prije samog tretmana. Količina fillera koji ćemo koristiti ovisi o broju bora na licu pa je posebno bitno pronaći odgovarajuću količinu da bi se izbjeglo nepotrebno trošenje proizvoda. Ja sam koristila 1,5-1,7 ml gel filler-a i onda istu količinu i njegujućeg seruma. Serum se nanosi na način da se aplikatorom sa tupom kanulom gel ciljano nanosi na željene dijelove. Ja bih se obično malo namrštila ili napravila neku facijalnu ekspresiju gdje bolje vidim sve bore i onda bih krenula sa popunjavanjem. Popunjavala sam bore na čelu, između obrva, ispod očiju, filler sam stavljala i na pregib oka, zatim na nazolabijalne bore i onda bih popunila cijele usne. Okružila bih iznad ruba usana sa serumom i onda bih popunila unutarnji dio. Držala bih gel oko 10 minuta i ako je eventualno ostalo gela onda bih ga lagano utapkala u kožu jer se ne treba mazati poput standardne kreme. Onda bih čekala da se taj eventualni višak skroz posuši i nanijela bih njegujući dio tretmana u istoj količini kao i filler. Njega bih nanosila tipičnim kozmetičarskim potezima, odozdo ka gore, opet bez prevelikog trljanja jer je koža osjetljiv organ.


Neću ponavljati sve uopćeno što sam već ranije pokrila postom gdje sam proizvod predstavila (klik OVDJE za detaljnije upoznavanje sa proizvodom), ali ću ipak neke stavke ponoviti.


. . . . .


Aktivni sastojci:


Hyaluronic Acid (mol. tež. 1.000 Da) i Hydrolyzed Sodium Hyaluronate ( mol. tež. 5.000 Da) istovremeno prodiru u najdublje slojeve u koži. Pomažu u ravnanju bora i povećanju volumena tkiva.


Hydrolyzed Hyaluronic Acid (mol. tež. 50.000 Da) prodire u srednje i duboke slojeve kože, ispunjavajući bore i neravnine iznutra.

Sodium Hyaluronate (mol. tež. 200.000 Da) prodire u površinske i srednje slojeve kože, gdje vezuje veću količinu vode. Pomaže kod ispravljanja neravnina na koži.

Sodium Hyaluronate (mol. tež. 2.000.000 Da) prodire u površinske slojeve kože. Pomaže u povećanju volumena kože.

Sodium Hyaluronate Crosspolymer omogućava sporo i ujednačeno prodiranje hijaluronske kiseline u kožu. Pomaže u održavanju volumena kože.

Djelovanje hijaluronske kiseline je pomognuto drugim aktivnim komponentama: Matriful, peptid koga prenosi cyclodextrin, a koji poboljšava opšti izgled kože i na prirodan način ispunjava tkivo i povećava njegov obim. Hexapeptid regulira protok vode kroz tkivo i na taj način pomaže da koža ostane hidrirana.


. . . . . 



Prije nego što krenete gledati slike da najavim da će biti poprilično blizu, kakvu me često nećete vidjeti na slikama na blogu (moja koža je teksurirana sa raznim nemanima poput pora i bora i još uz sve to koristim macro opciju na apratu koja vidi više nego golo oko), a uostalom niti uživo da me vidite ne bi me gledali iz ove blizine, pa će sve "stvari" na mom licu biti dosta izraženije, stoga nemojte da budete stroge na moje mane, ja vas najljubaznije molim :) Na svakoj slici nosim puder, a razlog je veliki, a to je što često sa puderom vidimo bore koje se bez njega ne vide, pa znate onaj osjećaj kad se našminkate i kažete otkud mi te bore kada stavim puder? To je razlog zašto smatram da se sve bolje vidi sa njim, a i ja se osjećam sigurnije kada se na taj način izlažem javnosti :) Na slikama nosim različite pudere i različita su osvjetljenja (sve je prirodna svjetlost ali nekad je bilo sunčano, nekad tmurno) pri pravljenju slika, ali to smatram nevažnim za ovaj post, bitno je da obratimo pažnju na ono stanje prije i poslije.



prije tretmana

Prije tretmana: Sa svojih gotovo 39, mogu reći da sam poprilično zadovoljna time kako moja koža lica stari. Meni je i dalje najveći problem to što su bore facijalne ekspresije najvidljivije, a to je mrštilica koja se unazad par godina još više aktivirala otkada je moj vid počeo da slabi, a ja se naprežen da nešto pročitam bez naočala :) Koža je počela da biva i opuštenija, ali dokle god su mi masovno davali manje godina nego što ih imam, ja sam bila zadovoljna. Naravno moje zadovoljstvo stanjem kože je variralo od dana do dana, što je već posve druga tema :) 

Sad kad smo vidjeli kako je to bilo prije nego što sam počela koristiti FIllerinu, idemo pogledati slike u toku i poslije.

