Najbolje iz drogerija - MAKEUP ARENA

3/30/2016

Najbolje iz drogerija






Već sam imala par postova sa proizvodima iz drogerija koji mi se dopadaju, a ovaj put vam želim pokazati koji mi je to brend sinonim za najbolje kada pomislim na određenu vrstu proizvoda iz drogerija.

Tekući puderi - Bourjois



Još nisam isprobala niti jedan Bourjois puder, a koji mi nije odgovarao. U biti nisam nikad imala želju da isprobam Healthy Mix pudere jer je bilo jasno kao dan da to nisu puderi za moju masnu kožu i nikad me nisu zanimali. Ali ovi ostali - ako mene pitate nema ga da ne valja, svi su mi odgovarali. Imam sreće i da se pronalazim sa njihovim nijansama, teksturom, ma apsolutno sve mi odgovara. Najbolji mi je i dalje 123 Perfect puder koji hvalim gotovo od osnivanja bloga pa do dana današnjeg i uvijek ga prvog preporučim kada me pitate za puder iz drogerija.

Kameni puderi - Rimmel




Jačinom kojom volim Bourjois tekuće pudere volim i Rimmel kamene. Stay Matte kameni puder je u mojoj kolekciji već godinama i iako sam potrošila tek 2-3 komada (potrošila bih sigurno i više ali sam u međuvremenu isprobala i druge) mogu reći da je to moj favorit već odavno. Osim njega, neću reći da volim, nego da obožavam i Lasting Finish kameni (recenzija OVDJE) čije drugo pakiranje trošim i rekoh li da ga obožavam? Ne škodi da i ponovim :)


Korektori - Maybelline 



Apelujem da čelne ljude iz Maybelline-a da nam vrate Eraser korektor jer je to korektor koji ispunjava sve moje prohtjeve i jer imam čak 3 u rezervi, osim ovog na slici koji je potpuno nov (bolesno znam, ali ne želim ostati bez njega) i jer apsolutno krasno prekrije podočnjake i ne uvlači se u linije oko očiju. Sviđa mi se i Fit Me korektor, ali Eraser je moj br. 1.

Maskare  - Max Factor


Kad su maskare u pitanju kod mene tu MF vlada. Nisam isprobala sve maskare, ali one što jesam su mi se dopale u toj mjeri da sam neke od njih ponovo kupila. 2000 kalorija je maskara koju sam kupovala mjesec za mjesecom kada sam bila u fazi neisprobavanja novih proizvoda. Ta faza u mom životu je davno prošlo vrijeme pa je od tada nisam više nikako kupila jer sam krenula isprobavati i druge. Ali zato je Masterpiece Max maskara koju sam otkrila prošle godine i nedavno je ponovo kupila. Nisam vam nikad pisala o njoj, ali s obzirom koliko sam ja zahtjevna kada su trepavice u pitanju (čitaj gotovo da ih nemam pa vidim velike razlike među maskarama) i ako se meni dopada, onda nekako vjerujem da bi se gotovo svima dopala.

Sjenila - ???


Nisam niti sa jednim sjenilima iz drogerija onako nešto baš istinski oduševljena, barem ne sa onim malim dijelom sjenila koje sam isprobala jer je većina sjenila koja ja imam u malo skupljem rangu i jako su dobra pa zbog njih imam visoke kriterije. Daleko od toga da kažem da nema u drogerijama dobrih sjenila, ali svi ostali proizvodi iz ovog posta su moji pravi favoriti pa nisam htjela da ubacujem neka polovična rješenja. Ako sam slučajno napravila trenutni previd nekih sjenila svakako ću uraditi update posta :)

Ruževi - Golden Rose



Ne znam da li ćete mi vjerovati ako kažem da su GR ruževi iz ove linije na mojim usnama u preko 80% slučajeva. I pored toga što imam 50+ MAC ruževa, 30-ak ostalih HE ruževa, ja vam Velvet Matte ruževe gotovo ne skidam sa usana. Nisu oni bolji od MAC ili nekih drugih HE ruževa, ne želim to reći, ali ja sam ovisna o njima i nekako uvijek ruka prije leti prema njima.

