Odličan, povoljan: Golden Rose Gel Liner - MAKEUP ARENA

3/31/2016

Odličan, povoljan: Golden Rose Gel Liner






Kako god da okrenem u ovoj seriji postova "Odličan, povoljan" mahom idu proizvodi iz Golden Rose. Iskrena da budem nisam ja oduvijek bila ovako jako zagrijana za njihovu šminku, ali imam osjećaj da su nešto drastično počeli raditi na formulama svojih proizvoda i kvalitet ne da su digli za jedan nivo, nego za nekoliko nivoa i pravo dobro oni pariraju nekim skupljim brendovima. Sve je to nekako krenulo od mat ruževa i samo se nastavlja. I joj koliko ja željno iščekujem da napokon stignu i tekući mat ruževi jer mi jedna moje draga čitateljica javi da su stigli u Srbiju i da su ekstra kvalitetni i ja samo grizem usne i čekam i šaljem poruke distributeru i molim za datum pristizanja :) A on mi samo govori "uskoro" grrr :)

Nego da krenem dalje sa gel liner-om. Od dana kada je stigao u moj dom, a ima tome dobrih mjesec, a možda i dva, bio je jedno vrijeme zaboravljen i nov stojao u ladici. Onda sam ga odlučila napokon isprobati i odmah se po prvom mazanju oduševila. Kada je oduševljenje raslo iz dana u dan, onda je bio red i da napišem koju riječ o njemu. 


Naime dolazi u malenoj staklenoj posudici sa poklopcem u koji je smještena i četkica koja je u biti potpuno iskoristiva i jako lijepo crta. Ja sam ju nekoliko puta isprobala i zaista je upotrebljiva, mada ipak postoje četkice koje su mi draže i koje radije koristim.

Formula je gusta ali se izuzetno lako nanosi jer je baš maziv. Boja tuša je intenzivno crna, iako ipak nije najcrnji koji sam probala (tu je Inglot pobjednik :) ali je dovoljno crn da ga mogu svrstati u one intenzivne.

U više navrata sam ga nanosila rano ujutro i navečer ga zaticala na istom mjestu kako sam ga i nanijela. Niti se trunio, niti razmazao, ma ništa. Niti makca sa kapka.

Kao manju zamjerku mu nalazim što se kroz 15-20 dana korištenja lagano počeo sušiti, ali evo i sada kada ga oko mjesec dana koristim još uvijek je upotrebljiv i nema potrebe za popravljanjem dodavanjem Inglot Duraline. Zašto kažem da je to manja zamjerka, a ne nešto veliko? Zato što se meni svaki gel liner vremenom počinje sušiti (čak i oni mnogo skuplji) i zato jer je ovaj fenomenalan gel liner moguće kupiti za 5-6 KM, pa čak i da ga ne uspijem iskoristiti do kraja, ja mu za tu lovu to ne mogu zamjeriti. Ako ste pokušale kupiti gel liner koji valja za te pare, onda znate da je to nemoguća misila, ali tu je naš Golden Rose da nam dokaže da ništa nije nemoguće :)

Nosila sam ga i na vodenoj liniji oka (ne znam jel se ovako kaže ili je to samo bukvalni prevod sa engleskog :)) i trajnost je također bila odlična, nakon 6-7 sati na pokojem mjestu je bio nestao, ali generalno se sasvim fino zadržala cijela linija.

U malenu bočicu je smješteno 2.5 grama što se poprilično sporo troši i ovim tempom očekujem da bi mi gotovo svakodnevnim korištenjem mogao potrajati 4-5 mjeseci.

Osim ove nijanse u prodaji su i smeđa i plava i smeđu sigurno kupujem, a za plavu ću još razmisliti.







Ostaje da vam dam svoje najiskrenije preporuke za ovaj proizvod ako volite gel liner-e.

Koji je vaš omiljeni?

Broj komentara: 10:

  1. Divan <3, ja zeljno cekam i ostale proizvode da recenziras, ima li jos nesto vrijedno paznje????? U onim novitetima koje si fatkala nekad davno? Mila :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima Mila ima, trudim se da pišem koliko god mogu i da spomenem sve ono što je vrijedno spominjanja. A i kad testiram proizvode dajem im određeno vrijeme prije nego napišem recenziju, tako da s obzirom da dosta toga dobijem, a i kupim, onda teoretski ne mogu sve stići isprobati. Najlakše bi mi bilo štancati recenzije nakon što proizvod isprobam jednom-dvaput, ali u tom slučaju to ne bi bilo to jer mi se desi da mi prvih par dana nešto bude super ili bezveze, a onda se mišljenje promijeni za 180 stepeni :) Sve što vrijedi ću spomenuti kroz postove na ovaj ili onaj način :) Napokon sam se malo bolje izorganizirala i nadam se češćem postanju jer mi ovo sve fali kao ovisniku droga :)

      Izbriši
  2. Dobro izgleda. Nego mene sad zanima ged u Srbiji ima tih tecnih mat ruzeva koje si spomenula. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Aleksandra odličan je, vjeruj :) eh sada što se tiče tekućih i toga gdje se mogu kupiti, to ti ne znam, meni je ova cura rekla da su prvo stigli u Beograd, a kroz par dana su stigli i u njen grad (ne znam odakle je, nisam pitala). Sigurno po nekim manjim prodavnicama koje prodaju GR, ali najbolje ti je da pitaš na FB stranici :) znam samo da je baš oduševljena njima :)

      Izbriši
    2. Golden Rose kozmetika se moze kupiti u TC Aviv Zvezdara. Tu ima cela prodavnica samo Golden Rose. I ima u Altea parfimerijama na Terazijama i kod Cvetkove pijace. :)

      Izbriši
  3. Cao , kakav je plavi ako si ga probala? Boja u bocici je super , ali opet plasi me da nije intezivan kao sto nije ni ovaj crn.

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga Jasmina ,kao i uvek sjajna recenzija i sigurno i ja uzimam ovaj gel lajner,jer mi se jako svidja kako izgleda na oku. Sjajno ti istice oci.Jedva cekam recenziju tecnih mat ruzeva.:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Mislim da ću, zbog cene, moći da eksperimentišem sa braon i plavim ajlajnerom :D
    Ne znam da li si probala Mejblinov gel ajlajner? Ja imam sivi (Black chrome se tačno zove nijansa) kupljen na leto 2012., sad je skoro potrošen a još uvek radi fantastično :)
    Novi GR mat ruževi su kod nas planuli (Srbija) inače, kao i NYX Ligerie ja ne znam šta se to sa ženama dešava šta god da hoću da kupim - rasprodalo se čim je stiglo :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Imam i plavi i braon i ovaj i odusevljena sam. Plavi nisam stigla da isprobam, rekla bih da mu je pigmentacija malo slabija..ali sa ova dva poomenuta sam odusevljena. Trajnost je fenomenalna! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Koliko dugo moze da traje bez dodavanja duraline-a? :-) I da li je vodootporan?Pozdrav

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)