 7. dan nakon početka tretmana
7. dan nakon početka tretmana
 7. dana nakon početka tretmana
7. dan: Već prvih nekoliko dana nakon korištenja seruma vidjela sam rezultate ali sam sačekala sa slikanjem dok budu malo vidljiviji, što se desilo 7. dana. Uočila sam da su bore postale pliće i izgledala sam dosta svježe iako mi je to bilo jedan od iscrpnijih perioda u životu, gdje sam u prosjeku spavala po 5-6 sati. Nikad u životu nisam izgledala ovako svježe nakon toliko neprospavanih noći i cjelodnevnog rada od po 10-12 sati, to vam odgovorno tvrdim i spremna sam i potpisati :) 

7. dan nakon početka tretmana

Moj tretman nije trajao 14 dana jer nisam koristila po 2 ml, nego je trajao 17 ili 18 dana, sad me nemojte 100% držati za riječ da li je bilo 17 ili 18 dana :) zbog korištenja manje količine.

14. dan nakon početka tretmana

14. dan nakon početka tretmana

14. dan: Namjerno nisam stavila ruž, čisto da vam pokažem moje "vulumenizirane" usne. Možda će nekoj od vas ovo biti mala razlika, ali s obzirom da su moje usne u tanjoj kategoriji, ipak se razlika primijeti. Nisu baš dvije linije ali su bile blizu toga :) meni je ipak ova razlika jako velika i posebno se vidi kada nosim ruž, ali ovdje sam ga izostavila da ne bi bilo da sam efekat punijih usana dobila precrtavanjem, što sam ranije i radila. Posebno je vidljivo na donjoj usni, koje je i prirodno malo deblja od gornje, pa valjda sama ta početna površina je dozvoljavala da se dodatni volumen na njoj bolje izgradi.

14. dan nakon početka tretmana

S obzirom da nije bila velika razlika između 14. i nakon potpunog završetka tretmana dovoljno će biti da pogledate slike prije/poslije.



Rezultat nakon tretmana: Iako mi okolnosti nisu išle u prilog, pri tome najviše mislim na nedovoljno sna gdje se poslije jedne neprospavane noći moje lice "objesi", a da pri tome ne spominjem kontinuirano nespavanje koje ostavlja još gore posljedice, to nećete primijetiti na slikama jer potpuno je izostala "obješenost" lica. Najbolje rezultate sam primijetila na uopćenom svježijem izgledu, na nazolabijalnim borama, na laganom (meni doista vidljivom) volumenu usana. Nešto slabiji rezulat je bio na mojoj nastarijoj bori između obrva i onoj najvišoj na čelu. Rezultat nije u potpunosi izostao ni na njih dvije, mogu slobodno reći da su se upolovile, ali s obzirom da se te bore prvi put pojavile u mom maloljetnom dobu, vjerujem da su otišle dosta dublje od 6. sloja kože, dokle Fillerina dopire i da je ovaj rezulat gdje su se one upolovila i više nego zadovoljavajući. No svakako me zanima da li bi naredni stepen br. 3 imao većeg učinka na njih dvije?

Da li su ispunjena moje očekivanja koja sam navela na početku posta? Apsolutno i potpuno. Ako vam nije dovoljno da pročitate moje riječi onda se još jednom vratite i pogledajte uvećanu sliku prije i poslije, te koliko je lice zategnutije i neke bore su gotovo izbrisane, a neke upolovljene, što je meni izvanredan rezultat. Očekujem da će rezultati trajati 3-6 mjeseci, što definitivno ovisi o tome koliko brzo moje tijelo apsorbuje hijaluronsku kiselinu. Može se i pojačati i produžiti djelovanje Fillerine uz druge Labo proizvode, dnevna krema, noćna krema, krema za područje očiju, te ona za usne.

. . . . .


Preporučene cijene Fillerina tretmana:

Stepen 1: 158,40 KM
Stepen 2: 181,90 KM
Stepen 3: 199,50 KM

U mjesecu martu važi popust na sve Labo proizvode koji iznosi 15%.