Olovke za usne - Essence


Iako sam isprobala dosta povoljnih, a odličnih olovaka i o tome čak i napisala post (klik OVDJE), Essence je ipak pobjednik jer 2.15 KM za onako fenomenalne olovke za usne je nešto što nam niti jedan brend nije ponudio, pa čak su i olovke od povoljnog GR-a 3 KM. Mana im je mali izbor nijansi, pa zato kupujem i druge olovke.

Olovke za oči, tuševi, gel lineri - Golden Rose



Opet među ovim proizvodima dominira Golden Rose, njihove Smoky olovke su mi hit nad hitovima, ja odavno bolju olovku nisam probala, zatim klasični tuševi i kao zadnje oduševljenje je gel liner (recenzija sutra) koji je proizvod koji konkurira i mnogo skupljim proizvodima.


Rumenila - Max Factor



Iako sam mjesecima slinila nad ovim rumenilima, zbog gužve u ladici sa rumenilima sam ih uvijek na jedvite jade preskakala. Onda sam dobila jedno, odmah sutradan kupila drugo jer kao nemam takvu boju :) i sad brzinski preskočim Max Factor stalak jer ne želim se dovesti u iskušenje da zgrabim i preostala 4, a vjerujte mi da dolazim u to iskušenje gotovo uvijek kada sam u blizini MF stalka jer su prosto prekrasni, lijepe teksture i divno izgledaju na obrazima i nemoguće ih je ne voljeti. Eto toliko o njima :) Molim da se pravite da ne vidite da sam ih slikala naopačke ;)

To bi bilo to, brend koji povezujem sa određenom vrstom proizvoda. Naravno da to što npr. generalno volim Bourjois tekuće pudere ne znači da među ostalim brendovima nema odličnih pudera nego činjenica da su mi se dopali svi do sada isprobni od tog brenda mi ih je izvojila naspram ostalih. Dok sam ovaj post pisala palo mi je na pamet da napišem i neki grupni post o najboljim drogerijskim puderima za masnu kožu, kao što je to moja draga Marija uradila sa puderima za suhu kožu (klik na njen post OVDJE) jer ubjedljivo najčešće postavljeno pitanje koje dobijem se odnosi na pudere za masnu kožu i moje preporuke, pa bih tako i sve vi koje to zanima, a niste nikad pitale mogle dobiti odgovor u postu :) Zanima li vas takav post?

A sad da čujem vas i vaše favorite? Jesam li možda nešto propustila, što treba hitno da ispravim? Najviše me zanimaju sjenila. 

Slušam vas :)


Broj komentara: 29:

  1. Flormar senke <3
    Tecni puderi: Max Factor;
    kameni: Bourjois;
    korektori: Catrice kamuflaza mi je bolja od svih Mac koje sam probala;
    karmini, maskare, ajlajneri-meni tu retko sta ne odgovara;
    rumenila:Aura <3, Essence LE;
    lakovi: Golden Rose

    p.s.Drago mi je sto cesce postujes! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram ti reći da me ovaj novi MF puder raspametio, pobijedio je mnoge i mnoge što se tiče trajnosti pa razmišljam da dam šansu i Facefinity-ju, kakav ti je on? :) Flormar sjenila i volim i ne volim, neka su mi praškasta, neka fina, pa čim ih pola valja, a pola ne valja, nisu mi bila za posta :) imam nekoliko mono i super su mi :)

      Hvala ti puno :* <3, imam puno, puno postova za koje su slike spremne plus formirano mišljenje o njima, samo mi ostaje da tipkam :)

      Izbriši
    2. *mala napomena da meni, iako imam masnu kozu, MF ne pravi probleme sa licem
      Facefinity mi je fin, postojan, volela bih vece prekrivanje, ali lepo se nadogradjuje i ne preslikava. Problem je sto u srb nema svetlih nijansi pa sam morala da ga ,,uvezem'' iz inostranstva :D
      I ovaj novi L'oreal Infallible Mat je lepo mat, ali ima preslabo prekrivanje za mene, ali to je vec stvar ukusa :)

      Izbriši
  2. jedva cekam post o tecnim puderima! takodje, samo reci hvale imam za sve sto napises :)

    OdgovoriIzbriši
  3. I mene zanima facefinity od max factora...kakva su iskustva sa njim...da li je tezak za svaki dan?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će nam koja cura pisati svoje iskustvo s njim :)

      Izbriši
  4. Odgovori
    1. Zaboravila sam na njih, odlične su, ali ja sam se u jednom naletu nervoze zbog viška šminke njih riješila jer sam ih rijetko koristila. Ali da, odlične su :)

      Izbriši
  5. Bourjois Healthy Mix je puder koji sam najvise voljela dok nisam malo poludila za sminkom pa su i ocekivanja veca :D i dalje ga volim, ali obzirom da kroz 3 sata skoro da nemam pudera nisam ga dugo kupila :D 123 Perfect je super, ali vecinu godine mi je najsvjetlija nijansa potamna :D al zato Max Factor 3in1 Facefinity definitivno ispunjava vecinu mojih kriterija danas kad su u pitanju drogerijski puderi :D dosta ostalih favorita dijelimo, Maybelline oba korektora su mi predobra, iako mi je i sad ovaj Bourjois cc odlican :) i jos kod tuseva vidim da nemas Art Deco high precision u favoritima, ne znam jesi li ga probala, al meni je najbolji tus od svih koje sam probala uopste :) a ova Max Factor rumenila nisam jos probala, al nesto u zadnje vrjeme preferiram mat rumenila a ona mi ne izgledaju tako, al mozda grijesim, mozda bi mi se bez obzira na to svidjela :D eto raspisa se ja malo vise, al nisam dugo komentarisala pa sam pozeljela :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa baš te dugo nije bilo, dobrodošla nazad :) žao mi je zbog problema sa nijansom kod 123 Perfect, šteta jer je stvarno odličan i hvala na preporuku na Facefinity. Sutra bih ga odmah išla kupiti ali me sramota same sebe pored trenutno 15-ak otvornih pudera :/ Nisam probala Artdeco tuš, ali hoću :) MF rumenila nisu mat, ali su preprekrasna i samo swatchaj jedno i nemoj me kriviti ako se zaljubiš :)

      Izbriši
  6. Hvala tebi na iskrenosti i to sto pored HE kozmetike koje imas u "tonama" ipak posezes i za ovim drogerijskim proizvodima, jer mnoge djevojke ne mogu priustiti HE.

    Bourjois puderi nisu losi, ali su nijanse cudne i rijetko kome odgovaraju...nisam presvijetla, ali su mi sve nijanse tamne :D Odlicni su mi puderi: Loreal True Match, Infaliible, Manahttan powder make up, Rimmel long lasting, Maybelline skoro svi...

    Artdeco ima odlicna rumenila, bronzere, posebno u LE ...Esence odlicne maskare, kao i Maybelline iako su ih prilicno pokvarili u odnosu na prije nekoliko godina!

    ERASER EYE NAM NECE VRATITI, cudna neka politika--ali ga ima u Njemackoj :( Ne znam za Hrvatsku, i FIT ME liniju su izbacili...uskoro dolazi novi Maybelline 24hours superstay---to su mi potvrdili, ali nije toliko nov u Americi, djevojke su vidim prilicno zadovoljne...ali sigurno je drugacije strukture kao i FIT ME sto je bio...

    Golden Rose ruzevi odlicni, posebno oni u olovci...jos da je naci dobre sjene za obrve...

    Flormar ima odlicne sjene - NUDE DUDES napr...rumenila i lakove...:D
    Inglot YSM puder, savrsenstvo, ali se nekako brzo trosi, njihove sjene vrijede svake marke i traju cijelu vjecnost...dosta od mene, iako bih do ujutro mogla pisati!

    I dalje mi nije jasno zasto neke djevojke radije kupuju kinesku kozmetiku kad ima bas pristupacne, a PROVJERENE sminke svuda po drogerijama!