Sve dodatne informacije kože želite pročitati o Fillerina tretmanu, kao i o drugim tretmanima koji se mogu svakodnevno nastaviti koristiti po završetku ovog tretmana, možete pronaći na stranicama www.farmis.ba ili www.fillerina.ba
Napominjem za kraj da su prošle godine dobili prestižnu nagradu Medical Aesthetics Award 2015A ako vas zanima recenzija napisana u dnevnom listu "The New York Times" kliknite OVDJE.



Zanima me da li primijetite razliku koju sam ja opazila i da biste radije koristile ovaj tip tretmana ili bi išle na bockanje ili možda čak i pod nož, naravno onda kada za to dođe vrijeme?



PR proizvod

Broj komentara: 16:

  1. Wow, razlika se bas vidi! Sasvim je normalno da svi starimo i kad-tad ce to biti vidljivo ;) Ali moram priznati tretman mi se veoma dopao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da i meni je baš vidljiva, posebno u tome što je koža baš zategnutija :) a starimo svi, istina, ali svi težimo nekom mlađahnijem izgledu :)

      Izbriši
    2. Koliko traju kreme dnevna i noćna, mislim za koliko vremena se potroše, mesec dva?

      Izbriši
    3. Sa tom cenom mislim da bi trebalo da traju bar 6 meseci

      Izbriši
  2. Ti po meni nemaš neke bore tako da ja ne vidim posebnu razliku osim u usnama i to mi je wow. Drago mi je da si zadovoljna, nadam se da će doći kod nas uskoro :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aj baš ti hvala, ali imam imam i ja ih vidim i uživo i na slikama :) ali sada su dosta pliće, a neke su gotovo i nestane :) Meni osobno je najdraži ovaj izgled zategnute kože koji čini i moje nazolabijalne bore dosta manje vidljivim. Drago mi je da usne primijetiš, ja sam mislila da će se to manje primijetiti :)

      Izbriši
  3. Ne znam da li je do pudera ( koji, iskreno mislim da nisi trebala staviti kada se radi o ovakvoj recenziji ) ali ja uopste ne vidim to poboljsanje .. :( Borice koje imas su tu i prije i poslije, doduse, ni slike nisu uradjene tako da se jasno vidi ista, prije bih rekla strateski..kao neka vizuelna varka :( Kako da vidimo nazolabijalne kada su slike u razlicitim ekspresijama lica. Celo, cas se vidi cas se ne vidi :) Prije bih rekla da je ovo jedna komercijalna recenzija, te da ni ti nisi ubijedjena u to sto govoris, sorry

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Marina hvala ti na komentaru. Napisala sam zašto puder nosim jer kad sam bez njega sve se puno manje vidi pa bi se rezultati mogli manje detektovati. Nisam razmišljala o ekspresijama lica na prije i poslije ali sad kad razmišljam vidim da si u pravu da sam trebala i na prvoj slici biti bez polu-osmijeha da bi bolje vidjela o kojoj opuštenosti i nazolabijalnim pričamo, a ovako ostaje samo moja riječ, kojoj ti na žalost ne vjeruješ. To što se nekad čelo vidi a nekad ne je samo zbog toga što sam se trudila da što više priđem sa aparatom da bi se sve bolje vidjelo pa nekad ne bi cijelo čelo stalo u kadar (velika glava valjda :)) Da li misliš da nisam ubijeđena o ono što sam pisala zato što nisam koristila više hype riječi? E pa upravo sam htjela biti oprezna da ne bi rekli dobila pa hvali. Moji najbliži znaju sa kolikim sam oduševljenjem pričala o proizvodu upravo njima. Možeš ti ne željeti vidjeti promjene, možda ih stvarno ni ne vidiš, ali ja jedno znam a to je da je sve napisano u rezultatima 100% istina i da ne postoji proizvod koji bi mene i moje javno izlaganje kupio! Tamo gdje je proizvod djelovao to sam i napisala, tamo gdje je slabije djelovao opet sam navela, tako da ja na to da li ćeš ti meni vjerovati ili ne nećeš zaista ne mogu uticati. Ali da mi je gorko bilo pročitati ovaj komentar - jeste :/ Da sam htjela lažno predstaviti proizvod ja bih se potrudila da slike prije i poslije uredim da bi razlika bila ogromna, a ovako ostaje da moje, tebi možda male promjene, a meni velike, primijetiš ili ne, do tebe je, ja samo ponavljam - stojim iza svega napisanog :) LP