    Da jos spomenem i Revlon Colorstay! To je idealno za neke posebne prilike!

    Mia

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Posežem i to jako često :) Nisam kozmetički snob, ja sam samo velika zaljubljenica u kvalitetnu šminku u svim oblicima :)
      True Match mi je super bio onaj stari, novi nisam probala. Za Eraser ne opraštam :/
      I hvala Mia puno na svim prijedlozima :)

      Izbriši
  7. Odlican post :) I meni su Bourjois puderi najbolji, Golden rose karmini, Makeup revolution sjene i kremaste Maybelline (color tattoo), Sleek rumenila, Artdeco olovka za obrve.. Idealan korektor za okolocno podrucje nisam nasla :( Voljela bih probati novi L'oreal Infallible mat puder. Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažemo se u mnogo čemu :) i ja jedva čekam da stigne taj Loreal puder da ga probam :)

      Izbriši
  8. Ja sam odustala od Bourjois pudera. Za moju svjetlu kožu nijanse su jednostavno nedovoljnog izbora, a ono što ima je čudno i žuto kao zatajenje jetre.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A žao mi je što nisi uspjela naći nijansu :/ jer su puderi baš odlični.

      Izbriši
  9. Ja slabo koristim pudere, imam samo jedan pa kad ga potrosim ulozicu u neki dobar za nas masne :) Rimmel SM mi je u planu, maskara vecno 2000 Calorie, ruzeve ne koristim a olovke za oci uglavnom imam Avonove i dve Essence Long Lasting. Senke volim i imam tri Avonove quad palete i divne su <3 i nekoliko razlicitih mono, opet Essence i jednu Rimmel (poklon). Jedva cekam tekst o puderima.

    OdgovoriIzbriši
  10. Apsolutno ti verujem za Golden Rose. Ja nisam uopste ulazila u njihove prodavnice, a onda sam imala priliku da na poslu probam od koleginica par njih-jednom recju-oni su mi otkrice godine, dobar drogerijski brend

    OdgovoriIzbriši
  11. Ne usudim se isprobati Bourjois pudere...uvijek me strah da mi ne izazovu nered na licu. Zato volim Catrice puder u ojeni.
    Jesi li ikada probala Catrice ili Essence sjenila? Meni su ona jako dobro pigmentirana, trajna, a nijanse su savršene

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam probala i ok su mi, ali nisam baš oduševljena :/ Catrice puder u pjeni je odličan!

      Izbriši
  12. ja nisam ni registrirala da su MF rumenila slikana naopako dok nisam pročitala :P :D :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si onda kao i ja, više pažnje obračaš na sam tekst, dok slike preletiš :)

      Izbriši
  13. Jaoj koliko odlicnih proizvoda..Za veinu se slazem i drago mi je da se ovde nalaze Essence olovke i GR ajlajner <3 MF maskare su odlicne :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Potpuno se slažem sa svim što si do sada napisala, iste su nam asocijacije. Samo što bih ja umesto Max Factor maskare stavila Maybelline žutu, a rumenila baš i ne koristim. :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Super post! Od tekućih pudera namjeravam kupti Bourjois 123 CC kremu. I nakon što sam pročitala tvoj post baš sam išla gledati ta Max Factor rumenila i stvarno su lijepa, kod nas koštaju 90 kuna pa ću ih možda kupiti kada bude u Bipi akcija 30% na dekorativu. Mene isto živcira što je Maybelline povukao taj korektor i kod nas i što se online naglo povecaal cijena istog (mislim da je na početku cijena bila slična Fit Me korektoru, ali možda sam u krivu). Za Essence olovke i GR ruževe dijelimo isto mišljenje :)

    candymakeupgirl.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  16. Apsolutno se slažem za Bourjois tekuće pudere, Max Factor maskare, a volim i Maybelline Eraser korektor. Od sjenila su moj favorit Maybelline Color Tattoo sjenila, a volim i Catrice sjenila pogotovo Liquid Metal liniju. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)