      Izbriši
  4. Meni je zaista zao ako si se lose osjecala, nije mi bila namjera...a sad citam - mozda sam bila pregruba, sorry. Ali zaista, vjeruj da se upravo zbog navedenih stvari, puder, slike, izrazi lica.. stice utisak da nesto tu ne stima. Ovoliko sam 'zapela' jer ovaj proizvod mjerkam, i mnogo mi je bitno da neko iskreno kaze svoj dojam, jer zelim i sama da ga kupim.Drago mi je da si ti zadovoljna, svakako. Jos jednom izvini ako sam bila gruba i lijep pozdrav !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Marina ne brini za mene. Ja iznimno cijenim to što si imenom i prezimenom stala iza svog mišljenja jer mi anonimna mišljenja nemaju težinu, a tvoje ima. Razumijem da želiš čuti iskrenost jer nije malo novaca izdvojiti za ovaj tretman, ali ja ti sve napisano 100% potvrđujem. Predlažem ti da pogledaš sliku cijelog lica nakon 7. i nakon 14. dana i usporediš jer tu je gotovo ista facijalna ekspresija (ozbiljna), pa se puno više vidi razlika kod nazolabijalnih i zategnutosti. Ako očekuješ da će bore biti izbrisane onda ovo nije tretman za tebe. Ja to nisam očekivala, ja sam očekivala ublažavanje dubljih bora i nestanak plićih i to sam i dobila. Apsolutno nisam očekivala ovoliku zategnutost i to me je najviše oduševilo. Kao i kod svakog proizvoda uvijek ćeš naći i one kojima ne odgovara pa ne mogu baš 100% tvrditi da ćeš i ti, ako se eventualno odlučiš na kupovinu, biti jednako oduševljena kao ja. Na tebi je da procijeniš sve činjenice i doneseš svoju odluku. Lijep pozdrav

      Izbriši
  5. Ma ne, nisam ocekivala brisanje bora, znam da je to nemoguce.. Ako se dogode dublje bore, ja sam od tih koja se nece libiti da se bocne pravim 'iglenim' hijaluronskim filerima. Ali zelim da sprijecim sve sto se sprijeciti da, i ovaj proizvod mi je nekako djelovao najozbiljnije.. Imam 34 godine, nemam nekih bora, sem na celu par horizontalnih linija koje se ukazu nakon mimike.. ( zato sam bila ljuta :) sto se celo ne vidi kako bih ja htjela na slikama ) a svakako bi bio pozeljan efekat zatezanja tacnije osvjezenja.. Sto kazes, moram sama probati, i mislim da cu odabrati stepen 2 kao i ti. Vidjela sam i kreme iz ove linije, za njegu nakon i u toku tretmana, i oni mi se cine interesantnima. Hvala svakako..LP

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je nešto slabije djelovao na te bore na čelu, ostala je ona najviša koja je bila najdublja, ali se upolovila. To sam i napisala ali evo da ponovim ako će ti biti od koristi :) Ovo je krasan proizvod za cjelokupni svježiji izgled, ali ne znam da li može zamijeniti prave fillere s obzirom da ih nisam do sada koristila :/ Ako se odlučiš za kupovinu ja bih voljela da mi javiš svoja iskustva, da li ovdje u komentaru ili u privatnoj poruci, meni je svejedno :)

      Izbriši
  6. Meni su cudne te linije po celu, ne znam ni mogu li se jos uvijek nazvati borama, nisu ravno horizontalne, vec onako krasno talasaste, ( grr ) tacno kako napravim izraz lica podignutih obrva.. A uz sve to celo je ukraseno prosirenim porama :) Posebno mi je zanimljivo i kako ce mi djelovati na usne, pored pomenutih ceonih linija. Hvala na odgovoru, javljam svakako ! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Moram priznati da ja vidim razliku. I ja mislim da nemaš neke probleme sa starenjem ;), ali mi cjelokupan "poslije" dojam izgleda nekako odmornije i svježije.

    P.S. Tako si najavila svoje mane da sam se ja pitala što ću sada vidjeti i da li da uopće skrolam dolje.... Ali stvarno si pretjerala. Izgledaš odlično i to ne kažem zbog laskanja! No, kako i sama imam osjećaj da se moje šire pore vide iz aviona, nije da ne kužim ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se primjeti :) i nasmijala si me :) valjda svi mi svoje mane vidimo mnogo većim nego što jesu :) hvala ti mnogo, uvijek imaš neku lijepu riječ za mene i baš si srce :*

      Izbriši
  8. Nudimo sve vrste kredita po niskoj kamatnoj stopi od 3%. Možete posuditi na bilo koji rok od 1 do 25 godina i pozajmiti bilo koji iznos od £2,000 do £50,000,000.00 za bilo koju svrhu. Možete se prijaviti putem WhatsApp-a: +14092051142 ili e-pošte: [email protected]

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)